Napisano 16.02.2013 - 09:34
Napisano 16.02.2013 - 10:15
Napisano 16.02.2013 - 14:34
Napisano 17.02.2013 - 18:02
Użytkownik wieslawo edytował ten post 17.02.2013 - 18:03
Napisano 17.02.2013 - 19:03
Użytkownik Rojek edytował ten post 17.02.2013 - 19:03
Napisano 17.02.2013 - 19:08
To już przedsionek paranoi,a może to o meteorycie tunguskim?a może o bombardowaniach w 2 wojnie światowej?a może...?Nie interesuje się przepowiedniami Nostradamusa aczkolwiek kiedyś czytając z ciekawości natknąłem się na fragment brzmiący mniej więcej tak:
"I spadną na kraj wielkiego niedźwiedzia świetliste strzały ognia"
Lub coś w tym stylu
Skojarzyło mi się to momentalnie z ostatnimi wydarzeniami w Rosji dot. meteorytów.
Czy ktoś bardziej obeznany kojarzy może ten fragment i mógłby go odszukać?
Użytkownik Padael edytował ten post 17.02.2013 - 19:26
Napisano 17.02.2013 - 19:52
Napisano 17.02.2013 - 20:00
Nostradamus mógł przyszłość opisać bez zawoalowania,byłoby chyba łatwiej ale jak mówili w Monty Pythonie byłoby to pewnie zbyt proste,zbyt łatwe
Napisano 17.02.2013 - 22:29
b) nie zapominajmy, że nawet pomimo swojej wysokiej pozycji na francuskim dworze królewskim nie mógłby sobie pozwolić na bezpośrednie pisanie co, gdzie i jak się wydarzy, szczególnie że te przepowiednie nie były zbyt optymistyczne. Mogłoby to być odebrane jako sianie zamętu, podkopywanie pozycji monarchii, czarnoksięstwo i tym podobne, a to by się dobrze dla niego nie skończyło.
Napisano 18.02.2013 - 15:37
b) nie zapominajmy, że nawet pomimo swojej wysokiej pozycji na francuskim dworze królewskim nie mógłby sobie pozwolić na bezpośrednie pisanie co, gdzie i jak się wydarzy, szczególnie że te przepowiednie nie były zbyt optymistyczne. Mogłoby to być odebrane jako sianie zamętu, podkopywanie pozycji monarchii, czarnoksięstwo i tym podobne, a to by się dobrze dla niego nie skończyło.
ALe to nie przeszkadzalo w tym aby uzyc np nazwiska Hitlera. A jak wiadomo, nigdzie takie slowo sie nie pojawia. Jeśli byłby prawdziwym wieszczem napewno widziałby tą dramatyczna i chyba najbardziej znana osobe na świecie bo kto nie słyszal o Hitlerze? Nawet biedne dzieci w afryce wiedza kto to był.
Użytkownik Ricardo I edytował ten post 18.02.2013 - 15:39
Napisano 19.02.2013 - 22:21
To już przedsionek paranoi,a może to o meteorycie tunguskim?a może o bombardowaniach w 2 wojnie światowej?a może...?
Nie interesuje się przepowiedniami Nostradamusa aczkolwiek kiedyś czytając z ciekawości natknąłem się na fragment brzmiący mniej więcej tak:
"I spadną na kraj wielkiego niedźwiedzia świetliste strzały ognia"
Lub coś w tym stylu
Skojarzyło mi się to momentalnie z ostatnimi wydarzeniami w Rosji dot. meteorytów.
Czy ktoś bardziej obeznany kojarzy może ten fragment i mógłby go odszukać?
Poza tym w obliczu wielkiej niechęci do Żydów dziwi wiara Żydowi,ludzie nie przestają zaskakiwać mnie.
Nostradamus mógł przyszłość opisać bez zawoalowania,byłoby chyba łatwiej ale jak mówili w Monty Pythonie byłoby to pewnie zbyt proste,zbyt łatwe
Użytkownik Rojek edytował ten post 19.02.2013 - 22:22
Napisano 19.02.2013 - 22:56
Użytkownik MiszczYoda edytował ten post 19.02.2013 - 22:59
Napisano 19.02.2013 - 23:00
Napisano 01.03.2013 - 21:05
"Rok 2022?
Śmierć bardzo starego, jak pisze Nostradamus ponad 90-letniego papieża po siedemnastu latach
pontyfikatu - tu wszystko się zgadza: Benedykt XVI urodził się w roku 1927, będzie więc miał 95
lat - pontyfikat rozpoczął On bowiem w roku 2005!!!" - już teraz wiadomo, że ta przepowiednia jest błędna.
Napisano 02.03.2013 - 08:18
Popularny
Jak nite'>ite'>ie, jak tak. Tutaj na forum nawet 1/10 jego dzite'>ite'>iel nite'>ite'>ie zostaly pokazane ite'>ite'>i nite'>ite'>ie konite'>ite'>iecznite'>ite'>ie dobrze zite'>ite'>interpretowana.A z drugite'>ite'>iej strony ite'>ite'>Nostradamus nite'>ite'>ie pite'>ite'>isał na tyle precyzyjnite'>ite'>ie, aby można było wysunąć tak jednoznaczne wnite'>ite'>ioskite'>ite'>i o nite'>ite'>iesprawdzającej site'>ite'>ię przepowite'>ite'>iednite'>ite'>i.
Wite'>ite'>itam;
Do ite'>ite'>Irbite'>ite'>isa ite'>ite'>i ite'>ite'>innych możecite'>ite'>ie moje teksty przepite'>ite'>isywać ite'>ite'>i kopite'>ite'>iować tam gdzite'>ite'>ie uważacite'>ite'>ie to za stosowne.
Proszę tylko o dosłowne ite'>ite'>ich przekazywanite'>ite'>ie to znaczy bez zmite'>ite'>ian (z wyjątkite'>ite'>iem oczywite'>ite'>iścite'>ite'>ie jakite'>ite'>ichś błędów, których nite'>ite'>ie zauważyłem np; ortografite'>ite'>icznych,stylite'>ite'>istycznych,pomite'>ite'>inite'>ite'>ięcite'>ite'>ie jakite'>ite'>ichś wyrazów,pomyłkowa data ite'>ite'>itp - to site'>ite'>ię zdarza jak wite'>ite'>iecite'>ite'>ie ,bo wolnite'>ite'>iej pite'>ite'>iszę nite'>ite'>iż myślę ite'>ite'>i zwykle nite'>ite'>ie mam czasu na ite'>ite'>ich końcowe sprawdzanite'>ite'>ie)
Tekst moje są tylko moite'>ite'>imite'>ite'>i opite'>ite'>inite'>ite'>iamite'>ite'>i w wolnej dyskusjite'>ite'>i,a nite'>ite'>ie pracamite'>ite'>i naukowymite'>ite'>i,czy opracowanite'>ite'>iamite'>ite'>i lite'>iterackite'>imite'>ite'>i wite'>ite'>ięc w ite'>ite'>ich dalszym przekazywanite'>iu nite'>ite'>ie wite'>idzę żadnych przeszkód.
Pozdrawite'>ite'>iam
Atraktor
Wite'>ite'>itam:
Wróćmy do sprawy abdykacjite'>ite'>i Benedykta XVite'>I ite'>ite'>i jego ite'>ite'>i dalszych losów rzymskite'>ite'>iego papite'>iestwa,a także cyklite'>iczną wite'>izją dzite'>ite'>iejów zgodnych z koncepcją „janusową”.
a wite'>ite'>ięc centurite'>ite'>ia X 91;
Rzymskite'>ite'>i klerze, z początkite'>ite'>iem '609 lite'>iturgiite'>ite'>i urządzisz wybory;
Z Kampaniite'>ite'>i przyjdzite'>ite'>ie ten, kto szarość z czernite'>ite'>ią zmiesza.
Nie będzite'>ite'>ie od nite'>ite'>iego gorszego nikczemnika;
próżno szukać gorszego w skutkach fatalnego błędu!
Czyżby M ite'>ite'>Nostradamus przepowite'>ite'>iadał nam,że wybory po Benedykcite'>ite'>ie wygra kardynał z południte'>ite'>iowych Włoch?
Ten tekst łączę z ite'>ite'>innym tzw: ite'>ite'>Nostradamusa Młodszego,które są zawsze bardzite'>ite'>iej konkretne ite'>ite'>i wręcz złowite'>ite'>ieszcze:
Presage XV 162; (czterowite'>ite'>iersz)
W dwudzite'>ite'>iestym pite'>ierwszym Wielka Niespodzite'>ite'>ianka,
Wybralite'>ite'>i tego, którego nikt site'>ite'>ię nite'>ite'>ie spodzite'>ite'>iewał,
Cite'>ite'>iągłe ite'>ite'>intrygite'>ite'>i czerwonych doprowadzą Arkę do rozchwite'>ite'>ianite'>ite'>ia,
Stary znite'>ite'>iewolony pasterz będzite'>ite'>ie jego znite'>ite'>iewolonym zakładnikite'>ite'>iem!
Trudno było ite'>ite'>interpretować ten czterowite'>ite'>iersz do czasu abdykacjite'>ite'>i Benedykta XVI,ale teraz przypuszczam,że chodzite'>ite'>i tu o papite'>ieża; ”Petrusa Romanusa” który będzite'>ite'>ie wybrany teraz ite'>ite'>i będzite'>ite'>ie jak gdyby „wite'>ite'>ięzite'>ite'>ił” obecnego papite'>ieża w Rzymie w klasztorze, wątpite'>ite'>ię bowite'>ite'>iem w to, że papite'>ież nite'>ite'>ie chcite'>ite'>iał by wrócite'>ite'>ić po abdykacjite'>ite'>i z własnej wolite'>ite'>i do swojej pite'>ite'>ięknej ojczystej Bawarii, tylko na stare lata siedzite'>ite'>ieć zamknite'>ite'>ięty za muramite'>ite'>i Watykanu!
Możliwe, że w Watykanite'>ite'>ie doszło do jakite'>ite'>iegoś buntu czerwonych, czylite'>ite'>i kardynałów, którzy zmusilite'>ite'>i starego ite'>ite'>i schorowanego papite'>ieża Benedykta do ustąpite'>ienite'>ite'>ia z papite'>ieskite'>ite'>iego tronu!?
Myślę, że kardynałowite'>ite'>ie nite'>ite'>ie wypuszczą go z Watykanu bojąc site'>ite'>ię ujawnite'>ite'>ienite'>ite'>ia prawdy - może to tylko chore urojenite'>ite'>ia mojej kosmologicznej wyobrażn ite'>ite'>i - ale kto wite'>ite'>ie wg mnite'>ite'>ie wszystko jest możliwe!
I centurite'>ite'>ia Vite'>I 57;
Ten, którego zamknite'>ite'>ięto w królestwite'>ite'>ie, by rządzite'>ite'>ił,
Kardynał blite'>ite'>iskite'>ite'>i hierarchii,
Stanite'>ite'>ie site'>ite'>ię twardy jak głaz, okrutny ite'>ite'>i będzite'>ite'>ie nim powodował strach,
Kiedy przejmie najświte'>ite'>iętszą władzę.
Myślę, że ten wybrany na papite'>ieża kardynał szef buntowników Kolegium Kardynalskite'>ite'>iego (jeszcze nite'>ite'>ie wite'>ite'>iemy kto nim jest) będzite'>ite'>ie wite'>ite'>ięzite'>ite'>ił w Watykanite'>ite'>ie Benedykta XVI, aż do jego śmiercite'>ite'>i w wite'>ite'>ieku 95 lat!
Zastanawite'>ite'>iałem site'>ite'>ię jednak co oznacza takite'>ite'>i tekst - teraz chyba wite'>ite'>iem!
Presage XII 113;
Uproszą go by pozostał na tronite'>ite'>ie Arki.
W tajemnicy przed ludem wybiorą go na lat pite'>ite'>ięć,
Stary Sługa na tronite'>ite'>ie nite'>ite'>ie będzite'>ite'>ie temu przychylny.
Jego siedemnaścite'>ite'>ie lat będzite'>ite'>ie w rozdwojenite'>iu.
Jest to tekst tzw: ite'>ite'>Nostradamusa Młodszego z almanachu z 1614 roku.
Teraz wite'>ite'>ięc bardzite'>ite'>iej chyba możemy zrozumieć znaną ite'>ite'>i przytaczaną w różnych wersjach centurite'>ite'>ię V 92;
Ja ją przytaczam powtórnite'>ite'>ie wg jednej z wersjite'>ite'>i nite'>ite'>iemieckite'>ite'>iego znawcy M ite'>ite'>Nostradamusa Aleksandra Centurio;
oto ona:
W czasie siedemnastu lat od jego wyboru (Benedykta XVI)
kadencja papite'>ieska do lat pite'>ite'>ięciu zostanite'>ite'>ie ustanowiona.
W tym termite'>ite'>inite'>ite'>ie wybrany zostanite'>ite'>ie nowy, (Petrus Romanus-Piotr Rzymski)
lecz nite'>ite'>ie przypadnite'>ite'>ie do gustu mieszczanom.
Jak będzite'>ite'>ie faktycznite'>ite'>ie - przekonamy site'>ite'>ię o tym w najblite'>ite'>iższym czasie!
Użytkownik Critias edytował ten post 02.03.2013 - 09:29
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych