Towarzyszu Gargamel
Otóż, chętnie sobie poczytam pozew o tym jak to mój wpis na forum "naruszył czyjeś prawa" - działając "na szkodę wirtualnej internetowej tożsamości" poprzez "imputowanie imbecylizmu lub tajniactwa".
Gdyż moje wypowiedzi imputują takowe cechy / choroby tylko wówczas gdy widzę że z drugiej strony brakuje komuś nie tylko inteligencji - wszak każdy może mieć gorszy dzień - ale i podstawowej cechy każdej istoty ludzkiej wolnej od opłat za pisanie na forach czy też wolnej od szufladek na oczach.
O ile szufladki na oczach / brak wiedzy / brak chęci poznania / sztywne trzymanie się głupawych poglądów (sam mam koleżankę której IQ jest rzędu 190 a ponieważ studiowała BioTech to gorąco popiera GMO - czego nie umiem jej wyperswadować za żadne skarby, chociaż przypadek z pszczołami jasno pokazuje co i jak i chyba się teraz powoli jej alergiczna reakcja na anty-biotech nieco zmienia)
Zatem o ile sztywniactwo na forum czasami wymaga słów i zwrotów które nieco mogą może i ośmieszyć lecz dają do myślenia przez co osoba taka sztywna się zmienia
o tyle tajniactwo to taka wredna cecha co to udowodnić nie sposób bez włamania się na maszynę owego tajniaka, ale mimo wszystko daje się je wyczuć - poprzez znakomitą znajomość tematu, publikacji naukowych, szczegółów technicznych procesu technologicznego znanego tylko nielicznej grupie - lecz z kompletnym negowaniem FAKTÓW które przeczą własnym tezom. Faktami nazywam rzeczywistość a nie sponsorowane przez koncerny / Państwo - badania, opracowania, etc...
Stąd w głębokim poważaniu mam "poprawność polityczną a'la USofA" - będę pisał tak jak tego chcę i czasem posunę się do nazwania kogoś "debilem" - nie mając na uwadze zniesławienia lecz ukazanie "skrajnej formy braku zrozumienia zwanego głupotą"
Taki zimny prysznic czasami jest bardzo twórczy - jeśli nie mam racji w danej kwestii to co więcej stawia mnie w fatalnym świetle co powoduje że sam też czasami zmieniam zdanie gdy mimo wszystko racji nie mam...
A kaganiec oświaty - sam sobie może załóż, ja mimo Twojego "ostrzeżenia" będę pisał jak chcę i nie będę się ograniczał do pisania głupot poprawnych politycznie.
Nowomowę masz w TV / Radiu / na "innych forach" - ja oczekuję od dobrego forum "esencji" - ekstraktu z rzeczywistości podanego wraz z opisem i interpretacją (wszak dane bez interpretacji nie mają żadnego znaczenia poza statystycznym). Spory są częścią dyskusji. Uporczywe zaś uginanie dyskusji na tory oboczne, oraz inne techniki tworzenia "zasłony dymnej" - cóż, są znanymi technikami manipulacji. Manipulowac może osoba cywilna - jeśli chce się doskonalić w polemice - ale, może też ktoś komu ktoś inny ciężko płaci za "biały PiAr".
Tyle ode mnie w tym temacie. Aha, na forach pisałem w czasach gdy połączenie było na modemie telefonicznym, lat temu... 15?
Internet był wtedy o tyle lepszym medium że nie było w nim tyle "śmieci" wrzucanych przez "agencje".
Od 8-10 lat ta sytuacja się zmieniła i konieczne jest aby wszyscy rozumieli na czym to polega, inaczej utkniemy w martwym punkcie wśród setek informacji i danych podanych nam w sposób który UNIEMOŻLIWIA prawidłowe interpretowanie rzeczywistości.
A nie o to nam przecież chodzi
O kurcze, chyle czoła. Rozgryzłeś mnie, jestem tajniakiem działającym na tym forum. I to nie byle tam pionkiem od siania propagandy i dezinformacji, ale agentem stopnia wyższego ! Nie wdaję się w długie dyskusje, tylko siedze przyczajony na anonimowym logowaniu i przekazuje swoim szefom raporty z postępów jakie czynią tutejsze forumowe krety
Noo, czasami jak mam wolną chwilę to postrasze w jakimś temacie pozwami do sądu
I tak np: na Ciebie składam donosy do CIA, wszelkie informacje o nowych tematach
Muhad'a przesyłam na tajny adres e-mail'owy stowarzyszenia iluminatów. Zaś w każdą sobotę pomiędzy 2:00 a 3:00 w nocy latam do strefy 51 moim służbowym latającym spodkiem ;D
Wybacz powyższy sarkastyczny ton wypowiedzi, ale nie mogę się powstrzymać gdy ktoś na siłę doszukuję się "drugiego dna" czy działalności spiskowej w moich postach. Co do wspomnianego kagańca oświaty, to nie mam zamiaru zakładać go nikomu, ale chętnie założyłbym knebel wszystkim prostakom pozbawionym dobrego wychowania i kultury osobistej, na codzień zaznaczającym swoją obecność w internecie poprzez poniżanie i wyszydzanie innych użytkowników. Na koniec drobna podpowiedź, jeżeli już chcesz szukać tajniaków, to nie pod adresem użytkowników z dorobkiem 52 postów za okres dwóch lat. Przeczytaj sobie jeszcze raz:
Tacy ludzie przechodzą specjalne szkolenie z zakresu psychologii i socjologii - dzięki temu potrafią niezwykle szybko wtopić się w daną społeczność wirtualną i poprzez aktywne uczestniczenie w jej działalności bardzo szybko zyskują status kogoś,komu "można zaufać".Ich praca polega na wyłapaniu najbardziej zatwardziałych zwolenników poglądów niewygodnych i ocenie ich potencjału w odniesieniu do rzeczywistości materialnej
Na drugiej stronie tematu w poście
Alexi Arduscoini znajdziesz też krótki opis najczęściej spotykanego "kreta" i główny sposób jego działania. Przypominam też, że w żadnym z moich postów nie zaprzeczam istnieniu tego typu prakyk jak opisywane w tym temacie, więc następnym razem nie odwracaj kota ogonem, bo to jeden z głównych sposobów działania ludzi, o których sam tutaj piszesz.
To wszysko z mojej strony. Życzę udanego polowania i sukcesów w ujawnianiu forumowych agentów
Użytkownik Gargamel edytował ten post 24.02.2011 - 19:12