Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Spisek musi trwać" - reakcje na śmierć Osamy bin Ladena i inne przemyślenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
317 odpowiedzi w tym temacie

Najunet.
  • Tematów: 15
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Zdjęcie na pewno ujrzy światło dzienne , dajmy czas amerykańskiemu rządowi na dobry fake :)
  • -1

Fantasmagoria 44.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim skromnym zdaniem Osama jeszcze nie raz zostanie"zabity", przypominam że to już drugi raz, może ma 7 żyć jak kot :D
  • -1

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moim skromnym zdaniem Osama jeszcze nie raz zostanie"zabity", przypominam że to już drugi raz, może ma 7 żyć jak kot :D

Kot ma 9 żyć. Co ciekawe wszystkich doniesień o śmierci było właśnie 9, więc może już nie ożyje :mrgreen: Poza tym 9/1 (maja) 2011 (żart).
  • -1

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zdjęcie na pewno ujrzy światło dzienne , dajmy czas amerykańskiemu rządowi na dobry fake :)

Gdyby to był spisek to zdjęcia już dawno byłyby zrobione i to w takiej jakości że nikt by sie nie kapnął że to fake.

Celowo przejaskrawiasz pewne kwestie i sprowadzasz je do absurdu Mariushu. Dobrze wiesz, że nie o hologramy ani rakiety tu chodzi, a o pytania, które pozostają bez odpowiedzi.

A jakież to pytania pozostają bez odpowiedzi ?? Bo wbrew kłamstwom ludzi od Loose Change i innych przebudzonych badziewi wszystkie najważniejsze pytania doczekały sie odpowiedzi.

Wszystkie wątpliwości nt śmierci Bin Ladena nie biorą się stąd, że ludzie wszędzie weszą spisek tylko ze skandalicznie prowadzonego śledztwa w sprawie 9/11.

Jakieś przykłady tego skandalicznie prowadzonego śledztwa ??? Tylko nie wklejaj żadnego przebudzonego filmiku ....
  • 0

#110 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.
  • Tematów: 0

Napisano

Wszystkie wątpliwości nt śmierci Bin Ladena nie biorą się stąd, że ludzie wszędzie weszą spisek tylko ze skandalicznie prowadzonego śledztwa w sprawie 9/11.

Czy wam ktokolwiek dogodzi? 9/11 - skandalicznie prowadzone śledztwo, Smoleńsk - skandalicznie prowadzone śledztwo, kibole z hołotą - skandalicznie prowadzona sprawa :mrgreen:
  • 0

#111 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Gdyby to był spisek to zdjęcia już dawno byłyby zrobione i to w takiej jakości że nikt by sie nie kapnął że to fake.

Wybacz, ale fałszywe zdjęcia przedstawiane przez media w jaki sposób można inaczej odbierać? Myśleli, że to przejdzie? Jednak ludzie się połapali, że to pic na wodę. Co natomiast media zrobiły? - A no wiedzieliśmy, że to fotomontaż.
To po co fałszywki w takim razie upubliczniać? Koniecznie chcieli zrobić z tego dowód? Coś nie wyszło.
A obecnie mamy taką sytuację, że media bez dowodów rozpowszechniając informacje o śmierci Bin Ladena zdecydowały o jego śmierci bez względu na to, czy on żyje czy nie.

Wiesz idąc Twoim tokiem myślenia, to nawet nie wiadomo, czy Obama zamiast oglądać Bin Ladena nie robił tego:

Dołączona grafika

A jakież to pytania pozostają bez odpowiedzi ?? Bo wbrew kłamstwom ludzi od Loose Change i innych przebudzonych badziewi wszystkie najważniejsze pytania doczekały sie odpowiedzi.

Jakie?? Takich pytań jest dziesiątki. Zadam Ci tylko dwa, na które nie będziesz umiał odpowiedzieć albo mnie zbędziesz jakimś niepoprawnym tekstem.

1. Dlaczego rząd USA uniemożliwił kobietom zmarłych ofiar powstanie specjalnej komisji wyjaśniającej wydarzenia 9/11? Zablokowali im tą możliwość niestety i to jest fakt.
2. Dlaczego Bush na tym nagraniu skłamał w sprawie 9/11?
http://www.youtube.com/watch?v=Sm73wOuPL60&feature=related

Nie obrażając małp, chyba tylko małpa dałaby się na to nabrać, a takich pytań z nieścisłościami mógłbym Ci zadawać pisząc całą książkę.

Jakieś przykłady tego skandalicznie prowadzonego śledztwa ??? Tylko nie wklejaj żadnego przebudzonego filmiku ....

Dobry jesteś.
  • 2

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Roztrząsacie sprawę Osamy, w autorowi chyba chodziło o coś innego.
O to, że zwolennicy wszelkich teorii spiskowych zawsze znajdą jakieś wyjaśnienie by kontynuować wątek jakiegoś tam spisku. Odrzucają racjonalne wyjaśnienia i na swój sposób wyjaśnią każdą zawiłość spiskową. Nawet w najbardziej idiotyczny i zawiły sposób, byle puzzle układanki znalazły swoje miejsce. Jak pojawią się jakieś argumenty których nie potrafią wyjaśnić to od razu słuchać standardowe"naukowy mainstream kierowany przez rząd", ignorują fakty im niewygodne a na końcu zaczynają zwymyślać od agentów i krzyczeć o zmanipulowaniu przez media.

Tylko, nie wiem czy sami zdają sobie z tego sprawę, ale sami są zmanipulowani przez youtube i otaczające ich środowisko fanów teorii spiskowych. Z jednej strony odrzucają to co jest w TV i mediach, z drugiej strony łykają każdą głupotę na youtube czy przemyślenia anonimowych nawiedzonych na blogach.

W sumie to są dwa obozy.
Jedni na widok jakiegoś filmiku na youtube z latającą kropką zanim zaczną krzyczeć disclosure, kolejny dowód, to szukają jakiejś przesłanki, dowodu, że to jest faktycznie prawdziwe.
Drudzy zakładają od razu, że to jest prawdziwe i starają się to tylko jakoś potwierdzić. Najczęściej robią to bardzo powierzchownie. I wystarczy im nawet bardzo niewyraźny film. Jakiś cień w krzakach i już okazuje się, że film przedstawia prawdziwego kosmitę.

Tak jak było z tym martwym ufokiem co ostatnio znaleziono gdzieś tam w Rosji. Ci co najbardziej zatwardziali nawet po wyjaśnieniu całej sprawy, zamiast przyjąć to do wiadomości, zaczęli doszukiwać się czegoś podejrzanego w wyjaśnieniu całej sprawy. I to są Ci prawdziwi fani teorii spiskowych którzy zawsze znajdą coś spiskowego nawet w czymś oczywistym i jasnym dla normalnych ludzi.

Najlepsze jest to, że fanatycy teorii spiskowych uważają się za "poszukujących prawdy". Ja mam jednak jakieś dziwne wrażenie, że to właśnie sceptykom, którzy dokładnie analizują temat zanim stwierdzą, że coś może być na rzeczy, zawdzięczamy wyjaśnienie wielu historii.
Chociażby ten filmik z lat 30 ubiegłego wieku co niby przedstawiał kosmitę i latający statek. Ktoś, zanim krzyknął że to prawdziwy filmik, podrapał się po nosie i przeanalizował klatki i animację. Ktoś inny zauważył działanie filtru postarzającego, dodającego paski i kropki (jego działanie było widoczne na cyfrach).
I jak dla mnie to właśnie sceptycy są tymi co poszukują prawdy, nie grupka co najgłośniej krzyczy UFO, UFO, UFO !

I ja wolę tych co jak Mulder, chcą wierzyć, ale zanim to zrobią to potrzebują niezbitego dowodu. A nie tych co wierzą i szukają za wszelką cenę dowodu.
  • 6

#113 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Tylko, nie wiem czy sami zdają sobie z tego sprawę, ale sami są zmanipulowani przez youtube i otaczające ich środowisko fanów teorii spiskowych. Z jednej strony odrzucają to co jest w TV i mediach, z drugiej strony łykają każdą głupotę na youtube czy przemyślenia anonimowych nawiedzonych na blogach.

Tak, oczywiście.
To w którym miejscu ludzie są zmanipulowani będąc świadkami nieudolności Busha podczas jego kłamliwych wypowiedzi?

http://www.youtube.com/watch?v=-sulDYYAiCU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=tSBgGXoNgrQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=FD7BDP3XMG0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=USnxe7hxP4I&feature=related

A Wy takiemu człowiekowi uwierzyliście na słowo, pomimo tego, że to jest kłamca o braku jakiejkolwiek aparycji.
Tak samo wierzycie Obamie - NA SŁOWO.

Kto jest bardziej zmanipulowany?

Użytkownik Muhad edytował ten post 06.05.2011 - 09:05

• 2

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Celowo przejaskrawiasz pewne kwestie i sprowadzasz je do absurdu Mariushu. Dobrze wiesz, że nie o hologramy ani rakiety tu chodzi, a o pytania, które pozostają bez odpowiedzi.

Ty chyba sobie jaja robisz:) Przytocz więc te odpowiedzi, na które się doczekałeś odnośnie:

1. Wypowiedzi Donalda Rumsfelda

2. Nieomal symetrycznego zawalenia WTC 7 na skutek niesymetrycznych uszkodzeń konstrukcyjnych,

3. Co się stało z czarnymi skrzynkami z lotów AA 11 i UA 175?

Masz trzy na początek, odpowiedz przynajmniej na jedno.

Śledztwo w sprawie Tytanica wszczęto po 6 dniach, w sprawie zabójstwa JFK po 7 dniach, w sprawie Pearl Harbor po 8 dniach, w sprawie 9/11po ....411 dniach. Dochodzenie trwało 17 miesięcy z budżetem 17 milionów USD. Dla porównania śledztwo związane z Moniką Lewinsky kosztowało 40 milionów. Oficjalny raport nt 9/11 w zasadzie całkowicie pomija kwestie WTC7.

Aby zrozumieć genezę tych ataków należy zastanowić się kto na tym skorzystał. Po ataku Kongres w ciągu 6 tygodni przyjmuje ustawę ograniczającą swobody obywatelskie. Możliwe jest także zaatakowanie każdego pod pretekstem walki z terroryzmem.
  • 1

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Muhad
Dla Ciebie wypowiedzi niezbyt lotnego prezydenta USA, są dowodem iż cała TV kłamie i jesteśmy nią manipulowani ?

Oglądając TV i youtube, i czytając blogi będziemy narażeni na manipulację. Możesz sobie wklejać kłamstwa z TV, ja mogę ci powklejać kłamstwa z youtube czy głupoty pisane na poczytnych blogach. W zasadzie to monitorpolski jest świetnym przykładem, jak manipulując faktami można z mózgu czytającego zrobić papkę i wcisnąć mu każdą głupotę.
  • 3

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Muhad
Dla Ciebie wypowiedzi niezbyt lotnego prezydenta USA, są dowodem iż cała TV kłamie i jesteśmy nią manipulowani ?

Oglądając TV i youtube, i czytając blogi będziemy narażeni na manipulację. Możesz sobie wklejać kłamstwa z TV, ja mogę ci powklejać kłamstwa z youtube czy głupoty pisane na poczytnych blogach. W zasadzie to monitorpolski jest świetnym przykładem, jak manipulując faktami można z mózgu czytającego zrobić papkę i wcisnąć mu każdą głupotę.

Przykład z Bin Ladenem wpisuje się w ogólny stereotyp. Media usiłowały manipulować zawsze, manipulują obecnie i manipulować będą. To leży w ich naturze. Sęk w tym jak kto to odbierze. Tak naprawdę są trzy grupy odbiorców: Pierwsza łyka wszystko jak pelikan wodę i prawda usłyszana z oficjalnego źródła jest prawdą objawioną. Druga grupa cokolwiek by nie usłyszałą to wszędzie węszy spisek. Trzecia grupa analizuje informacje i w wątpliwość podaje jedynie nieścislości. Oczywiście tę grupę usiłuje się zaszufladkować do spiskowców:) Prawda jest jednak taka: Gdyby nie było ludzi z tej trzeciej grupy do dzisiaj żylibyśmy w przeświadczeniu, że Rzym podpalili chrześcijanie a w Katyniu Polaków wymordowali Niemcy.

Czy wam ktokolwiek dogodzi? 9/11 - skandalicznie prowadzone śledztwo, Smoleńsk - skandalicznie prowadzone śledztwo, kibole z hołotą - skandalicznie prowadzona sprawa :mrgreen:

Jeżeli odnosisz się do mojego postu to używaj liczby pojedynczej. Nigdzie nie napisałem, że Smoleńsk to skandalicznie prowadzone śledztwo a sprawa kiboli to skandalicznie prowadzona sprawa. Jesteś idealnym przykładem z mojego postu kilka linijek wyżej:) Usiłujesz przypiąć komuś łatkę dorabiając do tego swoją ideologię i wkładając mi w usta coś czego nie powiedziałem.

Amen

Użytkownik mefistofeles edytował ten post 06.05.2011 - 08:48

• 0

#117 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

Pisałem to tak ogólnie - nie bierz tego do siebie ;)

Po prostu widzę spory trend u wielu do negowania wszystkiego - każdy z nich po prostu znacznie lepiej by wszystko prowadził/zrobił/zbadał... to takie... Polskie? :D

Użytkownik Razor edytował ten post 06.05.2011 - 08:50

• 0

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Strona oficjalna stosuje prostą, ale skuteczną taktykę - z całych sił obszczekuje najgłupsze elementy teorii spiskowych po to by przemilczeń najbardziej niewygodne fakty.

Heh no nie moja wina, że teorie spiskowe zawierają te głupie elementy. ;)
Strona spiskowców robi jeszcze ciekawszą rzecz - dopatruje się jakiś drobnych (czasami nic nieznaczących) nieścisłości i na tej podstawie tworzy rozmaite teorie, zazwyczaj mające niewiele wspólnego z rzeczywistością.
Ja nie uważam, że wersja oficjalna ZAWSZE jest prawdziwa i że rząd zawsze ma racje. Za to niektórzy przesadzają w drugą stronę - mówiąc, że rząd zawsze kłamie. ;)

Co do manipulacji - jesteśmy stale manipulowani (nie tylko przez media!) często nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Panowie, żony też wami manipulują, bo zapewne potrafią wpłynąć swoim zachowaniem na podejmowane przez was decyzje. ;)
A pisanie kto jest bardziej lub mniej zmanipulowany moim zdaniem nie ma większego sensu. ;)

Użytkownik domino edytował ten post 06.05.2011 - 10:08

• 0

Vindir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pisałem to tak ogólnie - nie bierz tego do siebie

Po prostu widzę spory trend u wielu do negowania wszystkiego - każdy z nich po prostu znacznie lepiej by wszystko prowadził/zrobił/zbadał... to takie... Polskie?

I odwrotnie, jest też spory trend do przypinania łatek typu "spiskowiec", "anarchista", "syjonista" tylko dlatego, że ktoś może mieć inne zdania od kogoś kto całkowicie wierzy w wypowiedź (jedną, jedyną) Obamy, że Osama nie żyje.

Takie słowne przepychanki na poziomie uczniów 6 klasy podstawówki "Moja trawa jest zieleńsza niż Twoja", Panowie i Panie więcej powagi, ogłady i skupiania się na faktach.

Na moje oko jest jeszcze za wcześnie, żeby podać jedną konkretną odpowiedź na temat śmierci Osamy, ja osobiście już słyszałem takie:
- bronił się i zasłaniał kobietą
- nie bronił się i dostał kulkę
- został spętany a potem zastrzelony

Podchodzę do tego z dystansem bo na moje oko to jak na razie lanie wody i próba za wszelką cenę przyciągnięcia widza do ekranu, nawet jeżeli pojawia się jakaś nowa pierdółka w stylu plastikowy pistolet.

Pozdrawiam i zachowujmy się jak dorośli podczas normalnej ludzkiej dyskusji.

Użytkownik Vindir edytował ten post 06.05.2011 - 10:06

• 1

Balrog84.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Osama NIE jest winny za 09/11 wg FBI :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych