Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niesamowite nagranie nieżywego obcego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
101 odpowiedzi w tym temacie

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Troszkę podrasować na programie komputerowym ? Wiesz co mówisz ? Czy możesz sobie wyobrazić ile tygodni trzeba by siedzieć nad filmem żeby był efekt taki jaki widzimy ? Na pewno widziałeś reklamy gdzie np. jest moment w którym włosy blakną. Nie zauważyłeś, że w tym momencie ilość klatek na sekundę spada do 15-20 ? To przez to, że przy każdej klatce trzeba siedzieć osobno i osobno dopasowywać kontury efektu tak żeby wyglądało to naturalnie (chociaż efekty nieraz są kiepskie). Dla czego tak jest ? Bo grafikom, (nie grafikowi tak jak przypuszczalnie tutaj) nie chcę się siedzieć tydzień nad 5sekundami reklamy a co dopiero by było tutaj gdzie postac na filmie widzimi przez dużo ponad 5k klatek.
Pomyśl teraz ile jedna osoba musiałaby siedzieć nad tym filmem i jakie umiejętności musiałaby mieć, żeby efekt był taki jaki widzimy (czyli zero jakichkolwiek potknięć w jakości).
To nie jest statyczny obrazek na który nakładamy kilka warstw i dodajemy symulowane ruchy kamery.

Użytkownik BrainsCollector edytował ten post 23.04.2011 - 18:49

• 0

Android.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Niestety znów mamy do czynienia z oszustwem i farsą:

SYBERYJSKI 'OBCY' TO OSZUSTWO WYKONANE Z CHLEBA

"To jest zbyt dobre aby było prawdziwe." I niestety tak właśnie jest w tym przypadku.

Studenci, którzy odkryli ciało obcego po katastrofie UFO przyznają, że było to "kiepskie" oszustwo wykonane z kawałków czerstwego chleba...

Dołączona grafika

Przyjaciele: Timmur Hilall (18 lat) oraz Kirill Vlaslov (lat 19) nagrali video ukazujące w śniegu zniekształcone i zmarznięte szczątki obcego w miejscowości Irkutsk (Syberia).

Dwoje przyjaciół zostało przesłuchanych przez policję w związku z ich "nieziemskim odkryciem", a ci przyznali się do oszustwa. Lecz wcześniej ich 'dzieło' stało się internetową sensacją, przekraczając liczbę 700 000 wyświetleń na YouTube.

Ich nagranie wyglądało na tyle autentycznie, że Kreml zainteresował się sprawą i ostatecznie rzecznik rosyjskiego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych potwierdził oszustwo.

"Znaleźliśmy 'obcego' w domu jednego ze studentów." powiedział.

Dołączona grafika

"Leżał pod jego łózkiem, a badanie wykazało, że obcy zrobiony został z bułki tartej okrytej skórą kurczaka."

Prokuratorzy badają teraz czy studenci nie popełnili przestępstwa.

Sergiusz Zvedin, rzecznik policji, powiedział "Co z nimi zrobimy? Jeszcze nie zdecydowaliśmy."

"Sprawdzimy czy nie popełniono wykroczania w związku z użyciem skóry zwierzęcia. Jeśli dopuścili się przestępstwa, będą musieli za to zapłacić."

Jednakże miłośnicy teorii spiskowych już zaczęli oskarżać rząd o tuszowanie sprawy. Mówią: "Zdajemy sobie sprawę z tego co widzieliśmy. Wpływowi ludzie w wojsku po prostu nie chcą byśmy o tym wiedzieli."

Źródło: DailyMail

Coś mi kształt głów nie pasuje, i wogóle na drugim zdjęciu takie rozlazłe to..

Użytkownik Rad-X edytował ten post 23.04.2011 - 20:27

• 0

Rutherford.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mówiłem że jest bardzo mały :)
Za mały

No wielkości średniego kota.
A na drugim zdjęciu tym bardziej zielonym to pudełko to pudełko od zapałek?
Ciężko by było wykonać aż tak małą kukłę.

Użytkownik Burnago II edytował ten post 23.04.2011 - 20:28

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do wielkości to przypomniało mi się temat chyba Cinexa w którym było zdjęcie z dwoma policjantami konnymi i za nimi po drodze przebiegało "coś". Wielkość wydaje się podobna do tego co tutaj widzimy.

Ok. Czyli wychodzi na tam, że zdjęcie powstało po filmie. To teraz popatrzcie jeszcze raz na zdjęcie i na film... Coś nie pasuje ? Prawda ?(zakładamy teraz, że to fake) Coś znikły wszystkie kolory, nie został nawet gram farby. Całość jest niesamowicie niechlujna, jest wiele zwężeń między "stawami" w porównaniu do tego co jest na filmie. Znikły wszelkie szczegóły (np. "ścięgna" między mostkiem a przedramieniem, inny kształt głowy, urwana noga ma całkiem inny kształt, oczy itd...).
A już same sformułowanie, że była to bułka tarta... Ja dziękuję. Sprawa już została uciszona, cały czas widzimy jedno zdjęcie z doklejonymi twarzami które wyglądają jakby to byli kryminaliści, tak jakby specjalnie grało się ludzkimi zachowaniami na wstępie sugerując nam, że to źli przestępcy.

Co do wielkości to przypomniało mi się temat chyba Cinexa w którym było zdjęcie z dwoma policjantami konnymi i za nimi po drodze przebiegało "coś". Wielkość wydaje się podobna do tego co tutaj widzimy.

Ok. Czyli wychodzi na tam, że zdjęcie powstało po filmie. To teraz popatrzcie jeszcze raz na zdjęcie i na film... Coś nie pasuje ? Prawda ?(zakładamy teraz, że to fake) Coś znikły wszystkie kolory, nie został nawet gram farby. Całość jest niesamowicie niechlujna, jest wiele zwężeń między "stawami" w porównaniu do tego co jest na filmie. Znikły wszelkie szczegóły (np. "ścięgna" między mostkiem a przedramieniem, inny kształt głowy, urwana noga ma całkiem inny kształt, oczy itd...).
A już same sformułowanie, że była to bułka tarta... Ja dziękuję. Sprawa już została uciszona, cały czas widzimy jedno zdjęcie z doklejonymi twarzami które wyglądają jakby to byli kryminaliści, tak jakby specjalnie grało się ludzkimi zachowaniami na wstępie sugerując nam, że to źli przestępcy.
  • -2

NO_NAME.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No fakt, głowa nie pasuje. Inny kształt czaszki, oczu, kolor skóry. Po za tym wątpię by ktokolwiek trzymał pod łóżkiem surowe mięso. Chyba nawet do Rosji dotarły już lodówki Oo Ok, może i ich rodzice byliby "nieco" zszokowani widząc kosmitę w lodówce (i to z nadzieniem xD sorki, moje poczucie humoru...) no ale na miejscu tych studentów zamroziłabym, powiedziała że to na zajęcia na uczelni, a nie schowała pod łóżkiem żeby rodzic zwabiony smrodem przeszukał pokój i znalazł człekopodobne coś w zaawansowanym stanie rozkładu. Gdybym mieszkała na stancji albo w internacie to zrobiłabym dokończonemu dziełu fotkę a "zwłoki" wyrzuciłabym po prostu. Ja właściwie nigdy nie stoję po żadnej ze stron, ale to tłumaczenie jest absurdalne. Jak dla mnie prędzej zmyślona zastała całość, nie tylko filmik ale i historia rozwiązania zagadki... ;)
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo dobrze zostało coś zauważone.
Od kiedy policja zajmuje się takimi sprawami ? Przychodzi do domu policja, bez nakazu przeszukuje dom, pod łóżkiem znajduje kukłe i chłopak przyznaje się(na pewno nie z własnej woli tylko został zmuszony), że zrobił to... właśnie, po co zrobił to.
Od kiedy policja przychodzi do domu w sprawie fejku tylko po to, żeby pogrozić palcem "oj ty ty niedobry znajdziemy na ciebie paragraf" jak to w tekście napisane "w związku z użyciem skóry zwierzęcia".
Jutro zacytuje kilka wypowiedzi z internetu.
Dla mnie to jeden wielki bs jest.
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A mi się wydaje, że za bardzo chcielibyście żeby to był prawdziwy kosmita. Dlatego doszukujecie się każdego szczególiku różniącego te kukły. Z całym szacunkiem oczywiście ale dla mnie sprawa wyjaśniona. A kwestia tego, że leżał pod łóżkiem i że mu nie śmierdziało to nie wiadomo. Może leżało w jakiejś folii plastikowej albo innym opakowaniu? Albo po prostu chłopak nie zwracał uwagi na zapach i jego nos się przyzwyczaił albo smród mu nie przeszkadzał. Różni są ludzie. Zróbcie eksperyment. Włóżcie chleb do reklamówki, zamknijcie ją (zwiążcie) i wrzućcie pod łóżko na kilka tygodni. Tylko dokładnie zwiążcie torbę. Napisali, że leżał pod łóżkiem. Może był w coś owinięty, jak napisałem wyżej.

BrainsCollector- od kiedy zajmuje się tym policja? A myślisz, że od razu rząd Rosji wpadnie do domu? Zawsze zaczyna się od policji. I skąd wiesz, że nie mieli nakazu? W artykule po prostu nie ma o tym mowy. Nakaz pewnie uzyskali. Mają haki to i znajdą powód by uzyskać. A przyznali się bo co mieli robić? Skoro już ich policja dorwała to nie chcieli więcej kłopotów.

Użytkownik Fisher edytował ten post 23.04.2011 - 23:08

• 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No ok. A czy przy drugim co do popularności fejku z głową wyglądającą zza okna to czy wtedy policja też pobiegła do żartownisia ? Nie. To dla czego tylko w tym konkretnym przypadku postanowili pojechać ? Sorry dla mnie to nie jest normalne.
I tu nie jest, że tylko szczegóły różnią kukle z tym co jest na filmie. Tutaj szybiej można napisać listę co jest podobne niż co różni te dwa obrazki.
  • 3

NO_NAME.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Fisher, ja niczego na siłę nie szukam, szczerze mówiąc niewiele mnie obchodzi czy ten film jest prawdziwy i co przedstawia. Po prostu wytłumaczenie tej historyjki jest no... śmiechu warte :) Samo zdjęcie tej rozlazłej kukły jakoś kontrastuje z tym co widzimy na filmie, to że leżała pod łóżkiem i oskarżenie o nadużycia związane ze skórą kury. zrozumiałabym gdyby Rosja słynęła z działań na rzecz ochrony praw zwierząt, ale ona raczej słynie z oszukiwania społeczeństwa i czasem śmiesznych prób tuszowania prawdy. Ten film to zapewne fake, jak zwykle z resztą i zdaję sobie z tego sprawę, tylko pytanie kto nas robi tu w jajo: czy jakiś serwis internetowy wymyślił to od początku do końca, czy studenci pozbawieni węchu, Rosyjska policja czy wszyscy na raz.

Warto zauważyć że w innym temacie (już zamkniętym) w którym był artykuł mówiący o tym zdarzeniu pisało że miało to miejsce w Buriacji, w tym temacie-że w Irkucku. Irkuck nie leży w Buriacji Xp

Użytkownik NO_NAME edytował ten post 24.04.2011 - 10:06

• 1

skatemilo87 (nie rocznik).
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy ktoś to już zauważył, ale zobaczcie pępek:
http://i54.tinypic.com/2uzrwq1.jpg

z jednego zrobiły się 3, a tam gdzie powinien on być, nie ma nic.
Próbowałem się doszukać jeszcze jakiś różnic w szczęce, ale filmik jest zbyt nie wyraźny.
  • 0

Atomowy_jogurt_zagłady.
  • Tematów: 27
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pamięta ktoś z forumowiczów ten film z rzekomym obcym zabitym w lesie? Ten film, w którym autor stracił psa w wyniku starcia z zabitym obcym.
Wszyscy tak się podniecali tym filmem tutaj. Okazało się po 3 dniach, że to 100% fake. Po tym jak ktoś z was zamieścił film, który pokazywał jak owe fake można nakręcić. Grupa ludzi odwzorowała ten film i pokazała, że wykonanie takiego filmiku nie jest trudne.
  • 0

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Z uporem maniaka staracie znaleźć różnice między filmikiem o kiepskiej jakości, a zdjęciem na którym widać w ogóle jakieś szczegóły. Biorąc jeszcze pod uwagę, że kukła leżąca na mrozie na śniegu będzie zupełnie inaczej wyglądała niż kukła leżąca już jakiś czas pod łóżkiem przy wysokiej temperaturze to już w ogóle idiotyzmem jest cokolwiek porównywać. Ta kukła wygląda po prostu jak by zaczęła się już gnić. Stąd inny kolor, tak jak by bardziej opuchnięta etc.

Mnie tylko ciekawi, że jakiś organ władzy w ogóle się tym zainteresował. Świadczyć to może o tym, że jeśli chodzi o ufo to faktycznie jest coś na rzeczy. Gdyby to były tylko i wyłącznie bajki, to by zlali sprawę, ale że pochylili się nad tą sprawą, to może chłopakom wyszedł przypadkowo ufok całkiem podobny to prawdziwych istot.
  • 0

Makson.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Troszkę podrasować na programie komputerowym ? Wiesz co mówisz ? Czy możesz sobie wyobrazić ile tygodni trzeba by siedzieć nad filmem żeby był efekt taki jaki widzimy ? Na pewno widziałeś reklamy gdzie np. jest moment w którym włosy blakną. Nie zauważyłeś, że w tym momencie ilość klatek na sekundę spada do 15-20 ? To przez to, że przy każdej klatce trzeba siedzieć osobno i osobno dopasowywać kontury efektu tak żeby wyglądało to naturalnie (chociaż efekty nieraz są kiepskie). Dla czego tak jest ? Bo grafikom, (nie grafikowi tak jak przypuszczalnie tutaj) nie chcę się siedzieć tydzień nad 5sekundami reklamy a co dopiero by było tutaj gdzie postac na filmie widzimi przez dużo ponad 5k klatek.
Pomyśl teraz ile jedna osoba musiałaby siedzieć nad tym filmem i jakie umiejętności musiałaby mieć, żeby efekt był taki jaki widzimy (czyli zero jakichkolwiek potknięć w jakości).
To nie jest statyczny obrazek na który nakładamy kilka warstw i dodajemy symulowane ruchy kamery.

To nie oznacza, że nie jest to możliwe. Dla mnie szukanie teorii spiskowych nie ma w tym momencie sensu...jeśli nawet coś jest na rzeczy i tak nikt się tego nie dowie i sprawa będzie tak samo nie jasna jak w przypadku Roswell.
  • 0

#74 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

Jak władze Rosyjskie mogły się zainteresować czymś co nie istnieje? Jeśli Rosja zaprzecza i wyjaśnia to znaczy że musi być coś na rzeczy.
  • 0

Maksymilian.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A nie pomyśleliście, że to komunikat rządu rosyjskiego może być fake'm? Może chcą wcisnąć światu, że to tak naprawdę jest bułka tarta, ale w rzeczywistości to jest UFO? Nie wiadomo, jakie tajemnice kryją gabinety rządowe Rosji, czy USA...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych