Skocz do zawartości

Zdjęcie

Osama bin Laden

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
335 odpowiedzi w tym temacie

#211 Gość_Veckas

Gość_Veckas.
  • Tematów: 0

Napisano

Tam jest napisane że to kolejny fejk, nie ma co się narazie doszukiwać obama publicznie o tym powiadomi
  • 0

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to Osama zginął już jakiś czas temu, a teraz po prostu wyciągnięto ten fakt na światło dzienne. Zastanawia mnie tylko motyw takiego działania - dlaczego właśnie teraz?
  • 1

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kozakiewicz, weź czasami zrób facepalma sprawdzając to co napisałeś przed sekundą.
Początek czytam i widzę, że piszesz normalnie a tu na koniec bum - żeby rząd mógł nakarmić nas kolejnym kłamstwem...
Nie wierzmy w nic co mówi rząd, zamknijmy się w domach przed komputerami i wymyślajmy kolejne teorie.
Respawn army approach - bo kiedy jedna osoba padnie na jej miejsce pojawiają się 2 nowe.
  • 1

#214 Gość_Horror

Gość_Horror.

Napisano

Dziwne. Żołnierza jeszcze rozumiem, ale z czego się cieszy Osama?

Dołączona grafika

Nie skonfrontowałem tego z innymi źródłami, ale w wiadomościach wieczornych na Polsacie oznajmiono, że po akcji wywieziono z "willi" żywego mężczyznę:o Podejrzewają, że to był syn. No cóż.
  • 0

Beholder.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie skonfrontowałem tego z innymi źródłami, ale w wiadomościach wieczornych na Polsacie oznajmiono, że po akcji wywieziono z "willi" żywego mężczyznę.Podejrzewają, że to był syn. No cóż.

Nie widziałem tego akurat,ale mógł to być np ranny żołnierz. Amerykanie nie chętnie ujawnią informacje o tym,że któryś z żołnierzy został ranny w tej akcji.
  • 0

Dejan Bellić.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to Osama zginął już jakiś czas temu, a teraz po prostu wyciągnięto ten fakt na światło dzienne. Zastanawia mnie tylko motyw takiego działania - dlaczego właśnie teraz?

Nie dawno wyszło na jaw że Obama podał fałszywy akt urodzenia, więc uwagę trzeba jakoś odwrócić. Poza tym nie wydaje mi się że odstrzelili go w niedzielę.

Jak on ukrywał się w tej rezydencji przez ponad 5 lat i nikt go nie dorwał, to to już ośmiesza amerykanów którzy tak zawzięcie go szukali.
Poza tym w TV mówili że kilka osób którzy mieszkali w tej rezydencji gdzieś przepadło. Zbyt wiele niejasności w tej sprawie jest.
  • 1

Arczi1991.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

BREAKING: Journalists, on Twitter, reporting an explosion in Kabul

Ludzie na twitterze piszą o głośnym, dużym wybuchu
  • 0

#218 Gość_Horror

Gość_Horror.

Napisano

Według mnie fotomonto. Znalazłem pasujące zdjęcie.

Bingo:) Pasuje jak ulał.

Dołączona grafika
Celowo wkleiłem bez dopieszczania, aby móc skonfrontować to z rzeczywistością. Podróba jak byk. Pasuje zarost, źrenice, brwi, nos... jedynie trzeba pięć minut popracować nad zębami, plamą na czole i błyskiem w oku, potem wygładzić, gradient i kontrast.

@beholder
Nie widziałem tego akurat,ale mógł to być np ranny żołnierz. Amerykanie nie chętnie ujawnią informacje o tym,że któryś z żołnierzy został ranny w tej akcji.

Nie. Mówili o „domowniku”.
  • 1

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To już tak z czystej ciekawości sugerując się zdjęciem pokazującym rzekome miejsce zamieszkania Osamy w Abbottabad,które wkleił Dager sam pobawiłem się programem GE a poniżej efekty tych poszukiwań.Wygląda na to,że to jest to samo miejsce choć brakuje bardzo wielu szczegółów zabudowań infrastruktury tej "niby" fortecy.
Można to tłumaczyć tym,że GE od dawna nie odświeżało map w tamtym rejonie a Saudyjczyk w tym samym czasie "rozbudował się".

Nie wiem jak tam to wygląda w Twoim GE, ale ja w swoim posiadam nowsze ujęcia z 2010 roku. Ty pokazałeś zdjęcie z 2005 roku. W GE jest dostępne jeszcze zdjęcie z 2001, na którym w miejscu kryjówki bin Ladena widać tylko szczere pole.

Zestawienie wszystkich ujęć poniżej:
Dołączona grafika
  • 0

kamilus.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

USA odsłania kulisy. Bin Laden nie był uzbrojony

Przywódca Al-Kaidy Osama bin Laden nie był uzbrojony, gdy siły specjalne USA szturmowały jego siedzibę w Pakistanie, lecz stawiał opór zanim został zastrzelony - powiedział rzecznik Białego Domu Jay Carney. Odmówił jednak podania dalszych szczegółów na temat zachowania się bin Ladena w czasie operacji.

Carney powiedział, że żona bin Ladena została postrzelona w nogę, lecz nie zabita, jak Biały Dom podawał w poniedziałek.

Carney oświadczył też, że jest mało prawdopodobne, aby zabicie bin Ladena wpłynęło na terminarz wycofania wojsk amerykańskich z Afganistanu.

Rzecznik Białego Domu przyznał, że władze amerykańskie jeszcze nie podjęły decyzji o tym, czy opublikować zdjęcie ciała zabitego Osamy bin Ladena, które, jak powiedział, może być "podburzające".

Źródło

Ciekawe jaki to opór (bez broni) musiał stawiać, że od razu dostał kulkę w łeb - zamiast chociażby w nogi.
  • 1

Erik.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

IMPERIALNA ANATOMIA AL-QAIDY

Aby zapewnić większą dyskrecję w zakresie działań operacyjnych CIA zainicjowała utworzenie ponadnarodowej koalicji agencji wywiadowczych w celu finansowania i organizowania międzynarodowych grup terrorystycznych, takich jak al-Qaida, których działalność pomaga realizować dalekosiężne cele jej członków.
Jest to część bardzo ciekawego artykułu z dwumiesięcznika „Nexus” (Marzec-Kwiecień 2011). Omawia on istotę pewnych „tajemniczych” zdarzeń jak i strukturę oraz działania konspiracji widzianej przez pryzmat Al.-Qaidy
„Stany Zjednoczone pomagały potajemnie w przejęciu władzy w Iranie (centrum „Łuku Kryzysu”) przez radykalnych islamistów, po czym z miejsca zaaranżowały konflikt i wojnę w tamtym regionie.”
Można to ściągnąć z:
http://chomikuj.pl/F...px?id=460652227

MUNDUS VULT DECIPI, ERGO DECIPIATUR. POZDRAWIAM ERIK
  • 1

taght.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Są doniesienia o 2-3 silnych wybuchach w Kabulu prawdopodobnie ambasada USA. Zaraz będzie w wiadomościach.

nyformitt‎ RT @GriffithsCNN CNN confirms NO attack on US Embassy in Kabul. Embassy says was rocket attack on police station some distance away.

Może jednak nic poważnego.

Użytkownik taght edytował ten post 03.05.2011 - 21:15

• -1

Kardamon.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pakistańska telewizja Geo News, powołując się na przedstawicieli tamtejszego wywiadu, twierdzi, że Osama bin Laden zginął przypadkowo, podczas akcji prowadzonej przez pakistańskie wojsko.

Kilka godzin wcześniej w pobliżu rezydencji w Abbotabad, w której ukrywał się bin Laden, został zestrzelony pakistański śmigłowiec. Wojsko rozpoczęło akcję poszukiwawczą. Wtedy doszło do wymiany ognia z uzbrojonymi osobami.

Po strzelaninie pakistańskie wojsko aresztowało kilka osób, które zeznały, że podczas wymiany ognia były z bin Ladenem, a sam dowódca Al-Kaidy zginął w tej strzelaninie.

Według lokalnych mediów, gdy znaleziono ciało bin Ladena, na miejsce przyleciał amerykański śmigłowiec i zabrał zwłoki.

http://fakty.interia...padkowo,1632553
  • -1

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Miałeś Mariush rację.Teraz odpaliłem ponownie GE i już mam odświeżone mapy.My fault.
Choć to teraz jest już bez znaczenia.

Dołączona grafika
  • 1

Box.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja podobnie jak wielu z Was nie wierzę w śmierć Osamy. O czasu ataków z 11 września naliczyłem przynajmniej 10 jego śmierci. Na rzekomych jego oświadczeniach video jestem skłonny powiedzieć, że występują osoby bardzo podobne do bin Ladena.

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale jakoś niespecjalnie przemawia za mną oświadczenie Obamy, biorąc pod uwagę wspomnianą już w temacie szopkę z Husajnem, ostatni przekręt z aktem urodzenia Barracka oraz te wszystkie fake zdjęcia. Szczerze powiedziawszy sam zrobiłbym lepsze montaże, a zawodowym grafikiem (jeszcze) nie jestem.

Gdyby faktycznie złapali Osamę, znając Amerykańców przewieźliby go przez pół Ameryki jak nie świata, nakręconoby masę filmów, byłoby tysiące relacji na żywo z przewiezienia zwłok czy nawet żywego bin Ladena przez państwo, relacje z jego przesłuchania, głośny proces, wyrok śmierci i jego wykonanie. WTEDY słupki Obamy na pewno by skoczyły...

Na miejscu Amerykanów tak właśnie bym zrobił, a nawet gdybym faktycznie zabił Osamę, to i tak bym znalazł jakiegoś sobowtóra, który grałby go w wyżej wymienionych przeze mnie szopkach... Nie raz już kłamali :P To wszystko jest tak wątpliwe, że szkoda słuchać/czytać newsów w telewizji czy na portalach w Internecie.

Nie pamiętam teraz, ktoś tu na forum bardzo się cieszył z jego śmierci i uważał, że należało mu się. Może nie należało mu się, Ameryka jako państwo demokratyczne i państwo, na które zwróconych jest ponad 6 miliardów par oczu na całym świecie powinna zapewnić mu to, co zapewnia każdemu innemu przestępcy... sprawiedliwy proces i wyrok. Ale... widocznie nikt nie zauważył, że pogwałcili swoje własne prawo, bo wszystko przyćmiewa ten "wyczyn".

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych