Napisano 14.04.2011 - 21:19
Książkę sprzedawano w niedzielę pod Pałacem Prezydenckim w cenie 30 zł. Kupowano ją chętnie, zwłaszcza, że była reklamowała hasłem "Książka, którą każdy Polak powinien przeczytać" przez "Warszawską Gazetę", którą rozdawano zgromadzonym. Uczestnicy uroczystości rocznicowych zorganizowanych przez PiS z ożywieniem dyskutowali o tezach zawartych w publikacji i uznawali ją za dobrze udokumentowaną.
Jak utrzymuje, piloci byli świetnie wyszkoleni i mieli duże doświadczenie, a kontroler wcześniej wydał im zgodę na lądowanie, mówiąc "pas wolny".
Dowodzi, że nie jest prawdą, iż o godz.8:41, po zderzeniu z brzozą, tupolew odwrócił się na grzbiet i uderzył o ziemię, a siła przeciążenia zabiła wszystkich pasażerów. Zdaniem Szymowskiego, tupolew ścinał drzewa, ale poobijany wylądował awaryjnie w błocie. O 8:39 rozerwała go siła wybuchu bomby próżniowej i ona też zabiła część pasażerów. Ci, którzy przeżyli, zostali zamordowani strzałami z broni palnej.
Dziennikarz pisze też o słynnym filmie nakręconym na miejscu tragedii telefonem komórkowym, który - w jego opinii - ma ogromne znaczenie dla sprawy. Jak twierdzi, odgłosy wystrzałów pochodziły od broni palnej, a film jest dowodem, że pasażerowie, którzy przeżyli, zostali zamordowani.
Napisano 14.04.2011 - 21:21
A ty jak sobie wyobrażasz sytuację, gdy to rosyjski samolot rozbija się na polskiej ziemi i ginie podczas tej katastrofy prezydent Dmitrij Anatoljewicz Miedwiediew?
A świstak siedzi i... no tak, ale jak sobie to wyobrażasz? Po jakim czasie dotarła by POTĘŻNA jak mniemam polska ekipa która zamknęłaby teren, a do ruskich powiedziała "paszoł ty won!". Ale zaraz... przecież to teren Rosji...
Mielibyśmy coś do gadania, że to teren Polski?? Wątpię.
Napisano 14.04.2011 - 21:22
A ty jak sobie wyobrażasz sytuację, gdy to rosyjski samolot rozbija się na polskiej ziemi i ginie podczas tej katastrofy prezydent Dmitrij Anatoljewicz Miedwiediew?
A świstak siedzi i... no tak, ale jak sobie to wyobrażasz? Po jakim czasie dotarła by POTĘŻNA jak mniemam polska ekipa która zamknęłaby teren, a do ruskich powiedziała "paszoł ty won!". Ale zaraz... przecież to teren Rosji...
Napisano 14.04.2011 - 21:23
A ty jak sobie to wyobrażasz? Dywizja czołgów przekracza Bug i odgradza teren katastrofy przy wsparciu Su27?
Napisano 14.04.2011 - 21:24
Napisano 14.04.2011 - 21:24
Użytkownik stefek edytował ten post 14.04.2011 - 21:25
Napisano 14.04.2011 - 21:27
Użytkownik Don Corleone edytował ten post 14.04.2011 - 21:28
Napisano 14.04.2011 - 21:28
Żałuję, że się wdałem w polemikę z Tobą, a obiecałem sobie - nigdy więcej
Napisano 14.04.2011 - 21:31
Razor jeżeli myślisz, że " brzuch " jest dużo mocniejszy od " pleców " to się mylisz.
Żałuję, że się wdałem w polemikę z Tobą, a obiecałem sobie - nigdy więcej
No wyjaśnij mi - bo nie umiem sobie wyobrazić, jak wyglądało by absolutne przejęcie śledztwa na cudzym terenie. Po prostu nie umiem - skoro ty umiesz, to śmiało. Czekam.
Użytkownik mefistofeles edytował ten post 14.04.2011 - 21:33
Napisano 14.04.2011 - 21:33
...Jak samolot który leci kilka z taką prędkością może w jednej chwili obrócić się na plecy...
Najbardziej śmieszy minie to żę każdy kto uważa że to bzdura, no może prawie każdy, pisze że osobą które w to wierzą nie da się nic wytłumaczyć... a co z tą drugą stroną, hmm?
Napisano 14.04.2011 - 21:43
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethiopian_Airlines_Flight_961 - to ten.
...Jak samolot który leci kilka z taką prędkością może w jednej chwili obrócić się na plecy...
Najbardziej śmieszy minie to żę każdy kto uważa że to bzdura, no może prawie każdy, pisze że osobą które w to wierzą nie da się nic wytłumaczyć... a co z tą drugą stroną, hmm?
Napisano 14.04.2011 - 21:54
Napisano 14.04.2011 - 23:29
Użytkownik Mortalis edytował ten post 14.04.2011 - 23:37
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych