Skocz do zawartości

Zdjęcie

Owca urodziła psa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

Amontillado.
  • Tematów: 50
  • Artykułów: 21
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Weterynarze mówią, że to niemożliwe - ale dla chińskiego rolnika Liu Naiying narodziny tego zwierzęcia to cud.
Liu utrzymuje, że jedna z jego owiec urodziła psa. Szczeniak ma wełnę jak u owcy - jednakże jego pysk, nos, oczy, łapy oraz ogon wyglądają jak u psa. Nawet zachowuje się jak pies.

Dołączona grafika

Narodziny zwierzaka ściągnęły na farmę w prowincji Shaanxi tysiące ludzi. Tłumy pragną zobaczyć 'owczego psa'.
Liu opowiada o znalezieniu niecodziennego młodego tuż po tym jak przyszło ono na świat na jednym z jego pól.
"Właśnie spędzałem owce kiedy ujrzałem jedną z nich liżącą nowonarodzone jagnię na pastwisku. Jagnię było jeszcze mokre." mówi Liu.

Dołączona grafika

"Kiedy podszedłem bliżej przeżyłem szok, ponieważ wyglądało ono tak dziwacznie - jak krzyżówka owcy i psa."
"Przestraszyłem się odrobinę, jako że hoduję owce od 20 lat i nigdy jeszcze nie widziałem takiego stworzenia."

Dołączona grafika

Yue Guozhang - badacz z ośrodka naukowego Animal Husbandry Technology Centre z miasta Xi'an - przypomina, że owce i psy to dwa zupełnie odrębne gatunki.
"Nie jest możliwe by owca urodziła szczenię." mówi. "Najprawdopodobniej jest to jagnię z dziwną wadą genetyczną."

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Źródła: Daily Mail, II

Użytkownik Amontillado edytował ten post 26.03.2011 - 14:08

• 2

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to swego rodzaju dobra wiadomość. Może teraz ten "pies" zapoczątkuje jakiś nowy gatunek czy coś? Dobrze by było, gdyby natura na to pozwoliła.
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

• Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No pies, jak się patrzy, tylko z owczą sierścią.

Nie mogę patrzeć, jaki ten piesek skudłacony jest...
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie rolnik zobaczył w schronisku/na targu/u sąsiada szczeniaka o "owcopodobnym" futerku i postanowił go nabyć żeby się trochę zabawić mediami.

Jest też możliwość, że to owca znalazła porzuconego szczeniaka na pastwisku i zaczęła go instynktownie lizać (stąd był mokry) a naiwny rolnik uznał, że to jej jagnię. Takie przypadki się zdarzają. Moja (śp. już) suczka kiedyś tak się zachowała znajdując porzucone kocie - dostała nawet przez to pokarmu!

Dodam, że moi znajomi mają bardzo podobnego psa (jest starszy więc rysy ma mniej szczenięce a do tego jest bardziej zadbany ale podejrzewam, że to ta sama rasa) i z tego co mi wiadomo miał on zupełnie "pieskich" rodziców. Dodaję zdjęcie:
Dołączona grafika
Mam nadzieję, że znajomi się nie wściekną. :))

Użytkownik Ana Mert edytował ten post 26.03.2011 - 14:33

• 3

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chiny to nieodkryty świat.
Naukowcy mogą przecież sprawdzić DNA.
  • 0

Daikin.
  • Tematów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czyli powstała owca która sama siebie upilnuje i zagoni na pastwisko. Dobre.
  • 2

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Hohoh farmer spryciarz...na pewno grosz jakiś mu wpadł ;) psiak jest szczeniakiem to trudno na razie dokładnie określić rasę ale jest taka rasa jak :

Bedlington.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tak wygląda po ostrzyżeniu

W zasadzie to dlaczego wierzyć na słowo? Niech zrobią badania DNA....ta jego wełna wygląda jak kołtunki nieczesanego pieska...
  • 0

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko OK, problem jest tylko z nosem - psy mają noski koloru czarnego a nie różowego jak u świnki :mrgreen:
  • 0

#9 Gość_Horror

Gość_Horror.
  • Tematów: 0

Napisano

Yue Guozhang - badacz z ośrodka naukowego Animal Husbandry Technology Centre z miasta Xi'an - przypomina, że owce i psy to dwa zupełnie odrębne gatunki.
"Nie jest możliwe by owca urodziła szczenię." mówi. "Najprawdopodobniej jest to jagnię z dziwną wadą genetyczną."

Dołączona grafika

Ten "znafca" powinien dobrowolnie opuścić cywilizację. Owca to zwierzę kopytne, a tu mamy pospolitego szczeniaka!
Nieee, szkoda gadać. Bzdura roku, ostatniej dekady, albo nawet wszechczasów. Dramat.

Użytkownik Horror edytował ten post 26.03.2011 - 18:17

• 4

Visenna.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo zaniedbane szczenię - cała tajemnica jego "owczosci". Niech go wykąpia i rozczeszą dredy to przestanie być "sensacją". Swoją drogą wkurza mnie okrutnie że chiński dziadyga na tak zabiedzonym psim dzieciaku postanowił zbić fortunę. Ciekawe czy gdyby znalazł uposledzone ludzkie dziecko podobne do małpki, to wmawiałby wszystkim że to ludzkie dziecko szympansa.
  • 0

bullik.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wszystko OK, problem jest tylko z nosem - psy mają noski koloru czarnego a nie różowego jak u świnki :mrgreen:

rodza sie z rozowymi a nastepnie przewaznie do 3 m-cy sie im wypigmentowuja.. ale sa i takie u ktorych pigment pojawia sie znacznie pozniej lub czesciowo - sa rasy ze sklonnosciami do brakow w pigmentacji..

aha moim zdaniem to szczeniak.. a farmer oszust..

Użytkownik bullik edytował ten post 26.03.2011 - 21:48

• 0

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jednym słowem wilk w owczej skórze.
  • 2

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale mnie nie chodzi o to że jest to dokładnie ta sama rasa, którą przedstawiłam tylko o to że jest to szczeniak rasy pokrewnej/podobnej. Co do koloru noska to mój pies jak był szczeniakiem - miał jaśniejszy niż teraz... to samo stało się z łapkami - opuszkami oraz pazurkami. Zostały jej tylko 2 białe pazurki - albinosy. Różne mutacje genów mogą zachodzić nie wiadomo czy to czysta rasa czy typowy mieszaniec także nie ma co brać pod uwagę takie szczegóły jak kolor noska ;) Ważne że to PIES a nie OWCA :mrgreen:

A nikt z Was nie wpadł na to że 1 Kwietnia jest PRIMA APRILIS !
To już za 4 dni także.... żarty nieraz wcześniej wychodzą by ich od razu nie zdemaskować.

Użytkownik Alexi Arduscoini edytował ten post 26.03.2011 - 21:59

• 0

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To bardziej niż żart wygląda na chęć zarobienia trochę pieniędzy przez (zapewne bardziej biednego niż bogatego) rolnika.
  • 0

Brivion.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Badań DNA pewnie nie zrobią i cała sprawa zniknie w piekielnych czeluściach internetu. A szkoda, bo jestem ciekaw co to jest. (99% dla mnie ze pies, ktorego urodziła suczka a rolnik robi sobie jaja albo nie wie co sie stało. No ale to w koncu Chiny wiec ten 1 %... nigdy nic nie wiadomo.)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych