Napisano 21.03.2011 - 20:56
Napisano 21.03.2011 - 22:37
O zasadach duchowych rozwodzić się nie będę, gdyż nie interesuję się tym zagadnieniem. Niestety złota spirala nie jest fundamentalną zasadą biologiczną.Opierająca się na owym podziale harmonicznym „złota spirala” stanowi fundamentalną zasadę biologiczną i duchową, ponieważ pozwala ona energii – lub chi – zawracać i ponownie wchodzić w siebie.
Jak? Ja nadal nie rozumiem.Dziś już rozumiemy, jak organiczne pola fraktalne odżywiają każdą formę życia opartą na DNA.
Nie ma czegoś takiego jak "siła życiowa". Termin ten stosowano dawno temu, gdy nie znano podstaw biochemii i biologii molekularnej. Dziś już wiadomo jakie reakcje w komórce odpowiadają za konkretne "objawy życia". Czasem są zaskakująco proste. Ruch, nieodłączny objaw życia, u zwierząt odpowiedzialne są za to mięśnie.Fraktalne wzorce energetyczne o strukturze przypominającej różę mają zdolność skupiania sił życiowych – oto prawdziwy sekret architektury biologicznej oraz feng shui. Wszyscy pragniemy kreować życiodajną przestrzeń – i w niej żyć. Wszyscy wiemy, że gdy przebywamy wewnątrz starożytnych kręgów z kamieni i drzew, doświadczamy pobudzenia zmysłów. Nowa nauka może nam wyjaśnić, jak – i po co – budować podobne struktury.
Z tego co wiem to DNA zbudowane jest na zasadach azotowych. Guanina, adenina, cytozyna i tymina. Ich budowę każdy może sobie wyszukać w internecie. Jak zauważycie ich budowa daleka jest od fraktali. DNA niczego nie zasysa, a osadzać to się może w tzw. Eppendorfie jako pellet przy ekstrakcji (co dziś własnoręcznie robiłem w laboratorium, aby mieć materiał wyjściowy do przeprowadzenia reakcji PCR)A wszystko to jest tak elegancko proste. DNA zbudowane jest na zasadach fraktalnych, tak by mogło zasysać i osadzać się w polu elektrycznym środowiska, w którym funkcjonuje.
*Stworzyłem, sprzedaję i zarabiam na nim.Wiele już obecnie wiemy o „elektrycznej biologii” procesu błogostanu, oświecenia czy doznań mistycznych. W oparciu o tę wiedzę stworzyłem „Bliss Tuner”* – urządzenie działające na zasadzie biologicznego sprzężenia zwrotnego (bio-feedback), które mierzy częstotliwości fal mózgowych.
Napisano 21.03.2011 - 22:53
Niestety fraktale z samej natury materii nie mogą być powiększane w nieskończoność, w końcu dojdziemy do atomów, z których są zbudowane, a na tym poziomie następne powiększenie nie da już takiego samego obrazu jak poziom wcześniej.
Napisano 21.03.2011 - 23:07
Fraktale w biologii nie mogą być zjawiskiem matematycznym , a ja się właśnie do biologii odnoszę w moich wypowiedziach.Bo prawa naszego świata nie składają się z atomów, są skalowalne w nieskończoność.
Napisano 24.03.2011 - 08:01
Niestety złota spirala nie jest fundamentalną zasadą biologiczną.
....
Może się nie znam, ale nijak nie mogę tam dostrzec złotej spirali.
Jak? Ja nadal nie rozumiem.Dziś już rozumiemy, jak organiczne pola fraktalne odżywiają każdą formę życia opartą na DNA.
Nie ma czegoś takiego jak "siła życiowa". Termin ten stosowano dawno temu, gdy nie znano podstaw biochemii i biologii molekularnej. Dziś już wiadomo jakie reakcje w komórce odpowiadają za konkretne "objawy życia". Czasem są zaskakująco proste. Ruch, nieodłączny objaw życia, u zwierząt odpowiedzialne są za to mięśnie.
Za pobudzenie zmysłów również odpowiadają związki chemiczne. Oto kilka przykładów z marszu:
kofeina, tauryna, teobromina, fenyloetyloalanina, serotonina, THC, heroina, itd.
Nie potrzeba do tego tworzyć "nowej nauki"
Z tego co wiem to DNA zbudowane jest na zasadach azotowych. Guanina, adenina, cytozyna i tymina. Ich budowę każdy może sobie wyszukać w internecie. Jak zauważycie ich budowa daleka jest od fraktali.
DNA niczego nie zasysa, a osadzać to się może w tzw. Eppendorfie jako pellet przy ekstrakcji (co dziś własnoręcznie robiłem w laboratorium, aby mieć materiał wyjściowy do przeprowadzenia reakcji PCR)
Niestety fraktale z samej natury materii nie mogą być powiększane w nieskończoność, w końcu dojdziemy do atomów, z których są zbudowane, a na tym poziomie następne powiększenie nie da już takiego samego obrazu jak poziom wcześniej.
Użytkownik radoslaw edytował ten post 24.03.2011 - 09:27
Napisano 24.03.2011 - 09:20
Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 24.03.2011 - 09:22
Napisano 24.03.2011 - 14:54
to gdzie szukać tych perfekcyjnych wyjaśnień? Jakichś modeli, analiz, badań?oto narodziła się nowa dziedzina nauki, opisująca jak działa przyciąganie energii w systemach fraktalnych, która to – jak się wydaje – jest w stanie perfekcyjnie wyjaśnić te kwestie.
Użytkownik Ill edytował ten post 24.03.2011 - 14:59
Napisano 25.03.2011 - 15:06
to gdzie szukać tych perfekcyjnych wyjaśnień? Jakichś modeli, analiz, badań?
Użytkownik radoslaw edytował ten post 25.03.2011 - 17:37
Napisano 03.05.2011 - 15:13
Użytkownik Dolg edytował ten post 03.05.2011 - 15:19
Napisano 04.05.2011 - 13:17
Wyjaśnisz mi, gdzie Ty dostrzegasz tą oscylację wartości stałej Plancka h wokół liczby φ?Rozumiem że chodzi Ci o wartość graniczną wyznaczoną przez stałą Planka. Cóż za przypadek że owa stała oscyluje wokół liczby Fi będącą podstawą świętej geometrii.
Napisano 23.05.2011 - 12:11
Nie będę wnikał w całą biologiczną resztę, ale zapytam o coś, co bezpośrednio związane jest z fizyką.
Nie wiem, może to kwestia jakiegoś specyficznego doboru jednostek (ja podałem wartość stałej Plancka w jednostkach układu SI). Możesz mi trochę tę sprawę rozjaśnić, bo mnie to bardzo zaciekawiło.
Napisano 23.05.2011 - 12:20
No proszę Cię... Mariush zadał jedno jak najbardziej zasadne pytanie a to już manipulacja i tanie zagrywki. Traktowanie pytań jako atak personalny jest bardzo częste na tym forum u osób wyznających tylko alternatywne teorie.[...]
Myślę że chodzi tutaj bardziej o Twój manipulacyjny warsztacik pomagający Ci tanimi zagrywkami próbować ośmieszać niewygodne dla Ciebie teorie.
[...]
Napisano 23.05.2011 - 12:29
No proszę Cię... Mariush zadał jedno jak najbardziej zasadne pytanie a to już manipulacja i tanie zagrywki. Traktowanie pytań jako atak personalny jest bardzo częste na tym forum u osób wyznających tylko alternatywne teorie.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych