Spokojnie nic mi nie jest.
Sprobuje od innej strony. Pragne wyrazic nieskutecznosc i niewlasciwosc takiego pojmowania istoty rzeczy. Istota jest niewatpliwie istnienie swiatowego spisku. Pragne wykazac, ze istniejacy system kontroli i zniewalania zostal nam narzucony przez niewielka grupe, cala reszta to juz sa tylko narzedzia w ich rekach. Niewlasciwym jest, moim skromnym zdaniem, koncentrowanie sie na tych ludziach/pomocnikach, jako ze celem powinna byc elita. Staram sie rowniez wykazac, ze promowanie postaw niecheci narodu do narodu, jest niczym innym jak zaplanowanym posunieciem tejze elity.
Wyglada na to, ze swietnie orientuja sie nie tylko w slabosciach nas Polakow, ale swietnie przewiduja nasze posuniecia, czy raczej reakcje, poniewaz (niestety) nasze sklonnosci do nacjonalizmu daja elicie szanse na takie przewidywania.
Konflikt polsko-zydowski zaczal miec miejsce w chwili dotarcia chrzescijanstwa do Polski i jest promowony sukcesywnie przez cale wieki przez kosciol. Dzien po dniu wprowadzane dane do umyslu wiernych parafian, bo przeciez to Zydzi zabili Jezusa. Tak na moj rozum to Rzymianie go zabili a nie Zydzi. Ale tego nie mozna mowic glosno, no bo jak by wytlumaczyc ze stolica apostolska zostal Rzym a nie Jerozolima? Trzeba bylo madrze zagrac. Na Jerozolime jako stolice kosciola przyjdzie czas.
Teraz mamy Rzym. Pojawila sie kwestia co z Jezusem? Dlaczego to Jezus nie zostal uznany przez Zydow za mesjasza? Alez zostal, tylko kosciol musial dla wlasnych celow nieco zmienic jego nauki, zeby Zydzi mogli Go odrzucic, no i udalo sie. I sobor Nicejski w 325r zebral sie by ta sprawe zapoczatkowac. Nastepuje rozdzielenie Zydowskiego Swieta Paschy od katolickiej Wielkanocy. Malo kto wie, ze Pascha ma w swojej tradycji wieczory bratania sie z wrogami i wprowadzanie pokojowego nastawienia. Kosciol nie mogl na to pozwolic, zeby Zydzi bratali sie z chrzescianami, prostym posunieciem bylo rozdzielic swieta, by temu zapobiec i utrzymywac stan wrogosci juz miedzy tymi samymi Zydami. Drugim i bodajze wazniejszym bylo zafalszowanie nauk Jezusa, bo bez tego nie udaloby sie wprowadzenie planu. I o to mamy rezultat w postaci symbolu wiary:
Tekst wszystkim nam znajomy, ale dopisku juz nie znamy..."Wierzymy w jednego Boga Ojca Wszechmogącego, Stworzyciela wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, Syna Bożego, zrodzonego z Ojca, jednorodzonego, to jest z istoty Ojca, Boga z Boga, Światłość ze Światłości, Boga prawdziwego z Boga prawdziwego, zrodzonego, a nie uczynionego, współistotnego Ojcu, przez którego wszystko się stało, co jest w niebie i co jest na ziemi,
który dla nas ludzi i dla naszego zbawienia zstąpił i przyjął ciało, stał się człowiekiem, cierpiał i zmartwychwstał trzeciego dnia, wstąpił do nieba, przyjdzie sądzić żywych i umarłych.
I w Ducha Świętego.
Ostatnia czesc symbolu wiary ustanowionego przez tenze sobor:
Tych, którzy mówią: «był kiedyś czas kiedy go nie było» lub «zanim się narodził nie był» lub «stał się z niczego» lub pochodzi z innej hipostazy, lub z innej substancji [niż Ojciec], lub, że Syn Boży jest zmienny i przeobrażalny, tych wszystkich powszechny i apostolski Kościół wyłącza.
A co mowil Jezus?
Gdy Jezus przyszedł w okolicę Cezarei Filipowej, pytał uczniów swoich: "Za kogo ludzie uważają syna człowieczego?" A oni odpowiedzieli: "Jedni za Jana Chrzciciela, inni za Eliasza, jeszcze inni za Jeremiasza, albo za jednego z proroków".
[Mt. (16: 13)]
(...) Wtedy spytali Go uczniowie: "Czemu więc uczeni w Piśmie twierdzą, że najpierw musi przyjść Eliasz?" On (Jezus) odparł: "Eliasz istotnie przyjdzie i naprawi wszystko. Lecz powiadam wam: Eliasz już przyszedł, a nie poznali go i postąpili z nim jak chcieli. Tak i syn człowieczy będzie od nich cierpiał". Wtedy uczniowie zrozumieli, że mówił im o Janie Chrzcicielu.
[Mt. (17: 10)]
(Informacja dla niewtajemniczonych: Herod ściął Jana Chrzciciela za ich życia, a Eliasz nie żył już od 500 lat).
Rzekł do nich Jezus "Gdybyście byli dziećmi Abrahama, to byście pełnili czyny Abrahama. Teraz usiłujecie mnie zabić (...) Tego Abraham nie czynił. (...) Abraham, wasz ojciec, rozradował się z tego, że ujrzał Mój dzień; ujrzał go i ucieszył się". Na to rzekli do niego Żydzi: "Pięćdziesięciu lat jeszcze nie masz, a Abrahama widziałeś?" Rzekł do nich Jezus: "Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: zanim Abraham stał się, ja jestem".
[Ewangelia św. Jana (8: 34)]
Reinkarnacja...
A teraz prawo karmy:
Jak ty czyniłeś, tak będą postępować wobec ciebie, odpowiedzialność za czyny twoje spadnie na twoją głowę
[Księga Abdiasza (1: 15)]
Byłem dzieckiem dorodnym i dusza przypadła mi dobra, a raczej - będąc dobrym - wszedłem do ciała nieskalanego.
[Księga Mądrości (8: 19-20)]
Ze nie wspone znanego: "oko za oko, zab za zab.
I na koniec:
Doktryny transmigracji sekretnie nauczano od najdawniejszych czasów w małych grupach ludzi, jako tradycyjnej prawdy, która nie powinna być wyjawiona.
[Św. Hieronim "List do Demetriadesa"]
Gdyby kosciol nie przeinaczal nauk Jezusa i ukrywal prawde, pewnie i Zydzi do dzis uznawali by Go za mesjasza, ale tak nie jest.
To cala polityka i to nie od dzis, dzis tylko nastepuje czas dlugo wyczekiwany do realizacji zamierzen.
Skumulowanie wladzy za pomoca dominacji religii, jest ostatnim posunieciem elity. Ma to zwiazek z Izraelem i jego negatywna polityka oraz potrzeba poparcia Polski jako czynnika silnie zwiazanego z religia chrzescijanska, gdzie na przestrzeni wiekow udalo sie niezle zasiac nienawisc do Zydow wykorzystujac ten czynnik wlasnie. Choc nam sie wydaje , przynajmniej niektorym, ze od kosciola odeszlismy i mamy wlasne drogi, to wzorce wprowadzane od wiekow, sa tak gleboko zakorzenione, ze prawie siegaja genotypu slowianskiej populacji.
Mamy wybor, dac sie slepo prowadzic, lub tez swiadomie przeciwdzialac "programowi".
Wydaje mi sie celowym zadanie sobie pytania czy napewno mysle sam? Czy ktos mna nie probuje manipulowac wykorzystujac moja milosc do ojczyzny...
Skoncentrowanie sie na dzialaniach elity a nie rozbiegane mysli, pozwolilyby sie naprawde krok po kroku uwalniac spod ich wplywow, a nie brnac jeszcze glebiej w program, ktory tylko przewiduje kolejne plany a, b, c i td. Jaka liteke narzuca tym czesciowo przebudzonym, zeby nie pozwolic na wiecej. W ostatecznosci maja jescze Project Blue Beam, a moze to juz dziala?
Teraz nastepuje juz tylko zbior plonow...