Za czasów prezydentury Lecha Kaczyńskiego zostały przekroczone wszystkie granice przyzwoitości z przyzwoleniem pełnym prokuratury, sądów oraz ABW.
No ba,
http://nt.interia.pl...ego,976033,1275Tylko od kiedy takie - ewentualne - naruszenia prawa są pacyfikowane przez antyterrorystów jakbyśmy mieli do czynienia z rozbijaniem mafii lub zorganizowanej grupy przestępczej.
a niewinna strona satyryczna zostaje spacyfikowana przez antyterrorystów.
To do owego Mario PL powinni pójść antyterroryści a nie do administratora a potencjalny zabójca jest na wolności.
Widzę, że lubisz naciskać na słowo
antyterroryści - grupą zajmującą się realizacją w ABW jest V Wydział Zabezpieczenia Realizacji i
NIE BRAŁ ON UDZIAŁU W TEJ SPRAWIE. Przyszło prawdopodobnie po prostu dwóch smutnych panów...
Właśnie dziwi mnie to kiedy politycy nazywają Premiera czy Prezydenta zdrajcami i obrzucają innym ciężkimi inwektywami całkowicie bezkarnie (vide dawniej nazwanie LK całkowicie bezkarnie durniem i chamem)
No ba,
Już podałem przykłady
Nie znajdę Ci wypowiedzi w podobnym tonie, z prostego powodu - Jarek wie, jak grać na nastrojach. Wie jak subtelnie podkręcić ogień pod tym garnkiem z wodą i powoli czekać na wrzątek. Jeśli to co wkleiłem, Cię nie przekonuje - to sorry, zakończmy rozmowę. Po za tym, dlaczego mam się nie zasłaniać 10 kwietnia? To PiS wówczas najwięcej mówił o potrzebie przemiany i uspokojenia się. Co się działo później? Spójrz niżej:
"Uważałem, że przynajmniej w sensie moralnym i politycznym, Donald Tusk i jego otoczenie ponoszą odpowiedzialność za katastrofę. Abstrahuję od odpowiedzialności karnej”
"Niezależnie od wyników badań, o których tutaj mówimy, tacy ludzie jak Donald Tusk, jak Bronisław Komorowski, jak Radosław Sikorski, jak Bogdan Klich, (...) jak Tadeusz Arabski muszą zejść z polskiej sceny politycznej raz na zawsze"
"wprowadzeniem do gry przeciwko prezydentowi RP obcego państwa, w tym wypadku Rosji"
"Toczy się walka z tym, co zmierza do tego, żeby uczcić pamięć Lecha Kaczyńskiego i wszystkich ofiar katastrofy"
"wojna z prezydentem trwa, nawet wtedy gdy on nie żyje". "Kiedyś walczono z nim jako żywym człowiekiem, który pełni najwyższy urząd w państwie. Dzisiaj walczy się z nim jako z symbolem"
Pani Fotyga:
"Na pewno to, co teraz dzieje się w Polsce, jest zagrożeniem demokracji. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby komuś przyszło do głowy zdelegalizować PiS. Powoli nastrój społeczny jest tworzony do tego typu akcji"
"Jeśli się pisze, że <dobrze byłoby, gdyby Fotydze ktoś dał w łeb>, to właśnie jest przygotowywanie gruntu pod ataki, także fizyczne"
"To jest stan bliski zdradzie. Na pewno nie działano w zgodzie z konstytucją. Jest w niej napisane, że polskie organy władzy: prezydent, premier, minister spraw zagranicznych w sprawach polityki zagranicznej mają współdziałać wewnętrznie, ustalać wspólne stanowiska, a dopiero potem prowadzić gry na zewnątrz. Donald Tusk to złamał"
Z gazety:
"Na koniec Anna Fotyga stwierdza, że Polska jest już w rosyjskiej strefie wpływów, a rząd sprzedał śledztwo w sprawie katastrofy tupolewa."
Tu taka skrótowa wizualizacja:
Do tego dodajmy to o czym pisałem:
- Zarzucanie Tuskowi zamachu na prezydenta RP
- Zarzucanie obecnemu prezydentowi, że został wybrany przypadkiem i przywłaszczył sobie funkcję
- Co miesięczne pochody pod pałac mające Bronkowi uświadomić to o czym napisałem wyżej
- Sugestia pana Hoffmana, żeby "powiesić na gałęzi Palikota"
- Sugestia, że należy walczyć z tymi którzy chcą odebrać krzyż
- Próba zrzucenia odpowiedzialności za pobicie starszego mężczyzny pod krzyżem na premiera (wtf?) i rząd
I to wszystko działo się w ciągu pół roku. Szukając w głąb na 100% znalazłbym większe kwiatki, ale jak chcesz sobie mydlić oczy, to proszę bardzo...
edit:
No i mówienie o "brutalnym ataku terrorystycznym" oraz o potępieniu "metody przemocy i zabijania przeciwników politycznych" też jest fajne, i w ogóle nie gra na uczuciach?
http://www.tvn24.pl/-1,1678537,0,1,doszlo-do-brutalnego-ataku-terrorystycznego,wiadomosc.html
edit2:
Czy jakiekolwiek media stojące za PiS, odważyłby się wyciągnąć np. coś takiego?
http://www.tvn24.pl/-1,1678609,0,1,corka-rostowskiego-bez-egzaminow-w-msz,wiadomosc.html
Nie sądzę...
W dzisiejszych programach "Kawa na ławę" i "Loża prasowa" w TVN24 wszyscy uznali tą interwencje ABW za groteskę a przecież TVN24 to nie Radio Maryja.
Po raz enty moralność Kalego - jak TVN jest w zgodzie z tym co uważasz za słuszne, to "TVN to nie Radio Maryja" - w każdej innej sytuacji to manipulacyjne, zakłamane media, które przecież złego słowa na rząd i prezydenta nigdy nie wypowiadają...
Jedyne zagrożenie jakie niosły tamte treści to obniżka słupków PO.
Podobnie było/jest z kibicami którzy rozwijali prześmiewcze transparenty na meczach, więc Tusk zaczął zamykać stadiony w ramach odwetu i ku przestrodze żeby takie incydenty nie miały już miejsca bo wybory tuż tuż.
O żadne bezpieczeństwo kibiców nie chodziło a 500 zł mandaty za transparenty tylko to potwierdziły.
PO dostaje białej gorączki, bo nagle dobra passa się skończyła.
Ale ja nie narzekam bo każda taka akcja to strzelanie sobie w stopę.
Oby tak dalej a PO będzie musiało wprowadzić stan wyjątkowy żeby utrzymać władzę, bo czym więcej represji tym słupki w dół.
Tak tak, a fakt, że organizujemy imprezę przez którą oczy połowy świata są zwrócone w naszą stronę to nieistotna bzdeta. I to, że to Ziobro pierwszy rozpoczął "walkę z bandyctwem stadionowym" (vide akcja "zero tolerancji"), ale nie zrobił nic poza gadaniem na paru konferencjach prasowych to też bzdeta...