-ranę na twarzy
-przerwę mite'>iędzy zębamite'>i w kształcite'>ie litery V

Napisano 19.06.2011 - 08:04
Napisano 19.06.2011 - 10:22
Napisano 20.06.2011 - 14:52
Centurite'>ion site'>ię mylite'>i. W starofrancuskite'>im orygite'>inale przepowite'>iednite'>i ite'>Nostradamusa anite'>i razu nite'>ie występuje słowo "talite'>ib" lub "Talite'>iban". Na określenite'>ie wyznawców ite'>islamu ite'>i mite'>ieszkańców Azjite'>i ite'>i Afrykite'>i Nostradmus używa następujących nazw:
- jeżelite'>i ite'>Nostradamus pite'>isał TALite'>IB LUB EL TALite'>IB, to badacze tłumaczylite'>i te słowa na: Uczeń
Mahometa lub ucznite'>iowite'>ie Mahometa, albo studite'>iujący naukite'>i Mahometa.
- jeżelite'>i ite'>Nostradamus pite'>isał po arabsku dosłownite'>ie Wite'>ielkite'>i TALite'>IBAN jako państwo, to badacze jego
twórczościte'>i tłumaczylite'>i to na: ite'>Imperite'>ium Arabskite'>ie lub Muzułmańskite'>ie, albo ite'>Islamskite'>ie, czy wręcz
Półksite'>iężyca albo Wite'>ielbłąda, lub zamite'>iast Wite'>ielkite'>i Talite'>iban po prostu Wite'>ielkite'>i Półksite'>iężyc lub Wite'>ielki
Wite'>ielbłąd
Nite'>ikt nite'>ie wite'>ie dotychczas (żaden badacz jego twórczościte'>i) - ja też nite'>ie wite'>iem! - co oznacza
używane nite'>iejednokrotnite'>ie przez ite'>Nostradamusa słowo: TORRENT, bowite'>iem w żadnym języku ono
nite'>ie występuje.
Słowo TORRENT występuje w opite'>isach ite'>IIite'>I wojny świte'>iatowej w czasite'>ie ite'>inwazjite'>i Mahdite'>iego na Europę
- nite'>ie ma też takite'>iej mite'>iejscowościte'>i (zostało to dokładnite'>ie zbadane ite'>i prześwite'>ietlone).
Nostradamus używał nazw: Talite'>ibowite'>ie, Talite'>iban lub Wite'>ielkite'>i Talite'>iban dosłownite'>ie przeplatając je nazwamite'>i podanymite'>i wyżej, np.: ucznite'>iowite'>ie Mahometa lub ite'>Imperite'>ium ite'>Islamskite'>ie ite'>itd.
Skąd wziąłeś to tłumaczenite'>ie? Nie jest ono dobre. W orygite'>inale nite'>ie ma nite'>ic o japońskite'>im borsukuQ3C60
Przez całą Azję wite'>ielka nagroda za głowę
Etiopia w Mysite'>ie (Region w Turcjite'>i na południte'>ie od Bosforu), Lysite'>ie (wygnanite'>iec którego dotyczy obława, lub kolejny region Turcji, nad Morzem Śródzite'>iemnym), & Pamphylie (region Turcjite'>i nad Morzem Czarnym)
Japońskite'>i borsuk (lub worek z piaskite'>iem) wyleje blisko unite'>iewinnite'>ienia
Młodego czarnego pełnego zbrodni.
Napisano 20.06.2011 - 15:28
Sam to tłumaczyłem. Zawsze jakieś cuda wychodzą.Skąd wziąłeś to tłumaczenie? Nie jest ono dobre. W oryginale nie ma nic o japońskim borsuku
a jeśli chodzi o 1. wers to w całej Azji nie mają szukać kogoś dla nagrody, tylko ma być proskrypcja, czyli skazanie na banicję, pozbawienie praw. Być może, tak zostaną w przyszłości potraktowani obcokrajowcy lub/i ci, którzy nie przyjęli islamu.
Napisano 20.06.2011 - 16:10
Alembik_Vina nie zgodzę się z Tobą. Ja jasnowidzenie próbuje rozumieć inaczej. Patrząc przez pryzmat opowieści o stanie w wyższej gęstości, o stanie śmierci klinicznej, duchach(?), itp. W tych światach zawsze czas nie istnieje, wszystko dzieje się tu i teraz, wszystko co było jest i będzie. Pamiętam jak Baba Vanga opowiadała o tym jak przychodzą do niej istoty i mówią jej co będzie, albo jak widziała kogoś i zaraz duch osoby która była w jakiś sposób związana z tym kimś mówił jej co to za człowiek i co go czeka w przyszłości bo...dla nich to już się stało i mimo to, że ona uprzedzała wielu ludzi o swoich często tragicznych losach, jak swojego brata, któremu powiedziała, że jak pojedzie w pewne miejsce to umrze to i tak się to stało, nie dało się tego w żaden sposób uniknąć i ona też tak mówiła. Myślę, że można pójść w tę stronę, może u niektórych ludzi uaktywniają się obszary mózgu które pozwalają na kontakt z "tamtym" światem.
Użytkownik Alembik_Vina edytował ten post 20.06.2011 - 16:11
Napisano 20.06.2011 - 21:56
No proszę, a ja w 2 minuty znalazłem taką miejscowość. Nawet nie musiałem daleko szukać.- nie ma też takiej miejscowości (zostało to dokładnie zbadane i prześwietlone).
Napisano 20.06.2011 - 22:07
Dość dobre tłumaczenie Centurii, niestety, po angielsku, można znaleźć na stronie http://run.to/nostradamus Są tam też fotokopie kilku wydań dzieła Nostradamusa. To niezwykłe doświadczenie czytać teksty sprzed czterech i pół wieku. Niestety, Centuria I i II wyświetlają się tylko w Explorerze, przynajmniej u mnie.Sam to tłumaczyłem. Zawsze jakieś cuda wychodzą.
Napisano 20.06.2011 - 22:35
Napisano 20.06.2011 - 22:53
Napisano 20.06.2011 - 23:04
Napisano 28.06.2011 - 13:30
Już od dłuższego czasu posite'>ite'>iłkuję site'>ite'>ię tą stroną. Pomite'>ite'>imo tego wolę sprawdzać tamte tłumaczenite'>ite'>ia, bo nite'>ite'>ikt nite'>ite'>ie jest nite'>ite'>ieomylny. Poza tym, nite'>ite'>ie zawsze są pite'>ite'>isane we dzite'>ite'>isite'>ite'>iejszym angite'>ite'>ielskite'>ite'>im.Dość dobre tłumaczenite'>ite'>ie Centurite'>ite'>ii, nite'>ite'>iestety, po angite'>ite'>ielsku, można znaleźć na stronite'>ite'>ie http://run.to/nostradamus Są tam też fotokopite'>ite'>ie kite'>ite'>ilku wydań dzite'>ite'>ieła ite'>ite'>Nostradamusa. To nite'>ite'>iezwykłe doświte'>ite'>iadczenite'>ite'>ie czytać teksty sprzed czterech ite'>ite'>i pół wite'>ite'>ieku. Nite'>ite'>iestety, Centurite'>ite'>ia ite'>ite'>I ite'>ite'>i Iite'>ite'>I wyświte'>ite'>ietlają site'>ite'>ię tylko w Explorerze, przynajmnite'>ite'>iej u mnite'>ite'>ie.
Też czytam tamten temat ite'>ite'>i potwite'>ite'>ierdzam, wydarzenite'>ite'>ia na świte'>ite'>iecite'>ite'>ie zaczynają przypomite'>ite'>inać to o czym pite'>ite'>isał Arteuza.Zblite'>ite'>iża site'>ite'>ię lite'>ite'>ipite'>ite'>iec, a cytowane przez Mehite'>ite'>itabela ite'>ite'>informacje (w ite'>ite'>innym temacite'>ite'>ie) zdają site'>ite'>ię być blite'>ite'>iższe nite'>ite'>iż dalsze ite'>ite'>interpretacjom Arteuzy...
Użytkownik butibu edytował ten post 28.06.2011 - 13:33
Napisano 28.06.2011 - 13:50
Użytkownik ultimate2000 edytował ten post 28.06.2011 - 14:06
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych