Jeśli ta informacja jest prawdziwa to... świętować, bo jest to jedna z niewielu sytuacji na tym świecie, gdzie naprawdę wygrała sprawiedliwość... nawet jeśli po 10ciu latach
Natomiast okoliczności tej śmierci są dość zagadkowe - zgoda, lepiej mieć 3ech świetnych ochroniarzy, zaufanych i wiarygodnych, którzy Cię nie sprzedadzą[za dość znaczne sumy pewnie oferowane], niż kilkunastu innych, rzucających się w oczy z daleka. Ale w takim razie drut kolczasty[wg. niektórych stron i portali internetowych] z pewnością troszkę się w oczy rzuca
Poza tym, jeśli wierzyć telewizji, radiu, czy innym stronom internetowym, to zabito go nie w lesie, jaskini, pod ziemią, lecz na obrzeżach miasta, co oznacza, że Osama się jak widać troszkę pewniej czuł od...właściwie nie wiadomo od kiedy. Słyszałem w telewizji ciekawe zdanie, że jest możliwość, iż już od dawna znano jego miejsce pobytu, jedynie można było sprawdzić z kim się kontaktował, spotykał, od kogo dostawał pieniądze[i komu je dawał], co mogłoby doprowadzić do wielu adresów, potężnych osób[również nastawionych anty-amerykańsko, wspierających terroryzm...o adresach członków Al-Kaidy nie wspomnę].
No i to troszkę fail amerykańskiej grupy uderzeniowej[podobno marynarki wojennej], że nie udało im się go schwytać, lecz zabito go. Ale podejrzewam, że Bin-Laden wolał umrzeć z bronią w ręku, dla swojej[chorej, fakt faktem, ale jednak] idei, więc z pewnością to nie byłoby łatwe wziąć go żywcem. Jednak taki pokazowy proces w Ameryce z pewnością podniósłby o kilka punktów procentowych poparcie dla Obamy[w sumie i tak pewnie ma większe].
Co do wrzucenia ciała do morza - w to nie wierzę. Ciało Bin Ladena ma pewnie wielką wartość teraz, wiele osób, by się o nie pokusiło[organizacji etc], nie mówiąc o np. różnych badaniach, które być może w przyszłości, by chcieli przeprowadzić.
Niemniej dobrze, że ten skur...czybyk jest martwy. Naprawdę się cieszę, bo jeszcze jako mały chłopiec, pamiętam jak 10 lat temu[chyba mój pierwszy dziennik oglądany] widziałem jak WTC upada, i te setki[tysiące] ofiar. Tu sprawiedliwość zwyciężyła.