mortyr, i zobacz taka "armia tchórzy" a rządzą światem :-D
Obejrzałeś jeden filmik i od razu wszystkich od tchórzy wyzywasz - trochę rozsądku kolego.
Oni rządzą światem? To nie tylko tchórze, to głomby :-D
Obejrzałem kilkadziesiąt godzin filmów.
Bielak, ja nie nazwał bym tych samobójców tchórzami ale debilami, którzy dali się omamić fanatykom. Sami radykalni ideolodzy islamscy nie angażują się w walkę zbrojną - od tego mają głupich, omamionych ludzi i to wykorzystują.
Ci samobójcy zostali prawdopodobnie poddani tym samym działaniom, które stworzyli agenci CIA w ramach PROJEKTU MK-ULTRA. To samo można zrobić z każdym człowiekiem, niezależnie od jego wiary.
Operacja (program) "Mkultra"O tym, że Centralna Agencja Wywiadowcza dokonywała serii eksperymentów
psychiatrycznych dotyczących możliwości kontrolowania umysłu ludzkiego za pomocą różnych eksperymentalnych narkotyków, w tym LSD, z których co najmniej jeden zakończył się śmiercią ofiary, poinformowała po raz kolejny prasa amerykańska, powołując się na przeciek z samej centrali CIA w Langley.
Ówczesny dyrektor CIA, Richard M. Helms, słusznie przewidując, że zanosi się na generalny skandal, nakazał zniszczyć oryginalne dokumenty opisujące przebieg i wyniki z programu Mkultra.
Skandale i afery związane z działalnością CIA i jej pracowników doprowadziły do powołania komisji śledczych, m.in: komisji Rockefellera, powołanej przez prezydenta Forda do badania okoliczności programu "Mkultra", oraz komisji Churcha badającej okoliczności operacji "Mangusta".
Śledztwo w sprawie CIA doprowadziło do utworzenia w maju 1976 roku stałej komisji specjalnej do spraw wywiadu, nadzorującej państwowe organizacje wywiadowcze.
żródło:
http://pl.wikipedia....9_.22Mkultra.22 [ Dodano: 2006-07-23, 21:57 ]Za bardzo odbiegamy od tematu.
Myślę, że powinni powoływać tych co chcą, a nie przeszkadzać ludziom w karierze zawodowej i naukowej. :smile: