Skocz do zawartości

Katastrofa w Fukushimie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1855 odpowiedzi w tym temacie

artur_sz13.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Fake czy nie fake o to jest pytanie:)..

• 0

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

slychac wiatr wiec chyba faktycznie tam powiewa ..

Teraz słychać nawet ptaki, i to chyba całkiem sporo.

Ja się nie znam na tych sprawach, ale to chyba oznacza, że po prostu kamerka znów nawaliła.

Użytkownik Shinji77 edytował ten post 31.05.2011 - 22:52

• 0

tybysh.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiście, że fake.
  • 0

Android.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Fake czy nie fake o to jest pytanie:)..

oczywiście Fake, widać już ''na 1 klatce'' :)
Opóźnienia dźwięku nawet brak...
Zastanawiam sie co im z robienia czegoś takiego

Użytkownik Android edytował ten post 31.05.2011 - 23:06

• 0

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

explozja fukiszimy tu macie, jest nawet na tvn z ostatniej chwili

http://www.youtube.com/watch?v=Z24nVmGL_r4&feature=related

to na pewno nie jest fake

Edit admin:
Dołączona grafika
  • -23

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Odgłos eksplozji w pobliżu elektrowni Fukushima

Odgłos eksplozji słyszany był w pobliżu elektrowni Fukushima, jednak poziomy promieniowania nie wzrosły i nie było doniesień o rannych, podał serwis Kyodo News. TEPCO wyjaśnił, że jedna z maszyn uszkodziła podziemny zbiornik z gazem, co spowodowało wybuch.

źródło: http://online.wsj.co...531-701810.html
  • 1

Android.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

explozja fukiszimy tu macie, jest nawet na tvn z ostatniej chwili

http://www.youtube.com/watch?v=Z24nVmGL_r4&feature=related

to na pewno nie jest fake

rozumiem że chciałeś być zabawny. Jakoś ci nie wyszło

Użytkownik Android edytował ten post 01.06.2011 - 07:57

• 1

Azuri.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

We came close to losing northern Japan, CNN, May 31, 2011:

CNN Host: No one ever suspected that we had three simultaneous core meltdowns, 100 percent core damage and that sea water of all things stopped a tragedy from taking place. The media if anything, we now realize downplayed the real impact of the accident.

CNN video
  • 1

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

TEPCO uruchomiła nową kamerkę obejmującą obiektywem reaktory 1,2,3 i 4.
Myślę,że od czasu do czasu warto na nią zerknąć czy coś nowego się nie wydarzyło.

Dołączona grafika

Fukuichi Live Camera
  • 2

Flopstar.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Aż ciężko to sobie wyobrazić ale Międzynarodowa Agencja Energii Atomowej apeluje o rozszerzenie siedmiostopniowej skali INES (International Nuclear Event Scale) do poziomu 8 i zakwalifikować tym samym jako pierwszą w historii awarię w Fukushimie.
Świadczy to o niewyobrażalnym skażeniu radioaktywnym.
Czarnobyl zostaje daleko w tyle .....

"Nuclear engineers urging IAEA to create “Level 8″ on INES scale for Fukushima"

Źródło: http://enenews.com/n...e-for-fukushima

• 5

independent1.
  • Tematów: 12
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Zdaję sobie sprawę, że jest od tego oddzielny temat, jednak informacja brzmi tak niewiarygodnie, że postanowiłem stworzyć oddzielny temat.

Mniej więcej w ciągu dwóch tygodni nastąpi kolejna katastrofa w japońskiej elektrowni atomowej Fukushima I – ostrzegł operator elektrowni firma TEPCO Electric Power. Najpóźniej 15 czerwca wysoko radioaktywna woda, która zbiera się w piwnicy zakładu, wyleje. Będzie to nieuniknione, jeżeli w Japonii nadal będą padać tak ulewne deszcze – informuje newsru.com.

Eksperci TEPCO do tego czasu mogą nie zdążyć zbudować instalacji do oczyszczania radioaktywnej wody. Planowali jej włączenie właśnie 15 czerwca. Jeżeli radioaktywna woda wycieknie i zmiesza się z wodami podziemnymi, przedostanie się do Oceanu Spokojnego.

Wyciek z reaktora 100-krotnie przewyższył normę

Wyciek z uszkodzonej przez tsunami elektrowni atomowej Fukushima I, wykryty 11 maja, spowodował przedostanie się do morza substancji radioaktywnych w ilości 100-krotnie przewyższającej normę - poinformował w sobotę operator elektrowni Tokyo Electric Power Co (TEPCO).

Firma podała na konferencji prasowej, że przeciek wykryty w zbiorniku na zewnątrz reaktora nr 3 rozpoczął się 10 maja i trwał 41 godzin. Na jego skutek do morza przedostało się 250 m sześć. skażonej wody, w której było 20 tera bekereli substancji radioaktywnych.

Polska Agencja Prasowa
  • 3

artur_sz13.
  • Tematów: 18
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ta kamerka TEPCO sprytnie ustawiona. Tak całkiem przypadkiem nie pokazuje reaktora 4:)

http://lucaswhitefie...ebcamwatch.html

Tu jest link do kamerki TEPCO i kamerki z youtuba. Na dzielonym ekranie mozna na jednej stronie mieć 2 podglądy- ułatwia życie.

Niepokojące są wieści z forum godlikeproductions.com. Forumowicze informują o zielonym dymie wydobywającym się z elektrowni (ciężko sprawdzić teraz jest tam noc może trochę wcześniej weszli i widzieli, ale zostały założone trzy wątki w krótkim czasie). To plus te doniesienia o ustanowieniu 8 poziomu katastrof nuklearnych dobrze nie wróżą. Ponadto ciekawe info mozna znaleźć na monitorpolski.wordpress.com

Dover, Deleware – poziom cecu 137 powyżej dopuszczalnego
Wg. oficjalnych danych agencji rządowej EPA w Dover skażenie wody pitnej cezem 137 przekroczyło stopień zagrożenia tzw.MCL [Maximum Contaminant Level] 3.0 pikocurie (pc/l) na litr i wynosi 4.1pc/l. Dane opublikowane 1 czerwca dotyczą 13 kwietnia. Dlaczego dopiero teraz je opublikowano?
Jak wiadomo, Deleware jest na Wschodnim Wybrzeżu, można się więc domyślać co było po zachodniej stronie USA i Kanady…
Należy tu przypomnieć o tajnych mapkach ze skażeniem na świecie, które NILU ukryła na swoim tajnym serwerze. Polsce też się oberwało 31 marca – skażenie radioaktywnym ksenonem przekroczyło wszelkie normy. Zob: http://wp.me/pXVoU-1Ja

Niektóre komentarze:
…Czas na działanie. Musimy zacząć protestować zanim wszyscy zginiemy!…
…Podpisz petycję by wznowić stałe testy zagrożenia radiacyjnego z Fukushimy!…
…To są chyba najlepsze wiadomości jakie mogą nam przekazać. Tęsknię za sałatą, mlekiem i płatkami owsianymi na śniadanie. Ciekawe jak długo potrwa gdy będę tęsknił za prysznicem. Można pić wodę butelkowaną, ale co z prysznicem?…
…Sprawdziłem dane z innych miast i to jest jedyne z podwyższoną zawartością cezu-137. Woda była z 13 kwietnia, to musi być więc błąd…
…Sądzę, że nie chcą żeby ludzie zaczęli uciekać z Zachodniego Wybrzeża, dlatego „nie ma” skażenia w stanie California czy Washington. Podanie danych na Wschodzie ma zapobiec przeprowadzkom, gdyż uświadamia to tym z zachodu, że nie ma gdzie się przenieść gdyż i tam jest skażenie…

Czyli fajnie nie jest

• 2

raivel.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście, w tym momencie na kamerkach widać coś w postaci dymu, tudzież mgły.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Temat Ostrzeżenie przed wyciekiem radioaktywnym został scalony z tym tematem. Ten temat zmienił swój tytuł na Katastrofa w Fukushimie
  • 0

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Posty nr #1467 i #1468 przyprawiły mnie o dreszcze. Nie należę do panikarzy ale takie informacje powodują niepokój gdzieś w mej świadomości...
Odnośnie nowej kamerki, wczoraj spędziłem jakiś czas na oglądaniu i zobaczyłem na podglądzie psa! Szedł sobie po tym chodniku/mostku czy cokolwiek to jest, w kierunku dołu ekranu potem zawrócił, wlazł w krzaki (to chyba krzaki) i więcej się nie pokazał. Był podkulony i chyba po prostu wałęsał się po okolicy. Myślałem, że w tej strefie nie ma za bardzo żywych stworzeń.
Dla wątpiących: Jestem na 100% pewien że mi się nie przywidziało i uprzedzam, że nie robię sobie jaj.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych