Wojsko strzela do UFO, 25 lutego 1942 roku,
W środę, 25 lutego, 1942 roku, dokładnie o 2 nad ranem, goście z klubu Trocadero w Hollywood zostali mocno wystraszeni, kiedy to zgasły światła i zawyły syreny alarmowe nad całym Los Angeles.
Szperacze (światła poszukiwawcze) przeczesywały niebo i w ruch poszły działa przeciwlotnicze, chroniące ważne fabryki produkujące samoloty i statki. W ciągu kolejnych kilku godzin wystrzelono ponad 1400 pocisków w kierunku niezidentyfikowanego, wolno poruszającego się obiektu na niebie nad Los Angeles, który wyglądał jak coś w rodzaju cygara, balona.
Ralph Blum, który w tym czasie był 9 letnim chłopcem, napisał wtedy "Japończycy bombardują Beverly Hills".
Ralph Blum - "Były syreny, światła poszukiwawcze, nawet działa przeciwlotnicze strzelały w niebo nad Los Angeles. Mój ojciec pracował w AEF podczas pierwszej wojny światowej, wiedział o jakie działa chodzi słysząc je. Rozkazał mojej matce aby wzięła moją siostrę i udała się do podziemnego pokoju projekcyjnego - w naszym domu mieliśmy sporo sprzętu i materiałów z hollywood - podczas gdy on i ja udaliśmy się na balkon na piętrze."
"Co za scena! Było już po trzeciej nad ranem. Światła poszukiwawcze przeszukiwały zachodnie niebo. Ich smugi skierowane były ku górze. Harmider był okropny"
W intruza strzelali strzelcy z 65 oddziału artylerii wybrzeża (przeciw-lotniczej), zastęp w Inglewood, oraz 205 zastęp przeciw-lotniczy stacjonujący w Santa Monica. Obiekt w kształcie cygara otrzymał kilkanaście trafień, ale kontynuował lot na wschód.
Dodatkowo, obserwatorzy naziemni mogli dostrzec do 25 srebrnych obiektów UFO. Peter Jenkins powiedział: "z łatwością mogłem dostrzec formację w kształcie litery V, składającą się z około 25 srebrnych samolotów, które poruszały się powoli nad moją głową, w kierunku Long Beach".
Szef policji w long Beach - J.H. McClelland powiedział: "Oglądałem coś, co opisywano jako druga fala samolotów nadlatujących z nad ratusza w Long Beach. Nie widziałem jednak samolotów, ale młodszy mężczyzna obok mnie powiedział, że widział. Doświadoczony obserwator z marynarki wojennej zaopatrzony w mocną lornetkę Carl Zeiss powiedział, że doliczył się 9 samolotów w stożku świateł poszukiwawczych. Powiedział, że miały srebrny kolor. Grupa (UFO) przeleciała z jednej baterii świateł poszukiwawczych do drugiej, pod ostrzałem dział przeciwlotniczych, w kierunku Santa Ana i Huntington Beach. Huk dział był tak potężny, że nie mogliśmy usłyszeć silników tych samolotów.
Reporter Bill Hendry, z Los Angeles Times napisał: "Byłem na tyle daleko, aby widzieć obiekt bez możliwości jego identyfikacji... Mógłbym założyć się o wszystkie pieniądze jakie mam, że było wiele bezpośrednich trafień w obiekt."
Tłumaczenie: Eurycide
www.paranormalne.pl
źródło: informantnews