Skocz do zawartości

ABW wali do drzwi internauty o 6.00 rano

• Zamknięty Temat jest zamknięty
78 odpowiedzi w tym temacie

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A mnie się w głowie nie mieści, że ktoś komentuje sprawę o której ma zerowe pojecie. Strona cały czas jest w internecie. Wywieszone jest na niej oświadczenie admina. Sam zdjął główną zawartość, zastępując ją swoją wypowiedzią. Zastanawiam się tylko - po co? Skoro nie czuje się winien, powinien wszystko zostawić jak jest.

A nie czytałeś, że pracownik ABW zabezpieczył (czyt. zabrał gdzieś do magazynu) sprzęt na którym autor miał materiały potrzebne do prowadzenia strony? To taka sama metoda postępowania jak z Kluską albo JTT, najpierw skarbówka zajmuje środki i wykańcza firmę, a po 10 latach przyznaje się do błędu - oczywiście nikt z urzędników nie ponosi odpowiedzialności. PO wyjedzie na taczkach, to nie Korea Pn żeby rząd mógł robić co chce i żeby nic nie można było powiedzieć na Komor-Sena.
  • 2

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

PO ma to do siebie, że jest sprytna i umie połączyć własnych wrogów z wrogami publicznymi. Mnie nie obchodzi za co kibole dostają kary. Mogą dostać nawet za nieogoloną twarz, dopóki są kibolami, rozwalają stadiony i uniemożliwiają obejrzenie meczu na stadionie to każdy środek tylko uświęca cel. Nie ukrywam, że ciężko mi nazwać kiboli ludźmi.

D.B.
Mandat dostałeś za złe słownictwo a nie transparent. Nie wiem jak ci to udowodnili, ale to już twoja sprawa. Jeśli krzyczałeś te żałosne hasła to masz co chciałeś. Stadion to nie miejsce na chamskie zachowania, do oglądania widowiska sportowego.

Niegoslav
Satyra to krytyka w humorystycznym tonie, a nie zwyczajnie chamskie i prostackie obrażanie głowy państwa. Zaś sami polityce mogą sobie więcej pozwolić bo są chronieni immunitetem.

Pozdrawiam

@UP
Nie wiem gdzie ci tu PO zaszkodziła. Oni są winni tylko tego że wciąż mamy takie po..ekhem...walone prawo i najpierw zniszczą cię, potem uniewinnią a na końcu ośmiesza jak będziesz domagał się odszkodowania w sądach. Nie potrzeba tu żadnego wysoko postawionego, a tylko kilku urzędasów którzy nie potrafią już normalnie myśleć tylko wszędzie szukają nieprawidłowości. (Niestety mam przykład z życia).

Użytkownik PaZi edytował ten post 22.05.2011 - 19:21

• 0

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

PO ma to do siebie, że jest sprytna i umie połączyć własnych wrogów z wrogami publicznymi. Mnie nie obchodzi za co kibole dostają kary. Mogą dostać nawet za nieogoloną twarz, dopóki są kibolami, rozwalają stadiony i uniemożliwiają obejrzenie meczu na stadionie to każdy środek tylko uświęca cel. Nie ukrywam, że ciężko mi nazwać kiboli ludźmi.

czy widzicie sens z kims tak ograniczonym dyskutowac?

Edycja: Kurczak

Dołączona grafika

• 0

#49 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.
  • Tematów: 0

Napisano

Za czasów prezydentury Lecha Kaczyńskiego zostały przekroczone wszystkie granice przyzwoitości z przyzwoleniem pełnym prokuratury, sądów oraz ABW.

No ba,
http://nt.interia.pl...ego,976033,1275

Tylko od kiedy takie - ewentualne - naruszenia prawa są pacyfikowane przez antyterrorystów jakbyśmy mieli do czynienia z rozbijaniem mafii lub zorganizowanej grupy przestępczej.

a niewinna strona satyryczna zostaje spacyfikowana przez antyterrorystów.

To do owego Mario PL powinni pójść antyterroryści a nie do administratora a potencjalny zabójca jest na wolności.

Widzę, że lubisz naciskać na słowo antyterroryści - grupą zajmującą się realizacją w ABW jest V Wydział Zabezpieczenia Realizacji i NIE BRAŁ ON UDZIAŁU W TEJ SPRAWIE. Przyszło prawdopodobnie po prostu dwóch smutnych panów...

Właśnie dziwi mnie to kiedy politycy nazywają Premiera czy Prezydenta zdrajcami i obrzucają innym ciężkimi inwektywami całkowicie bezkarnie (vide dawniej nazwanie LK całkowicie bezkarnie durniem i chamem)

No ba,

Już podałem przykłady :P

Nie znajdę Ci wypowiedzi w podobnym tonie, z prostego powodu - Jarek wie, jak grać na nastrojach. Wie jak subtelnie podkręcić ogień pod tym garnkiem z wodą i powoli czekać na wrzątek. Jeśli to co wkleiłem, Cię nie przekonuje - to sorry, zakończmy rozmowę. Po za tym, dlaczego mam się nie zasłaniać 10 kwietnia? To PiS wówczas najwięcej mówił o potrzebie przemiany i uspokojenia się. Co się działo później? Spójrz niżej:

"Uważałem, że przynajmniej w sensie moralnym i politycznym, Donald Tusk i jego otoczenie ponoszą odpowiedzialność za katastrofę. Abstrahuję od odpowiedzialności karnej”

"Niezależnie od wyników badań, o których tutaj mówimy, tacy ludzie jak Donald Tusk, jak Bronisław Komorowski, jak Radosław Sikorski, jak Bogdan Klich, (...) jak Tadeusz Arabski muszą zejść z polskiej sceny politycznej raz na zawsze"

"wprowadzeniem do gry przeciwko prezydentowi RP obcego państwa, w tym wypadku Rosji"

"Toczy się walka z tym, co zmierza do tego, żeby uczcić pamięć Lecha Kaczyńskiego i wszystkich ofiar katastrofy"

"wojna z prezydentem trwa, nawet wtedy gdy on nie żyje". "Kiedyś walczono z nim jako żywym człowiekiem, który pełni najwyższy urząd w państwie. Dzisiaj walczy się z nim jako z symbolem"

Pani Fotyga:

"Na pewno to, co teraz dzieje się w Polsce, jest zagrożeniem demokracji. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby komuś przyszło do głowy zdelegalizować PiS. Powoli nastrój społeczny jest tworzony do tego typu akcji"

"Jeśli się pisze, że <dobrze byłoby, gdyby Fotydze ktoś dał w łeb>, to właśnie jest przygotowywanie gruntu pod ataki, także fizyczne"

"To jest stan bliski zdradzie. Na pewno nie działano w zgodzie z konstytucją. Jest w niej napisane, że polskie organy władzy: prezydent, premier, minister spraw zagranicznych w sprawach polityki zagranicznej mają współdziałać wewnętrznie, ustalać wspólne stanowiska, a dopiero potem prowadzić gry na zewnątrz. Donald Tusk to złamał"

Z gazety:
"Na koniec Anna Fotyga stwierdza, że Polska jest już w rosyjskiej strefie wpływów, a rząd sprzedał śledztwo w sprawie katastrofy tupolewa."

Tu taka skrótowa wizualizacja:
Dołączona grafika

Do tego dodajmy to o czym pisałem:
- Zarzucanie Tuskowi zamachu na prezydenta RP
- Zarzucanie obecnemu prezydentowi, że został wybrany przypadkiem i przywłaszczył sobie funkcję
- Co miesięczne pochody pod pałac mające Bronkowi uświadomić to o czym napisałem wyżej
- Sugestia pana Hoffmana, żeby "powiesić na gałęzi Palikota"
- Sugestia, że należy walczyć z tymi którzy chcą odebrać krzyż
- Próba zrzucenia odpowiedzialności za pobicie starszego mężczyzny pod krzyżem na premiera (wtf?) i rząd

I to wszystko działo się w ciągu pół roku. Szukając w głąb na 100% znalazłbym większe kwiatki, ale jak chcesz sobie mydlić oczy, to proszę bardzo...

edit:

No i mówienie o "brutalnym ataku terrorystycznym" oraz o potępieniu "metody przemocy i zabijania przeciwników politycznych" też jest fajne, i w ogóle nie gra na uczuciach?

http://www.tvn24.pl/-1,1678537,0,1,doszlo-do-brutalnego-ataku-terrorystycznego,wiadomosc.html

edit2:

Czy jakiekolwiek media stojące za PiS, odważyłby się wyciągnąć np. coś takiego?

http://www.tvn24.pl/-1,1678609,0,1,corka-rostowskiego-bez-egzaminow-w-msz,wiadomosc.html

Nie sądzę...

W dzisiejszych programach "Kawa na ławę" i "Loża prasowa" w TVN24 wszyscy uznali tą interwencje ABW za groteskę a przecież TVN24 to nie Radio Maryja.

Po raz enty moralność Kalego - jak TVN jest w zgodzie z tym co uważasz za słuszne, to "TVN to nie Radio Maryja" - w każdej innej sytuacji to manipulacyjne, zakłamane media, które przecież złego słowa na rząd i prezydenta nigdy nie wypowiadają...

Jedyne zagrożenie jakie niosły tamte treści to obniżka słupków PO.
Podobnie było/jest z kibicami którzy rozwijali prześmiewcze transparenty na meczach, więc Tusk zaczął zamykać stadiony w ramach odwetu i ku przestrodze żeby takie incydenty nie miały już miejsca bo wybory tuż tuż.
O żadne bezpieczeństwo kibiców nie chodziło a 500 zł mandaty za transparenty tylko to potwierdziły.
PO dostaje białej gorączki, bo nagle dobra passa się skończyła.
Ale ja nie narzekam bo każda taka akcja to strzelanie sobie w stopę.
Oby tak dalej a PO będzie musiało wprowadzić stan wyjątkowy żeby utrzymać władzę, bo czym więcej represji tym słupki w dół.

Tak tak, a fakt, że organizujemy imprezę przez którą oczy połowy świata są zwrócone w naszą stronę to nieistotna bzdeta. I to, że to Ziobro pierwszy rozpoczął "walkę z bandyctwem stadionowym" (vide akcja "zero tolerancji"), ale nie zrobił nic poza gadaniem na paru konferencjach prasowych to też bzdeta...
  • 2

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

D.B.
Mandat dostałeś za złe słownictwo a nie transparent. Nie wiem jak ci to udowodnili, ale to już twoja sprawa. Jeśli krzyczałeś te żałosne hasła to masz co chciałeś. Stadion to nie miejsce na chamskie zachowania, do oglądania widowiska sportowego.

Po pierwsze mandat nie mój.
Po drugie, były one wlepiane podczas wiecu przed Urzędem Wojewódzkim w Białymstoku, a nie na meczu (może do tego doprowadzą, ale z egzekwowaniem może być problem 40.000 osób...). Więc nie siej fermentu. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=CHJfVOSdoDU

Po trzecie stadion to nie teatr, choć niektóre spektakle wręcz przekleństwami są przesiąknięte ( np. sztuka Michała Walczaka "Amazonia").

Jak ktoś był na meczu, to wie, że najbardziej wygadany jest sektor rodzinny ;) (wulgaryzmy)

http://www.youtube.com/watch?v=yrSu8GmTr2A&feature=channel_video_title

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 22.05.2011 - 21:55

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie. Nie. I jeszcze raz nie. To co mówią ludzie, że to zamykanie niewinnych, cenzura i wogóle hańba niech się stukną w głowę. Jak najbardziej zgadzam się z tym, że jest sprawa przeciwko tej osobie. I tutaj kieruje pytanie. Jeśli ktoś zrobił specjalnie stronę, jednego z was i wyśmiewał was, bluzgał i co tyło mu się podoba, to czy mielibyście to gdzieś i się tym nie przejmowali ? No oczywiście, że nie, przecież to byłaby cenzura, niech pisze co chcę a ludzie niech patrzą na was z pogardą i uśmiechem.
  • 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oświadczenie ABW

W związku z dyskusją dotyczącą działań organów państwa w sprawie witryny internetowej www.antykomor.pl, poniżej przedstawiamy fragmenty treści oceny prawnej Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego w tej sprawie.

(…) Na ww. witrynie internetowej zamieszczony został materiał w postaci dwóch gier komputerowych o nazwie „Komor-killer” oraz „Komor-szoter”. Wskazane gry polegają na strzelaniu do wizerunku Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego. Gry te możliwe są do pobrania i zainstalowania na komputerze bezpośrednio ze strony głównej witryny. Strona nie wymaga podania żadnych haseł ani przeprowadzenia żadnego procesu rejestracji. Czynnością wystarczającą do zainstalowania gry jest jedynie dwukrotne kliknięcie na ikonę programu (przedstawiającą Prezydenta Bronisława Komorowskiego, któremu po chwili zostaje przestrzelona głowa). Po otwarciu aplikacji „Komor-szoter” pokazują się zdjęcia Prezydenta i Pierwszej Damy. Gracz, sterując myszką, porusza celownikiem, a klikając przyciskiem myszy, oddaje strzał do postaci Prezydenta albo jego małżonki. Instalacja programu „Komor-killer” polega na rzucaniu w wizerunek Prezydenta różnymi przedmiotami (fekaliami, młotkiem i innymi) aż do momentu zabicia postaci. (…) Na tej samej stronie zamieszczone zostały także odnośniki do linka zatytułowanego „zdjęcia”, gdzie zainstalowano zdjęcia przedstawiające Prezydenta jako: prostytutkę, homoseksualistę, pijaka, uczestnika czynności seksualnych, porównujące go do Józefa Stalina oraz innych polityków byłego ZSRR. (…)

Komentarz zawierający informacje, iż program nie jest zapowiedzią zamachu na Prezydenta RP pojawia się dopiero po zainstalowaniu gry, na stronie głównej nigdzie nie jest wyświetlany. Świadczy to o tym, że zarówno twórca jak i administrator mają świadomość, iż treści mogą zawierać materiały znieważające prezydenta RP oraz mogące nawoływać do popełnienia przestępstwa. (…)

Art. 135 § 2 znajduje się w Rozdziale XXVII Kodeksu karnego, opisującego „Przestępstwa przeciwko Rzeczypospolitej Polskiej”. Dotyczy on przestępstwa publicznego znieważenia Prezydenta RP, zagrożonego karą pozbawienia wolności do lat trzech. Charakter zamieszczonych materiałów w postaci gier komputerowych oraz zdjęć przedstawiających prezydenta RP w sposób znieważający go, oraz upublicznienie tych materiałów za pośrednictwem Internetu, prowadzi do jednoznacznego wniosku, iż administrator strony mógł dopuścić się popełnienia czynu zabronionego opisanego w powyższym artykule.

http://www.abw.gov.p...ny_interne.html

No jak widać to nie było jakieś tam nieszkodliwe wyśmiewanie, a poważniejsze zniewagi.
Ale wszyscy zaraz uznali, że nic się nie stało. A twórca tej strony staje się uciśnionym bohaterem. Oczywiście angażowanie do tego ABW to przesada, dało się to zrobić inaczej.
  • 2

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem gdzie ci tu PO zaszkodziła. Oni są winni tylko tego że wciąż mamy takie po..ekhem...walone prawo i najpierw zniszczą cię, potem uniewinnią a na końcu ośmiesza jak będziesz domagał się odszkodowania w sądach. Nie potrzeba tu żadnego wysoko postawionego, a tylko kilku urzędasów którzy nie potrafią już normalnie myśleć tylko wszędzie szukają nieprawidłowości. (Niestety mam przykład z życia).

PO, PiS, SLD, PSL to jedna banda.

"Na pewno to, co teraz dzieje się w Polsce, jest zagrożeniem demokracji. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby komuś przyszło do głowy zdelegalizować PiS. Powoli nastrój społeczny jest tworzony do tego typu akcji"

Ja też bym się nie zdziwił. Zróbcie sobie jedną partię, najlepiej żeby w nawiązaniu do Magdalenkowych tradycji i Okrągłego Stołu się nazywała PZPR. Sentymentalizm jest teraz w modzie.
  • 0

#54 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Komentarz zawierający informacje, iż program nie jest zapowiedzią zamachu na Prezydenta RP pojawia się dopiero po zainstalowaniu gry, na stronie głównej nigdzie nie jest wyświetlany. Świadczy to o tym, że zarówno twórca jak i administrator mają świadomość, iż treści mogą zawierać materiały znieważające prezydenta RP oraz mogące nawoływać do popełnienia przestępstwa. (…)

Rzut kupą w Prezydenta to rzeczywiście zagrożenie jego życia.
Normalnie zabijają śmiechem - to fakt.

Komentarz zawierający informacje, iż program nie jest zapowiedzią zamachu na Prezydenta RP pojawia się dopiero po zainstalowaniu gry,

A tu już ciężko zachować powagę.

Użytkownik osiris edytował ten post 22.05.2011 - 20:36

• 0

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2715
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzę, że dyskusja zaczyna się zaostrzać -- potraktujcie więc poniższy post jako pierwsze upomnienie, niejako na zapas.

Proszę zwracać baczną uwagę na używane słownictwo i formę wypowiedzi -- od tego momentu każdą wypowiedź zawierającą wulgaryzmy, obrazę, prowokację lub innego rodzaju naruszenie regulaminu nie będę traktować pobłażliwie za pomocą upomnień, ale sięgnę od razu po bardziej przekonujące środki perswazji.

Nie zabraniam rzecz jasna dyskusji, a wręcz przeciwnie -- proszę jednak o bezwzględne przestrzeganie zasad kultury wypowiedzi i ogólnie pojętego. savoir-vivre'u.
Upraszczając przydługie wywody --
przeczytaj uważnie swojego posta przed jego wysłaniem.

Dziękuję z góry.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

osiris, pomyśl sobie co by się działo gdyby tak na jakiejś polskiej stronie pojawiły się takie same gry, tylko zamiast prezydent byłby na nich Jezus albo Maryja. Ciekawe czy wtedy politycy pis albo inni obrońcy wolności mieliby coś przeciwko zamknięciu takiej strony.
  • 0

Herme5.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wszystko (post #52) podsumowal wszystko ladnie. Nie wiem po co tyle sensacji. Strona lamala prawo, a ze Policja miala wazniejsze sprawy: np. robienie fotek kibicom, to interweniowalo ABW, ktore akurat nic nie mialo do roboty.

Użytkownik 5emreH edytował ten post 22.05.2011 - 20:49

• 0

#58 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

osiris, pomyśl sobie co by się działo gdyby tak na jakiejś polskiej stronie pojawiły się takie same gry, tylko zamiast prezydent byłby na nich Jezus albo Maryja. Ciekawe czy wtedy politycy pis albo inni obrońcy wolności mieliby coś przeciwko zamknięciu takiej strony.

Jak wolność to wolność. Niech sobie robią takie strony. Mnie to nie rusza. Polska to nie Iran.

a ze Policja miala wazniejsze sprawy: np. robienie fotek kibicom, to interweniowalo ABW, ktore akurat nic nie mialo do roboty.

Czyli okaże się - niedługo - że i ABW jest tak zapracowane że do innych czynności trzeba będzie uruchomić GROM.
Np. po napisaniu na murze bloku mieszkalnego niepoprawnych napisów GROM odetnie ludziom w dzielnicy wodę.
  • 0

sebacyw.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak wolność to wolność. Niech sobie robią takie strony. Mnie to nie rusza. Polska to nie Iran.

Wyślij mi swoje zdjęcie, zrobię podobną grę jaka była na stronie "antykomor", będzie ona bić rekordy popularności, występować będzie w reklamach na każdej stronie.
Dalej Cię to nie będzie ruszać?
Jeżeli nie, to masz zbyt wysokie ego.
Nadal uważam, że gość, który dopuścił się publikacji nieodpowiednich treści na swojej stronie jest winny tego co zrobił i żadne usprawiedliwianie na siłę nie ma tutaj sensu.
Znając życie zaraz na forum powstanie temat o spisku itp itd.
Dla mnie to jest śmieszne.
Ten człowiek obraził głowę państwa i musi za to ponieść odpowiedzialność niezależnie od tego, czy ktoś Komorowskiego lubi czy też nie.

Użytkownik sebacyw edytował ten post 22.05.2011 - 21:08

• 0

Herme5.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czyli okaże się - niedługo - że i ABW jest tak zapracowane że do innych czynności trzeba będzie uruchomić GROM.
Np. po napisaniu na murze bloku mieszkalnego niepoprawnych napisów GROM odetnie ludziom w dzielnicy wodę.

No co Ty, GROM bedzie zajety zabepieczaniem instalacji atomowych w Iranie albo Pakistanie.

W Polsce najgorszym typem ludzi sa fanatycy polityczni, wrzeszczacy na forach: "PiSiory", "POpaprance", "Komunisci" etc.
Zacznijcie sie w koncu szanowac nawzajem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych