Skocz do zawarto¶ci

Raport rz±du brytyjskiego ostrzega przed gwa³townymi katastrofami

• Zaloguj siê, aby dodaæ odpowied¼
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Go¶æ_Muhad

Go¶æ_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

*
Popularny

Raport rządu brytyjskiego ostrzega przed gwałtownymi katastrofami

Do³±czona grafika

Brytyjski raport rządowy mówi, że należy się przygotować na katastrofy. Tsunami w Japonii, powódź w Pakistanie czy w Australii, katastroficzne zjawiska stają się coraz częstsze i rządy muszą być przygotowane w przyszłości na radzenie sobie z nimi.

Raport został opublikowany w dniu dzisiejszym. Autor raportu, Lord Paddy Ashdown (poprzednio był wysokim reprezentantem ONZ w Bośni i Hercegowinie) powiedział, że bogatsze społeczeństwa muszą być przygotowane do niesienia pomocy biedniejszym krajom.

Ashdown powiedział, że brak odpowiedniej pomocy dla Haiti i Pakistanu pogorszyła tam sytuację powstałą w wyniku wystąpienia naturalnych katastrof. Dodatkowo raport stwierdza, że katastrofy nie są w tej chwili anomalią tylko początkiem nowego rodzaju czasów w których mega katastrofy będą coraz częstsze.

Click

Czyli oficjalnie przyznają się, że będą jajca i anomalia wszelkiego typu mamy zacząć traktować jako codzienność. Nie dziwi Was to? Bo mnie nie tylko dziwi, a przekonuje o tym, że jednak coś się święci.

U¿ytkownik Muhad edytowa³ ten post 29.03.2011 - 07:30

• 5

domenicus.
  • Tematów: 13
  • P³eæ:Mê¿czyzna
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Halo Panie Muhad,

Straszy Pan dzieci katastrofami. Przecie¿ tutaj nawet niedawno, niektórzy starali siê wmówiæ, ¿e nie ma zwiêkszonej ilo¶ci kataklizmów ;)
Wszystko, to tylko i wy³±cznie spowodowane jest wiêksz± ilo¶ci± ludzi na Ziemi :D

Co tam raporty, co tam oficjalne stanowiska...wa¿ne, ¿e na forum maj± swoje zdanie.

Swoj± drog± - co to za naukowcy i instytucje, je¶li zwyk³y cz³owiek potrafi to samo powiedzieæ na kilka lat przed tymi raportami. To siê Anglicy obudzili.

Jak w 2011 roku trochê przytar³o tymi kataklizmami, nagle ju¿ pojawi³y siê ze 2-3 raporty jakich¶ instytucji, którzy bior± wielk± kasê za to, co ju¿ dawno nie tylko ja wiedzia³em i widzia³em.

¦mieszne z nich ludki...

Mogê siê za³o¿yæ tutaj z ka¿dym na forum - ¿e teraz, jak uderzy jaki¶ kataklizm bêd± twierdziæ "ale my to zawsze wiedzieli¶my, my przewidziel¶my".
¯a³osna ta nauka.
  • 0

#3 Go¶æ_Muhad

Go¶æ_Muhad.

Napisano

Witam Panie domenicus :)
Ano tak ju¿ bywa w tym ¶wiecie. Parê ³adnych lat minê³o od mojej rejestracji na tym forum, a raczej na pierwszym serwerze. Czêsto stara³em siê dyskutowaæ z forumowiczami o przyspieszonym tempie zmian i przysz³ych katastrofach, nasilaj±cych siê zjawiskach. Kilkoro u¿ytkowników z tego forum notorycznie mnie o¶miesza³o i kpi³o ze mnie, bo ¶mia³em twierdziæ, ¿e to w³a¶nie nas czeka. Có¿, ciekawe jakie maj± teraz miny i o czym w ogóle teraz my¶l±? Mniejsza o to. Szkoda, ¿e tylu ludzi musi gin±æ i tyle siê musi dziaæ, aby pozostali przejrzeli na oczy.
  • 1

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kilkoro użytkowników z tego forum notorycznie mnie ośmieszało i kpiło ze mnie, bo śmiałem twierdzić, że to właśnie nas czeka.

Swoją drogą to ciekawe, że akurat Wielka Brytania wypuszcza taki dokument - bo z nie tylko moich obserwacji wynika, że następnym krajem w który uderzy jakiś kataklizm (nie wiem jaki) będzie właśnie Anglia lub Niemcy (Francja teoretycznie też, jednak wpierw stawiam na Anglię). Oczywiście pomiędzy trzęsieniem w Japonii a tym, który nastąpi w tamtych krajach mogą być jakieś kataklizmy pośrednie w biedniejszych krajach - jednak moim zdaniem znowu dosyć pokaźny kataklizm może uderzyć właśnie w Wielką Brytanię (kto wie, może Londyn???) - natomiast niniejszy wpis robię dlatego, aby kiedyś ktoś mógł go odnaleźć i zobaczyć, czy się sprawdził.

Znając jednak "inteligencję" sceptyków - ZAWSZE znajdą jakiś powód, jakiś "argument", coś przeciwko - żeby tylko zdeprecjonować i umniejszyć choćby i taki jak niniejszy wpis.

Co jest najbardziej żałosne i nikczemne w całej tej "nauce" - to fakt, że tacy ludzie jak oni gwałtownie zaprzeczali, że ziemia jest okrągła tylko płaska, że to Ziemia krąży wokół Słońca nie na odwrót - a potem byli jej gorącymi zwolennikami. Naukowcy najpierw zaprzeczają - a pod koniec swojego życia czasem są wyznawcami czegoś.

Niedługo będą wmawiać, że o trzęsieniach to oni wiedzieli, że wierzyli w ufo i ezoterykę - a jeszcze niedawno wykrzykiwali od psychopatów na każde wspomnienie o ufo - dzisiaj budują "ambasady ufo" przy ONZ ;) - i w pośpiechu wydają kilkuzdaniowe "raporty", które mają zamaskować ich nieudolność chociażby w kataklizmach.

Nie ma chyba większej bezczelności i większej pogardy dla czyichś badań, kiedy ci, którzy coś gwałtownie zwalczali, nagle się do czegoś przylepiają i stają się fałszywymi obrońcami tego, co tak wyszydzali. A dzisiaj właśnie taka próba przylepienia się następuje w kilku dziedzinach nauki.

Oni wcale NIE chcą przeprosić za błąd myślenia - Oni chcą PRZEJĄĆ całe dziedziny i potem twierdzić, jak to "walczyli" w czyjejś obronie. Tak zrobiono z Teslą i innymi - dzisiaj patenty Tesli są szumnie wykorzystywane przez naukę (a ile jeszcze zakrytych).

Więc jak Pan sądzi, Muhad - Pana zdaniem, który kraj może być następnie dotknięty, jakie jest Pana wyczucie w tej sprawie?

U¿ytkownik domenicus edytowa³ ten post 29.03.2011 - 12:12

• 0

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Swoj± drog± to ciekawe, ¿e akurat Wielka Brytania wypuszcza taki dokument - bo z nie tylko moich obserwacji wynika, ¿e nastêpnym krajem w który uderzy jaki¶ kataklizm (nie wiem jaki) bêdzie w³a¶nie Anglia lub Niemcy (Francja teoretycznie te¿, jednak wpierw stawiam na Angliê)

Mogê spytaæ na podstawie jakich obserwacji Pan tak twierdzi?

Pytam z ciekawo¶ci, nie z³o¶liwo¶ci. :)
  • 1

#6 Go¶æ_mag1-21

Go¶æ_mag1-21.

Napisano

Ja tez jestem Ciekawa Twoich przemyslen Dominiku. Moze to egoistyczne pobudki, jako ze siedze na tych wyspach od lat. Dobrze by bylo cos niecos wiedziec.
  • 0

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja tez jestem Ciekawa Twoich przemyslen Dominiku. Moze to egoistyczne pobudki, jako ze siedze na tych wyspach od lat. Dobrze by bylo cos niecos wiedziec.

Jedynym sposobem, w który mogê sensownie odpowiedzieæ, jest zaproszenie do zapoznania siê z moimi artyku³ami na ten temat w nastêpuj±cej kolejno¶ci:

1. Ciekawa dekada
2. Patrz± a nie widz±.
3. Nieunikniona katastrofa.

To, co mogê dodaæ to jedynie kwestia tego, ¿e do tej pory nie rozpatrywali¶my kwestii moralno¶ci (szeroko pojêtej) w kataklizmach, jakie nawiedzaj± ró¿ne rejony ¶wiata.

Niektórzy s± przekonani, ¿e nasilenie siê katastrof bêdzie mia³o miejsce w taki sposób, ¿e w pewnym momencie wyst±pi ich wiele w jednym momencie - lub bardzo niewielkim odcinku czasowym - ale NIE bêd± to "same trzêsienia" lub "same huragany" - a pe³na gama kataklizmów, co i tak zostanie wziête za "naturalny czynnik" - np. naukowcy bêd± uparcie wmawiaæ, ¿e jest to powodem "przypadkowo zbie¿nej" i jednocze¶nie: zmian na s³oñcu, zmian w magnetyzmie, efektu cieplarnianego, destabilizacji p³yt tektonicznych.
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ju¿ gdzie¶ pisa³em. Prawda musi przej¶æ przez trzy etapy. Najpierw jest wy¶miewana pó¼niej têpiona ¿eby na koniec staæ siê czym oczywistym (tak ¿eby mo¿na by³o powiedzieæ a nie mówi³em - przez osobê która ¶mia³a siê i têpi³a to co teraz tak ciep³o jest przyjête przez nauke). I tak oto kilku "bogów forumowych" wraz z ich obstaw± bardzo ale to bardzo siê zdziwi jeszcze za ich obecnego ¿ycia.
  • 1

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poczekamy, zobaczymy. Nie potrafimy przewidywaæ katastrof naturalnych, wiemy za ma³o.

domenicus@

Mo¿esz mnie nazwaæ sceptykiem, ale za nic nie uwierzê w Twoj± teoriê kary bo¿ej. Katastrofa w Wielkiej Brytanii spowodowana naklejkami na autobusach finansowanymi przez Dawkinsa? To s± jakie¶ niesmaczne ¿arty.
  • 2

livin.
  • Tematów: 11
  • P³eæ:Kobieta
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up up popieram, pozwoli³am sobie przeczytaæ kilka Twoich arytku³ów Domenicus, i kompletnie nie zgadzam siê z jakimikolwiek formami kary (tak swoj± drog± Twój bóg musi byæ bardzo mi³osierny), ju¿ prêdzej by³oby mi uwierzyæ w bunt matki ziemi.

Wracaj±c do w±tku g³ównego - po¿yjemy zobaczymy.
  • 0

#11 Go¶æ_mag1-21

Go¶æ_mag1-21.

Napisano

No moze nie w ta strone Muhad, nie kara Boza tylko splata dlugu karmicznego zaciagnietego wobec Boskiej Swiadomosci. No ilez mozna dawac i dawac nie rzadajac nic w zamian, a wszystkim sie wydaje, ze tak ma byc, bo ja, mnie i moje jest najwazniejsze, nie my. Slowo my okresla, ze musisz oddac to co dostales,musisz sie dzielic, Boskie Prawo Rownowagi mozna przyrownac do prawa karmy, bo jest nim w istocie. Odpowiedzialnosc zbiorowa, dlaczego bo jestesmy jednym organizmem. A co z tymi ktorzy tylko znaja "ja?" Kazdy odbiera to na swoj sposob, ale moje zdanie na ten temat jest podobne do tego co pisze Dominik, moze nazwe to tylko troche inaczej.
  • 0

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Mylo

"Spowodowanie" - a "przes³anka" - to zupe³nie ró¿ne sprawy.

A co by Pan powiedzia³ na obci±¿enie Karm± zbiorow±? Np. za kolonializm, o którym wszyscy dawno zapomnieli?

To prawda - za ma³o jeszcze wiemy. Wiemy bardzo, bardzo ma³o. Jednak ka¿dy ma prawo do formowania swojej opinii - moja jest oparta na "karze Boskiej" - niestety, kara Boska kojarzy siê ka¿demu ze s³uchaczem Radia Maryja, który du¿o szumu robi wokó³ swojej wiary.

Dopóki bêdzie panowa³ pogl±d, ¿e Bóg - to nic innego jak jego wyznawcy i religie - dopóty nie zrozumiemy, ¿e Bóg to intelekt panuj±cy nad wszech¶wiatem. Niestety - na to trzeba d³ugo pracowaæ i staraæ siê rozumieæ.

To zajmuje trochê czasu. Ja nikogo nie naciskam do wyznawania swojego pogl±du. Je¶li kto¶ uwa¿a, ¿e kataklizmy s± tylko naturaln± odpowiedzi± Matki Ziemi - to te¿ ma takie prawo - ma prawo badaæ to tak, jak jego pogl±dy wskazuj±.
  • -1

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Posty zwolenników:

Mogę się założyć tutaj z każdym na forum - że teraz, jak uderzy jakiś kataklizm będą twierdzić "ale my to zawsze wiedzieliśmy, my przewidzielśmy".
Żałosna ta nauka.

Kilkoro użytkowników z tego forum notorycznie mnie ośmieszało i kpiło ze mnie, bo śmiałem twierdzić, że to właśnie nas czeka. Cóż, ciekawe jakie mają teraz miny i o czym w ogóle teraz myślą? Mniejsza o to. Szkoda, że tylu ludzi musi ginąć i tyle się musi dziać, aby pozostali przejrzeli na oczy.

Znając jednak "inteligencję" sceptyków - ZAWSZE znajdą jakiś powód, jakiś "argument", coś przeciwko - żeby tylko zdeprecjonować i umniejszyć choćby i taki jak niniejszy wpis.

Co jest najbardziej żałosne i nikczemne w całej tej "nauce" - to fakt, że tacy ludzie jak oni gwałtownie zaprzeczali, że ziemia jest okrągła tylko płaska, że to Ziemia krąży wokół Słońca nie na odwrót - a potem byli jej gorącymi zwolennikami. Naukowcy najpierw zaprzeczają - a pod koniec swojego życia czasem są wyznawcami czegoś.

I tak oto kilku "bogów forumowych" wraz z ich obstawą bardzo ale to bardzo się zdziwi jeszcze za ich obecnego życia.

Posty sceptyków:

Poczekamy, zobaczymy. Nie potrafimy przewidywać katastrof naturalnych, wiemy za mało.

Wracając do wątku głównego - pożyjemy zobaczymy.

Może zadam pytanie do zwolenników poglądu, że „coś” się dzieje z Ziemią. Czym jest to „coś” i czego możemy się spodziewać? Dlaczego to się ma wydarzyć?
Co będzie jednoznacznym potwierdzeniem słuszności waszego stanowiska, po za kataklizmami, które zawsze miały miejsce?

U¿ytkownik Ladd edytowa³ ten post 29.03.2011 - 19:36
syndrom prezydenta?

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

domenicus@

Oczywi¶cie mo¿na fizyk± kwantow± i nie do koñca wyja¶nionymi oddzia³ywaniami miêdzy cz±steczkami t³umaczyæ ró¿ne wp³ywy informacji na ¶wiat rzeczywisty. To jest jeszcze otwarte pole.

Jednak trzeba by by³o ustaliæ ¿e kosmos ma jak±¶ formê moralno¶ci która mówi mu co jest uczynkiem z³ym, a co dobrym. Dlaczego prawa Wszech¶wiata maj± mieæ ustalony krêgos³up moralny. Dla niego ka¿da dzia³alno¶æ powinna byæ neutralna, jest tylko o¶rodkiem w którym my zmieniamy przestrzeñ. Co¶ jak mitologiczna matka ziemia która nigdy nie ocenia³a, po prostu dba³a o równowagê. Z³o i dobro uwa¿a³a za nieod³±czny aspekt ¿ycia.
  • 0

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

i kompletnie nie zgadzam siê z jakimikolwiek formami kary (tak swoj± drog± Twój bóg musi byæ bardzo mi³osierny), ju¿ prêdzej by³oby mi uwierzyæ w bunt matki ziemi.

Ma Pani absolutne prawo wyznawaæ pogl±d taki, jaki Pani chce. Niestety - zgadzam siê z opini± tych, którzy twierdz±, ¿e to jednak s± kary za niemoralno¶æ - a konkretnie za dzia³anie niemoralne - i, jak to pokaza³a Japonia z 11 marca, za bierno¶æ.

Tej drugiej kwestii nigdy nie rozpatrywa³em, dopiero Japonia u¶wiadomi³a mi, ¿e bierno¶æ i patrzenie przez palce na otaczaj±ce z³o jest takim samym wspó³winowajc±, jak ten, kto pope³nia zbrodniê - a jeszcze dok³adniej ten, kto pope³nia zbrodniê nak³ada na siebie zapis karmatyczny - ten, co siê temu tylko biernie przygl±da tego zapisu nie ma - jednak jest wspó³winny ca³ej sytuacji.

Pisze Pani: "mój Bóg musi byæ bardzo mi³osierny" - co ma znaczyæ do¶æ ironicznie, ¿e skoro jest Bogiem, to dziwnie pozwala, czy nawet spuszcza lanie spo³eczno¶ciom - to co to za Bóg.

Je¶li przeanlizuje Pani kto i za co zostaje ukarany - wiele rzeczy bêdzie Pani pasowaæ. Nie chcia³bym przed³u¿aæ off topicu - ale je¶li Pani zechce, to mo¿emy kontynuowaæ rozmowê na prywatnej skrzynce tutaj.

Wracaj±c do tematu - czy nie uwa¿a Pani, ¿e to gigantyczny skandal i "obciach" - ¿e instytucje rz±dowe, miêdzynarodowe wydaj± w takim po¶piechu jakie¶ o¶wiadczenia, dokumenty, raporty - a wszyscy dooko³a widz±, ¿e co¶ "nie gra"? Czy nie uwa¿a Pani, ¿e takie instytuty maj±c potê¿n± kasê, ju¿ dawno takie raporty powinny wysuwaæ? Gdzie oni byli, kiedy mieli analizowaæ dane, które s± dzi¶ dostêpne w internecie?
  • 0

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 1

0 u¿ytkowników, 1 go¶ci oraz 0 u¿ytkowników anonimowych