Skocz do zawartości

FBI potwierdza przejęcie przez USA 3 UFO w 1947r.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

Mehitabel.
  • Tematów: 45
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na wszysko przyjdzie czas,"The Vault" jest cały czas uzupełniany.

Nie dziwię się że dawkują wiedzę powoli,lepsza jest metoda małych kroków niż rzucanie ludzi na głęboką wodę po tylu latach mydlenia im oczu.Szok mógłby po prostu być zbyt wielki-o czym pisze nawet autor raportu ze strony 22 ;)

Poza tym zróć uwagę na tę część notki w której autor opisuje dowolne przechodzenie statków i ich załóg ze stanu materialnego w eteryczny,z naszego punktu widzenia rozpływanie się ich w powietrzu.

Użytkownik Mehitabel edytował ten post 15.04.2011 - 11:15

• 0

Anomaly.
  • Tematów: 19
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Opisane jest, że w statku były nadpalone zwłoki załogi. Jakim więc sposobem ktokolwiek mógł się od nich dowiedzieć czegokolwiek o ich planecie, że o stanach eterycznych nie wspomnę??? Zwróćcie też uwagę na fakt, że w notce o agencie Hottelu widnieje informacja, że zajmował się sprawami "latających spodków" i zakończył pracę w 1950, czyli wtedy kiedy opublikował swój raport. Dziwny zbieg okoliczności? Brzmi to dość niepoważnie. Wydaje mi się, że jest to raport jakiegoś wariata na temat Rosswell, a nie opis tego co faktycznie się wydarzyło. Z tego co wiem to sprawą Rosswell zajmowałlo się wojsko, nie FBI.
  • -1

Mehitabel.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Opisane jest, że w statku były nadpalone zwłoki załogi. Jakim więc sposobem ktokolwiek mógł się od nich dowiedzieć czegokolwiek o ich planecie, że o stanach eterycznych nie wspomnę??? Zwróćcie też uwagę na fakt, że w notce o agencie Hottelu widnieje informacja, że zajmował się sprawami "latających spodków" i zakończył pracę w 1950, czyli wtedy kiedy opublikował swój raport. Dziwny zbieg okoliczności? Brzmi to dość niepoważnie. Wydaje mi się, że jest to raport jakiegoś wariata na temat Rosswell, a nie opis tego co faktycznie się wydarzyło. Z tego co wiem to sprawą Rosswell zajmowałlo się wojsko, nie FBI.

Ja przytoczyłem raporty dotyczące obserwacji UFO na przestrzeni lat i w różnych miejscach,nie tylko dotyczące Roswell,przeczytaj dokładnie a zobaczysz tę różnorodność obserwacji i mnogość sytuacji w jakich miały miejsce.

W notce o Hottelu nie ma nic o tym kiedy zakończył pracę,jest tylko informacja o autorstwie notki na temat Roswell z 1950 roku a nie o jego przejściu na emeryturę.

W relacjach świadków wydarzeń w Roswell nawet według wikipedii często przewija się FBI:

Witness accounts of the Roswell UFO incident

Lydia Sleppy (see above) was one of the first witnesses to claim the government tried to conceal what happened. She was a Teletype operator working at an Albuquerque radio station in 1947. She said that when she tried to transmit a phoned-in reporter's story of the crashed flying saucer and seeing an object like a smashed dishpan at the Brazel ranch, the FBI cut it off and ordered that they cease transmission.

• 0

Mehitabel.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A propo,wiecie co znalazłem w tym artykule z wiki którego fragment cytowałem wcześniej?

Opinię astronauty Edgara Mitchella,członka załogi Apollo 14 który o wydarzeniach z 1947 roku powiedział:

Accounts of cover-ups

Moon-walker and Apollo 14 astronaut Edgar Mitchell has made various public statements about the reality of Roswell: "Make no mistake, Roswell happened. I've seen secret files which show the government knew about it — but decided not to tell the public. I wasn't convinced about the existence of aliens until I started talking to the military old-timers who were there at the time of Roswell. The more government documentation on aliens I was told about, the more convinced I became." [88] Mitchell has also spoken about bodies: "A few insiders know the truth . . . and are studying the bodies that have been discovered." Mitchell added that a cabal of insiders stopped briefing Presidents after Kennedy.

Czyli

Nie mylcie się,Roswell naprawdę się zdarzyło.Widziałem tajne akta pokazujące że rząd wiedział o wszystkim-ale zdecydował się nie informować opinii publicznej.Nie byłem przekonany o istnieniu obcych dopóki nie zacząłem rozmawiać z długoletnimi pracownikami armii którzy w tym czasie przebywali w Roswell.Im więcej opowiadano mi o dokumentacji rządowej o kosmitach tym bardziej przekonany się stawałem.
(...)
Kilku ludzi wewnątrz zna prawdę...i bada ciała które wtedy znaleziono.

Mitchell dodał że grupa "wewnątrz" przestała raportować w temacie prezydentom po Kennedym.

I nie trzeba było przeszukiwać forów teorii spiskowych,ta opinia jest w widocznym miejscu na wiki uwielbianej przez wątpiących.
  • 0

Anomaly.
Reputacja

Napisano

Dzięki. W takim razie z niecierpliwością czekam na coś więcej. Po ujawnieniu tego wszytskiego ktos w końcu musi z nich wydusić co się stało ze statkiem i załogą. Dalej tylko nie rozumiem jak od martwej załogi mogli wyciągnąć tak fantastycznie brzmiące informacje.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trzeba mieć nadzieje,ze nie nastąpi wysyp fake'ow w celu zaciemnienia.Podpadające są informacje na temat energetycznych możliwości statku.Jak Anomaly zauważył,ciężko wyciągnąć jakiekolwiek informacje z trupa.
Chociaż,"słoneczko"Stalin potrafił...

Mehitabel.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dobrze przeprowadzona sekcja zwłok i rozebranie statku na części pierwsze potrafią dostarczyć multum informacji,to raz.

Naukowiec opisujący zdolności statków obcych wręcz niewyobrażalne dla ludzi nie odnosi się wyłącznie do Roswell,jest w jego raporcie takie zdanie o "zdarzeniach" będących podstawą wyników jego badań,czyli podobnych incydentów było więcej;to dwa.

A trzy że skoro Niemcy budowali swoje Haunebu(ponoć na podstawie starozytnych planów znalezionych podczas wyprawy w Himalaje na poczatku lat 30tych)

Nowa Szwabia

...a prędziutko po wojnie USA wybaczyli wszyskie winy i sprowadzili do siebie szefa nazistowskiego programu tajnych broni...

Wernher von Braun

Wernher von Braun, Wernher Magnus Maximilian Freiherr von Braun (ur. 23 marca 1912 w Wirsitz, obecnie Wyrzysk, zm. 16 czerwca 1977 w Alexandrii, Wirginia, USA) – niemiecki uczony, jeden z czołowych konstruktorów rakiet i pionierów podboju kosmosu. Podczas II wojny światowej współtwórca pocisków balistycznych V-2. Nazista, oficer SS. Po wojnie, uczestnik amerykańskiego programu kosmicznego.

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Coś się przyczepił do tego "jak to możliwe, że mają te informacje". Jeśli to co było fikcją, przez wiele lat wyśmiewaną przez osoby które stały się teraz ekspertami od ufo(typowe zagranie) i to wszystko staje się powoli prawdą to i prawdą pewnie jest, że jednak jeden z załogantów przeżył. A o tym można nawet na tym forum przeczytać. Fikcja staje się prawdą, zapamiętajcie to bo sceptycy ostatnio bardzo przycichli.
  • 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli przeżył,a wszystko na to wskazuje,to mieli wiadomości z pierwszej "łapki".Jeśli zaś nie,pojawia się pytanie:jak to możliwe,ze o tym wiedzą.
Dlaczego?Otóż,posiadanie jakiegoś urządzenia nie oznacza wcale,ze poznasz jego budowę(może być nierozbieralne),a nawet jak Ci się to uda,możesz się nie dowiedzieć jak to działa,nie wspominając o uruchomieniu tego czegoś.
Odkrywanie posiadanych informacji w sposób,w jaki robią to amerykanie ma jeden cel:powiedzieć coś,nic nie mówiąc o reszcie.Dostarczają nam informacji w sposób zaciemniający informacje istotne.Wielu rzeczy musimy się domyślać.

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już nie raz słyszeliśmy o kontaktach rządu USA z obcą cywilizacją, niekoniecznie musiało to nawiązywać do Roswell.
  • 0

Anomaly.
Reputacja

Napisano

Poszperałem trochę i z tego, co wyczytałem okazuje się, że jedyne co mamy na stronie FBI to zeznania domniemanego świadka, spisane przez agenta Hottela. Nic więcej. Czyli dowiadujemy się tego, co każdy dawno wiedział, a mianowicie, że w tamtych latach ludzie twierdzili, że rząd przechwycił UFO. I o co ten cały szum? FBI niczego nie potwierdza. To tylko spisane zeznania.
  • 0

Mehitabel.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poszperałem trochę i z tego, co wyczytałem okazuje się, że jedyne co mamy na stronie FBI to zeznania domniemanego świadka, spisane przez agenta Hottela. Nic więcej. Czyli dowiadujemy się tego, co każdy dawno wiedział, a mianowicie, że w tamtych latach ludzie twierdzili, że rząd przechwycił UFO. I o co ten cały szum? FBI niczego nie potwierdza. To tylko spisane zeznania.

To trochę mało znalazłeś jak na 16 plików po ponad 50 stron każdy ;)

http://vault.fbi.gov/UFO/

Nie uważasz poza tym że tysiące ludzi na przestrzeni tylu lat,o których relacjach mówią otwartete archiwa rzadowe z juz kilkunastu krajów...że trudno zakładać że wszyscy się mylą albo kłamią?

Relacjonujacy wywodzą się ze wszystkich kręgów kulturowych,przedstawiają wykształcenie od podstawowego po akademickie,krótko mówiac reprezentują każdy mozliwy element ludzkiej społeczności.

Zakładanie że oni wszyscy kłamia jest moim zdaniem wiekszą teorią spiskową niz isstnienie odwiedzających nas istot pozaziemskich/pozawymiarowych jesli wierzyc raportom.

Użytkownik Mehitabel edytował ten post 18.04.2011 - 08:30

• 0

Anomaly.
Reputacja

Napisano

Spokojnie, przecież nie nazwałem nikogo kłamcą i wcale tak nie twierdzę :) Zaznaczam tylko, że nie ma w pokazanych dokumentach żadnych sensacji. Są to tylko spisane zeznania. Co innego gdyby były to zeznania jakiegoś agenta, ale do FBI może zgłosić się każdy i powiedzieć co chce. A USA to kraj pełen na prawdę pokręconych ludzi.
  • 1

Mehitabel.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak gwoli ścisłości,narodowe archiwa UFO zostały otwarte równieź przez Francję,Wielką Brytanię,Brazylię...wiec idąc tym tropem rozumowania trzeba by przyjąć że obywatele tych państw są równie pokręceni jak amerykanie xD
  • 0

#30 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Co innego gdyby były to zeznania jakiegoś agenta, ale do FBI może zgłosić się każdy i powiedzieć co chce. A USA to kraj pełen na prawdę pokręconych ludzi.

Czy mam rozumieć że np równie pokręcony jest pion wojskowy:
Dołączona grafika

...czy wnuczka prezydenta opowiadajaca historie o podróżach w czasie i na Marsa:

link

Podsumowując - historia kontaktów z UFO, przejęcia ich technologii i tego co z tym dalej się stało jest dość dobrze znana osobom interesującym się tematyką.
Mimo wielu różnic w zeznaniach ludzi którzy odeszli z tajnych projektów, z całości wyłania się dość spójny obraz całości.

Pozostała kwestia dawkowania tych informacji zwykłym ludziom, co jak widać się dzieje.

pozdrawiam

Użytkownik radoslaw edytował ten post 18.04.2011 - 09:27

• 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych