Skocz do zawartości

Zdjęcie

Osama bin Laden

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
335 odpowiedzi w tym temacie

lambo.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Są może jakieś nagrania?

Podobno można było na żywo obejrzeć, jeśli tak to nie wierzę żeby nikt nie nagrał, egzekucję Saddama oglądałem, to bym i to chętnie zobaczył.

Film trudniej dobrze podrobić niż zdjęcie, w końcu to dziesiątki zdjęć na sekundę.

Niestety na razie nie ma żadnych mocnych dowodów na to że go właśnie wtedy zlikwidowali.

Użytkownik lambo edytował ten post 03.05.2011 - 17:32

• 0

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kiedy zatrzymano Saddama Husajna to pokazywano wszystko od nory w której go znaleziono, ubrania w które był ubrany po sprawdzenie jego uzębienia oraz golenie i strzyżenie jego włosów. A tu co zabito terrorystę nr 1 i ani zdjęcia ani nagrania potwierdzającego jego śmierć.

No i tu muszę przyznać, że mnie lekko zagiąłeś, bo masz rację. To pierwszy argument przemawiający za tym, że Osama nie został zabity, który do mnie przemawia.

Jeszcze chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz (nie wiem czy ktoś już ją podawał, sorry jeśli się powtarzam).
A konkretnie to, że w tej rezydencji bin Ladena, w której go zabito znajdowało się 7 osób, a nie wcześniej pisaliście 4 czy 5. Na angielskiej wikipedii jest napisane:
"5 killed
2 women injured"

I cytat z http://www.guardian....bin-laden-found :

The al-Qaida courier, his brother and one of Bin Laden's sons, whom officials did not name, were also killed. One of Bin Laden's sons, Hamza, is a senior member of al-Qaida. The officials said one woman died when she was used as a shield by a male combatant, and two other women were injured.

Czyli oprócz Osamy bin Ladena zginęli też:
kurier
brat kuriera
jeden z synów Osamy
kobieta

Czyli łącznie z bin Ladenem zginęło 5 osób, a dwie kobiety zostały ranne.
Zastanawiam się teraz, co te dwie ranne kobiety miałyby teraz do powiedzenia. Pewnie coś interesującego...

A TUTAJ Oświadczenie pakistańskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych ws. śmierci bin Ladena.

Moim zdaniem kolejny photoshop.

Wiedziałem, że to powiesz (powiecie).

Użytkownik domino edytował ten post 03.05.2011 - 17:42

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dokładnie domino, ostatnie zdanie z ust mi wyjąłeś.
Teraz to już nikt w żadne zdjęcie nie uwierzy a nawet jak będzie o zgrozo film to też powiedzą, że podrobione.
Bo by nie było. W takich akcjach tak jak widać mają kamerki noktowizyjne na kaskach bądź na ramieniu, czyli pewnie niedługo będzie i film.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiedziałem, że to powiesz (powiecie).

A cóż można innego powiedzieć skoro nawet rodzony syn Osamy bin Ladena Omar twierdzi,że ojciec nie żyje od dawna a wszystkie filmy z udziałem Saudyjczyka były sprytnie zmontowanymi oszustwami.

http://www.youtube.com/watch?v=3jXzK5LD3kE

A dla tych,których nadal interesuje ta 1-wszo majowa szopka w amerykańskim wykonaniu proponuję kliknąć link poniżej.Tam krok po kroku jest wszystko pięknie opisane w najdrobniejszych szczegółach.

http://www.dailymail...V.html#comments
  • 2

#200 Gość_Veckas

Gość_Veckas.
  • Tematów: 0

Napisano

Dlaczego twierdzisz że photoshop, skoro jest to te zdjęcie które miał upublicznić Obama, to raczej fakt. ale czy to jest właśnie to zdjęcie?
  • 0

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Afgańscy Talibowie są podobnego zdania, co większość ludzi na tym forum - "Bin Laden żyje".
Będą (być może) opublikowane zdjęcia martwego bin Ladena.

"Bin Laden żyje! Nie ma dowodów, że jest inaczej"

Afgańscy talibowie oświadczyli, że nie przedstawiono im jeszcze przekonujących dowodów, iż Osama bin Laden nie żyje.

"Ponieważ Amerykanie nie dostarczyli żadnego będącego do przyjęcia dowodu na poparcie ich twierdzeń, a żaden z bliskich doradców Osamy bin Ladena nie potwierdził ani nie zdementował wiadomości o jego śmierci, to Emirat Islamski uważa jakiekolwiek wypowiadanie się na ten temat za przedwczesne" - napisał w komunikacie przesłanym pocztą elektroniczną do mediów talibski rzecznik Zabihullah Mudżahid.

Jest to pierwsza publiczna reakcja talibów na doniesienia, iż Osama bin Laden zginął w poniedziałek z rąk amerykańskich komandosów w swej rezydencji w Pakistanie.

Dotąd Amerykanie istotnie nie przekazali żadnych dowodów na śmierć Osamy bin Ladena. Nie są jeszcze gotowe badania DNA zwłok, choć agencje donoszą o wstępnych wynikach tych bada, które potwierdzają, że zabitym był rzeczywiście przywódca Al-Kaidy. Nie podjęto decyzji o opublikowaniu zdjęć zwłok Osamy bin Ladena. Ciało - informowano - zostało przetransportowane na pokład amerykańskiego lotniskowca i pochowane w Morzu Arabskim

Jak poinformował pragnący zachować anonimowość przedstawiciel amerykańskich władz, niewykluczone jest, że jeszcze we wtorek zostaną opublikowane zdjęcia z pochówku Osamy bin Ladena. Decyzja w tej sprawie dotąd nie zapadła - powiedział agencji Reuters.

Z kolei portal drudgereport.com donosi, że Barack Obama zdecydował o publikacji przynajmniej jednego zdjęcia martwego Osamy bin Ladena. Jedna z fotografii wykonanych po zabójstwie terrorysty ma pokazywać ranę postrzałową ponad jego lewym okiem.

(bart)

Źródło

Użytkownik domino edytował ten post 03.05.2011 - 18:25

• 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlaczego twierdzisz że photoshop, skoro jest to te zdjęcie które miał upublicznić Obama, to raczej fakt. ale czy to jest właśnie to zdjęcie?

Tylko to jedno zdjęcie zostało upublicznione pod tym adresem http://www.liveleak....=4e2_1304436213 a do tego serwis nie może potwierdzić autentyczności tego zdjęcia.
Nie tylko ja twierdzę,że to jest fake.
Poczytajcie komentarze Amerykanów zamieszczone pod tym zdjęciem,których ten temat szczególnie interesuje a przekonacie się,że oni również mają ogromne wątpliwości co do całej tej historii.
  • 2

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja się pytam, czemu w innych tematach NIGDY nie patrzycie na komentarze a jeśli już popatrzycie to tylko po to żeby je wyśmiać ? Proszę wytłumaczyć mi to bo za nic tego nie rozumiem. Wybieracie to co jest wygodniejsze oby tylko pasowało do układanki.
Żadnych dowodów też nie ma na to, że żyję.
Jakby żył to już dawno pojawiłby się film na którym sam Bin Laden we własnej osobie powiedziałby, że to bzdury i ma się dobrze.
No tak ale lepiej krzyknąć BS.
  • 0

renton.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Niech pokażą chociaż jedne, pośmiertne zdjęcie Bin Ladena. Jeśli nie okaże się tak marnie podrobione jak te wczorajsze, to jestem skłonny uwierzyć, że zginął on wczoraj.

Jeśli nie opublikują zdjęcia, to widać nie mają czego pokazać.

Slitasna fotka juz w obrobce u grafikow, bedzie jutro

O widze ze juz jest jesli to ona to :lol

Imo Bin Laden padl w 2001 i Al Kaida juz nie istniala od tego czasu

Btw: On podobno dostal nad lewe oko a nie prawe. Epic Fail

Użytkownik renton edytował ten post 03.05.2011 - 19:07

• 0

Beholder.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tego co mi wiadomo, martwi nie napinają mięśni twarzy. Z okiem również fail, to chyba nie jest to oficjalne zdjęcie wprost z Ameryki.

Pierwszy post, witam wszystkich.
  • 0

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie napinają, ale czasem są takie reakcje w mięśniach przez które nawet po śmierci w pewnym stopniu pozostają skurczone. A czy nie możliwe jest, żeby po odcięciu głowy dalej biło serce i był odruch kurczenia się i rozkurczania płóc (nie mylić z oddychaniem) ? Ot niespodzianka, tak czy nie. To już taka ciekawostka z książek.
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ktoś się nieźle zabawia wstawiając fotki martwego terrorysty do sieci.
Tym razem zdjęcie zostało zrobione przez koronera na pokładzie USS Carl Vinson.
Wszystko pięknie ... tylko gdzie jest bin Laden ?

http://www.liveleak....=54f_1304387423
  • 1

BrainCollector.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przecież wiadomo, że teraz jest szum to każdy kto dobrze zna się na fotoszopingu i lubi robić jaja to zrobi kolejny kawał. Także tutaj się nie dziwie ani odrobine, że co chwila jest wysyłane kolejne zdjęcie.
  • 0

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Bo to tak ma właśnie wyglądać, że będą "anonimowi" i zupełnie bezinteresowni osobnicy wrzucać zdjęcia, zupełnie różniące się fizjologią ofiary, do internetu. Dzięki takiemu bałaganowi amerykanom będzie dużo łatwiej w podawaniu swoich kolejnych bajek.
  • 0

adam0.
  • Tematów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Według mnie fotomonto. Znalazłem pasujące zdjęcie.

Dołączona grafika

Użytkownik adam0 edytował ten post 03.05.2011 - 19:48

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych