Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niesamowite nagranie nieżywego obcego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
101 odpowiedzi w tym temacie

Rutherford.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A nie pomyśleliście, że to komunikat rządu rosyjskiego może być fake'm? Może chcą wcisnąć światu, że to tak naprawdę jest bułka tarta, ale w rzeczywistości to jest UFO? Nie wiadomo, jakie tajemnice kryją gabinety rządowe Rosji, czy USA...

Tak, pomyśleliśmy. Pisałem dokładnie to samo kilka postów wcześniej. Pisałem również o gnijącym mięsie i tego też nie zauważyliście.
Widzę, że niektórzy nie czytali tematu choć 3 strony do tyłu.

[pępek] z jednego zrobiły się 3, a tam gdzie powinien on być, nie ma nic.

Bo to dziury po kulach hehe. Żartuje oczywiście.

@down.
Nie rzucam się tylko po prostu taki jestem. Od jakiegoś czasu piszę to co myśle i mam to gdzieś co się potem z tym dzieje ;) Także nie przejmuj sie Stary bo czasami (zwykle) jestem po prostu wredny.

Użytkownik Burnago II edytował ten post 24.04.2011 - 23:26

• 0

Maksymilian.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A nie pomyśleliście, że to komunikat rządu rosyjskiego może być fake'm? Może chcą wcisnąć światu, że to tak naprawdę jest bułka tarta, ale w rzeczywistości to jest UFO? Nie wiadomo, jakie tajemnice kryją gabinety rządowe Rosji, czy USA...

Tak, pomyśleliśmy. Pisałem dokładnie to samo kilka postów wcześniej. Pisałem również o gnijącym mięsie i tego też nie zauważyliście.Widzę, że niektórzy nie czytali tematu choć 3 strony do tyłu.

Wybacz, przeczytałem pierwszą stronę i ostatnią. Nie trzeba od razu tak się rzucać... :/
  • 0

Tenkeidan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich na forum. Zarejestrowałem się tutaj tylko po to aby odpisać w tym temacie.
Posłużyłem się zdjęciem pokazanym w tym temacie i w programie graficznym paint zrobiłem coś takiego.
http://img823.images...757/2uzrwq1.jpg
Możemy zauważyć, że długości przedramienia 'kukły' na zdjęciu i filmie mają prawie takie same długości. Jednakże stosunek długości całej ręki do przedramienia przy tych dwóch kukłach się różni. Na filmie obcy ma zdecydowanie dłuższe ramię niż przedramię, a na zdjęciu obydwa są porównywalnej długości. Może to dowodzić faktu, że zdjęcie tej 'kukły' to fake.
  • 0

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Możemy zauważyć, że długości przedramienia 'kukły' na zdjęciu i filmie mają prawie takie same długości. Jednakże stosunek długości całej ręki do przedramienia przy tych dwóch kukłach się różni. Na filmie obcy ma zdecydowanie dłuższe ramię niż przedramię, a na zdjęciu obydwa są porównywalnej długości. Może to dowodzić faktu, że zdjęcie tej 'kukły' to fake.

A wziąłeś pod uwagę w swojej analizie w paint, iż oba zdjęcia są zrobione z innej odległości i perspektywy, przedramię było przysypane śniegiem, a kukła leżąca kilka dni pod łóżkiem najzwyczajniej w świecie zaczęła gnić i przez to deformować się ?
  • 0

Tenkeidan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Owszem. Chodzi o to, że na jednym zdjęciu ręka jest dłuższa od ręki na drugim zdjęciu i stosunek przedramienia do długości całej ręki jest inny. Z tego co mi wiadomo to jeżeli zrobię zdjęcia 3 tych samych punktów na jednej prostej z różnej odległości to stosunek z długości AB do AC będzie zawsze taki sam, prawda?
Oczywiście to tylko tak z czystej ciekawości, żeby ktoś sprawdził moją tezę o rękach tego obcego. Jeżeli to się sprawdzi to możemy mieć jakieś matactwo w tej sprawie.
  • 0

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tylko dlaczego Ty starasz się porównywać kąt w jakim leżą przedramiona skoro one nie leżą w identycznej pozycji. Przecież to nie jest sztywna kukła, zakładając, że jest faktycznie zrobiona z kurzej skóry i chleba, to ma to zapewne sztywność nijaką. Jeszcze leżało to bóg wie ile czasu w kącie, napuchło owy "pępek" przesunął się etc.
Twoją paintową analizę można o kant stołu roztrzaskać.
  • 0

Invincible.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie ma sensu dywagować nad tym jak było naprawdę gdyż nieprędko się dowiemy ów prawdy. Podobnie jak wielu innych rzeczy. Obecnie jest już tyle różnych nagrań video tego typu, że w dobie tylu fake nagrań , kolejne tego typu stają się czystą fikcją i świadomym nakręcaniem ludzi.
Nie zabieram głosu aż tak jak inni bo nie interesuje mnie to zbytnio , zaciekawiło mnie to tylko tymczasowo ze wzgl na ostatnie wydarzenia na świecie. Ogólnie trzeba żyć chwilą a nie zagłębiać się w takie zjawiska bo nasze pokolenie prawdopodobnie nie doczeka się żadnych niezwykłych faktów, nieoczekiwanych stwierdzeń ze strony rządów bądź innych niezwykłych wydarzeń i polecam zacząć trzeźwo myśleć a tego typu nagrania traktować jako zwykłą ciekawostkę i podchodzić do niego z dozą dystansu.

Co do tych dwóch filmów , zwłaszcza na Syberii - jeśli sam na własne oczy tego nie zobaczę , to w żadne powyższe stwierdzenia nie uwierzę, dlatego wolę się od tego typu tematów trzymać z daleka i starać się nie wypowiadać zbyt obszernie i traktować to jako wspomnianą już swego rodzaju CIEKAWOSTKĘ.
  • 2

#83 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Tak, rzeczywiście dowód ten jest niepodważalny, coś niesamowitego, to jest po prostu nie do podrobienia i to w kraju w którym ludzie są poważni i nie robią sobie jaj z mniej ogarniętych ludzi.
  • 1

GothAr.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy wy kiedyś widzieliście skórę kórczaka która jest sprężysta, pomarańczowa a zarazem półprzezroczysta, gładka i nie ma znaku po piurach? Nie wiem, może większość was żyje w miastach i nie wie ale ja martwego kurczaka nie raz oprawiałem. Jeszcze jedna sprawa. Zwróciliśie uwage jakie zdjęcia dodano przy zdjęciu kukły? Tak jakby ktoś użył zdjęć profilowych z nk. Ten drugi to już w ogóle. Albo to jest jakiś imigrant z chin albo chodzi na solarium, farbuje i układa włosny jak maniacy japoni/chin i przymyka oczy. No świetne fotki dobrali...
  • 0

Kałuża.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prawda jest taka, że ten artykuł podważający autentyczność obcego wprowadził duży zamęt. Część osób co prawda przyjęła go do wiadomości i uznała go za rzeczywistość, inni szukają natomiast teorii spiskowych. Zgadzam się w pełni z Invincible, że nie należy traktować tej sprawy jak coś niezwykle ważnego, a uznać to za ciekawostkę. Prawdy pewnie i tak się nie dowiemy.
  • 0

Yoh.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Teraz mogę powiedzieć że jestem "kimś". Przeczytałem cały ten temat, całe 6 stron..

Formalnie rzecz biorąc, jako sceptyk nie powinienem już tu w ogóle pisać. Mam wyjaśnienie całego tego tematu bodajże na 3 stronie, dzięki Amontillado. Z drugiej jednak strony, wyjaśnienie to wydaje się być po prostu żałosne.
Nie mam ochoty cytować kilkunastu wypowiedzi z całego tematu. Za dużo by tego było.

Troszkę podrasować na programie komputerowym ? Wiesz co mówisz ? Czy możesz sobie wyobrazić ile tygodni trzeba by siedzieć nad filmem żeby był efekt taki jaki widzimy ?

A wiesz co? Dzięki za pomysł na spędzenie kilku dni. Przynajmniej nie będę się nudził.. Żartowałem. Ale ogólnie i tak własną analizę filmiku i zdjęć przeprowadzę. Bardziej dokładną niż jak Tenkeidan, zdecydowanie dokładniejszą, ale zrobię. Tak z czystej ciekawości, ot co.
  • 1

Fili:P.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do filmu z 1 postu, weług mnie to po pierwszem, to jest Rosja przecie, a po drugie to raczej jakaś maskotka umoczona w jakimś kechupopodobnym czymś.
  • 0

potru.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Każdy kto choć trochę obserwuję anglosaską scenę UFO, wie doskonale, że niejaki Michael Cohen i jego śmieszny serwis allnewsweb to kosa w wątłe plecy ufologii. Dziwię się, że ktokolwiek może chociaż przez chwilę brać na poważnie brednie tego idioty. Chwila ze starym dobrym googlem i okazuje się, że materiały pochodzące z allnewsweb są zakazane na większości serwisów dotyczących tematu. Na pewno na tych, które za cel stawiają sobie dotarcie do sedna zagadnienia, a nie promowanie tandetnych historyjek dla mas.
Żal, że takie gówno przebija się i triumfalnie wypływa na powierzchnię ufologicznych wód. Niestety, i tak umęczona wiarygodność sprawy traci jeszcze więcej poprzez takie bzdury. Michael Cohen, allnewsweb i wszystkie repostujące ich materiały osoby, z premedytacją bądź ignorancją kopią leżącego. Gratulacje.

W dzisiejszych czasach wiara w wiarygodność (zwłaszcza) prywatnych materiałów wideo/audio/foto to w najlepszym wypadku naiwność. Nie mniej jednak istnieją co najmniej intrygujące filmy/fotki, ale ludzie wolą całymi foro-stronami dyskutować o pierdołach jak ta powyżej.

Bez dalszego komentarza
  • 0

#89 Gość_Doomin

Gość_Doomin.

Napisano

Drugi filmik to zdecydowanie fake. Natomiast co do pierwszego, jest bardzo realistyczny. Coś na wzór szaraka, ale bardziej to przypomina mi Ebena z Serpo. Zastanawia mnie natomiast kilka rzeczy: skąd ta dziura, gdzie statek, co z rządem, i okoliczności śmierci.
  • 0

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Archeolodzy widzę kopią... :roll:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych