Napisano 18.02.2011 - 03:30
Napisano 19.02.2011 - 19:09
Układ AB 0
Obecność antygenów tego układu stwierdza się nie tylko w krwinkach czerwonych, ale i wszystkich komórkach poza neuronami, a w płynach ustrojowych (poza płynem mózgowo-rdzeniowym) u ponad 80% populacji (tzw. wydzielacze). Występowanie antygenu A i B (jednego lub drugiego albo obu naraz) albo ich braku (grupa zero) zależy od dwóch genów.Układ Rh
(źródło Wikipedia)
Zanim przejdę do sedna sprawy, skorzystałam z Wikipedii i włożyłam ogólne informacje na temat grup krwi jakie dzisiaj są nam znane na świecie.Jak my to obecni ludzie mamy rozumieć?
O jakich bogach wspomina nasz Stwórca?
"A kiedy ludzie zaczęli mnożyć się na ziemi, rodziły im się córki. Synowie Boga, widząc, że córki człowiecze są piękne, Brali je sobie za żony, wszystkie, jakie tylko im się podobały." (Rdz 6, 1-2)Dlaczego wśród noworodków występują choroby hemolityczne?
Synowie Boga
Kim naprawdę byli nasi przodkowie?
Co jest jeszcze intrygujące w zagadnieniu z ludzką krwią?
Dyskusyjna sprawa "błękitnej krwi" intryguje wielu ludzi.
Dlaczego więc widzimy niebieskie żyły?
Czy naprawdę byli wszyscy ciemni?
I co my obecni ludzie mamy z tym fantem zrobić?
Co mamy myśleć o swoich korzeniach?
Jak się bronić?
Użytkownik Kowal edytował ten post 19.02.2011 - 23:45
Napisano 16.03.2011 - 01:21
No nie sądzę żeby to było akurat taką wielką zagadką dla naukowców. Rh(-) to po prostu brak antygenu D i tyle. Żadna zagadka.Skąd pochodzi Rh(-) ... to pytanie cały czas nurtuje naukowców? Jeśli nie mamy go w spadku po prehistorycznym człowieku, to może jest możliwe, że człowiek jest potomkiem starożytnych astronautów?
Ludzie! To nie żadne krzyżowanie się gatunków - czysta biologia!Krew matki gromadzi przeciwciała, które dążą do zniszczenia substancji obcej (podobnie jak wirusa), niszcząc w ten sposób dziecko. Dlaczego ciało matki odrzuca własne potomstwo? Nigdzie indziej w przyrodzie tak się naturalnie nie dzieje za wyjątkiem mułów: krzyżówki konia i osła. Już sam ten fakt wskazuje, że jest możliwość krzyżowania się między dwoma gatunkami.
Napisano 16.03.2011 - 16:56
Użytkownik Aidil edytował ten post 16.03.2011 - 17:29
Napisano 16.03.2011 - 17:55
Napisano 17.03.2011 - 08:29
Aidil,
Wiem co to konflikt serologiczny jest, nie trzeba mi tego tłumaczyć, ale przeczytaj dokładnie - rozśmieszyło mnie PORÓWNANIE do muła, jako krzyżówki zwierząt. Wychodzi na to więc, że autor artykułu uważa, że konflikt serologiczny nie jest sprawą wyjaśnioną i hmmm... fizjologiczną (bo fizjologią jest niszczenie obcej substancji w organizmie, a tak organizm matki traktuje antygen D płodu Rh(+)), ale jest spowodowany krzyżowaniem ludzi z jakimś innym gatunkiem.
A z tym Bogiem to nie wiem o co ci chodzi. Wcale nie napisałam, że istnienie Boga jest naukowo potwierdzone. "Na Boga" miało być tylko takim zwrotem, jak np. "O Matko Boska!".)
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych