Napisano 01.04.2011 - 06:04
Popularny
Napisano 01.04.2011 - 08:05
Napisano 01.04.2011 - 11:29
Napisano 01.04.2011 - 12:47
Napisano 19.06.2012 - 16:36
TYTUŁ FILMU: Michael Newton - Past Life Therapy (NAPISY PL)
Polska lokalizacja: tak (NAPISY PL)
Krótka recenzja: Michael Newton, przede wszystkim znany jako autor wyjątkowej książki pod tytułem „Wędrówka dusz” gdzie tak jak w filmie „Past Life Therapy” odkrywa tajemnicę życia w świecie dusz po śmierci człowieka na Ziemi. Dr Michael Newton, doktor doradztwa personalnego, dyplomowany hipnoterapeuta prowadzący prywatną praktykę, rozwinął swoją własną technikę hipnozy by dosięgnąć ukrytych wspomnień swoich pacjentów o ich życiu po śmierci.
W stanie głębokiej hipnozy osoby te w poruszający sposób opisują to, co wydarzyło się pomiędzy ich poprzednimi inkarnacjami na Ziemi. Wyjawiają one barwne szczegóły naszych odczuć w chwili śmierci, z kim się spotykamy zaraz po odejściu z ciała, jak wygląda świat dusz, gdzie się udamy i czym będziemy się zajmować jako dusze oraz - dlaczego decydujemy się powrócić w określonych ciałach.
A oto kilka omawianych w filmie tematów:
• Co czujemy w chwili śmierci
• Co widzimy i czujemy zaraz po śmieci
• Duchowi przewodnicy (dusze opiekuńcze)
• Dlaczego jesteśmy przypisani do określonych grup dusz w świecie duchowym i czym się tam zajmujemy
• Jak wybieramy następne ciało, by powrócić na Ziemię
• O różnych poziomach rozwoju dusz: początkujących, średnio-zaawansowanych i zaawansowanych
• Kiedy i gdzie po raz pierwszy uczymy się rozpoznać nasze bratnie dusze na Ziemi
• Cel życia i przejawy istnienia „Stwórcy”
TYTUŁ FILMU: Michael Newton - Past Life Therapy (NAPISY PL) - Część 1 z 5
LINK:
CZAS TRWANIA: 9, 55min.
TYTUŁ FILMU: Michael Newton - Past Life Therapy (NAPISY PL) - Część 2 z 5
LINK:
CZAS TRWANIA: 10,17 min.
TYTUŁ FILMU: Michael Newton - Past Life Therapy (NAPISY PL) - Część 3 z 5
LINK:
CZAS TRWANIA: 10,02min.
TYTUŁ FILMU: Michael Newton - Past Life Therapy (NAPISY PL) - Część 4 z 5
LINK:
CZAS TRWANIA: 9,57min.
TYTUŁ FILMU: Michael Newton - Past Life Therapy (NAPISY PL) - Część 5 z 5
LINK:
CZAS TRWANIA: 3,56 min.
"Szczęście jest tylko wtedy prawdziwe, kiedy się nim dzielimy" Pozdrawiam, Erik
Napisano 04.07.2012 - 13:28
Użytkownik Dexter edytował ten post 04.07.2012 - 13:55
Napisano 04.07.2012 - 14:11
Mam takie pytanie, może ktoś będzie znał odpowiedź Ten pan powiedział w drugiej części, że rozmawiamy z radą o naszych uczynkach, czego się dowiedzieliśmy, jakie wnioski z tego wyciągneliśmy... zaś w trzeciej części mówi, zę wszystko jest zaprojektowane, że wiemy jakie ciało i jakie życie mamy wybrac. Więc teraz moje pytanie: Jaki to ma sens?! skoro wiemy wszystko o tym życiu to po co je brać? nie lepiej iść w niewiadome?
W piatej części mówi o tym, ze zostajemy przesłuchiwani przez radę o tym jak traktowaliśmy innych, ale czy to my traktowaliśmy tak innych skoro całe nasze życie, uczynki, traktowanie innych to wszystko zostalo zaprojektowane przed wstąpieniem duszy do ciała. Trochę pokręcone to się robi. Według mnie dusza wchodząc do ciała nie powinna wiedzieć co ją czeka, bo wszystko zaczyna tracić sens.
Napisano 04.07.2012 - 14:41
Mam takie pytanie, może ktoś będzie znał odpowiedź Ten pan powiedział w drugiej części, że rozmawiamy z radą o naszych uczynkach, czego się dowiedzieliśmy, jakie wnioski z tego wyciągneliśmy... zaś w trzeciej części mówi, zę wszystko jest zaprojektowane, że wiemy jakie ciało i jakie życie mamy wybrac. Więc teraz moje pytanie: Jaki to ma sens?! skoro wiemy wszystko o tym życiu to po co je brać? nie lepiej iść w niewiadome?
W piatej części mówi o tym, ze zostajemy przesłuchiwani przez radę o tym jak traktowaliśmy innych, ale czy to my traktowaliśmy tak innych skoro całe nasze życie, uczynki, traktowanie innych to wszystko zostalo zaprojektowane przed wstąpieniem duszy do ciała. Trochę pokręcone to się robi. Według mnie dusza wchodząc do ciała nie powinna wiedzieć co ją czeka, bo wszystko zaczyna tracić sens.
Napisano 11.03.2013 - 19:30
Użytkownik carrying light edytował ten post 11.03.2013 - 21:42
Napisano 12.03.2013 - 00:10
Użytkownik Dexter edytował ten post 12.03.2013 - 13:16
Napisano 12.03.2013 - 12:31
Poznanie swojej roli w ziemskim teatrze to istota sprawy.
Jeżeli tylko możecie i interesujecie się tym tematem musicie doświadczyć spotkania swiata dusz a na pewno z własnym przeowdnikem aby zrozumieć swoja egzystencję na ziemi.
Życie nabiera niesamowitego sensu, nie masz złudzeń, a całe życie swoje opierasz na spełnieniu tego po co inkarnowałeś na ziemie.
A staje się one delikatne , zwiewne, szcześliwe....
Ja odczułem wszystko to na własnej skórze. Jako już doświadczona dusza znalazłem osobę która mi pomogła spotkać mojego przewodnika.
Napisano 12.03.2013 - 16:53
Niosący światło, powiedz mi bo mnie to ciekawi, dlaczego masz tak wiele inkarnacji na ziemii, a tak malo we wszechświecie skoro jest on pełny życia i tajemnic. Czy kilka razy na ziemii nie wystarczy? Oczywiście odrazu powiem Ci, że traktuję twoje informacje z przymrużeniem oka, ponieważ nie ufam za bardzo ludziom w internecie. Owszem, wierzę w reinkarnację i nie krytykuję twoich poglądó, ale twój tekst wygląda trochę chaotycznie i kolorowo by mogł być prawdziwy, chociaż wierz mi, chciałbym aby było tak jak piszesz...
Z resztą nie chcę nawiązywać żadnych kontaktów z moim przewodnikiem, bo nigdy nie wiem co mogę z tamtąd wyciągnać...
Napisano 12.03.2013 - 18:11
, czyli wychodzi na to, ze dusze prawie nic nie wiedzą o życiu pozagrobowym, skoro mówią "jeżeli jest" widać, ze nie mają pewności czy piekło istnieje czy nie. Czy to nie wydaję się dziwne?Dusze same mówią iż jeżeli jest piekło to jest ono na ziemi
Napisano 12.03.2013 - 20:02
co do samego przewodnika.
Mam nadzieje że Ciebie nie urażę ale nie wiesz o czym mówisz... twój przewodnik jest od tego aby Ci pomóc, twój przewodnik jest po to aby w chwili śmierci mógł zostać przeorietnotwany. On się Tobą opiekuję tu na ziemi i tam w domu. Po tym wszystkim co miałem okazje doświadczyć spotkanie z przewodnikiem było NIESAMOWITE To że nie chcesz nić od niego albo masz wrażenie że coś "załapiesz" oznacza że jeszcze długa droga przed Tobą.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych