Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rządowy nabór na forumowych agentów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
67 odpowiedzi w tym temacie

#46 Gość_pokerek

Gość_pokerek.
  • Tematów: 0

Napisano

W odpowiedzi na:

Po pierwsze nikt tu nikogo nie pomówił więc twoje argumenty są bezzasadne.

Drogi nexusie6, proszę przeczytać mój post:
http://www.paranorma...ndpost&p=422616
Poza tym niczego nie argumentuję, wrzuciłem tylko artykuły z kk. Dyskutować możesz nad zasadnością takiego artykułu, zgodnością z konstytucją, dobrem społecznym etc, ale już nie ze mną, ja podziękuję.

@ pokerek - nie ma nic o zniesławianiu nicka na forum ;) - konia z rzędem temu kto wygra proces o zniesławienie nicka na forum w sieci...

Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem postawy osób, które uważają, że w sieci są anonimowe. Przykład z życia wzięty:
http://www.nto.pl/ap...IAT05/222193738
Poza tym, gdy nick jest stale używany przez daną osobę i wyrobiła sobie ona renomę, mogą być podstawy do wniesienia oskarżenia. 300zł to kosztuje, jak ktoś chce wiedzieć. Nie interesuje mnie dalsza dyskusja na ten temat. Zwróciłem jedynie uwagę na fakt, iż nie jest bezkarny ten, kto szafuje oskarżeniami.

Użytkownik pokerek edytował ten post 23.02.2011 - 13:39

• 0

#47 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

@ Muhad - jeśli dla kogoś po drugiej stronie kabla 2+2=5 i 1+3=5 i 3+4=8 to jak taką osobę nazwiesz? dla mnie albo ma 6 lat i nie miała jeszcze matematyki - a jeśli pisze że nie ma 6 lat i zna się na dodawaniu to taka osoba jest albo opóźniona w rozwoju albo nagina fakty.

Jak kogoś wyzwiesz od debila tylko dlatego, że ma inne zdanie od Ciebie, to w moich oczach stracisz znacznie więcej, bo jako mądrzejszy powinieneś dać przykład, a tak to zniżasz się do poziomu jeszcze niższego. Poza tym nie zapominaj o jednej rzeczy, to że Tobie się wydaje coś ładnego, nie oznaczać będzie, że dla kogoś innego ten sam podmiot też będzie piękny. To co Ty myślisz jest subiektywne, a jeśli używasz go w uprzykrzający sposób wobec kogoś, to lepiej zostawić to dla siebie. Szczerze mówiąc od najgorszych mógłbym wyzwać przynajmniej 20 osób , tylko dlatego że sami tak postępują. Nie zniżam się do ich poziomu i nie insynuuję im chorób psychicznych. Kiedyś byłem opryskliwy, ale nie używałem epitetów. Trzeba wnioski wyciągać, bo małpami nie jesteśmy. Okazywanie negatywnych uczuć jest oznaką płycizny emocjonalnej, niestety.

Poza tym, gdy nick jest stale używany przez daną osobę i wyrobiła sobie ona renomę, mogą być podstawy do wniesienia oskarżenia. 300zł to kosztuje, jak ktoś chce wiedzieć. Nie interesuje mnie dalsza dyskusja na ten temat. Zwróciłem jedynie uwagę na fakt, iż nie jest bezkarny ten, kto szafuje oskarżeniami.

Powiedz mi szczerze. A co nas to interesuje? Jeśli o mnie chodzi, to mam w nosie, że ktoś może kogoś pozwać. Dla mnie ktoś, kto pozwie kogoś za głupie pomówienie moim zdaniem ma ze sobą problemy. Prawdopodobnie nikt go nie kocha, ma niską samoocenę, itp. Ktoś, kto posiada wysokie poczucie wartości nie poleci z płaczem do sądu. Ktoś normalny po prostu to oleje i machnie ręką, zignoruje. Po co w ogóle psujecie atmosferę takimi rozmowami na temat pozwów? Jakbyś chciał innym przypomnieć - nie ważcie się rzucać oskarżeń o agentach. Coś Ty taki troskliwy?
  • 0

#48 Gość_pokerek

Gość_pokerek.

Napisano

Wyobraź sobie, że to forum czyta Twój pracodawca. Któryś z użytkowników oczernia Cię, twierdzi, że kłamiesz w swoich artykułach, wymyślasz, jesteś chory psychicznie i ma na to dowody. A Twój pracodawca Cię wyrzuci na podstawie tych oskarżeń, bo przykładowo user, który to pisał cieszył się wysokim poważaniem, a pracodawca nie jest zbyt rozgarnięty (oj, są tacy). Stąd moja, jak to nazwałeś, troska. Poza tym nie lubię ludzi, którzy nie potrafią panować nad tym, co mówią.

