Napisano 06.06.2011 - 21:18
Popularny
Napisano 11.06.2011 - 06:53
Popularny
Napisano 11.06.2011 - 07:08
Napisano 11.06.2011 - 07:31
Popularny
Napisano 11.06.2011 - 08:50
Napisano 11.06.2011 - 09:17
A co jest w Twoim artykule?4.17 Nie zamieszczaj wypowiedzi szerzących nienawiść rasową, obraźliwych dla cudzych uczuć religijnych, nawołujących do przemocy, godzących w cudzą godność, naruszających cudzą prywatność itp
Nastepnie"smierc garbatym nosom"
Dlaczego obluda? Bo ewidetnie szerzysz nienawisc rasowa/antysemityzm ale brak Ci odwagi powiedziec glosno : Jestem antysemita!4.19 Każdy Użytkownik Forum ma prawo do własnych poglądów i własnego zdania, o ile nie narusza polskiego prawa, regulaminu Forum lub nie godzi w dobro osób trzecich.
Napisano 11.06.2011 - 09:36
Napisano 11.06.2011 - 14:49
Napisano 11.06.2011 - 17:26
Post 215 w zadnym wypadku Drogi Aquilo, nie dotyczy ani teorii spisku, ani tez tematu. Jest w tej tresci jedynie rasistowskie nasmiewanie sie z zydowskiego pochodzenia.
Napisano 11.06.2011 - 18:17
No to niestety muszę cię rozczarować, bo dla mnie jest. Chciałbym się zapoznać z jakimiś dowodami i informacjami na ten temat - jeśli ktoś takowe posiada, proszę o link. Absolutnie nie podważam tej teorii, po prostu za mało wiem na ten temat i nie mam zdanie w tej sprawie więc należałoby sobie zdanie wyrobić. Wiem, że niektórzy politycy pochodzą z rodzin Żydowskich, jak np. Jerzy Urban, czy Geremek, ale stwierdzenie, że Żydzi rządzą Polską jest dla mnie, przynajmniej na razie, niezrozumiałe.To,że Polską żądzą Żydzi, dla nikogo nie jest nowiną
Napisano 11.06.2011 - 19:38
Napisano 11.06.2011 - 20:52
Melikson: Antysemityzm? G... prawda!
Maor Melikson już za kilka dni powinien zostać piłkarzem Wisły Kraków. Jak przyznał w rozmowie z Super Expressem sam zawodnik, wiele osób przestrzegało go przed wyjazdem do Krakowa ze względu na antysemityzm. - Moi znajomi powiedzieli mi jednak, że to g... prawda - mówi piłkarz.
- To prawda, że izraelskie media odradzają ci transfer do Wisły, pisząc, że to najbardziej antysemicki klub w Polsce?
- Prawda, wszyscy pytają mnie, po co mi ten transfer, skoro tam nie lubią Żydów. Ale ja się nie boję, bo rozmawiałem z przedstawicielami Wisły na ten temat. Pytałem też moich znajomych, którzy dobrze znają Polskę. Wszyscy powiedzieli mi, że to g... prawda, że mogę mieć w Wiśle kłopoty dlatego, że jestem z Izraela. Po tych rozmowach nie mam obaw.
- Jesteś reprezentantem Izraela, ale w polskiej lidze nie będziesz grał jako cudzoziemiec...
- Tak, bo jestem obywatelem Izraela i... Polski. To dzięki mojej mamie, Rebece, która urodziła się w Polsce, a potem z rodzicami wyjechała do Izraela.
- I jak mama zareagowała na to, że zagrasz w Polsce?
- Bardzo się ucieszyła, obiecała, że będzie mnie często odwiedzać. Mama dobrze mówi po polsku. Gorzej ze mną. Umiałem tylko powiedzieć "dzień dobry", ale już... zapomniałem.
- Dlaczego polska liga wydaje ci się atrakcyjna?
- Mam trafić do czołowego klubu, widziałem, co Wisła potrafi. Kiedyś byłem piłkarzem Beitaru Jerozolima. Rok po moim odejściu Beitar trafił w pucharach na Wisłę. I widziałem, co Polacy zrobili z nimi w Krakowie. Skończyło się 5:0. Wisła ma nowy stadion i prawie 20 tysięcy widzów na każdym meczu. Ważne też, że sprzedaje za granicę wielu piłkarzy. Czyli - można się tu pokazać.
- Kiedy pojawisz się w Polsce?
- Mój klub stwarza mi jeszcze trochę problemów, ale mam nadzieję, że dzisiaj zagram ostatni mecz w jego barwach i zaraz potem przylecę do Polski.
src
Napisano 11.06.2011 - 20:55
Użytkownik mag1-21 edytował ten post 11.06.2011 - 21:09
Napisano 11.06.2011 - 21:28
Napisano 11.06.2011 - 22:00
Popularny
Ozjasz Szechter
Według publikacji IPN[2] brał udział w operacji szpiegowskiej NKWD przeciw Polsce pod kryptonimem Koń Trojański (w Obszarze C – Zachodnim). Miał być za to aresztowany i skazany w tzw. procesie łuckim w 1934. Adam Michnik twierdzi, że nie jest to prawda i domagał się od IPN sprostowania informacji o działalności szpiegowskiej ojca, a wobec odmowy skierował sprawę do sądu[3]. W rzeczywistości bowiem został skazany nie za szpiegostwo, a za "próbę zmiany przemocą ustroju Państwa Polskiego i zastąpienia go ustrojem komunistycznym oraz oderwania od państwa polskiego południowo-wschodnich województw"[4]. Ponieważ czyn ten był wedle ówczesnego prawa zagrożony wyższą karą niż szpiegostwo, sąd pierwszej instancji powództwo A. Michnika oddalił[5].
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych