Skocz do zawartości

Zdjęcie

O to dlaczego Żydzi gardzą ludźmi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
249 odpowiedzi w tym temacie

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Komu mają pokazywać takie transparenty, jeśli nie Żydom? Może mieszkańcom Pcimia Dolnego?

Już lepiej przełknąłbym taki transparent przed powiedzmy ambasadą Izraela, a nie na uroczystości docenienia odwagi polskiego małżeństwa, którą nota bene popsuli.

Nie można dzielić nienawiści przez ilość obywateli danego państwa. To dość dziwna argumentacja. Żydzi na straconej pozycji? Na razie radzą sobie bardzo dobrze.

To taka uwaga odnośnie tego, jak to Żydzi strasznie nienawidzą innych. Według mnie matematyka mówi, że nie ma co wytykać Żydom takich postaw w przypadku gdy zapewne zdecydowanie większa liczba ludności świata nienawidzi ich.

Po pierwsze należy brać pod uwagę to, czy dzisiejsi Żydzi mają cokolwiek wspólnego z ludami semickimi zamieszkującymi niegdyś Palestynę. To tak jakby Polacy najechali Rzym i utworzyli tam Republikę Polską, bo stamtąd wywodzi się nasza narodowa religia.
Palestyńczycy tam mieszkali, Żydów nie było 2000 lat - to już chyba wystarczający okres czasu by przejąć nieruchomość przez zasiedzenie. Nie chce tu podawać przykładów o hipotetycznych pretensjach starożytnych Germanów do Ziem Polskich.

Sądzę, że mają. Silne poczucie bycia "wybranym narodem" itp moim zdaniem budowało u Żydów poczucie więzi, zachowywania tradycji i kultury na wygnaniu. Polacy mówiący po polsku, pielęgnujący polską tradycję a żyjący w USA od pokoleń wciąż są Polakami. Zresztą związek Żydów z tą ziemią jest dziś widoczny - na przykład w Jerozolimie czy Masadzie i nie narodził się on po przybyciu.

Porównanie z Polakami i Rzymem jest nie na miejscu.

A co do potomków Germanów - z nimi jest ta różnica, że oni mają już swoje własne państwa.

To jest agent Mossadu. On przyjechał do Polski żeby bić Polaków. Oni nie przyjeżdżają tutaj w innym celu. Jeśli nikogo nie pobiją, nie skują na drodze bo nie chciał zrobić miejsca wycieczce - czas zmarnowany. Nadużywają siły i agresji kiedy tylko mogą. Tego ich uczą.

Nie podzielam tej pewności.
  • -2

#77 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

*
Popularny

Nigdzie Ci Muhad nie przypinalam latki, poza chwila w ktorej pokazuje o co tak naprawde chodzi w tej grze. Osobiscie przytykow nie zrobilam, poza jednym i to nie ja kolege obrazilam ale on moje uczucia. Tego tez nikt nie bierze pod uwage? Nienawisc, podzialy, kazdy rodzaj przemocy dziala na mnie jak czerwona plachta na byka, a to moj znak. A teraz powiedz mi Muhad, nie prawda jest ze mezczyzni umieja tylko prowadzic polityke prowojenna? Temat obok, calkiem swiezy. Jak mam reagowac? Sa ludzie, ktorzy poswiecaja sie przekazywaniu wiedzy jaka jest im dostepna i sa mistrzami, nauczycielami, myslicielami i taki jest ich wybor. Ale sa tez tacy, ktorzy to co wiedza wprowadzaja w czyn, a czyn to wieczna walka z przeciwnosciami i nieprzyjaznymi ludzmi, to inny sposob stosowania zdobytej wiedzy. To nie struktura budowy wszechswiata i inne cuda na kiju mnie uwiodly, ale co moge z tym zrobic konkretnego dla Ludzi. Jak przekazac zasady dzialania tego calego ukladu? Jak pokazac ludziom co powoduje ze nasz swiat jest taki a nie inny? Jak mam to zrobic? To mozna przedstawic za pomoca wzoru matematycznego, opisac jeszcze slowami, ale co z tego jest dla zwyklego szarego czlowieka?
Nie moge tracic sil na beznadziejna walke. Musze znalezc inny sposob, rozgladam sie za innym forum, bardziej zgodnym co do koniecznosci zmian we wlasnej swiadomosci.
Zadne obrane przeze mnie metody tutaj nie skutkuja.
Jesli kogos urazilam w porywie, uzasadnionego moim zdaniem, gniewu, to przepraszam.
Ale wlasciwie to za co mam przepraszac, jak ja tylko stoje z transparentem w pokojowej manifestacji?

Postanowiłem już z nikim nie wdawać się w dyskusję w tym temacie. Odniosę się tylko do tego, co napisałaś.
Żeby było dla Ciebie jasne. Osobiście brzydzę się aktami wojny, za co krytykowałem USA i pozostałe kraje, że nękają świat islamu dla ropy. Nie uważam islamistów za terrorystów. Broniłem ich wielokrotnie. Nie jestem antysemitą, jak mnie nazwałaś wcześniej, tylko dlatego że napisałem o agresji wobec pokojowej demonstracji, jako o czymś niewłaściwym. Nie jestem też antysemitą tylko dlatego, że współczuję Żydowi, który nakręcił dokument, jak młodzież jest przygotowywana do nienawiści na wycieczkach do Polski. Przecież sobie tego nie zmyślił.Musiał na to patrzeć, być świadkiem. To w jaki sposób przebiega indoktrynacja jest pokazane na tym filmie i ja Izraelczykom wspólczuję z tego powodu, szczególnie tym młodym. Wewnątrz siebie jestem zmęczony wszelkimi konfiktami wojennymi i antyspołecznymi.
Mieszkam w rejonie Polski, w którym jest ich najwięcej, mijam ich codziennie na ulicach i nigdy się krzywo na żadnego nie spojrzałem, bo wbrew temu co próbowałaś mi wmówić, jestem tolerancyjnym człowiekiem.

Rozmowa o homoseksualizmie nie określa z góry człowieka jako homofoba. To przykład dla tych, co nadużywają słów kluczy, jak antysemityzm.

Natomiast Amontillado pisząc, że Ci sami co piszą o jedności a okazują się antysemitami, pisał o mnie, bo jestem jedynym użytkownikiem w tym temacie, który pisał ostatnio o jedności dość sporo. O przepraszam, jeszcze Mag pisałaś Ty, ale do Ciebie tego nie skierował. Wniosek nasuwa się sam. Chłopak kroczy za mną z tematu do tematu i obraża. Amontillado, za pomówienie w tym temacie mógłbym pozwać Cię do sądu, ale mam duże pokłady cierpliwości.
Ty myślisz, że jesteś sprytny, ale ja znam Twoje brudne zagrania.

To tyle ode mnie.

Użytkownik Muhad edytował ten post 21.04.2011 - 08:21

• 8

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

to templariusz:
Ja znam żydow i wcale się nie roznią za bardzo, maja wszystkie cechy calej reszty, zdobywaja prace dzieki ukladom, ba nawet kilku z nich pojechalo do izraela i tam zostalo przyjetych przez zaprzyjaznione rodziny nawiazując i pogłębiając "powiazania". Moi znajmomi ( para ) zawsze z wypadów/wycieczek chwalli sie fotografiami video, to tym razem kilkakrotnie nakłaniani, nie pokazali fotek i filmow... jakby w ogóle nie było tematu, dziwne .
Trzeba być ślepym zeby nie zauważac że żydzi na kazdym kroku manipulują i pokazują swoją wyższość nad innymi. Np dla tych co są z wrocławia dobry przyklad i chyba najlepszy ilustrujacy bogactwo: dom handlowy RENOMA, odnowiony cały w złotych ornamentach i dodatkowo NAPIS RENOMA. Dla nie wtajemniczonego zwykly fajny napis, ale liternictwo i styl łączenia górą nawiązuje do pisma hebrajskiego, na powstancow jest jakis budynek hotel należący do "grupy", a w nim znak ktory pokazuje ze za np 2km RENOMA. Nie zdziwił bym sie jak cześć zysku lub calość konczyła by swoj bieg w izraelskiej armi, jak na przyklad ma to miejsce w angielskiej sieci sklepów np. M&S etc. Wiem ze mozna dostac choroby sledzac całą machine począwszy od jogurtow, komorek BT i sklepach ... jest to masakra ale co zrobic, wole wiedzieć niż życ w błogiej świadomości że jest różowo.

Sam temat zydow troche mnie wkrecil z racji tego ze znam troche faktow z drugiej strony, mianowicie od przyjaciela palestycznyka, ktory jest dyplomatą w jednej z ambasad w eu. Wiem ze oni hejtersi maja swoją teorie ale ja bardziej kupuje ich historie niz zydow. Ciągłe żale ze naród tępiony przez nazistów, w gettach i w ogole, przy okazji nie zauważył że sam zrobił getto dla palestynczyków i powoli doprowadza do ich terminacji, oczywiscie za przyzwoleniem reszty swiata bo tam tez stoją na wysokich stanowiskach swoi ludzie kotrzy zezwalają na taki bieg wydarzeń.
  • 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

hubiii p @
Nie rozumiem Twojego nabzdyczenia się z powodu odprowadzenia zysków tam,gdzie właścicielowi się podoba.Sam podałeś przykład sieci Mark&Spencer,ja pomogę Ci jeszcze z Tesco,Geant itp.O co Ci chodzi?Dbają o swój biznes i tyle.Polacy tez prowadzą duże interesy na świecie odprowadzając zysk tam,gdzie maja ochotę,a jakoś nikt nie wyje z tego powodu.
Co do żali,szanowny kolega pewnie nie słyszy jak My Polacy rozdrapujemy rany przeszłości pokazując sobie i światu ile nas nieszczęść spotkało,bo ciągłe nam mało naszej własnej martyrologii,wiec grzebiemy w cudzej,czy przypadkiem nie maja lepszych możliwości pokazania jak bardzo mieli źle.
Dbają wszyscy o swoje interesy,a ja mam ich w poważaniu-głębokim.

edit:literki.

Użytkownik Staniq edytował ten post 21.04.2011 - 21:46

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już lepiej przełknąłbym taki transparent przed powiedzmy ambasadą Izraela, a nie na uroczystości docenienia odwagi polskiego małżeństwa, którą nota bene popsuli.

Nie ukrywam że miejsce jest średnie. Ale czasem trzeba wymusić jakąś reakcję. Ambasadorzy nie przejmują się za bardzo pikietami pod placówkami dyplomatycznymi.

To taka uwaga odnośnie tego, jak to Żydzi strasznie nienawidzą innych. Według mnie matematyka mówi, że nie ma co wytykać Żydom takich postaw w przypadku gdy zapewne zdecydowanie większa liczba ludności świata nienawidzi ich.

To nie jest tak, że z niewiadomych powodów cały świat nienawidzi Żydów. Już mówiłem w tym temacie o ich izolacjonistycznym podejściu do życia. Wywołuje to wrażenie wywyższania się i pogardy dla sąsiadów. Myślę że to jest głównym powodem odwiecznej nienawiści.

Sądzę, że mają. Silne poczucie bycia "wybranym narodem" itp moim zdaniem budowało u Żydów poczucie więzi, zachowywania tradycji i kultury na wygnaniu. Polacy mówiący po polsku, pielęgnujący polską tradycję a żyjący w USA od pokoleń wciąż są Polakami. Zresztą związek Żydów z tą ziemią jest dziś widoczny - na przykład w Jerozolimie czy Masadzie i nie narodził się on po przybyciu.

Porównanie z Polakami i Rzymem jest nie na miejscu.

A co do potomków Germanów - z nimi jest ta różnica, że oni mają już swoje własne państwa.

Nawet jeśli przyjmiemy, że są bezpośrednio związani z tamtym starożytnym ludem - to zasadność powrotu po 2000 lat jest bardzo dyskusyjna. Ogólnie ich działania w Palestynie charakteryzują się wybitnym stopniem dyskusyjności. Świat patrzy przez palce na ich działania od samego początku.

Jako że Żydzi to grupa spajana religią i nie jest jednolita rasowo, to przytoczyłem ten przykład Polaków.

Przypuśćmy że istniałby odłam Germanów, który nazywa siebie starożytnymi Germanami znad Wisły. Czysto teoretyzując - co wtedy?
Dlatego istnieje instytucja zasiedzenia, by ludzie którzy opuścili swoje miejsce zamieszkania nie mogli wygonić ludzi którzy przyszli tam po nich.

hubiii p@

Żydzi potrafią się ustawić. Mają zmysł do interesów. Jednak ja wolę się od nich uczyć i naśladować, niż narzekać. Musisz przyznać że mają pewne piękne cechy narodowe. Np jedność. W Polsce nie do pomyślenia, u nas to Polacy pchają brzydko Polaków bez oporów - zamiast razem pchać innych. :)
  • 3

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

staniq: po porstu nie chce sponsorowac broni ktora zabija dzieci i ludnosc tyle. Co z tego ze polskie firmy robia interesy jak za nimi stoja zydzi ..

mylo : prawda, ale wiesz jak to przyslowie mowi ze polak mądry po szkodzie, nam musi cos / ktos odpowiednio ostro w dupe dac zeby narod sie zjednoczyl i przestal zadyme robic na swoim podworku .
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Panie i Panowie (szczególnie mag1-21, nexus6, Amontillado i Muhad). Temat nie jest od luźnych rozmów - takie możecie przeprowadzić na PW. Poza tym niektórzy z Was do takich rozmów prowokują. Kolejne takie posty będą nagradzane ostrzeżeniami. Proponuję częściej przechodzić na priv, a offtopic po prostu raportować.
  • 0

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Aquila

Nie podzielam tej pewności.

Uzasadnij, przykładów które pokazują że jest inaczej widać zbyt wiele - zatem, musisz uzasadnić gdyż inaczej Twoje zdanie jest bez wartości.

Przykłady zachowania kolesi z Mossadu znajdziesz szeroko opisane jak poszukasz, ja nie muszę uzasadniać mojego zdania gdyż bardzo wiele przykładów z rzeczywistości potwierdza moje zdanie.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

staniq: po porstu nie chce sponsorowac broni ktora zabija dzieci i ludnosc tyle. Co z tego ze polskie firmy robia interesy jak za nimi stoja zydzi ..

hubiii p@
kupując np.łopatę w jakimś sklepie,czy masz pewność,ze współwłaściciel fabryki produkującej łopaty nie jest producentem broni(BUMAR)?
Cel chwalebny,ale nie popadaj w skrajność.

Do postu#79:
układy,to nie jest cecha charakterystyczna Żydów.Znam takie np.u świadków Jehowy,Baptystów,Posłów do parlamentu(przemilczę jakiego),u Chłopaków z Miasta,w wojsku,policji,na pogotowiu i u mnie w pracy.
Moim zdaniem czepiasz się ich.

Użytkownik Staniq edytował ten post 21.04.2011 - 21:55

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

1. Ten Żyd nie przyjechał do Polski aby "bić Polaków". To anarchiści sprowokowali sytuację. Znajdź sobie ten element układanki który stał się punktem zapalnym. Podpowiem - był nim transparent albo, jak mówią inne źródła, dopiero hasła rzucane przez anarchistów po hebrajsku.

Bicie Polaków należy odczytywać w kontekście twojego poprzedniego, nietrafnego zresztą, przykładu z transparentem Bandery.

Hasła rzucane po hebrajsku... możesz podać źródło tej rewelacji?

No i nie zapominajmy, że póki co ostatni taki regionalny skandal międzynarodowy związany z bójkami to wybryk naszych kiboli na Litwie.

Nie rozumiem. To jakaś próba usprawiedliwienia, rozmycia całej sytuacji? Słabo jesteś zorientowany w temacie. Kibole biją się raz na tydzień, a zabijają po kilka razy w roku i raczej międzynarodowego skandalu się z tego nie robi. Polscy nie są wyjątkowi. Pierwsze lepsze przykłady z brzegu:

Zdemolowali Genuę. "Tak może być na EURO 2012"
Około 20 rannych, 17 aresztowanych - to bilans starć, wywołanych w Genui przez serbskich pseudokibiców, przybyłych na mecz z Włochami w eliminacjach piłkarskich mistrzostw Europy 2012.

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

Bójka kibiców przed meczem AS Roma - ManU

Pseudo-kibice Manchesteru United i AS Roma starli się ze sobą przed środowym meczem Ligi Mistrzów
http://wiadomosci.ga...69,4758627.html

Bójka kibiców na dworcu kolejowym w Wiedniu

Około 150 kibiców Rapidu Wiedeń i Anderlechtu Bruksela, którzy przyjechali na mecz Pucharu UEFA, pobiło się na dworcu kolejowym w stolicy Austrii. Policja zatrzymała 13 osób.

http://www.rp.pl/artykul/55564.html

Tylko, że kibiców się łapie i zamyka, a nie idiotycznie rozgrzesza podobnymi incydentami.

2. Czy Polska policja/strażnicy pozwalali na bicie? Zareagowali jak potrafili. Ponoć bijących się rozdzielali nawet nasi przedstawiciele.

Polska policja powinna w tej sytuacji zatrzymać agresora.

3. Co mieli napisane, to mieli. Co krzyczeli, to krzyczeli. Jakie było ich stanowisko - takie było (przytoczyłem). Po dodaniu tego wszystkiego siebie wciąż uważam, że to prowokacja i spotkała się z dość radykalną, ale mimo wszystko zrozumiałą odpowiedzią.

Niby co krzyczeli? Ten wątek jest niezwykle interesujący, ze względu na to, że wygląda na wyssany z palca w celu usprawiedliwienia całej sytuacji. Tyle, że jej usprawiedliwić i tak się nie da, bo pobicie to pobicie. Jeśli dla Ciebie pobicie kogoś jest "zrozumiałą odpowiedzią" to brak mi pytań.

4. To tak subtelne sugerowanie mojej niższości intelektualnej jest pocieszne :)

Myślę, że to nie twoja niższość intelektualna tylko twój światopogląd i brak zdobycia się na odrobinę obiektywizmu.

Użytkownik nexus6 edytował ten post 22.04.2011 - 13:19

• 7

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

dla zainteresowanych tematem - kim są i co robią znajomi z FA - co nieco pozwoli przybliżyć ich motywację oraz stanowisko w wielu sprawach

http://wyborcza.pl/1...?as=1&startsz=x

Klaudi od wczoraj siedzi, aresztowany i skazany zaocznie za sfilmowanie happeningu na Radzie Miasta 2 lata temu

Wyrok jest nieważny, wydany "na polecenie"

Wraca nowe
  • 0

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Witajcie drodzy państwo.

Zamieściłem ów temat, aby pokazać Wam co robi władza z swoją młodzieżą. Co widać, jest widoczne na dwuczęściowym dokumencie. Opisywać nie będę, gdyż co mówili opiekunowie do dziewcząt też jest oczywiste z treści filmu. To cały zamiar. Nie miał tutaj wnieść aktów agresji i podziałów między użytkowników tego forum. Do tej pory czytałem posty Pani Mag z lubością w różnych działach forum, bo prezentowała niekonwencjonalny sposób patrzenia na świat. Bywał kontrowersyjny, jednakże ciekawy. Nie do końca rozumiem tu zaistniały kazus. Pani Mag poszła za zdenerwowaniem, jak porażona prądem. Nie tego chciałem. Miała się odbyć kulturalna dyskusja na temat problemu młodzieży Izraelskiej, a zakończyła się kłótnią. Nie ma co spekulować kto zawinił. Doszedłem do wniosku, że wypada, konferować, debatować, czy argumentować, rozmowy o wszystkim, byle nie poruszać aspektów dotyczących społeczności żydowskiej, jakiekolwiek one by nie były. Wniosek jest taki, że osoba, która chciała pobić stojących z transparentem pokojowym zrobiła dobrze. Ok, jeśli tak ma być, aby tylko nie było takich, dyferencji, swarów, to po prostu nie poruszajmy tego typu idei, tudzież zagadnień.
Przykro mi, że w ten sposób daje się do zrozumienia o przyzwoitości milczenia. Dlatego też, aby nie wszczynać dalszych tarć, wnoszę o zamknięcie tego tematu. Według mnie mądrzejszy musi ustąpić.
Osoby urażone tym wątkiem uprzedzam, że z mojej strony mogą liczyć na to, że idei poruszanych o Żydach rozpoczynać nie będę, gdyż dostrzegłem jawną sugestię, że cokolwiek się o nich napisze, to antysemityzm. Chyba że jest to wyznanie miłości, a czy poruszane są kwestie prawdy, to ona czasem bywa bolesna. Nie chcę takiego stanu rzeczy, więc odpuszczam i przepraszam użytkowników, że naraziłem forum na taki skandal.

Wnoszę o zamknięcie tematu a najlepiej o jego kasację.
Proszę też o zakończenie dalszych dyskusji w tym temacie, ponieważ nic pozytywnego z tego wyniknąć nie może. Proszę nie piszcie już tutaj nic więcej. Czekam na decyzję Administratora.

Pozdrawiam.

Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 24.04.2011 - 08:09

• 0

VanPilar.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

O toz to, znalazles dla mnie w sam raz artykul. Ile to osob czerwienia narazilo na szwank moja osobe? Stoje po stronie prawa i przeciwdzialam antysemityzmowi i nacjonalizmowi.

Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki. Nacjonalizm uznaje sprawy własnego narodu za najważniejsze. Głosi solidarność wszystkich grup społecznych danego narodu.

Czyli uznawanie narodu za najwyższe dobro to działanie haniebne, złe i przeciw prawu.
  • 2

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zgodnie z powyższą wykładnią, Żydzi są nacjonalistami, którzy zawłaszczyli tę ideę wyłącznie dla siebie. Idąc ich tokiem rozumowania, nacjonalizm innych nacji jest niedopuszczalny i powinien być prawnie tępiony.

Jeśli zatem uznam, że w kontekście politycznym sprawy narodu polskiego są dla mnie najważniejsze, będę ścigany przez antypolskie, wybiórcze prawo? To nie jest prawo, lecz bezprawie.
  • 2

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ Kozakiewicz

W taki sposób - zamykając niewygodne tematy, w których pojawiają się jaskrawe kłótnie - nigdy nie wyjdziemy poza piaskownicę.

ZAWSZE znajdzie się osoba / grupa osób, która uzna jakiś temat za obraźliwy, zły i jaskrawie:

rasistowski / semicki / antysemicki / krasnoludzki (właściwe zakreślić)

Żydzi trzymają kasę FED'u, władzę i wpływy które im pozwalają na różne kroki.

U ruskich cała historia skończyłaby się obiciem mordy takiego kretyna z 10 paszportami, 5-letnim więzieniem w łagrach i ostrą notą dyplomatyczną - ale, Putin to przecież taki straszny tyran.. Nie możemy postępować tak jak on, tak nam mówią w okienku kolorowym świecącym wieczorem.

Osobiste urazy ludzi, histeryczne postawy i oświadczenia, obraźliwe wpisy (nie, mnie tam nie było, nie wiem skąd komuś wpadł do głowy taki plan?)
to tylko forum i aż forum.

Słowo ma siłę, słowo prawdziwe siłę wielokroć większą o kłamstwa.

Eury - mógłbyś sobie darować ostrzeżenie - jeśli Aquila naprawdę nie umie czytać to byłby głupcem, jeśli zaś umie to zwyczajnie go zdyscyplinowałem do CZYTANIA ZE ZROZUMIENIEM (nota bene zaraz potem skądś z nieba znalazła się w jego postach wzmianka o okrzykach - których do tej pory nie wyjaśnił)

Może w takim razie jemu też dasz ostrzeżenie za pisanie nieprawdy ? Jest film i widać wyraźnie że nie było żadnych okrzyków po hebrajsku

Aquila kłamie. Daj mu ostrzeżenie

Użytkownik sechmet edytował ten post 24.04.2011 - 11:15

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych