charakterze wpisów (szczególnie sceptycznej zapalczywości)
Jakby nie było wpisów o "szczególnie pseudonaukowej/spiskowej/alternatywnej zapalczywości".
po czasie spędzanym na forum
Jakby zwolennicy teorii spiskowych/alternatywnych nie siedzieli dużo na forum.
po wspierających się watahach atakujących sceptyków (jak w przypadku chemtrails)
Jakby zwolennicy teorii spiskowych/alternatywnych nie wspierali się wzajemnie.
i po nieuzasadnionym pięciu się do popularności, kiedy to za byle g…wniany wpis ktoś otrzymuje od kolegów po kilka plusów.
Jakby posty zwolenników teorii spiskowych/alternatywnych nigdy nie dostawały tutaj plusów.
Jak widzisz - wszystko co napisałeś można również odnieść do zwolenników rozmaitych alternatywnych czy też spiskowych teorii. A mimo to nikt z nas nie zarzuca Wam jakiejś wrogiej działalności na czyjeś zlecenie. Oczywiście wiem, że w Twoich oczach siejemy dezinformację, ale jestem pewien, że gdybyśmy zaprosili tutaj grupę losowo wybranych osób spoza forum (z ulicy) to ich zdanie na temat kto tutaj co wypisuje byłoby dla Ciebie dość nieprzyjemne.
W takim razie należy zastanowić się z kim się w te klocki gra, lecz myślę również, że jedyny sposób to ignorowanie tego typu kształtujących ogólną opinię, (szczególnie zdezorientowanych młodych użytkowników) wpisów najprawdopodobniej trudniących się tym procederem grup osób.
Do tej pory takie słowa padały zazwyczaj, gdy już osoba broniąca teorii alternatywnych/spiskowych nie miała pola do manewru i nie umiała nijak obronić swojego zdania. Ale cóż - nie ma to jak "ignorowanie wszystkiego co mi się nie podoba albo jest sprzeczne z moimi poglądami" a jednocześnie myślenie o sobie jako o "otwartym umyśle".