Użytkownik pokerek edytował ten post 23.02.2011 - 15:59

• 0

#49 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Wyobraź sobie, że to forum czyta Twój pracodawca. Któryś z użytkowników oczernia Cię, twierdzi, że kłamiesz w swoich artykułach, wymyślasz, jesteś chory psychicznie i ma na to dowody. A Twój pracodawca Cię wyrzuci na podstawie tych oskarżeń, bo przykładowo user, który to pisał cieszył się wysokim poważaniem, a pracodawca nie jest zbyt rozgarnięty (oj, są tacy). Stąd moja, jak to nazwałeś, troska. Poza tym nie lubię ludzi, którzy nie potrafią panować nad tym, co mówią.

Wiesz co ja na to? Nikt normalny nie wyciągnie wniosków z powodu jakiejś durnej internetowej opinii osoby, której się na oczy nie widziało. Nawet jeśli pracodawca uwierzyłby, to oznaczałoby to, że jest idiotą :) Wiesz co ja wtedy robię? Pokazuję mu środkowy palec i zmieniam pracę.
  • 0

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na koniec raz jeszcze proszę, żeby oddzielać osobę od jej poglądów, czy w tym temacie od jej pracy. :)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem to zdanie, ale czy chodzi o to, że mamy "poglądy" agenta propagandy traktować na równi z poglądami normalnych ludzi?
  • 1

Zdzislaw.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie! Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, jak bardzo odbiegliście od założonego tematu. Z tego wynika, że również tutaj na tym forum są stosowane (i jak widać skutecznie) metody, aby odwrócić uwagę od niewygodnych pytań. Nie da się ukryć, że nawet w wielu prozaicznych mogłoby się zdawać aspektach życiowych można zauważyć u niektórych konspiracyjne zapędy. Robią to z pełną świadomością swoich czynów. Dążą do ogłupienia i podporządkowania sobie wszystkich bez wyjątku. Zaczynając od rodziców (ingerencja w wychowywanie i uświadamianie dzieci) a choćby na forach dyskusyjnych kończąc. Bo jak widać nawet tutaj na forum o takim profilu, gdzie szczególnie jesteśmy wyczuleni na wszelkie inwigilacje i tak trafiają się tacy, którzy pozwalają się wodzić za nos. Jeśli ktoś tego nie rozumie, no to daj mu Boże zdrowie.....
  • 0

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Inwigilacja jest kochanką człowieka od bardzo dawno. Drugą kochanką jest donosicielstwo. Jakoś tak dziwnie się składa, że człowiek nie umie zadowolić się jedną, czy dwoma i ma cały harem.
  • 0

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przemo - wszak jak napisałem, znana mi jest sztuka dyplomacji ;) stąd nie muszę się silić aby w słowa znacznie bardziej miłe dla ucha ubrać ostrą krytykę czyichś poglądów.

No i poruszyłeś najważniejsze - oddzielamy osoby od poglądów. O ile są poglądami a nie pisaniem na rozkaz..
  • 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To forum jest potencjalnym źródłem tak zwanych "ruchów odśrodkowych" - najbardziej niewygodnych dla światowego establishmentu.Dlatego nie należy pytać o to,czy jesteśmy na podsłuchu,tylko o to ile tych osób jest w tą operację zaangażowanych.

Tacy ludzie przechodzą specjalne szkolenie z zakresu psychologii i socjologii - dzięki temu potrafią niezwykle szybko wtopić się w daną społeczność wirtualną i poprzez aktywne uczestniczenie w jej działalności bardzo szybko zyskują status kogoś,komu "można zaufać".Ich praca polega na wyłapaniu najbardziej zatwardziałych zwolenników poglądów niewygodnych i ocenie ich potencjału w odniesieniu do rzeczywistości materialnej,a następnie podważaniu autorytetu tychże osób lub nawet przeprowadzenia ataku na ich konta.

To nie jest rzeczywistość rodem z filmów szpiegowskich,to jest otaczająca Nas siatka monitoringu która jest często zabójczo skuteczna.
  • 0

#55 Gość_pokerek

Gość_pokerek.

Napisano

Te rewelacje którymi się dzielisz naprawdę mną wstrząsnęły. Skąd wiesz to wszystko?
  • 0

Tempter.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wyczuwam ironię Pokerek ;]

Nie sądzę,żebym miał obowiązek dzielić się z tobą tą wiedzą.Jeśli się zainteresujesz tematem to bez problemu znajdziesz wiele informacji.

Mnie osobiście zawsze śmieszą tematy typu "Poznajmy się" lub "Nasze zdjęcia" których setki można znaleść na różnorakich forach.Ludzie nawet nie zdają sobie sprawy jak nieodpowiedzialnym krokiem jest zamieszczenie autentycznego zdjęcia lub wprowadzenie bardziej szczegółowych danych o miejscu zamieszkania.Przez takie niewinnie prezentujące się wątki ewentualny proces namierzania staje się dużo,dużo łatwiejszy.Jeszcze bardziej porażająco wygląda sprawa na portalach społecznościowych,gdzie nie tylko można dowiedzieć się gdzie dana osoba mieszka ale i bez problemu nakreślić profil psychologiczny danego delikwenta.

Internet nie jest tak anonimowy jak się co poniektórym wydaje.Fałszywe poczucie bezpieczeństwa sprawia,że ludzie przestają być ostrożni i często odsłaniają w sieci swoje prawdziwe "Ja".
  • 1

#57 Gość_pokerek

Gość_pokerek.

Napisano

Słusznie sądzisz, bo i obowiązku nie masz. Jednak to co piszesz stawia Cię w równym szeregu z bajkokletami, których na pęczki na wszelkich internetowych forach. Moje zainteresowanie tematem mogłeś dostrzec szybkim rzutem bystrego oka w poście wyżej. Nie dostrzegłeś, widać ręka niepewna.

plusik ode mnie

Użytkownik pokerek edytował ten post 24.02.2011 - 11:30

• 1

Tempter.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety to nie są bajeczki,tylko suche fakty.

Rozmawiałem z kilkoma osobami które w mniejszym lub większym stopniu zajmowały się prowadzeniem takiej działalności i pobierały za to nienajgorsze pieniądze.Najbardziej wstrząsnęło mną to,że żadna z tych osób nie miała ani jednej cechy "kreta" którą możnaby dostrzec zarówno przy pierwszym kontakcie,jak i po rozmowie.Ot zwyczajni ludzie - dlatego są tak trudni do zidentyfikowania.

Czy musicie wierzyć w to co pisze? Oczywiście że nie bo to kwestia wolnej woli.Jeśli jednak te wpisy skłonią co poniektórych do zachowania nieco większej ostrożności zarówno na forach,jak i portalach społecznościowych to będzie to mój mały sukces.

Edit:

Co do twojego zainteresowania tematu,to ironia ironią ale jednak tu wszedłeś i skoro napisałeś odpowiedź musiałeś kilka postów przeczytać.Jeśli robisz to z braku zainteresowania to współczuję,bo musi Ci się naprawdę nudzić.

Użytkownik Tempter edytował ten post 24.02.2011 - 11:30

• 0

Mehitabel.
  • Tematów: 45
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli amerykanie nasyłają "oddziały psychologiczne" armii na własnych senatorów to naprawdę strach pomysleć co mogą robić z szarymi obywatelami,brr...

Skandal w armii USA. Manipulowano senatorami

Amerykańska armia stosowała nielegalne praktyki psychooperacyjne wobec senatorów USA odwiedzających żołnierzy. Celem propagandy wojskowej było zdobycie większych funduszy i zwiększenie ilości oddziałów stacjonujących w Afganistanie - donosi serwis rollingstone.com

Rozkazy miały pochodzić od generała Williama Caldwella i dotyczyć senatorów i innych ważnych osobistości.

Osoby, którym wydano rozkaz, odmówiły jego wykonania, z powodu pogwałcenia prawa USA, zakazującego używania propagandy wobec jego obywateli.

- Moją pracą w oddziałach psychologicznych było sprawianie, aby wrogowie zachowywali się w taki sposób, w jaki chcieliśmy aby się zachowywali – mówi Michael Holmes z armii USA.

Oficerowie, którzy odmówili wykonania rozkazów i ujawnili całą sprawę, spotkali się z szykanami ze strony przełożonych - czytamy na stronach rollingstone.com.

Użytkownik Mehitabel edytował ten post 24.02.2011 - 12:38

• 1

#60 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Pokerek, tak szczerze mówiąc inwigilacja i ingerencja wyższych szczebli w internet jest faktem, więc o jakim bajkopisaniu mówisz?
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych