Napisano 01.06.2011 - 10:20
Napisano 01.06.2011 - 10:24
Nie bronię chrześcijaństwa. Napisałem tylko jak wygląda mechanizm robienia ludziom wody z mózgu. Tak to się odbywa. Nie trudno zrozumieć, że trzeba jeden system wierzeń podważyć żeby można było ludzi przyciągnąć do innej wiary.
Napisano 01.06.2011 - 10:31
No tak w oobe zmienia się postrzegania, pisałem to sto razy. Nigdy nie twierdziłem że o oobe sie postrzeganie nie zmienia.Zmiany w mózgu są przyczyną OOBE, ale to nie świadczy o tym, że OOBE nie jest przyczyną zmian postrzegania.
Nie pisz nieprawdy, bo to o czym ja piszę nie jest przeciąganiem ludzi na jakąś inną wiarę. Wiara to wyznanie Boga, utarty schemat w oparciu o modły i inne pieprzoty.
Użytkownik Wszystko edytował ten post 01.06.2011 - 10:35
Napisano 01.06.2011 - 11:09
No to tchórz jesteś Paraliż senny jest zupełnie niegroźny, przeżywa się go każdej nocy. Skoro byłeś świadomy i miałeś paraliż a przy tym nie wierzyłeś, że to dusza opuszcza ciało, to czego się bałeś? Ja, kiedy uczyłem się OOBE wierzyłem, że dusza realnie opuszcza ciało, później się dowiedziałem, że niezupełnie, ale mimo że się cho... strasznie bałem to spróbowałem.Jak już zdecyduję się na oobe to wybiorę inną metodę.
Napisano 01.06.2011 - 11:37
Użytkownik Clannfear edytował ten post 01.06.2011 - 11:38
Napisano 01.06.2011 - 11:44
Zastanówcie się przez chwile. Za młodu nie raz (nie wszyscy) chcieliście by robaczek (owad) wszedł wam na rękę. Nie robił tego. Zawsze ją omijał. Zwierzęta nie posiadają inteligencji, ale kieruje nimi (moim zdaniem) Boska siła - intuicja.
Użytkownik Bierdol edytował ten post 01.06.2011 - 11:45
Napisano 01.06.2011 - 11:52
E tam, bo źle rękę podstawiałeś. Ja, kiedy byłem mały bardzo lubiłem obserwować owady, bo mnie bawiło, że moja ingerencja, jako o wiele większego, może tyle dla nich zmienić. W ten sposób jedne owady traktowałem wrogo (muchy oczywiście) a inne przyjacielsko (pająki oczywiście) Tak sobie lubiłem zawsze owady obserwować i myślę że one są całkiem różne od nas i absolutnie obce. Kręgowce i bezkręgowce to tak jak spotkanie z kosmitami. Bardziej podobne do nas są ssaki i mam wrażenie, że u niektórych ssaków może nawet istnieć świadomość Boga i tego, że coś jest jeszcze po śmierci. Zwłaszcza, że ssaki śnią, co widać po naszych domowych zwierzakach a jak mają sny, to jest to zalążek podświadomości przecieżZastanówcie się przez chwile. Za młodu nie raz (nie wszyscy) chcieliście by robaczek (owad) wszedł wam na rękę. Nie robił tego. Zawsze ją omijał. Zwierzęta nie posiadają inteligencji, ale kieruje nimi (moim zdaniem) Boska siła - intuicja.
Napisano 01.06.2011 - 12:11
w oparciu o eksplorację kontinuum czasoprzestrzennego
We wszystkim tym łatwo się pogubić, bo wszechświat to gąbka wielowymiarowych zależności
Napisano 01.06.2011 - 12:43
Z braku dowodów na hologramy i jaszczury jest to tylko wiara jak każda inna. Niczym nie różni się to od wiary chrześcijańskiej.
Napisano 01.06.2011 - 12:44
Świetna odpowiedź, bardzo interesująca. Nie napisałem że moja teoria jest słuszna, ale równie ciekawa. Pozdrawiam.
Zastanówcie się przez chwile. Za młodu nie raz (nie wszyscy) chcieliście by robaczek (owad) wszedł wam na rękę. Nie robił tego. Zawsze ją omijał. Zwierzęta nie posiadają inteligencji, ale kieruje nimi (moim zdaniem) Boska siła - intuicja.
Zastanów się chwile, może pajączkowi jako owadowi wstrętny jest dotyk skóry ludzkiej o temperaturze trzydziestuparu stopni dlatego omija lub próbuję z niej jak najszybciej zejść, co ?
Zastanów się jeszcze ile tracisz szukając odpowiedzi gdzieś tam, za horyzontem gdy masz ją u stóp ?
Z resztą masz rację, mniej więcej o tym jest powyższy topic.
Również przepraszam za OT.
Napisano 01.06.2011 - 12:49
Napisano 01.06.2011 - 13:07
Napisano 01.06.2011 - 15:54
No to tchórz jesteś Paraliż senny jest zupełnie niegroźny, przeżywa się go każdej nocy. Skoro byłeś świadomy i miałeś paraliż a przy tym nie wierzyłeś, że to dusza opuszcza ciało, to czego się bałeś?
Napisano 01.06.2011 - 16:01
Użytkownik Alembik_Vina edytował ten post 01.06.2011 - 16:02
Napisano 01.06.2011 - 16:33
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych