źródło:
http://www.dawn.com/...one-strike.html
Użytkownik albalb edytował ten post 05.06.2011 - 00:40
Napisano 05.06.2011 - 00:35
Użytkownik albalb edytował ten post 05.06.2011 - 00:40
Napisano 12.06.2011 - 17:38
Napisano 14.06.2011 - 13:08
Napisano 15.06.2011 - 15:45
ASTANA, Kazakhstan - Iranian President Mahmoud Ahmadinejad called Wednesday for a security alliance of several former Soviet nations and China to form a united front against the West.
Napisano 15.06.2011 - 16:09
Napisano 16.06.2011 - 01:39
Byłe Republiki Radzieckie to jak Rosji ma tam nie być skoro ona była główną Republiką Sowiecką?former Soviet nations
Napisano 16.06.2011 - 08:54
Byłe Republiki Radzieckie to jak Rosji ma tam nie być skoro ona była główną Republiką Sowiecką?former Soviet nations
Mój odnośnik
Al-Qaeda has appointed Ayman al-Zawahiri as leader following the death of Osama Bin Laden, the organisation's general command says in a statement.
Bin Laden was killed by US forces in early May.
In the statement, al-Qaida "announces that Sheikh Dr Ayman al-Zawahiri, may God guide him, assumed responsibility as the group's amir".
Zawahiri był od wielu lat najbardziej wpływowym człowiekiem w organizacji po bin Ladenie. Egipcjanin jest uznawany za bardziej radykalnego od Osamy.
Ajman az-Zawahiri, arab. أيمن الظواهري (ur. 19 czerwca 1951 w Maadi) – szef Al-Kaidy, następca Osamy bin Ladena, którego był wcześniej prawą ręką, z wykształcenia lekarz – chirurg.
Użytkownik Mehitabel edytował ten post 16.06.2011 - 10:55
Napisano 17.06.2011 - 14:29
Napisano 17.06.2011 - 16:52
Słowo TALIB w języku arabskim oznacza ucznia lub studenta, ale z przedrostkiem El Talib.
Kiedy Talibowie nie byli jeszcze znani w historii, a pojawili się dopiero w końcu lat 90-tych XX
wieku po pokonaniu mudżahedinów w Afganistanie, badacze Nostradamusa zamiast słowa Talib
lub Wielki Taliban używali po prostu następujących tłumaczeń:
- jeżeli Nostradamus pisał TALIB LUB EL TALIB, to badacze tłumaczyli te słowa na: Uczeń
Mahometa lub uczniowie Mahometa, albo studiujący nauki Mahometa.
- jeżeli Nostradamus pisał po arabsku dosłownie Wielki TALIBAN jako państwo, to badacze jego
twórczości tłumaczyli to na: Imperium Arabskie lub Muzułmańskie, albo Islamskie, czy wręcz
Półksiężyca albo Wielbłąda, lub zamiast Wielki Taliban po prostu Wielki Półksiężyc lub Wielki
Wielbłąd - oczywiście w niektórych przepowiedniach M. Nostradamus używał również takich
zwrotów i dlatego różni tłumacze, również ja szliśmy na tzw. łatwiznę nie wiedząc o tym - przez
myśl nam nawet nie przeszło, że TALIB, TALIBOWIE i TALIBAN Trzeba tłumaczyć dosłownie!!!
- że to będą w przyszłości na początku XXI wieku AUTENTYCZNE NAZWY używane
powszechnie!!!
I TO JEST TA NIEZNANA WIELKOŚĆ NOSTRADAMUSA!!!
A ile jest jeszcze nie odkrytych takich niespodzianek w jego bujnej twórczości?
Na przykład nikt nie wie dotychczas (żaden badacz jego twórczości) - ja też nie wiem! - co oznacza
używane niejednokrotnie przez Nostradamusa słowo: TORRENT, bowiem w żadnym języku ono
nie występuje, również w znanych martwych językach. Będę więc o nim pisał: TORRENT,
przytaczając czterowiersze lub sześciowiersze Nostradamusa, nie wiedząc co to słowo oznacza?
Takich słów jest jednak sporo!
Słowo TORRENT występuje w opisach III wojny światowej w czasie inwazji Mahdiego na Europę
- nie ma też takiej miejscowości (zostało to dokładnie zbadane i prześwietlone). Myślę, że za kilka
lub kilkanaście lat to słowo (TORRENT) też będzie powszechnie znane, tak jak po roku 2000 słowo
TALIBAN, które Nostradamus użył w swojej XVI wiecznej twórczości!
Niestety muszę Pana zmartwić, Nostradamus używał nazw: Talibowie, Taliban lub Wielki Taliban
dosłownie przeplatając je nazwami podanymi wyżej, np.: uczniowie Mahometa lub Imperium
Islamskie itd. itp. Skąd Nostradamus wiedział o tym? A skąd Nostradamus znał nazwiska na
przykład: profesora Pasteura, czy generała Franco albo Napoleona itd. itp.
Ja nie wiem - po prostu znał!!!
Napisano 18.06.2011 - 20:45
Napisano 19.06.2011 - 00:03
Być może to o nim mówi Nostradamus w przepowiedni III 60:
Przez całą Azję wielka proskrypcja,
Nawet w Myzji, Lycji & Pamfilii:
Krew się rozleje przez rozgrzeszenie
Młodego czarnego wypełnionego wiarołomstwem.
Jeśli chodzi o Hitlera to nie urodził się on nad Dunajem, tylko w mieście nad rzeką Inn, a Nostradamus w żadnym czterowierszu nie użył imienia Mahdi (nazwy Taliban, talibowie też zresztą nie).
Użytkownik butibu edytował ten post 19.06.2011 - 00:18
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych