Napisano 28.09.2018 - 05:48
Napisano 28.09.2018 - 15:39
"Jakie argumenty ???
Czy to,że gdzieś w internecie nie znalazł tych czterowierszy to argument ??. Czy jak ja w lesie nie znajdę grzyba to znaczy, że grzybów nie ma ?????
Problem w tym, że Wszystko zarzuca Centurionowi, ze sam to wymyślił czyli KŁAMSTWO"
Jeśli chodzi o cztwrowiersze z przepowiednią katastrofy smoleńskiej i 11 września WTC to tak zostały one zmyślone w czasach obecnych przez internautów. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to niech znajdzie oryginalne kopie nostradamusa z 16wieku albo jakąś książkę sprzed 2001 r. i znajdzie te fragmenty o których mowa. Inaczej można sobie twierdzić że Nostradamus przewidział że pan Mietek z miejscowości pcim dolny kupił jabłka na targu a jak tego się nie da znaleźć w tekstach źródłowych to nie znaczy że tego nie ma. Pokrętna logika.
Cofnąłem sobie parę stron wstecz jeszcze raz przyjrzeć się tym przepowiedniom.
Zauważyłem ten wiersz
Smutny los urodzonych z jednej matki. Orzeł – samolot! Habit – kościół nie tylko toruński...
du quatrain;
Nad Wisła za rządów Bastrana i Lisa
Dwóch rządzących urodzonych z jednej matki
Spotka smutny i marny los;
Orzeł i habit to przyczyny upadku!
Rozumiem że interpretacja orła jako samolotu to twoja wersja? Bo wchodzę sobie w link podany niżej i znajduję tam taką wersję Moim wnioskiem jest to, że Orzeł może wiązać się z Konstytucją – próby jej zmiany mogą być jedną z przyczyn upadku.
Czyli jeden traktuje orła jako samolot a drugi jako konstytucje. każdy widzi co chce, jeszcze inny by miał trzecią wersję. I tyle w taki sposób to można sobie przepowiadać na wesoło i każdy będzie zadowolony.
Napisano 10.10.2018 - 22:26
Wiecie gdzie można znaleźć teksty nostradamusa przetłumaczone na polski ?
Użytkownik SeniorEdward edytował ten post 10.10.2018 - 22:28
Napisano 11.10.2018 - 07:02
Napisano 12.10.2018 - 10:56
Istnieje tłumaczenie kompletnego zestawu centurii autorstwa Ewy Seydlitz i to oparte na wydaniach uważanych za najlepsze. Dzięki temu w łatwy sposób można osobiście się przekonać, że blog tego kolesia to albo stek kompletnie wyssanych z palca bzdur (oczywiście mam na myśli autentyczność tekstów a nie ich profetyczną moc ), albo przemyślane badanie społeczne mające sprawdzić poziom przyswajania całkowicie zmyślonych lecz odpowiednio sensacyjnych treści. Zainteresowanym życzę miłej lektury i udanych badań porównawczych.
Tom I
https://drive.google...Eg1TXNDOUk/view
Tom II
https://drive.google...mdQYV9MR2c/view
Napisano 15.10.2018 - 17:56
Wiecie gdzie można znaleźć teksty nostradamusa przetłumaczone na polski ?
Na przykład TU:
Nostradamus - Kiedy wybuchnie III wojna światowa (interpretacja) - PDF Free Download
Napisano 16.10.2018 - 07:04
Niekoniecznie może wrócić albo będzie kolejny amant Włosi to ogólnie amanci, półwysep apeniński nazywają półwyspem amantówZamieszki we Włoszech w czasie rządów "Wielkiego Amanta" się nie sprawdziły, a Berlusconi stracił stanowisko.
"Jakie argumenty ???
Czy to,że gdzieś w internecie nie znalazł tych czterowierszy to argument ??. Czy jak ja w lesie nie znajdę grzyba to znaczy, że grzybów nie ma ?????
Problem w tym, że Wszystko zarzuca Centurionowi, ze sam to wymyślił czyli KŁAMSTWO"
Jeśli chodzi o cztwrowiersze z przepowiednią katastrofy smoleńskiej i 11 września WTC to tak zostały one zmyślone w czasach obecnych przez internautów. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to niech znajdzie oryginalne kopie nostradamusa z 16wieku albo jakąś książkę sprzed 2001 r. i znajdzie te fragmenty o których mowa. Inaczej można sobie twierdzić że Nostradamus przewidział że pan Mietek z miejscowości pcim dolny kupił jabłka na targu a jak tego się nie da znaleźć w tekstach źródłowych to nie znaczy że tego nie ma. Pokrętna logika.
Zauważyłem ten wiersz
Smutny los urodzonych z jednej matki. Orzeł – samolot! Habit – kościół nie tylko toruński...
du quatrain;
Rozumiem że interpretacja orła jako samolotu to twoja wersja? Bo wchodzę sobie w link podany niżej i znajduję tam taką wersję Moim wnioskiem jest to, że Orzeł może wiązać się z Konstytucją – próby jej zmiany mogą być jedną z przyczyn upadku.
Czyli jeden traktuje orła jako samolot a drugi jako konstytucje. każdy widzi co chce, jeszcze inny by miał trzecią wersję. I tyle w taki sposób to można sobie przepowiadać na wesoło i każdy będzie zadowolony.
"Jakie argumenty ???
Zauważyłem ten wiersz
du quatrain;
Napisano 16.10.2018 - 16:58
Napisano 16.10.2018 - 20:30
chociaż według Krzysztofa jackowskiego upadek rządu PIS poprzedzi rozlew krwi i „militarne" tłumienie zamieszek
Sluchaj Jackowskiego a daleko zajdziesz. Tutaj jego wizje nt. garnkow w Zdanach. Takiej fantazji to chyba nawet pacjenci psychiatryczni nie maja.
Napisano 16.10.2018 - 20:55
Użytkownik Wszystko edytował ten post 17.10.2018 - 17:00
Napisano 16.10.2018 - 21:17
Witam pierwszego ruskiego trola.
Wszystko
0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych