Proszę Pana (ciekawy) Persage oznacza tłumaczenie jakiegoś tekstu lub strony-pochodzi ze słownictwa staro-greckiego i zostało przyjęte w krajach anglosaskich.
Słowem tym określa się na ogół własne lub innych badaczy tłumaczenia tekstów(jeszcze nie uznane przez ogół zainteresowanych znających odpowiednie języki)
Jeżeli nie piszę centuria nr taki a taki-czterowiersz taki a taki -tylko podaję nr-y Persage to mają one znaczenie takie ,że pierwsza liczba rzymska oznacza faktycznie(dla informacji ogółu)centurię,druga liczba arabska konkretny czterowiersz lub sześciowiersz bo takie Nostradamus też pisał w centuriach,o których ja jeszcze tu w internecie nie wspominałem i nie przytaczałem lub sam nie tłumaczyłem. a liczba po przecinku oznacza znaną liczbę tłumaczeń.
MOŻEBY WYSŁAĆ MAIL Z ZAPYTANIEM DO "ANGLOSASKIEGO EKSPERTA" z pytaniem o "persage"
Nie wiem tylko za bardzo do kogo może do museum of london.... normalnie wystosować zapytanie o terminologię potrzebną do pracy magisterskiej
ja tego nie ogarnę bo nie znam na tylę angielskiego
natomisat dosyć dobrze znam geografię Polski więc
A oto mój tekst napisany mniej więcej metodą Nostradamusa:-
40,100 i 80
Kolej jest różna
Mo(..)e to...
Nie zawsze mi się podoba
Mieszkam ... w pobliżu miasto jest stare też nowe,duże
Rzeka, jezioro ,dojazd,-dobre
Lubię pola, pokój
Mam fajny zamek
Ale nie tylko ...takie rzeczy
Pierwsze określa odległość
Północ Wielki znany las.... w krainie
S- zawsze lubiłem tę literę
Mam też ....komórki , jeden pojazd- choć dwa
Aha!mam też w ...owoce słodkie też-cierpkie -niby drzewa
lubię bo są z pestkami-to ważne
Jeden duży,drugi mały
Aha słucham dobrej muzyki
.......taką lubię
W użyciu różne płyty
No i mam aparaty
Sa interesujące, bo dużo mogą
Jestem z rodziną
2,,4,3,2
Z takich osób się składa
W ogóle jes wszędzie blisko
A zarazem daleko-to zależy.
postaram się to rozpracować
BORY TUCHOLSKIE TYLE CO MI SIĘ RZUCA NA TEN MOMENT...lubi słuchać muzyki na kompie i wierzy w jego możłiwości