Napisano 06.06.2011 - 21:18
Popularny
Napisano 11.06.2011 - 06:53
Popularny
Napisano 11.06.2011 - 07:08
Napisano 11.06.2011 - 07:31
Popularny
Napisano 11.06.2011 - 08:50
Napisano 11.06.2011 - 09:17
A co jest w Twoim artykule?4.17 Nie zamieszczaj wypowiedzi szerzących nienawiść rasową, obraźliwych dla cudzych uczuć religijnych, nawołujących do przemocy, godzących w cudzą godność, naruszających cudzą prywatność itp
Nastepnie"smierc garbatym nosom"
Dlaczego obluda? Bo ewidetnie szerzysz nienawisc rasowa/antysemityzm ale brak Ci odwagi powiedziec glosno : Jestem antysemita!4.19 Każdy Użytkownik Forum ma prawo do własnych poglądów i własnego zdania, o ile nie narusza polskiego prawa, regulaminu Forum lub nie godzi w dobro osób trzecich.
Napisano 11.06.2011 - 09:36
Napisano 11.06.2011 - 14:49
Napisano 11.06.2011 - 17:26
Post 215 w zadnym wypadku Drogi Aquilo, nie dotyczy ani teorii spisku, ani tez tematu. Jest w tej tresci jedynie rasistowskie nasmiewanie sie z zydowskiego pochodzenia.
Napisano 11.06.2011 - 18:17
No to niestety muszę cię rozczarować, bo dla mnie jest.To,że Polską żądzą Żydzi, dla nikogo nie jest nowiną
Napisano 11.06.2011 - 19:38
Napisano 11.06.2011 - 20:52
Melikson: Antysemityzm? G... prawda!
Maor Melikson już za kilka dni powinien zostać piłkarzem Wisły Kraków. Jak przyznał w rozmowie z Super Expressem sam zawodnik, wiele osób przestrzegało go przed wyjazdem do Krakowa ze względu na antysemityzm. - Moi znajomi powiedzieli mi jednak, że to g... prawda - mówi piłkarz.
- To prawda, że izraelskie media odradzają ci transfer do Wisły, pisząc, że to najbardziej antysemicki klub w Polsce?
- Prawda, wszyscy pytają mnie, po co mi ten transfer, skoro tam nie lubią Żydów. Ale ja się nie boję, bo rozmawiałem z przedstawicielami Wisły na ten temat. Pytałem też moich znajomych, którzy dobrze znają Polskę. Wszyscy powiedzieli mi, że to g... prawda, że mogę mieć w Wiśle kłopoty dlatego, że jestem z Izraela. Po tych rozmowach nie mam obaw.
- Jesteś reprezentantem Izraela, ale w polskiej lidze nie będziesz grał jako cudzoziemiec...
- Tak, bo jestem obywatelem Izraela i... Polski. To dzięki mojej mamie, Rebece, która urodziła się w Polsce, a potem z rodzicami wyjechała do Izraela.
- I jak mama zareagowała na to, że zagrasz w Polsce?
- Bardzo się ucieszyła, obiecała, że będzie mnie często odwiedzać. Mama dobrze mówi po polsku. Gorzej ze mną. Umiałem tylko powiedzieć "dzień dobry", ale już... zapomniałem.
- Dlaczego polska liga wydaje ci się atrakcyjna?
- Mam trafić do czołowego klubu, widziałem, co Wisła potrafi. Kiedyś byłem piłkarzem Beitaru Jerozolima. Rok po moim odejściu Beitar trafił w pucharach na Wisłę. I widziałem, co Polacy zrobili z nimi w Krakowie. Skończyło się 5:0. Wisła ma nowy stadion i prawie 20 tysięcy widzów na każdym meczu. Ważne też, że sprzedaje za granicę wielu piłkarzy. Czyli - można się tu pokazać.
- Kiedy pojawisz się w Polsce?
- Mój klub stwarza mi jeszcze trochę problemów, ale mam nadzieję, że dzisiaj zagram ostatni mecz w jego barwach i zaraz potem przylecę do Polski.
src
Napisano 11.06.2011 - 20:55
Użytkownik mag1-21 edytował ten post 11.06.2011 - 21:09
Napisano 11.06.2011 - 21:28
Napisano 11.06.2011 - 22:00
Popularny
Ozjasz Szechter
Według publikacji IPN[2] brał udział w operacji szpiegowskiej NKWD przeciw Polsce pod kryptonimem Koń Trojański (w Obszarze C – Zachodnim). Miał być za to aresztowany i skazany w tzw. procesie łuckim w 1934. Adam Michnik twierdzi, że nie jest to prawda i domagał się od IPN sprostowania informacji o działalności szpiegowskiej ojca, a wobec odmowy skierował sprawę do sądu[3]. W rzeczywistości bowiem został skazany nie za szpiegostwo, a za "próbę zmiany przemocą ustroju Państwa Polskiego i zastąpienia go ustrojem komunistycznym oraz oderwania od państwa polskiego południowo-wschodnich województw"[4]. Ponieważ czyn ten był wedle ówczesnego prawa zagrożony wyższą karą niż szpiegostwo, sąd pierwszej instancji powództwo A. Michnika oddalił[5].
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych