Nowość ta skierowana jest tylko i wyłącznie do Ciebie (czyt. pierwsza linijka mojego postu)To nam powiedziałeś nowość
Na co mi ta wiedza, skoro i tak wszystko toczy się swoim torem?I jaki sens ma takie biadolenie ? Zamiast opierać się na faktach to wolicie biadolić używając ogólników bo do konkretów wiedzy brakuje
Na forum było już tyle możliwości na temat elektrowni, że ciężko policzyć.
"Specjaliści" dysponujący "wiedzą" zapewniali, że wszystko jest pod kontrolą. W tym momencie nie nazwałbym tego w ten sposób.
Jeśli uważasz że będzie gorzej niż w Czarnobylu to napisz dlaczego
"...w skutkach może być ona jeszcze gorsza..."
Czytaj kolejny raz ze zrozumieniem.
Gorzej może być, ale nie musi.
Chodziło mi tutaj o porównanie i wyjaśnienie sensu tego postu, którego również nie zrozumiałeś:
Czarnobyl się już nie powtórzy, będzie teraz Fukushima...
Między innymi w Czarnobylu była awaria tylko jednego reaktora, natomiast w Fukushimie awarii uległa większa liczba reaktorów, które są pod znakiem zapytania i na tą chwilę nikt nie jest w stanie przewidzieć tego, co się wydarzy(proszę mi nie pisać o tym, że skażenia/promieniowania itp na większą skalę są niemożliwe bo nie ma rzeczy niemożliwych tak samo jak były zapewnienia, że elektrownia w Fukushimie jest całkowicie bezpieczna i nie zagraża nikomu, a w dziwny i niewytłumaczalny sposób jest problem z wydostającym się promieniowaniem, eksplozjami itp)
I proszę Cię, jeżeli chcesz jeszcze po-offtopować i połapać mnie za słówka nie rozumiejąc danego przekazu to napisz do mnie na pw i podyskutujemy
Pzdr.
Użytkownik sebacyw edytował ten post 24.03.2011 - 16:00