Napisano 26.01.2012 - 10:26
Napisano 26.01.2012 - 12:11
Napisano 26.01.2012 - 18:47
Napisano 31.01.2012 - 19:29
Napisano 31.01.2012 - 20:49
Napisano 01.02.2012 - 10:28
o tyle Mahdi wciąż nie przejął Pakistanu więc nie ma 5 milionowej armii, która mogłaby wkroczyć do Iranu po klęsce wojsk sprzymierzonych.
Pakistańskie tajne służby bezpośrednio pomagają talibom w Afganistanie - wynika z tajnego raportu NATO, do którego dotarła BBC.
(...)
"Manipulacja dowództwem talibów przez Pakistan trwa niezmiennie" - to jedna z tez raportu, który nie pozostawia też wątpliwości, że Islamabad zna miejsca pobytu przywódców afgańskiej rebelii.
W dokumencie cytowany jest jeden z wyższych rangą schwytanych członków Al-Kaidy: "Pakistan wie wszystko. Kontrolują wszystko". Dodaje on, że "Taliban to nie islam. Taliban to Islamabad".
Użytkownik Mehitabel edytował ten post 01.02.2012 - 10:30
Napisano 01.02.2012 - 23:16
Z tego co pamiętam, Arteuza pisał w swoich interpretacjach, że słaby wódz przyszłego Talibanu napadnie na Iran, po czym Mahdi zepchnie go ze stołka, potępi te czyny i obieca pokój z zachodem, dobrze pamiętam? Mógłby to ktoś znaleźć?Z raportu jasno wynika że to nie Taliban przejmie władzę w Pakistanie,to obecny Pakistan pod płaszczykiem działań wspierających Zachód jest tym Talibanem z ludźmi wspierającymi terroryzm na najwyższych szczeblach władzy.
Napisano 02.02.2012 - 02:33
Napisano 02.02.2012 - 04:36
Napisano 02.02.2012 - 11:06
Napisano 02.02.2012 - 13:08
Napisano 02.02.2012 - 16:12
Napisano 02.02.2012 - 17:04
Napisano 02.02.2012 - 19:44
Gdyby nie brać słowa generał dosłownie, to pasuje naprawdę o wiele więcej ludzi.generał - rzeczywiście nie branie tytułu dosłownie może pomóc, ale też przeszkodzić (bo ile ludzi pasuje? znowu zbyt ogólnie się robi)
Tego nie rozumiem.atak na iran - nie wczesniej niz wyniki wyborow w USA!
A może wojska sprzymierzonych zostałyby zniszczone podczas inwazji talibów na Afganistan? Przez tzw. przypadek wszystko jest w sumie możliwe, a islamiści są zdolni do wszystkiego, to wie każdy.Niby Taliban ma mieć 5-milionową armię - popatrzmy:
Talibowie wyrazili gotowość przejęcia Afganistanu, gdy NATO się wycofa a USA to rozważa
Jeśli amerykańce dostaliby w obietnicy złote góry to moim zdaniem byliby do tego zdolni. Bo nie wiem jak wy, ale wg. mnie to te wszystkie walki w Iraku i Afganistanie to tylko wojna o zasoby. Bin Laden i spółka to tylko przykrywka.No i sam pomysł oddania kraju ludziom, od których ten kraj się odbiło, wydaje się mocno kontrowersyjny...
Pomyliło mi się. Myślałem, że związek przejęcia władzy w Talibanie/Pakistanie przez Mahdiego byłby związany właśnie z atakiem na Iran. Dalej piszesz...Grash pisze "Z tego co pamiętam, Arteuza pisał w swoich interpretacjach, że słaby wódz przyszłego Talibanu napadnie na Iran, po czym Mahdi zepchnie go ze stołka, potępi te czyny i obieca pokój z zachodem, dobrze pamiętam? Mógłby to ktoś znaleźć?"
Gdy żelazne orły będą niszczyć z zachodu,
Mahdi zdradzi wiernego sąsiada,
5-milionowa Armia stanie u wrót Persji,
Po krwawym marszu bojowników zjednoczy dwa odłamy
Chyba jasno jest napisane w przepowiedni, że Mahdi zdradzi wiernego sąsiada i jego 5 milionowa armia stanie u wrót Iranu i po krwawych bitwach przyłączy Iran do Pakistanu.Skoro to jest tak jasno napisane więc nie wiem dlaczego Arteuza miałby to jakoś dziwacznie interpretować tak jak to podałeś..
Jednego nie widzę - motyw/sposób przejęcia władzy. Ma ktoś pomysł?Mehitabel pisze "Z raportu jasno wynika że to nie Taliban przejmie władzę w Pakistanie,to obecny Pakistan pod płaszczykiem działań wspierających Zachód jest tym Talibanem z ludźmi wspierającymi terroryzm na najwyższych szczeblach władzy"
Gdybyś uważnie czytał te przepowiednie to byś zapamiętał, że Nostradamus jasno i wyraźnie zaznacza, że Mahdi pokona słabego przywódce "Obali słabego władcę w państwie nad Indusem-gdzie kiedyś Macedończyk ustalił swoje granice "
Ja biorę pod uwagę, że to mogło być źle zinterpretowane w jakich okolicznościach stracił oko. Pod miejsce urodzenia także pewnie by dało radę coś innego podciągnąć. Wystarszy przeczytać, co Arteuza stworzył za tekst by ukazać jak mniej więcej wyglądała "na żywca" twórczość Nostradamusa, by dojść do wniosku, że tak naprawdę tych miejsc może być wiele. Ja nie twierdzę, że Omar jest tym Mahdim, po prostu on najbardziej do tego profilu pasuje więc tak jak napisałeś - ciężko również by w kilka miesięcy od tak sobie znalazł się drugi jednooki. Chociaż przyszłość nigdy nie jest pewna i trzeba to wszystko traktować z ogromnym dystansem.I tutaj istotna sprawa w tej chwili głównym przywódcą talibów jest jednooki Omar i prawdopodobieństwo by jakiś inny jednooki w ciągu kilku zaledwie miesięcy jakie pozostają do wypełnienia się przepowiedni wskoczył na jego miejsce jest naprawdę bardzo niskie..w związku z tym należało by założyć, że to jednooki Omar jest opisywanym przez Nostradamusa 3 Antychrystem jednak tutaj coś się nie zgadza- tak jak pisałem wcześniej urodził się o 10 lat za wcześnie (tutaj chodzi faktycznie tylko o jedną cyfrę czyli 5 zamiast 6 w dacie urodzenia więc możemy to sobie nawet darować) ale Omar stracił oko podczas wojny w Afganistanie tymczasem Nostradamus pisze, że powinnien stracić oko podczas młodzieńczych bójek z równieśnikami oprócz tego nie zgadza się miejsce urodzenia... tych niezgodności jest jednak kilka
To nie wiem gdzie ten Clapper ma oczy, skoro nie widzi ostrej polityki zagranicznej Chin, chociażby o władzę morską wykraczającą poza ich wody terytorialne.Clapper ocenił, że choć Pekin do tej pory prowadził pokojową i pragmatyczną politykę zagraniczną i zależy mu na stabilnych relacjach z innymi państwami, zwłaszcza tymi sąsiadującymi z Chinami, to nie zawaha się podjąć stanowczych akcji, gdy poważnie zagrożona zostanie jego suwerenność i bezpieczeństwo.
Napisano 03.02.2012 - 07:09
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych