Kwestia rozproszenia energii jest wzięta z fizyki. To nie jest ideologia.
"energia (...) szuka innego żywiciela, szuka kolejnej manifestacji swojego istnienia."
To jest ideologia.
Owszem. Dla mnie nawet nasza matka ziemia ma duszę, jak wszystko co zostało zrodzone do życia. Nawet rośliny reagują na dotyk, na słowa. Ty nadal nie rozumiesz, że energia jest świadoma i przenika absolutnie wszystko, a jedyne co przenika wszystko to sam Stworzyciel. Nasza dusza jest nieśmiertelna a jedyną rzeczą nieśmiertelną w całym wszechświecie i poza nim to właśnie Energia, która jest w ciągłym obiegu.
A kamień - więc on też został zrodzony do zycia? Za przeproszeniem - bez obrazy - gówno psie również?
Ech... W całym wszechświecie fizycznym nieśmiertelna jest Energia, owszem. Alem tam gdzie nie ma materii - fizyki, nie ma energii. To jest sfera duchowa i tam jest 'dusza'.
Bardzo mało o mnie wiesz.
Owszem, dlatego piszę o Muhadzie z forum, na którym z tej strony dałeś się poznać. A nie o konkretnym Janku Kowalskim z Warszawy.
Tak, ja to nazywam świadomym polem energii, które przenika absolutnie wszystko i nie dotyczy tylko fizyczności. Nawet poza fizycznością istoty duchowe potrzebują energii do życia na innym poziomie.
Skąd wiesz, ze istoty duchowe potrzebują energii do "życia' na innym poziomie? Skąd wiesz jaki to poziom i jakimi prawami się rządzi? Skoro mowa o świecie, w którym nie ma miejsca fizyka, to jak chcesz tam wcisnąć energię - zagadnienie czysto fizyczne?
Rozumiem, że frazes "ideologia age`wska, to taki wytrych - słowo klucz - by z góry dyskryminować moje wartości. Nie tędy droga.
Dlaczego tak uważasz? Razi Cię słowo New Age? Nazywam rzeczy po imieniu i nie napisałem tego w sposób pogardliwy, wręcz przecziwnie - z całym szacunkim dla tego nurtu i dla Ciebie.
Użytkownik Amontillado edytował ten post 27.02.2011 - 20:00