Napisano 04.05.2011 - 17:54
Napisano 04.05.2011 - 18:26
Chyba żartujesz... przypominam, że teren na jakim trzeba było go szukać to piasek, piasek, jaskinie (liczone w setkach kilometrów), piasek, piasek, wiocha, piasek, tunel, miasto, miasto, piasek, piasek, piasek, góry, góry, góry, góry, góry (itd. - góry zajmują 4/5 powierzchni A-stanu)
(...)
Życzę powodzenia w szukaniu. Już nie mówiąc o tym, że gość się ukrywał zupełnie w innym kraju...
Napisano 04.05.2011 - 18:33
Napisano 04.05.2011 - 19:22
Ja drogi Aquilo tego nie kupuję, Ty rób jak uważasz.
Napisano 04.05.2011 - 19:41
Impreza Bin Ladena z kumplami na nagraniu , w tle którego słychać muzyczkę jest dowodem na przyznanie się do zamachu na budynki WTC? To chyba jakaś kpina.
Do tego rzucił mi Pan, jakby w twarz, stos linków, które pochodzą z wybujałego o wątpliwość źródła, chcąc tym samym zbyć mnie. Sprytne, ale to jedynie pokazuje brak wiarygodności pańskich przekonań.
Nadal uważam, że w tych linkach nie znajduje się jakikolwiek dowód na zbrodnię Bin Ladena wobec ameryki.
Niestety zaobserwowałem u Pana jedynie chęć manifestacji własnego ego w wymiarze triumfu, pewnie dla poklasku i prestiżu. Sądził Pan pewnie, że zjawią się w tym temacie tłumy i będą bić brawo.
Straciłem jedynie swój czas, więc motywuję się w tejże chwili do ewakuacji z tego wątku. Rozmowa z Panem jest bezcelowa.
Pozdrawiam.
Taght, Aquila posługuje się terminologią - dowód - w takim kontekście, że jemu wystarczy to, że Obama tak powiedział, że w telewizji podali taką informację i już. To starczy. To dla niego dowód. Jednak woli udawać, że nie widzi braku jakichkolwiek dowodów namacalnych w tych informacjach. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Najlepiej o tym wie chyba sam Aquila, który jest niestety dla niego w mniejszości entuzjastów obecnych wydarzeń. Do tego się jeszcze dziwi, że tak jest.
Zdajesz się być oburzony faktem, że część ludzkości nie łyka wszystkiego jak głodne pelikany i ośmiela się zadawać pytania, tudzież poddawać w wątpliwość oficjalną wersję.
A tam gdzie brakuje oparcia o fakty, twarde i niepodważalne, ludzie mają skłonność do tworzenia swoich - alternatywnych wersji wydarzeń. Które Ty zresztą nazywasz teorią spiskową.
Jednocześnie przypomnę Ci, że w naszej historii aż roi się od spisków, które mocno się różniły od podawanych przez rządzących prawd.
Oficjalna prawda:
Nr 1. Rzym w 64 podpalili chrześcijanie.
Nr. 2 Reichstag w 1933 podpalili komuniści.
Nr. 3 Musimy zaatakować Irak, ponieważ Saddam jest w posiadaniu BMR i broni chemicznej.
Powiedz mi proszę, ale tak od serca. Czy naprawdę uważasz, że dzisiejsi politycy nie kłamią, jeśli mają w tym polityczny interes?
Uważasz, że dzisiaj coś się zmieniło? A może od dzisiaj wszyscy politycy będą dotrzymywać obietnic wyborczych? I nagle przestaną naginać fakty tak, jak im to podpowiada polityczny interes?
Pytasz, dlaczego ludzie tworzą teorie spiskowe.
A ja odwrotnie, pytam jak długo można dać się dymać? Ile razy ktoś Cię musi oszukać, żebyś intuicyjnie wiedział, że oszustowi się nie wierzy?
1. Brak jest spójności i logicznej całości w oficjalnym wyjaśnieniu.
2. Oficjalne wyjaśnienie zawiera spore luki, tworząc tym samym miejsce do spekulacji.
3. Brak jest niezbitych dowodów, badań, na potwierdzenie oficjalnej wersji, lub badania/dowody są mocno dyskusyjne. lub/
4. Dowody/badania, ze względu na względy są utajnione.
5. Istnieją sprzeczne ze sobą oficjalne wyjaśnienia/ wersje wydarzeń.
Piszesz, że przecież Osama nie zaprzeczał oskarżeniom i sam się przyznał do zamachu z 11.9. A ja piszę, że pamiętam przynajmniej kilka takich zamachów terrorystycznych, do których przyznawało się po kilka organizacji. Ale skora już nie żyje, od kilku lat, a może od kilku dni, jak mówi oficjalna wersja, to czas na wyjawienie prawdy.
To ja zaplanowałem, przygotowałem i sfinansowałem zamachy z 11.9.
Mit Nr1.
Najpotężniejsze mocarstwo na świecie przez dekadę nie potrafi schwytać/ wyeliminować najgroźniejszego terrorysty wszech czasów?
To już lepiej było zlecić sprawę chłopakom z Prószkowa czy Wołomina. Odpowiednio ich zmotywować, dać sprzęt i możliwości. Dla 50 mln$ ludzie gotowi są sprzedać własną matkę, a nie tylko cel.
Historia nas uczy, że zastrzelić można nawet prezydenta najpotężniejszego kraju, ale terrorysty trzeba szukać przez 10 lat.
Ja drogi Aquilo tego nie kupuję, Ty rób jak uważasz.
Przyznanie się nie jest już od dawien dawna królową dowodów. A i tak nie ma nigdzie w 100% potwierdzonego przyznania się Osamy do 11 09. Nagranie na którym ten jegomość przyznaje, ze zaatakował Uesejej, jest totalnym fałszerstwem. Tak samo jak ta cała szopka z islamskim autorstwem zamachów w USA/londyn/Madryt.
A zatem drogi Aquilo, nie kłam/udawaj naiwnego więcej i wszyscy będziemy o ten 1% szczęśliwsi
Percy: You know, they do say that the Infanta's eyes are more beautiful than the famous Stone of Galveston.
Edmund: Mm! ... What?
Percy: The famous Stone of Galveston, My Lord.
Edmund: And what's that, exactly?
Percy: Well, it's a famous blue stone, and it comes ... from Galveston.
Edmund: I see. And what about it?
Percy: Well, My Lord, the Infanta's eyes are bluer than it, for a start.
Edmund: I see. And have you ever seen this stone?
Percy: (nods) No, not as such, My Lord, but I know a couple of people who have, and they say it's very very blue indeed.
Edmund: And have these people seen the Infanta's eyes?
Percy: No, I shouldn't think so, My Lord.
Edmund: And neither have you, presumably.
Percy: No, My Lord.
Edmund: So, what you're telling me, Percy, is that something you have never seen is slightly less blue than something else you have never seen.
Percy: (finally begins to grasp) Yes, My Lord.
Napisano 04.05.2011 - 19:43
Ta Wasza zatwardziałość w stylu "ani wy nas nie przekonacie, ani my was" świadczy tylko o Waszej głupocie. Bo tylko głupiec będzie się upierał, ze obie strony mogą mieć jednocześnie racjęZacytuję motto mojej ulubionej gry "Nic nie jest prawdą, wszystko jest dozwolone", ta dyskusja nie ma sensu bo wy nie przekonacie nas, my was, i tak się koło zamyka.
Użytkownik Ill edytował ten post 04.05.2011 - 20:51
Napisano 04.05.2011 - 19:52
Nie. To nie nasza głupota, tylko wyjątkowa bezczelność tych, którzy okłamują innych. Wmawianie ludziom, że Osama jest odpowiedzialny za 11 września 01, że to terrorysta itd. jest wielce haniebne, wręcz chamskie. Uwłacza też naszej inteligencji. Takie osoby powinny być napiętnowane i po prostu wyeliminowane z publicznego dyskursu, dla dobra nas wszystkich.Ta Wasza zatwardziałość w stylu "ani wy nas nie przekonacie, ani my was" świadczy tylko o Waszej głupocie. Bo tylko głupiec będzie się upierał, ze obie strony mogą mieć jednocześnie rację
Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 04.05.2011 - 20:07
Napisano 04.05.2011 - 20:24
Ta Wasza zatwardziałość w stylu "ani wy nas nie przekonacie, ani my was" świadczy tylko o Waszej głupocie. Bo tylko głupiec będzie się upierał, ze obie strony mogą mieć jednocześnie rację
Napisano 04.05.2011 - 20:30
Aquilo Twoja postawa jest porażająca. Dostałem ostrzeżenie za odrobinę prawdy o Tobie, ale to mnie nie zrazi. Uważam, że takie osoby jak Ty powinny dostać porządnego klapsa w cztery literki.Franku Drebinie - Twoja argumentacja jest porażająca Chapeau bas!
To nie ja, tylko Ty sugerujesz nam winę Al Kaidy. Wszyscy wiemy, że Al Kaida to sztuczny twór wywiadów USA i Izraela. Ty oczywiście tego nie wiesz, bo niby po co miałbyś to wiedzieć. Proszę Cię jedynie, abyś przestał wprowadzać innych w błąd. Czy to takie trudne? Czy Ty też przeszedłeś inicjację oświęcimską? Też widząc te stosy włosów i walizek poczułeś do nas wszystkich nienawiść i postanowiłeś w nagrodę mamić nas Twoimi syjonistycznymi mądrościami?Czy zatem podzielisz się z nami tą obszerną wiedzą na temat dowodów winy Al-Kaidy, którą oczywiście posiadasz, skoro tak ostro się na ten temat wypowiadasz? Myślę, że wszyscy na tym skorzystamy.
Napisano 04.05.2011 - 20:36
Napisano 04.05.2011 - 20:51
To nie ja, tylko Ty sugerujesz nam winę Al Kaidy. Wszyscy wiemy, że Al Kaida to sztuczny twór wywiadów USA i Izraela.
Napisano 04.05.2011 - 21:00
Użytkownik Templariusz edytował ten post 04.05.2011 - 21:02
Napisano 04.05.2011 - 21:05
I takie zachowanie jest dla mnie niewytłumaczalne, albo wytłumaczalne w jeden sposób - mamy do czynienia z syjonistycznym młodzieńcem, nienawidzącym gojów i starającym się wytłumaczyć syjonistyczne zbrodnie pokrętnymi, naciąganymi argumentami.Ty mało, że wybaczasz kłamcy, to nadal wierzysz w jego słowa.
Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 05.05.2011 - 03:49
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych