Napisano 04.05.2011 - 21:20
Aczkolwiek cieszy mnie, że zaczynasz rozumieć, iż nie koniecznie prawdą było to, co nam za prawdę podawano.
A ja myślę, że o lata świetlne wyprzedzasz mnie w rozwoju emocjonalnym i duchowym. Mogę wybaczyć kłamcy, ale nie potrafię ufać mu ponownie. Ty mało, że wybaczasz kłamcy, to nadal wierzysz w jego słowa. Gratuluję, to poziom niedostępny nawet dla buddyjskich mnichów.
Myślisz że w 64 teoria, że to Neron podpalił Rzym nie była spiskową?
Podobnie podpalenie Reichstagu. Też było teorią spiskową, dodam zwalczaną przez bojówki NSDAP.
Napisano 04.05.2011 - 21:25
Wmawianie ludziom, że Osama jest odpowiedzialny za 11 września 01, że to terrorysta itd. jest wielce haniebne, wręcz chamskie
Napisano 04.05.2011 - 21:36
Napisano 04.05.2011 - 21:41
A jaką korzyść miałoby USA z rozpowszechniania takiego kłamstwa? Ja nie widzę żadnej. A widzę między innymi możliwość gigakompromitacji w sytuacji, gdyby bin Laden osobiście za pomocą środków przekazu postanowił udowodnić, że żyje i czuje się świetnie.
Dowody,dowody, i jeszcze raz dowody, udowodnij nam swoje rację, przekonaj nas jakoś że śmierć Osamy to fikcja, że Obama kłamie...
Przekonaj mnie, że mówi prawdę
Napisano 04.05.2011 - 21:49
Przekonaj mnie, że mówi prawdę
Napisano 04.05.2011 - 22:08
To zrozumiałe, że nie wszystko co się mówi jest prawdą. Z tym, że w przypadku 9/11 nie musimy opierać się na tym, co mówią "rządowi kłamcy". Możemy opierać się na wyliczeniach fizyków, zdjęciach, nagraniach, wynikach śledztwa, dowodach pozostawionych przez samych przestępców itp...
Na miejscu katastrofy samolotu znajdujemy fragment dokumentu tożsamości porywacza. To nic dziwnego - bo wbrew "głosicielom Prawdy" przetrwało w tej katastrofie wiele innych podobnych materiałów. Nagrania z lotniska pokazują, jak on i jego kumple wsiadają do tego samolotu. Potem dowiadujemy się, że szkolił się on na pilota w USA i uzyskał odpowiednie uprawnienia (czyli umiał latać). Potem ze zdziwieniem odkrywamy, że otrzymywał od pewnych osób z krajów arabskich potężne sumy pieniędzy. No i że znajdował się w tak zwanej komórce z Hamburga. Która to była niczym innym niż tylko komórką Al-Kaidy. Ba - w końcu docieramy do nagrania na którym widać tę osobę siedzącą z innymi porywaczami w siedzibie Al-Kaidy w Afganistanie.
Jak wyżej - tu nie chodzi o wiarę politykom na słowo. Tu chodzi o analizę dowodów.
W Smoleńsku spadł samolot z prezydentem RP. Reichstag spłonął w wyniku spisku Hitlera. A zatem samolot spadł w wyniku spisku Tuska. Udowodnione!
No... tak właściwie to... nie. Ponieważ nie można wierzyć, że jakieś wydarzenie jest wynikiem spisku tylko i wyłącznie dlatego, że "spiski" istniały w przeszłości. Akurat podałem przykład ze Smoleńskiem, choć może trochę nietrafnie, bo przecież są i tacy co i tam widzą spisek (spiskomania). Zamiast niego możesz jednak wciąż sobie wstawić jakiekolwiek losowe wydarzenie które spiskiem nie było. A potem zauważyć, że przypisywanie temu zdarzenia miana "spisku" tylko dlatego, że Hitler spalił Reichstag, to gigantyczna przesada.
Przemo
Chyba nie zrozumiałeś mojego komentarza, chodziło mi o to że amerykanie nie ścigali go tylko dlatego że był szychą w Al Kaidzie, on wyrządził im wielką krzywdę i prawie każdy Amerykanin pragnął jego śmierci.Pan Obama nie jest jaszczurem a człowiekiem i też ma uczucia (chociaż to nie pasuje do waszych teorii).
Użytkownik mefistofeles edytował ten post 04.05.2011 - 22:13
Napisano 04.05.2011 - 22:29
Mogę wybaczyć kłamcy, ale nie potrafię ufać mu ponownie. Ty mało, że wybaczasz kłamcy, to nadal wierzysz w jego słowa. Gratuluję, to poziom niedostępny nawet dla buddyjskich mnichów.
Napisano 04.05.2011 - 22:32
-Gdyby Osama żył już by dał oznaki życia, ah no tak jest agentem CIA, i to wszystko zostało sfingowane
-Obama to taki sam człowiek jak my (nie jaszczur), i jest tak samo obłudny jak ty i ja
-Wiadomość o tym że Osama nie żyje, przyniosła same negatywne efekty (groźba zamachów,pogorszenie stosunków z Pakistanem), Obama nie ryzykowałby dla tych kilku % w wyborach, a tak przynajmniej Osama nie żyje.
-"Relacja na żywo" z tweetera (chociaż ten facet był pewnie podstawionym agentem)
http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html
Urzędnicy Stanów Zjednoczonych poinformowali, że nalot trwał mniej niż 40 minut, jednak Athar informował o obecności wojsk amerykańskich jeszcze dwie godziny później.
-Film z jego posiadłości w Abbotabadzie
http://www.youtube.com/watch?v=rr1bIsor2fc&feature=player_embedded#at=18
Napisano 04.05.2011 - 23:02
Napisano 05.05.2011 - 00:14
Napisano 05.05.2011 - 08:26
Napisano 05.05.2011 - 08:48
Bo nie ma do czego Jak zwykle filmik z paroma nadinterpretacjami i jednym jedynym słusznym tokiem myślenia ( ot chociażby to że rzekoma karta z zamachem na wieże WTC to karta o zwykłej bombie a nie samolotach - a karcianka była wydana PO zamachu Al-Kaidy z 1993 )Żaden zwolennik oficjalnej wersji 9/11 nie odniósł się do mojego postu. Czekam . . .
Pakistan już od dawna siedzi okrakiem i niby pomaga USA ale z drugiej strony pomaga tez terrorystom i od dawna dostaje za to zyebki. Nic nowego.Mamy kolejny element układanki Pakistan jest oskarżany o wspieranie i ukrywanie Osamy,
Zwykłe spekulacje medialne. Wiadomo, że prędzej zamach zdarzy sie w Pakistanie albo innej bananowej republice niż w Luksemburgu czy Polsce które ze sprawą mają mało wspólnego.chciałbym zauważyć, że w mediach już się wymienia kraję w których ma dojść do ataku, tak jak by to już było pewne.
Utajnione . Tak samo jak zdjęcia i filmy z każdej innej akcji wojskowej albo policyjnej. Nie jest to jakiś ewenement.gdzie są zdjęcia i film z akcji?
Prosze DOKŁADNIE przeczytać/posłuchać co powiedział Obama : Osama został pochowany w morzu Z ZACHOWANIEM tradycji i obrzędów islamskich. To troche coś innego niż pochowanie w morzu BO tak każe islam ( wersja tak bardzo wyśmiewana przez spiskowców a jak zwykle nie majaca nic wspolnego z rzeczywistością - jak z tymi plastykowymi nożami na pokładach samolotów ).Dlaczego ciało wyrzucono do morza pomimo tego, że nie ma wzmianki o takiej tradycji w Islamie?
Użytkownik Canaris edytował ten post 05.05.2011 - 08:52
Napisano 05.05.2011 - 09:23
Utajnione . Tak samo jak zdjęcia i filmy z każdej innej akcji wojskowej albo policyjnej. Nie jest to jakiś ewenement.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych