Napisano 04.05.2011 - 23:12
Napisano 04.05.2011 - 23:18
Napisano 04.05.2011 - 23:27
Użytkownik hubiii p edytował ten post 06.05.2011 - 00:58
Napisano 04.05.2011 - 23:37
Napisano 05.05.2011 - 00:13
Użytkownik polaco edytował ten post 05.05.2011 - 00:15
Napisano 05.05.2011 - 00:27
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/331067,hitler-przezyl-wojne-fbi-ujawnilo-dowody.htmlPoza tym podobnie postąpiono ze zwłokami Hitlera... zakładając, że faktycznie zginął podczas wojny.
Napisano 05.05.2011 - 00:36
Napisano 05.05.2011 - 01:07
Domino, muzułmańska tradycja nakazuje - ale co z tego? Chrześcijańska "tradycja" nakazuje nie zabijać, a Bin Laden złamał tą "tradycję" kilka tysięcy razy. Dlaczego mamy im ustępować?
Co do kwestii pochówku, mogliby go pochować chociażby gdzieś na pustuni w Nevadzie, gdzie nikt by go nie znalazł. Ciało skierowaliby w kierunku Mekki, więc byłoby zgodnie z Islamem.
Napisano 05.05.2011 - 01:10
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/331067,hitler-przezyl-wojne-fbi-ujawnilo-dowody.html
Poza tym podobnie postąpiono ze zwłokami Hitlera... zakładając, że faktycznie zginął podczas wojny.
Aby nie bylo ze off top: myślę że mass media robią ludziom pranie z mózgu i ci uwierzą we wszystko co powiedzą. Na razie nie ma ani jednego potwierdzenia na to ze Osama zostal zabity ale niestety ludzie tacy jak moj kolega ktory jest fanatykiem USA są nie do przekonania: uwaza ze to normalne ze w ciagu 30min (strzelam ale bylo to b.malo czasu) po zabiciu Osamy juz usa wiedzialo po badaniach DNA ze to ona na 100% i chwile potem juz plywa jego cialo w morzu oraz pierwsze "przeciekowe" zdjęcia Osamy dziwnie okazują się być fejkami - moim zdaniem ktoś z rządu USA wrzucilo na próbę szybko 1/2 zdjęcia patrząc czy ludzi się nabiorą? a jak im nie wyszlo bo ludzie to szybko odkryli to stwierdzili ze to photoshop i nie wiedzą kto mogl to zrobic? dla mnie tu są szczyty absurdu osiągane. Ale są ludzie i parapety i ja mam kolegę tej 2 serii ktory szybko od razu wyskakuje ze mowie bzdury i Obama jest wielki i taki wspanialy bo wspanialy kraj USA zlapal i zabil Osame i są w ogole super, a jak probuje mu pokazywac argumenty będące sprzeczne z jegą ideą to burzy sie jakbym mu po rodzinie jezdzil i jak tu przekonac ludzi otumanionych? ja nie twierdzę aby im wcisnac za wszelką cenę swoją opinię natomiast tylko poprzez pokazywanie pewnych faktów tacy ludzie juz się denerwują bo odciągamy ich od pierwotnej wersji jaką uslyszeli w tv/prasie i nie starają się jej nawet sprawdzić! lenistwo XXI wieku. To zabawne ale nie wiem czy zauwazyliscie (bo ja tak) ze sporo moich znajomych na fb i w necie wrzuca to fake'owe 1 foto Bin Ladena wciąż mysląc ze jest prawdziwe! ten fakt ze jest spreparowane jakoś im umknął... i wielu innym ludziom też... o czym to swiadczy?
Napisano 05.05.2011 - 08:04
Napisano 05.05.2011 - 10:10
Użytkownik kamilus edytował ten post 05.05.2011 - 11:30
Napisano 05.05.2011 - 10:22
Napisano 05.05.2011 - 12:05
Napisano 05.05.2011 - 12:42
źródło: onet.plTo Egipcjanie w Al-Kaidzie pod kierunkiem jej numeru 2 Ajmana al-Zawahiriego doprowadzili Amerykanów do Osamy bin Ladena z powodu różnic poglądów między oboma przywódcami - napisał dzisiaj saudyjski dziennik "al-Watan".
Cytując, jak kto określa, "źródło ściśle związane z siatką terrorystyczną", gazeta dodaje, że kurier, którego śledził amerykański wywiad i który umożliwił namierzenie bin Ladena, pracował dla Zawahiriego.
"Al-Watan" potwierdził, że ten kurier to Pakistańczyk, a nie Kuwejtczyk, którego tożsamość ujawnili więźniowie w Guantanamo. Miał on doprowadzić Amerykanów, którzy go śledzili, aż do domostwa bin Ladena, sugerując, iż nie wie, że jest śledzony.
Saudyjski dziennik utrzymuje, że "Egipcjanie z Al-Kaidy, którzy faktycznie kierowali siecią, próbowali od choroby bin Ladena w roku 2004 przejąć kontrolę nad Al-Kaidą".
Gazeta dodaje, że to oni przekonali bin Ladena do opuszczenia pakistańskich terytoriów plemiennych na północnym zachodzie i do szukania schronienia w Abbotabadzie, gdzie został zabity przez amerykańskie komando.
Po śmierci Osamy bin Ladena 59-letni Ajman al-Zawahiri, nazywany "mózgiem" organizacji i jej głównym rzecznikiem, stał się liderem Al-Kaidy i najbardziej poszukiwanym człowiekiem na świecie - pisze agencja AFP.
Napisano 05.05.2011 - 13:23
Tutaj są zdjęcia z akcji, niektóre drastyczne. Chyba nie było.
http://www.reuters.c...-laden-compound
Witam przy okazji
Zdjęcia opublikowała w środę agencja informacyjna Reuters informując, że zostały one wykonane przez jednego z pakistańskich przedstawicieli po około godzinie od czasu, kiedy amerykańskie siły opuściły willę bin Ladena. Agencja podała też, że jest pewna autentyczności tych zdjęć.
Mężczyzna, który wyglądem przypomina bin Ladena, ubrany w T-shirt, leży w kałuży krwi, która wydaje się wypływać z tyłu jego głowy. Dwaj pozostali mężczyźni, w pakistańskich ubraniach, wyglądają jakby zginęli od strzałów w głowę i klatkę piersiową.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych