Proszę Pana (cite'>iekawy) Persage oznacza tłumaczenite'>ie jakite'>iegoś tekstu lub strony-pochodzite'>i ze słownite'>ictwa staro-greckite'>iego ite'>i zostało przyjęte w krajach anglosaskite'>ich.
Słowem tym określa site'>ię na ogół własne lub ite'>innych badaczy tłumaczenite'>ia tekstów(jeszcze nite'>ie uznane przez ogół zaite'>interesowanych znających odpowite'>iednite'>ie językite'>i)
Jeżelite'>i nite'>ie pite'>iszę centurite'>ia nr takite'>i a takite'>i-czterowite'>iersz takite'>i a takite'>i -tylko podaję nr-y Persage to mają one znaczenite'>ie takite'>ie ,że pite'>ierwsza lite'>iczba rzymska oznacza faktycznite'>ie(dla ite'>informacjite'>i ogółu)centurite'>ię,druga lite'>iczba arabska konkretny czterowite'>iersz lub sześcite'>iowite'>iersz bo takite'>ie ite'>Nostradamus też pite'>isał w centurite'>iach,o których ja jeszcze tu w ite'>internecite'>ie nite'>ie wspomite'>inałem ite'>i nite'>ie przytaczałem lub sam nite'>ie tłumaczyłem. a lite'>iczba po przecite'>inku oznacza znaną lite'>iczbę tłumaczeń.
MOŻEBY WYSŁAĆ MAite'>IL Z ZAPYTANite'>IEM DO "ANGLOSASKite'>IEGO EKSPERTA" z pytanite'>iem o "persage"
Nite'>ie wite'>iem tylko za bardzo do kogo może do museum of london.... normalnite'>ie wystosować zapytanite'>ie o termite'>inologite'>ię potrzebną do pracy magite'>isterskite'>iej
ja tego nite'>ie ogarnę bo nite'>ie znam na tylę angite'>ielskite'>iego ite'>ic/style_emoticons/default/sad3.gif' class='bbc_emoticon' alt=':(' />
natomite'>isat dosyć dobrze znam geografite'>ię Polskite'>i wite'>ięc
A oto mój tekst napite'>isany mnite'>iej wite'>ięcej metodą ite'>Nostradamusa:-
40,100 ite'>i 80
Kolej jest różna
Mo(..)e to...
Nite'>ie zawsze mite'>i site'>ię podoba
Mite'>ieszkam ... w poblite'>iżu mite'>iasto jest stare też nowe,duże
Rzeka, jezite'>ioro ,dojazd,-dobre
Lubite'>ię pola, pokój
Mam fajny zamek
Ale nite'>ie tylko ...takite'>ie rzeczy
Pite'>ierwsze określa odległość
Północ Wite'>ielkite'>i znany las.... w kraite'>inite'>ie
S- zawsze lubite'>iłem tę literę
Mam też ....komórkite'>i , jeden pojazd- choć dwa
Aha!mam też w ...owoce słodkite'>ie też-cite'>ierpkite'>ie -niby drzewa
lubite'>ię bo są z pestkami-to ważne
Jeden duży,drugi mały
Aha słucham dobrej muzykite'>i
.......taką lubite'>ię
W użyciu różne płyty
No ite'>i mam aparaty
Sa ite'>interesujące, bo dużo mogą
Jestem z rodziną
2,,4,3,2
Z takite'>ich osób site'>ię składa
W ogóle jes wszędzite'>ie blisko
A zarazem daleko-to zależy.
postaram site'>ię to rozpracować
BORY TUCHOLSKite'>IE TYLE CO Mite'>I SIĘ RZUCA NA TEN MOMENT...lubi słuchać muzykite'>i na kompite'>ie ite'>i wite'>ierzy w jego możłiwości