Napisano 07.03.2011 - 07:32
Napisano 07.03.2011 - 08:02
daruj już sobie. Skończ sobie wmawiać,że masz wielkie zdolności. Niestety,prawa fizyki bywają nie miłe
openmind poruszanie wiatraczkiem to odkryte prawo fizyki. Nie każ mi czytać jakiś bzdur o siatce ziemi bo ja już czytałem o tym i to jedna wielka ściema jest.
Napisano 07.03.2011 - 10:21
Ale uwierz mi, ze mozna zyc tak jak sie chce, a zjawiska paranormalne istnialy, istnieja i istniec beda (mam nadzieje jednak ze w przyszlosci nie bedziemy na to mowic "paranormalne" tylko "normalne")
Użytkownik wiem wszystko edytował ten post 07.03.2011 - 10:42
Napisano 07.03.2011 - 11:16
Napisano 07.03.2011 - 11:25
jakie promieniowanie Ziemi, czy chodzi ci o pole magnetyczne czy o jakieś inne wymyślone przez zwolenników new age promieniowanie?
A poza tym już ci chyba ze 100 razy tłumaczyłem że przedstawia się dowody na istnienie czegoś, a nie nieistnienie. Nie widziałem w poważnych programach naukowych albo książkach z fizyki teorii albo wzorów przewidujących takie promieniowanie.Ale uwierz mi, ze mozna zyc tak jak sie chce, a zjawiska paranormalne istnialy, istnieja i istniec beda (mam nadzieje jednak ze w przyszlosci nie bedziemy na to mowic "paranormalne" tylko "normalne")
Telekineza nie istnieje bo nie ma możliwości przesuwania przedmiotów siłą umysłu, i nie ma człowieka który by to potrafił, koniec kropka. A zjawiska paranormalne w świetle współczesnego stanu wiedzy mogą istnieć, bo np. nie wiemy jeszcze wszystkiego o zjawisku nde. Ale cała reszta zjawisk takich jak duchy, telepatia to rzeczy wymyślone i nieistniejące.
Napisano 07.03.2011 - 11:26
To nie jest telepatia, tylko zbiego okoliczności. Takich ludzi jak ty jest na świecie około miliarda. Wszyscy gdzieś dzwonią: mąż do żony, dziewczyna do chłopaka, pracownik do szefa, telemarketerzy do klientów itp. Często jest tak, że myślimy o kimś i ten ktoś właśnie w tym momencie dzwoni albo kilka minut później. Wtedy człowiek może sobie pomyśleć że coś niezwykłego się stało, że właśnie skontaktował się telepatycznie z drugą osobą.Przykładów telepati można mnożyć na pęczki. Jak wytłumaczysz przeczucie że ktoś zadzwoni i dosłownie za 5sekund masz telefon. Jak wytłumaczyć że średnio 3 razy w tygodniu dzwonie do mojego bliskeigo kolegi dokładnie w momencie keidy on dzowni do mnie?
Napisano 07.03.2011 - 11:42
Napisano 07.03.2011 - 11:55
czytałem gdzieś ( ubolewam nad tym że nie pamiętam gdzie ) lub oglądałem program, w którym mały w jakimś rezerwacie nauczono myć owoce (?) chyba owoce, przed jedzeniem i stało się to ich nawykiem. Po jakimś czasie mycie owoców przez małpy przeniosło się na drugi koniec kontynentu i dalej dalej w inne rejony, a małpy z rezerwatu w którym myły owoce nie mogły iść na drugi koniec kontynentu i pokazać jak to się robi
a wcześniej nie zaobserwowano mycia owoców przez małpy. Zastanawiające co ?
Napisano 07.03.2011 - 12:20
Napisano 07.03.2011 - 15:38
Wiem wszystko podałeś naciągane wytłumaczenie na tylko jeden z moich argumentów.
Napisano 07.03.2011 - 16:54
Mentalne połączenie? Przecież to normalna psychologia jest, wynika to z pracy mózgu, a nie jakiejś telepatii. Nie spodziewałem się że ktoś może szukać czegoś niewyjaśnionego w tak oczywistym zjawisku.W końcu jak wytłumaczysz seks z ukochaną osobą? Nie odczuwasz mentalnego polączenia z partnerką? Myślisz że dlaczego tak wiele kultur uważało zbliżenie za przeżycie religilne?
A od czego masz internet?No dobrze.
Jakie wiesz że są promieniowania Ziemi. Jakie promieniowania płynace z Ziemi są Ci znane.
Napisano 07.03.2011 - 22:05
Użytkownik ViRuS edytował ten post 07.03.2011 - 22:05
Napisano 07.03.2011 - 22:56
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych