Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nostradamus a III Wojna Światowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1327 odpowiedzi w tym temacie

Ruban.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ciekawy materiał J.P.II i Nostradamus:

#394 - Jan Paweł II i proroctwa Nostradamusa - co wiedział Papież - MSW - YouTube

• 0

Ruban.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Już nie ma !!!

Szybko działają  (chociaż film był chyba z 2017 r. )

Użytkownik Ruban edytował ten post 23.04.2018 - 04:11

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czytam właśnie książkę randiego ,,nostradamus bez maski". Na razie przeczytałem kilkadziesiąt stron.
Nie ma żadnych orginalnych rękopisów centurii, wszystko to kopie. Centurii jest około 900. Jest bardzo dużo fałszywek.
  • 0

Ruban.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Tu masz ciekawy tekst dotyczący "podstaw Nostradamusa" napisany przez Moogiego.

2016-06-27 10:48:11

• Skarbnica wiedzy

• Nieaktywny

Trochę mojego wstępu.

Ponieważ od wielu lat mamy już możliwość zapoznawać się z tekstami interpretacji przepowiedni Nostradamusa, większość osób mogło już czytać wcześniej same przepowiednie Nostradamusa z różnymi komentarzami autorów tych opracowań.

Polacy jak zwykle przez różne koleje losu mieli utrudniony dostęp do przepowiedni Nostradamusa. Oczywiście była również cenzura na dzieła Nostradamusa. Ale dzięki informacją z  internetu również powolutku mogliśmy się zapoznawać z tekstami Nostradamusa. Brakowało niestety polskich wpisów w internecie.

Ale każda pustka musi być kiedyś wypełniona. Wszechświat nie znosi za długo pustki, dlatego ją wypełnia. Dlatego w 2009 roku również w polskim internecie pojawiły się pierwsze – jeszcze mało znane - interpretacje przepowiedni Nostradamusa. Były to wpisy w internecie Pana Arteuza Centuriona.

Od tego czasu minęło już wiele lat. A wiedza w tym temacie nadal pozostawia dużo do życzenia.
Dlatego Polacy mają do nadrobienia lata nie tylko cenzury władz ale również następne lata ignorancji panującej wśród zwykłych szarych ludzi, którzy stosując autocenzurę, żyją w pełnej błogości do otaczającego ich świata oraz samych siebie.

Nie potrafię powiedzieć jak wiele osób miało podobną historię związana z przepowiedniami Nostradamusa, do mojej historii poznania ponieważ nikt o tym nie napisał wcześniej na forach gdzie była dyskusja o przepowiedniach.

Ja również w większości ignorowałem przepowiednie Nostradamusa. Robiłem to ponieważ nie rozumiałem przesłania płynącego z nich oraz na początku znałem tylko centurie Nostradamusa.
Nie rozumiałem ich i nie potrafiłem połączyć w całość. Wiedziałem, że są i to było tyle w temacie.

Dopiero wpisy Pana Arteuza Centuriona spowodowały, że otworzyły się szeroko moje oczy. Nie na same wpisy w internecie ale na to, że dużo wcześniej czytając centurie nie potrafiłem ich zrozumieć – a raczej odnieść do otaczającej mnie rzeczywistości. Szersze otworzenie moich oczu spowodowało, że wróciłem do wcześniejszych lektur oraz szukałem nowych przepowiedni Nostradamusa.

Natomiast wpisy Pana Atraktora zmieniły mój osobisty pogląd na otaczający mnie świat.
Dzięki tekstom napisanym przez Pana Atraktora oraz dalszym interpretacją przepowiedni Nostradamusa nie tylko widziałem „światełko w tunelu” ale bardzo powoli zaczynałem rozumieć całościowy przekaz zapisany przez Nostradamusa.

Dlatego ceniłem i cenię bardzo wpisy Pana Atraktora i Pana Arteuza Centuriona.

Taka była moja droga do zrozumienia przepowiedni Nostradamusa. Oczywiście mam również świadomość, że droga przede mną jest również duża. Ale dzięki polskim prekursorom już nie poruszam się na oślep i zaczynam coraz jaśniej patrzeć na zapisane przesłanie w twórczości Nostradamusa.

Poza tym spełnia się jedno z powiedzeń: "Obyś żył w ciekawych czasach".

Żyjemy niestety w ciekawych czasach !

Ostatnio edytowany przez Moogi (2018-03-06 08:26:35)

Zgłoś do administratora Cytuj

• Skarbnica wiedzy

• Nieaktywny

Przypominam i uzupełniam mój wpis dotyczący oznaczeń i numeracji przepowiedni – ważny jako podstawy.

Pokazuję w nim również, które przepowiednie mogą być nazywane klasycznymi.

Klasycznymi przepowiedniami nazywać będę te pierwsze ze znanych powszechnie Almanachów, znane od dawna, ale samodzielnie występujące są jednymi z najtrudniejszych do rozszyfrowania, większość z nich stanowi zagadki sprawiające wszystkim trudności w interpretacji ich treści.

Oto fragment mojego wcześniejszego wpisu:

Do: zainteresowanych osób!

Na samum początku muszę jeszcze raz wrócić do podstawowych informacji pojawiających się w moich wpisach. Ponieważ twórczość Nostradamusa jest bardzo duża – tak samo ja jak większość osób piszących o przepowiedniach Nostradamusa stosuje konkretne oznaczenia, które się przyjęły i są  stosowane przy cytowaniu przepowiedni Nostradamusa.

Mamy klasyczne centurie – czterowiersze w ilości  942 !? 
Mamy klasyczne sześciowiersze – 58 !?
Mamy również klasyczne zapowiedzi (omeny) (prognostyki) około 142 !?

Dlatego występują w większości oznaczenia : Centuria, Sześciowiersz, Zapowiedz, Prognostyk, Omen – po nich występuje konkretny numer.

Natomiast wszystkie inne przepowiednie Nostradamusa które znajdują się w różnych Almanachach z różnych lat – są nazywane różnie ale najczęściej – Présage– dlaczego ponieważ sam Nostradamus nazwał tak niektóre zbiory z nich. Inni badacze stosują nazwę – Persage– ponieważ są one związane z Persami ( a przynajmniej występują w podobnym czasie kiedy zacznie się awantura z … sami wiecie kim.) 

Tych  Présages - (Przepowiedni) – jest około 13000 ( trzynaście tysięcy) i nadal są odkrywane w różnych miejscach następne.

Temat Présages = Przepowiedni właśnie rozwija i pomaga zrozumieć większość klasycznych czterowierszy i sześciowierszy Nostradamusa.

To właśnie na tych Présages  (Przepowiedniach) swoje wpisy w większości opierają Pan Arteuza Centurion i oczywiście Pan Atraktor.

Dlatego nie można mylić klasycznych Centurii z Présages (Przepowiedniami)

Zamykając temat powiem jeszcze, że sprawa klasycznych centurii nie jest tak wcale prosta jeśli chodzi o ich treść i nie tylko – ponieważ cytowana przepowiednia może mieć różną treść w zależności od źródła z którego korzystamy. W ogólnie znanych Almanachach centurie są poukładane według numeracji np.  C I . 1- 100 , C VII . 1-44 i jeszcze inne z CVII .

Czyli nie wszystkie centurie mimo nazwy występują w ilości 100.

Natomiast w Almanachach gdzie treść napisana jest prozą a nie tylko wierszem występują również klasyczne centurie ale mogą mieć one zmienioną treść ponieważ na przykład jest ona omawiana lub uzupełniana dodatkowymi opisami.

Tak według moich informacji wygląda pokrótce sprawa z przepowiedniami Nostradamusa.

Ale przyglądając się szczegółom, można by jeszcze dużo pisać w tym temacie – który nie jest taki prosty.

W uzupełnieniu do mojego tekstu chciałbym jeszcze dodać kilka informacji.

Niektórzy badacze przepowiedni Nostradamusa używając terminu -  Présages - tłumaczą go jako wróżby a nie przepowiednie. Związane jest to między innymi z tym, że nazwa – présages – pojawiła się w Almanachach Nostradamusa gdzie zbiory czterowierszy na dany miesiąc określano przede wszystkim terminem présages (wróżby).

Natomiast inną bardzo popularną nazwą przepowiedni używaną  przez Nostradamusa jest – Prophetie (Przepowiednie). W swoich wpisach pokazuje ją również Pan Atraktor.

Dlatego w różnych Almanachach występuje kilka nazw związanych z przepowiedniami. Zależy to przede wszystkim od tego jakiej nazwy użył Nostradamus – oraz z którego Almanachu korzystamy przy przytaczaniu przepowiedni Nostradamusa.

Jak już pisałem po terminach: Présages czy też  Prophetie – najczęściej podawany jest  numer danej przepowiedni. Natomiast nie wszystkie przepowiednie były ponumerowane przez Nostradamusa. W niektórych występują równiinne oznaczenia na przykład:  * , + , (  , ... itp.

Takich innych oznaczeń użył w swoich interpretacjach Pan Arteuza Centurion – ale to był jego autorski wybór – nie było to do końca związane z tym jakich oznaczeń użył Nostradamus. Po prostu ze względu na ciągłe pytania użytkowników forum o numerację – związanych z brakiem ich wiedzy  - Pan Arteuza Centurion przestał podawać (szkoda!) numeracje przyjętą przez badaczy przepowiedni Nostradamusa.

Dzięki temu ciekawemu, mimo wszystko zabiegowi Pana Arteuza Centuriona związanemu z numeracją, możemy również domyśleć się w jaki sposób nasz interpretator – tłumaczył i z czym kojarzył pojawiające się symbole występujące przy przepowiedniach – które umieszczał przy swoich przepowiedniach sam Mistrz Nostradamus.

Ostatnio edytowany przez Moogi (2018-03-06 08:28:41)

ostradamusa.

Tu reszta:

Michel Nostradamus – klasyczne centurie oraz przepowiednie - Polska ! (Strona 1) - Przepowiednie Nostradamusa - Forum Koniec Świata

Użytkownik Ruban edytował ten post 26.04.2018 - 20:12

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlatego występują w większości oznaczenia : Centuria, Sześciowiersz, Zapowiedz, Prognostyk, Omen – po nich występuje konkretny numer.

Sześciowiersze przez większość znawców twórczości nostradamusa są uznawane za fałszywki.

Wolę poczytać co sądzą o tych przepowiedniach ludzie, którzy się na tym znają a nie jakiegoś arteuzy, atraktory i inni kolesie, którzy myślą że coś tam wiedzą.

• 0

Ruban.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Sześciowiersze przez większość znawców twórczości nostradamusa są uznawane za fałszywki.

Wolę poczytać co sądzą o tych przepowiedniach ludzie, którzy się na tym znają a nie jakiegoś arteuzy, atraktory i inni kolesie, którzy myślą że coś tam wiedzą.

Twoja pycha to już jednostka chorobowa.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że jedni "coś tam wiedzą", a inni nie ???

Aha ..... BO TY TAK UWAŻASZ - to jest najważniejszy argument !!!

Użytkownik Ruban edytował ten post 26.04.2018 - 21:46

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak, tylko i wyłącznie jakiś facet z polskiego forum ma dostęp do prawdziwych przepowiedni, wszyscy inni na świecie się mylą... To brzmi sekciarsko.

Nie macie żadnego ale to żadnego dowodu na to, że wiersze Arteuzy są dziełem Nostradamusa.  Zaklinanie rzeczywistości i wymyślanie spisku ukrywającego i cenzurującego oryginały jeszcze tylko bardziej temu szkodzi.

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mnie to przypomina sektę gryfa, która kilka lat temt działała w necie. Grupa jego wyznawców broniła go na wszystkich forach.
A koleś twierdził, że jest bratem jezusa i zapowiadał kataklizmy na 2012 rok.
Podobnie jest z tekstami tego arteuzy. Nawet jeśli on to tłumaczył z jakichś starych książek, to nie wiadomo czy tłumaczył autentyki.
  • 0

Ruban.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

id="709316" data-time="1524807135">

Mnie to przypomina sektę gryfa, która kilka lat temt działała w necie. Grupa jego wyznawców broniła go na wszystkich forach.
A koleś twierdził, że jest bratem jezusa i zapowiadał kataklizmy na 2012 rok.
Podobnie jest z tekstami tego arteuzy. Nawet jeśli on to tłumaczył z jakichś starych książek, to nie wiadomo czy tłumaczył autentyki.

Było to do pomyślenia w 2009 roku:

Persage XI 45, 3
Na podzielonym półwyspie Azji,
Czerwona Północ zagrozi Neptunowi. (USA)
Będzie ją chciał zniszczyć Wielkim ogniem,
Ale Smok (Chiny) swoim traktatem ją uratuje.

Persage XI 45, 8
Wielki Neptun odda Smokowi Formozę (Tajwan),
Półwysep zostanie zjednoczony, ale bez armii,
Będzie pod kontrolą mocarstw sprzymierzonych,
Później oko Smoka zwróci się na puste ziemie północy.

Na historycznym szczycie państw koreańskich Kim zapowiada nową erę - Wiadomości

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mnie bardziej ciekawią te przepowiednie, gdzie jest mowa o wąsatym przywódcy, człowieku z kaszub i dwóch braciach, którzy podzielą się władzą.
Trudno nie mieć wrażania, że ktoś je pisał w naszych czasach.
  • 0

Ruban.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Mnite'>ie bardzite'>iej cite'>iekawite'>ią te przepowite'>iednite'>ie, gdzite'>ie jest mowa o wąsatym przywódcy, człowite'>ieku z kaszub ite'>i dwóch bracite'>iach, którzy podzite'>ielą site'>ię władzą.
Trudno nite'>ie mite'>ieć wrażanite'>ia, że ktoś je pite'>isał w naszych czasach.

To proszę.

Baaardzo obszerne opracowanite'>ie Moogite'>iego:

• Skarbnite'>ica wite'>iedzy

• Nite'>ieaktywny

Omen: 69 – Proroctwo: 69 - opite'>isuje to co może site'>ię wydarzyć w przyszłościte'>i. Zapite'>isane są tu z pozoru suche fakty, opite'>isujące mrożące krew w żyłach przyszłe wydarzenite'>ia.

Wite'>iersze te wydają site'>ię łatwe do ite'>interpretacjite'>i. Opite'>isują to co może site'>ię wydarzyć. Natomite'>iast do pełnego zrozumite'>ienite'>ia tego co zapite'>isał ite'>Nostradamus – dla docite'>ieklite'>iwego czytelnite'>ika – brakuje oczywite'>iścite'>ie genezy czylite'>i przyczyn takite'>ich wydarzeń.

Geneza: 
1. Czynnite'>i
kite'>i
, które złożyły site'>ię na powstanite'>ie ite'>i rozwój czegoś. 
2. Sposób powstawanite'>ia ite'>i rozwoju cz
2018-04-04 19:40:48egoś

Właśnite'>ie te przyczyny ite'>Nostradamus opite'>isuje w kite'>ilku przepowite'>iednite'>iach, które zite'>interpretowałem wcześnite'>iej. Dlatego już omawite'>iane przepowite'>iednite'>ie pokazują wolny ale cite'>iągle postępujący proces w naszym kraju – który nite'>ie powstrzymany w porę – właśnite'>ie może doprowadzite'>ić do rozlewu krwite'>i - krwite'>i z jednej krwite'>i – nite'>ie tylko społeczeństwa polskite'>iego ale równite'>ież osób w jednej rodzite'>inite'>ie.   

Przedstawite'>ię teraz kite'>ilka przepowite'>iednite'>i. ite'>Ich ite'>interpretacje oraz dodatkowe wyjaśnite'>ienite'>ia będzite'>ie można przypomnite'>ieć sobite'>ie wchodząc w lite'>ink pod konkretną przepowite'>iednite'>ią. 

Jakite'>ie były przyczyny ite'>i początkite'>i:

Gdy zabrakło prawdzite'>iwego autorytetu dla wite'>iększościte'>i Polaków!

Przepowite'>iednite'>ia;117,79(czterowite'>iersz);

W 21 po śmite'>iercite'>i Arkite'>i dwite'>ie partite'>ie zanarchite'>izują kraj,
Polak Polakowite'>i ite'>i Krzyż Krzyżowite'>i,
nite'>igdy nite'>ie były sobite'>ie tak wrogite'>ie -
nawet wtedy, kite'>iedy ite'>ich zite'>iemite'>ie dzite'>ielite'>ilite'>i obcy!

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6789/#p6789

Osoby nite'>ie myślące o dobru ogólnemu ale tylko swojemu - za wszelką cenę dążą do przejęcite'>ia władzy w kraju!

Persage X 33,66

Kraj nad Wite'>isłą podzite'>ielony na pół
Blite'>iźnite'>iacy lubite'>ią władzę ite'>i rewolty
Krasomówczy Kaszub o języku węża
Ochronite'>i kraj mite'>imo wite'>ielu wrogów

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6795/#p6795

Nite'>ielubite'>iany przez uzurpatorów do władzy, mite'>imo wszystko przysłuży site'>ię Polakom!

Przepowite'>iednite'>ia 231,18 /prophetite'>ie/;

Oblubite'>ienite'>iec Germaniite'>i pokrętny Bastran,
Nite'>ielubite'>iany przez kler ite'>i jego zwolennite'>ików, 
Dobrze przysłuży site'>ię chite'>imerycznym Polakom,
Po sześcite'>iu docenite'>ią gdy nadejdzite'>ie czas cite'>ierpite'>ień!

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6798/#p6798

Smutny los urodzonych z jednej matkite'>i. Orzeł – samolot! Habite'>it – kościte'>iół nite'>ie tylko toruńskite'>i...

du quatraite'>in;

Nad Wite'>isła za rządów Bastrana ite'>i Lite'>isa
Dwóch rządzących urodzonych z jednej matki
Spotka smutny ite'>i marny los;
Orzeł ite'>i habite'>it to przyczyny upadku!

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6801/#p6801

Dusze fanatyków Kościte'>ioła zawładnite'>ięte przez zakonnite'>ika ite'>i starego wyznawcę!

Przepowite'>iednite'>ia;19,158 (sześcite'>iowite'>iersz);

U "sprawite'>iedlite'>iwych" wite'>ielkite'>ie zamite'>ieszanite'>ie!
Polskite'>i zakonnite'>ik ite'>i jego stary wyznawca,
zawładnęlite'>i duszamite'>i fanatyków Kościte'>ioła.
Nite'>iby site'>ilny przywódca, po utracite'>ie blite'>iskite'>ich,
zostanite'>ie przez nite'>ich zdradzony ite'>i ponite'>iżony,
wkrótce potem dołączy do rodzite'>innego grona.

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6804/#p6804

Wolnościte'>i Ty jesteś jak zdrowite'>ie, ten site'>ię dowite'>ie... kto Cite'>ię utracite'>ił...

+
Spite'>i
skite'>i ite'>i ite'>intrygite'>i dawnych bohaterów,
Przyczyną zamętu ite'>i nite'>iepewnościte'>i,
Nad Wite'>isłą dojdzite'>ie do wite'>ielkite'>ich zmite'>ian,
ite'>I podnite'>iesite'>iony sztandar wolnościte'>i upadnite'>ie,
Władzę zdobędzite'>ie ten, któremu zawite'>ierzylite'>i,
Okaże site'>ię sprytnite'>iejszym nite'>iż jego poprzednite'>ik.                                                                                         

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6812/#p6812

Hite'>istorite'>ia kołem site'>ię toczy – nite'>iezasługujący na pamite'>ięć stary Głupite'>iec zostanite'>ie ite'>i tak zapomnite'>iany!

Przepowite'>iednite'>ia;98,176/czterowite'>iersz/ 

Wśród wite'>ielu Polaków uzyska duże poparcite'>ie,
Do czasu kite'>iedy jego słowa okażą site'>ię złudzenite'>iem,
Późnite'>iej cite'>i samite'>i Polacy nazwą go starym Głupcem, 
W 21 po krótkite'>im czasite'>ie spotka go śmite'>ierć ite'>i zapomnite'>ienite'>ie.

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6810/#p6810

Wite'>ielkite'>i zamęt nad Wite'>isłą !

Przepowite'>iednite'>ia: 38,16(sześcite'>iowite'>iersz);

Bogaty ite'>i pyszny zakonnite'>ik solą w oku bite'>iskupa Rzymu,
Gdy go przywoła do site'>iebite'>ie wznite'>iecite'>i nad Wite'>isłą wite'>ielkite'>i zamęt!
Wite'>ierny mu lud obwoła go świte'>iętym ite'>i prorokite'>iem!
Cite'>ierpite'>ienite'>ie ite'>i śmite'>ierć starego kościte'>ioła, po trzecite'>iej wojnite'>ie,
będzite'>ie odrodzenite'>iem ite'>i początkite'>iem jednościte'>i nowego.
Ten kto chcite'>iał być pite'>ierwszym zgite'>inite'>ie w wite'>iecznej nite'>iełasce!

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6926/#p6926

Kościte'>iół nite'>ie powstrzyma buntów!

Przepowite'>iednite'>ia:21,114

W dwudzite'>iestym pite'>ierwszym w kraju królowej Maryite'>i,
Bogaty Kościte'>iół nite'>ie powstrzyma buntów,
A zachłanny zakonnite'>ik skończy tak, jak jego zwolennite'>ik!
Resztę znite'>iszczeń dokonają: Chytry Lite'>is ite'>i General Dyktator!

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6911/#p6911

Wojna domowa - nad Wite'>isłą – zmite'>ienite'>i site'>ię w wojnę relite'>igite'>ijną!

Presage(przepowite'>iednite'>ia) 18;103(czterowite'>iersz)

Nad Wite'>isłą walka dwóch przywódców 
zamite'>ienite'>i site'>ię w walkę dwóch kleryków
Były lewy doprowadzite'>i do zguby prawego,
Potem Powódź ite'>i Krew wynite'>iosą Generała!

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6928/#p6928

Patrzą a nite'>ie wite'>idzą – Słuchają a nite'>ie słyszą!

Presage Xite'>II 117,1 (czterowite'>iersz);

Nad Wite'>isłą słuchają, a nite'>ie słyszą ite'>i patrzą, a nite'>ie wite'>idzą!
Nite'>ienasycony Zakonnite'>ik ite'>i Słowo Mamony rozbudza Złe Demony.
W Złoty Ornat przebrany, podzite'>ielite'>i wite'>iernych ite'>i Polskite'>i Sanhedryn.
Kościte'>iół z Narodem podzite'>ielony, a bratnite'>ia krew nite'>ie zasmuca, lecz cite'>ieszy!

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6951/#p6951

itd...ite'>itp...

Mój wybór przepowite'>iednite'>i do tego wpite'>isu nite'>ie jest oczywite'>iścite'>ie przypadkowy. Można by było dodać wite'>ięcej przepowite'>iednite'>i zapowite'>iadających wydarzenite'>ia opite'>isane w Omenite'>ie 69.

Docite'>ieklite'>iwite'>i czytelnite'>icy oczywite'>iścite'>ie mogą powrócite'>ić do orygite'>inalnych ite'>interpretacjite'>i ite'>innych przepowite'>iednite'>i – stworzyć swoją drogę do Omenu 69. 

Najważnite'>iejszym jednak elementem jest zrozumite'>ienite'>ie powolnych (wite'>ieloletnite'>ich) przyczyn, które doprowadzite'>ić mogą do wypełnite'>ienite'>ia site'>ię wydarzeń opite'>isanych w Omenite'>ie 69 oraz powite'>iązanych z nite'>im przepowite'>iednite'>i ite'>Nostradamusa.

E-maite'>il

Zgłoś do admite'>inite'>istratora Cytuj

• Skarbnite'>ica wite'>iedzy

• Nite'>ieaktywny

Omen:69 [Proroctwo;69]

O słowite'>iańskite'>i narodzite'>ie Maryite'>i!
Gdy szatan zapanuje nad twoite'>imite'>i umysłamite'>i -
to krew z jednej krwite'>i poleje site'>ię strumite'>ienite'>iamite'>i,
Bowite'>iem dwa sobite'>ie przecite'>iwne plemite'>iona ite'>i te starsze ite'>i młodsze -
spotkają site'>ię w morderczym uścite'>isku wrogościte'>i../.

Bo gdy nad Wite'>isłą Bachus rozpalite'>i w nite'>ich ogite'>ień nite'>ienawite'>iścite'>i -
Syn stanite'>ie site'>ię wrogite'>iem ojca, a córka swej matkite'>i -
zaś brat zabójcą brata, a site'>iostra zabójczynite'>ią site'>iostry,...
Ale przed tym za udzite'>iałem Gryfona ite'>i Atlantów - 
wszech władza partiite'>i ite'>i kościte'>ioła ulegnite'>ie załamanite'>iu,
Zaś świte'>iątynite'>ie Chrystusa będą plądrowane ite'>i nite'>iszczone. -
bo stanite'>ie site'>ię to skutkite'>iem ułudnych rządów sprawite'>iedlite'>iwych...
Najpite'>ierw wite'>ięc zostanite'>ie rozbudzona Wite'>ielka Radość żarlite'>iwych-,
a późnite'>iej nastanite'>ie u nite'>ich żałość ite'>i Wite'>ielkite'>i Smutek spoleglite'>iwych../.
Aż wreszcite'>ie kryzys pite'>ienite'>iądza na krótko wynite'>iesite'>ie do władzy-
po raz drugite'>i wąsatego ite'>i jego lite'>icznych zwolennite'>ików zdrady../.
Po nite'>im w wynite'>iku hanite'>iebnego buntu ite'>i zamachu -
sprzymite'>ierzony z nite'>imite'>i generał osite'>iągnite'>ie cel utajnite'>iony...
Przed trzecite'>ią wojną już jako władca nowego Lechite'>istanu,
ite'>I nite'>iezłomny wyznawca zwycite'>ięskite'>iego ite'>islamu../.
Stanite'>ie site'>ię z czasem wite'>iernym zwolennite'>ikite'>iem Wite'>ielkite'>iego Talite'>ibanu,
ite'>I orędownite'>ikite'>iem jego okrutnego ite'>i mścite'>iwego przywódcy.../.
W końcu kraj swój przemite'>ienite'>i z pomocą szahite'>idów ite'>i ite'>ich dowódcy,
W sprzymite'>ierzone królestwo proroka Mahometa ite'>i jego turbanów....
Takite'>i wite'>ięc oto będzite'>ie skutek ite'>i początek budowy,
                                 ...Jego Wite'>ielkite'>iej Potęgite'>i, Chwały ite'>i Odnowy! 
Atraktor 216-08-31 15:53:06

Wite'>iersz pite'>ierwszy mówite'>i o Polsce. ite'>Nostradamus używa w swoite'>ich przepowite'>iednite'>iach kite'>ilku nazw mówite'>iących o Polsce ite'>i Polakach. W tym omenite'>ie używa nazwy – narod Maryite'>i. Jest to jak zwykle w twórczościte'>i ite'>Nostradamusa zabite'>ieg zamite'>ierzony. Nite'>ie tylko mówite'>i o polskite'>im narodzite'>ie ale równite'>ież o chrześcite'>ijańskite'>iej Polsce.

Już wcześnite'>iej opite'>isywałem dlaczego Polska jest narodem Maryite'>i. Najważnite'>iejszym mite'>iejsce dla wite'>ierzących Polaków jest klasztor częstochowskite'>i z cudownym obrazem Królowej Maryite'>i. To tutaj naród polskite'>i wite'>ielokrotnite'>ie zawite'>ierzał swój los Maryite'>i. Koronował ją równite'>ież na Królową Polskite'>i.

Zawite'>ierzał jej w całościte'>i – Totus Tuus (z łac. „Cały Twój”) – dewite'>iza papite'>ieża Jana Pawła ite'>II. Była ona jego zawołanite'>iem bite'>iskupite'>im już w czasach krakowskite'>ich.

Modlitwa ta brzmiTotus Tuus ego sum et omnite'>ia mea Tua sunt. Accipio Te ite'>in mea omnite'>ia. Praebe mihite'>i cor Tuum, Marite'>ia. Co w przełożenite'>iu na polskite'>i brzmi: Jestem cały Twój ite'>i wszystko, co moje, do Cite'>iebite'>ie należy. Przyjmuję Cite'>iebite'>ie całym sobą. Daj mite'>i Swoje serce, Maryjo.

Przepowite'>iednite'>ia:21,114

W dwudzite'>iestym pite'>ierwszym w kraju królowej Maryite'>i,
Bogaty Kościte'>iół nite'>ie powstrzyma buntów,
A zachłanny zakonnite'>ik skończy tak, jak jego zwolennite'>ik!
Resztę znite'>iszczeń dokonają: Chytry Lite'>is ite'>i General Dyktator!

http://konite'>iecswite'>iata.ite'>info/forum/post/6911/#p6911    ...wite'>ięcej o Kulcite'>ie Maryite'>i.

Wite'>iersz drugite'>i omenu pokazuje moment w którym wite'>iara słowite'>iańskite'>iego narodu, już nite'>ie wystarcza do zapanowanite'>ia nad utrwalanymite'>i od lat emocjamite'>i - podzite'>ielonych mite'>ieszkańców naszego kraju. Wiara chrześcite'>ijańska przegrywa z demonami. A demony te w postacite'>i szatana zapanują nad duszamite'>i ite'>i umysłamite'>i narodu Maryite'>i. Tam gdzite'>ie zabraknite'>ie praw boskite'>ich tam panują prawa szatana.

Wite'>iersz trzecite'>i ostrzega przed rozlewem krwi. Strumite'>ienite'>ie tej polskite'>iej – bratnite'>iej krwite'>i poleją site'>ię w kraju nad Wite'>isłą. Negatywne emocje rozleją site'>ię strumite'>ienite'>iamite'>i krwi. Umysły owładnite'>ięte przez rozpętane demony – szatana - doprowadzą w jednym narodzite'>ie do rozlewu bratnite'>iej krwi.

Wite'>iersz czwarty słowamite'>i ite'>Nostradamusa mówite'>i o tym o czym jeszcze nite'>iedawno było głośno wśród wite'>ielu komentatorów polskite'>iej rzeczywite'>istościte'>i medialnej. Jak było wite'>idać słowa o wrogite'>ich plemite'>ionach panowały równite'>ież w ite'>internecite'>ie. Wypowite'>iedzite'>i różnych środowite'>isk krążyły właśnite'>ie przy tych przecite'>iwnych plemite'>ionach. W aspekcite'>ie hite'>istorycznym już ite'>istnite'>iały podzite'>iały na różne plemite'>iona – a to już zostało w genach ite'>ich następców.

Nostradamus to przewite'>idzite'>iał, dlatego o tym napite'>isał w przepowite'>iednite'>i.

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sporo tego jest wite'>ite'>ięc cite'>ite'>iężko tak analite'>ite'>izować to z marszu bo jednak zajmuje to trochę czasu.

Ale weźmy to

Persage X 33,66

Le pays Vite'>ite'>istule est dite'>ite'>ivite'>ite'>isé en deux,
les jumeaux aite'>ite'>iment pouvoite'>ite'>ir et révolte.
Verbeux langue Bastrano le serpent,
préservera le pays malgré les nombreux ennemite'>ite'>is !

Francuskite'>ite'>iego nite'>ite'>ie znam ale wklejając to do translatora to można powite'>ite'>iedzite'>ite'>ieć że w mite'>ite'>iarę site'>ite'>ię zgadza. Poza tym kaszubem, bo nite'>ite'>ie wite'>ite'>iem jakite'>ite'>ie słowo on w ten sposób przetłumaczył. Domyślam site'>ite'>ię że Bastrano ale szukając na googlach czy to jest to nite'>ite'>ic w ten deseń nite'>ite'>ie znajduję.

Przepowite'>ite'>iednite'>ite'>ia;98,176/czterowite'>ite'>iersz/ - uzyska duże poparcite'>ite'>ie ale nite'>ite'>ie wite'>ite'>iadomo kto. A głupcem to w polite'>ityce jak jest okazja to często jednite'>i tak nazywają drugite'>ich. Starcyh polite'>ityków mamy pełno wite'>ite'>ięc dużo site'>ite'>ię takich znajdzite'>ite'>ie.

• 0

asbiel.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czy przewidziano również katastrofę w Smoleńsku?

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może więc "władający językiem Bastrano" to "mieszkaniec Bastranii"?

Bastrania to któraś z krain Europy północnej. Ptolemeusz opisując ludzi z krain północnych (względem Rzymu) wymienia Galię, Brytanię, Germanię i Bastranię, która ciężko powiedzieć czym może być, w każdym razie nic a nic nie wskazuje konkretnie na Kaszuby. To mogła być każda kraina spoza Limesu, na przykład Mazowsze, Ruś, Skandynawia.

http://www.getty.edu...anean/isaac.pdf - str.7

• 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W sprawite'>ie katastrofy smoleńskite'>iej to w necite'>ie krążą fałszywe cytaty przypite'>isywane ite'>nostradamusowite'>i.

ite'>Nostradamusowite'>i przypite'>isuje site'>ię słowa "Stalowy ptak upadnite'>ie...". Tymczasem to wymysł ite'>internautów. (fot. Archite'>iwum)Gdy racjonalnite'>ie myśląca społeczność XXite'>I wite'>ieku w środku Europy nite'>ie znajduje racjonalnych odpowite'>iedzite'>i na te pytanite'>ia, pozostaje ucite'>ieczka w mite'>istykę. Albo w teorite'>ie spite'>iskowe. "Stalowy ptak upadnite'>ie", a na nite'>im "znajdować site'>ię będą osoby ważne kraju nite'>iezwycite'>iężonego". ite'>I wtedy "na kraj ogarnite'>ięty chaosem ite'>i żałobą, wrogite'>i najeźdźca ze wschodu uderzy". Tak oto polską katastrofę pod Smoleńskite'>iem z 10 kwite'>ietnite'>ia mite'>iał przepowite'>iedzite'>ieć słynny XVite'>I-wite'>ieczny wite'>izjoner ite'>Nostradamus. Tymczasem nite'>ic takite'>iego nite'>ie napite'>isał. Przepowite'>iednite'>ię tę "wyprodukowalite'>i" ostatnite'>io ite'>internaucite'>i.Czytaj wite'>ięcej: http://www.nowite'>iny24....strof,ite'>id,t.html

Rzeczywite'>iścite'>ie tu może chodzite'>ić o Bastranite'>ię. Jeślite'>i tak tłumaczenite'>ie centurite'>iona jest tak zrobite'>ione żeby kojarzyło site'>ię z Donaldem ite'>i pasowało do polskite'>iej polityki. Niezbyt to uczciwe.

Na francuskite'>iej wikipedii jest taka nazwa kaszub https://fr.wikipedia.../wiki/Cachoubie  Piszą że ta nazwa pojawite'>iła site'>ię w 1238 roku. Zupełnite'>ie nite'>ie ma podobieństwa do słowa bastranite'>ia.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych