Kiedy zatrzymano Saddama Husajna to pokazywano wszystko od nory w której go znaleziono, ubrania w które był ubrany po sprawdzenie jego uzębienia oraz golenie i strzyżenie jego włosów. A tu co zabito terrorystę nr 1 i ani zdjęcia ani nagrania potwierdzającego jego śmierć.
No i tu muszę przyznać, że mnie lekko zagiąłeś, bo masz rację. To pierwszy argument przemawiający za tym, że Osama nie został zabity, który do mnie przemawia.
Jeszcze chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz (nie wiem czy ktoś już ją podawał, sorry jeśli się powtarzam).
A konkretnie to, że w tej rezydencji bin Ladena, w której go zabito znajdowało się 7 osób, a nie wcześniej pisaliście 4 czy 5. Na angielskiej wikipedii jest napisane:
"5 killed
2 women injured"
I cytat z
http://www.guardian....bin-laden-found :
The al-Qaida courier, his brother and one of Bin Laden's sons, whom officials did not name, were also killed. One of Bin Laden's sons, Hamza, is a senior member of al-Qaida. The officials said one woman died when she was used as a shield by a male combatant, and two other women were injured.
Czyli oprócz Osamy bin Ladena zginęli też:
kurier
brat kuriera
jeden z synów Osamy
kobieta
Czyli łącznie z bin Ladenem zginęło 5 osób, a dwie kobiety zostały ranne.
Zastanawiam się teraz, co te dwie ranne kobiety miałyby teraz do powiedzenia. Pewnie coś interesującego...
A
TUTAJ Oświadczenie pakistańskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych ws. śmierci bin Ladena.
Moim zdaniem kolejny photoshop.
Wiedziałem, że to powiesz (powiecie).
Użytkownik domino edytował ten post 03.05.2011 - 17:42