I nie dałem Ci minusa, czym zburzyłem cały twój tor logiki
EDIT: Miałem nie pisać zbyt dużo, ale dopiszę. Nie nazywaj niskim poziomem dyskusji czegoś, co jest niezgodne z twoimi poglądami.
Użytkownik Raginis edytował ten post 05.10.2011 - 16:12
Napisano 05.10.2011 - 16:03
Użytkownik Raginis edytował ten post 05.10.2011 - 16:12
Napisano 06.10.2011 - 09:41
Napisano 06.10.2011 - 10:35
Napisano 06.10.2011 - 15:15
A w momencie, gdy pisał te opracowania, nikt nawet nie śnił o możliwych rewolucjach w krajach islamskich. A sami wiemy, co się stało w Egipcie, Syrii czy Libii. Do władzy dochodzą tam właśnie ugrupowania islamskie, a nie wiadomo czy na tych krajach się nie skończy. Po prostu jego interpretacje wydają się bardzo prawdopodobne (chociażby ze względu na wydarzenia na świecie, które wydarzyły się już _po_ publikacji Centuriona), dlatego śledzimy ten temat.
Użytkownik kaerc edytował ten post 06.10.2011 - 15:18
Napisano 06.10.2011 - 17:45
Napisano 06.10.2011 - 20:37
ite'>ime="1317919518">Kaerc, mała prośba - skoro już tak walczysz w tym temacite'>ie, to zadaj sobite'>ie mite'>inite'>imum trudu ite'>i przeczytaj, czym jest Talite'>iban. Bo pite'>isząc, że są to Talite'>ibowite'>ie, ośmite'>ieszasz tylko ite'>i wyłącznite'>ie samego site'>iebite'>ie.
Co do rewolucjite'>i, to tak - nite'>ie wspomite'>inał o tym. Ale ja nite'>igdzite'>ie nite'>ie napite'>isałem, że tak zrobite'>ił. Kolejny nite'>iecelny "argument". <ite'>img class='bbc_ite'>img' src='http://www.paranormalne.pl/public/style_emoticons/default/tongue1.gif' class='bbc_emoticon' alt=':P' />
Użytkownik kaerc edytował ten post 06.10.2011 - 20:38
Napisano 07.10.2011 - 10:45
Napisano 07.10.2011 - 12:47
twoją zasługą jest ctrl+c ctrl+v
Pite'>isząc o Talite'>ibach mite'>iałem na myślite'>i posty tych którzy dopasowalite'>i Muhammada Omara na jednookite'>iego przywódce
bo żebyś sobite'>ie nite'>ie myślał przeczytałem całość tych tekstów
"Co do rewolucjite'>i...." to już jest demagogite'>ia w Twoite'>im wykonanite'>iu
nite'>ie uważam tego forum za odpowite'>iednite'>ie mite'>iejsce na studite'>iowanite'>ie sytuacjite'>i geopolitycznej bliskite'>iego wschodu toteż skrót myślowy tak myślałem ze nite'>ie ogarnite'>iesz
Tutaj muszę przyznać, że wygrałeś. Nijak nite'>ie mogę pojąć o co Ci chodziło. Ale widać nite'>ie potrafię pojąć przesłania osoby pite'>iszącej na tak wysokim poziomite'>ie jak Ty.JASNE że tezy pt. "Słaba Rosja ite'>i przestraszona Europa dopuszczą do powstania supermocarstwa Islamskite'>iego" jest trudno obalić z poziomu klawiatury bo przecite'>ież te "przepowite'>iednite'>ie" nite'>ie są oderwane od rzeczywistościte'>i tylko bazują na jakite'>iejś sytuacjite'>i w której jesteśmy ale wite'>iązanite'>ie rewolucjite'>i w krajach islamskich do zjednoczenia tychże to poważna nadinterpretacja NO BO TO NIE ZE SOBĄ NIC WSPÓLNEGO
CHODZIŁO MI O TO że ta cała zawite'>ierucha musi mite'>ieć początek w jakimś mite'>iejscu....wite'>iem ten cały Centurite'>ion o tym pite'>isał gdzieś ale czy jak tak obserwujesz.... toi myślisz że "Świat" USA UE Rosja w ogóle by do czegoś takite'>iego dopuściły mam na myślite'>i próbę stworzenia takite'>iego państwa?
I chodzite'>i o Twoje odczucite'>ie na podstawite'>ie sytuacjite'>i a nite'>ie datę narodzin Chrystusa na podstawite'>ie przepowite'>iedni......
Napisano 07.10.2011 - 13:12
Napisano 10.10.2011 - 16:24
Napisano 11.10.2011 - 21:44
Napisano 12.10.2011 - 09:59
Nite'>ie jest tak źle, jak pite'>iszesz. Najważnite'>iejsze dzite'>ieło ite'>Nostradamusa, tj. Centurite'>ie, zachowało site'>ię w orygite'>inale ite'>i to w kite'>ilku różnych wydanite'>iach (z roku 1555 wydane w Lyonite'>ie, 1557 Lyon ite'>i Utrecht, 1568 Lyon). Fotokopite'>ie tych dzite'>ieł są dostępne równite'>ież w ite'>Internecite'>ie, kto jest cite'>iekaw, może tam zajrzeć.
Nite'>ie ma równite'>ież wite'>iększego problemu z tłumaczenite'>iem Centurite'>iite'>i - w dużej mite'>ierze są one napite'>isane dość prostym językite'>iem. Z trudnite'>iejszymite'>i sformułowanite'>iamite'>i powite'>innite'>i sobite'>ie poradzite'>ić znawcy języka francuskite'>iego. Nite'>ie jest tak, że współcześnite'>i ludzite'>ie nite'>ie mają pojęcite'>ia o języku starofrancuskite'>im. Skoro potrafite'>imy odczytać polskite'>ie teksty sprzed kite'>ilku wite'>ieków (np. Kochanowskite'>iego, Reya czy Site'>ienkite'>iewite'>icza), wite'>ięc powite'>innite'>iśmy równite'>ież, po odpowite'>iednite'>im przygotowanite'>iu, poradzite'>ić sobite'>ie z ite'>Nostradamusem, tym bardzite'>iej że jak na mój gust, język francuskite'>i zmite'>ienite'>ił site'>ię od XVite'>I wite'>ieku znacznite'>ie mnite'>iej nite'>iż język polskite'>i.
Badacze różnite'>ią site'>ię co do ite'>interpretacjite'>i. Część tłumaczeń uznają za ofite'>icjalne tłumaczenite'>ia ite'>inne jeszcze takite'>imite'>i nite'>ie są ite'>i są nite'>iezaakceptowaną ite'>interpretacją tłumacza, stąd właśnite'>ie bite'>ierze site'>ię "parsage".
Użytkownik kaerc edytował ten post 12.10.2011 - 10:28
Napisano 12.10.2011 - 10:02
Napisano 12.10.2011 - 10:19
http://www.dictionarist.com/persagew wielu miejscach w necie po wyszukiwaniu mozna znalesc slowo persage przy tekscie centuri nostradamusa, dlatego to nie jest lipa. Zbyt wiele przepowiedni roznyh osob sie pokrywa.
Użytkownik kaerc edytował ten post 12.10.2011 - 10:23
Napisano 12.10.2011 - 10:32
Ciekawa lektura do kawy, po której przeczytaniu zostaje frajerką. Bosko.sklecił z tego epopeję i zapodał frajerom pod rozwagę ....
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych