Skocz do zawartości

Zdjęcie

Flame War

• Zamknięty Temat jest zamknięty
119 odpowiedzi w tym temacie

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kozakiewicz
Ale czy nie o to właśnie chodzi, żeby ci barwni piszący prawdę pouciekali, a zostali jedynie chcący zadać pytania i uzyskać odpowiedzi zwykli użytkownicy i tutejsi eksperci od wszystkiego sceptycy, którzy każdemu dadzą dobrą, poprawną politycznie odpowiedź. Gdzieś czytałem (chyba na forum David Icke), że forum paranormalne.pl zostało założone przez agenturę, aby ludzie szukający odpowiedzi przychodzili właśnie tutaj, gdzie czekają na nich wykwalifikowani agenci z odpowiedziami utrzymującymi ciemność w ciemnogrodzie. Myślę, że chyba nie jest aż tak tragicznie i Eury nie jest żadnym agentem/syjonistą. Jednak sytuacja rozwija się właśnie w tym kierunku i ludzie ocenią w końcu to forum, jako agenturalne/syjonistyczne, czego chyba nikt by nie chciał.

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie wolno ci obrażać wszystkich wokół, ludzie nie są idiotami. Twierdzenie tak jest nieodpowiedzialne, tak się nie robi. Zastanów się trochę nad sobą. Odsyłam do jakże pouczającego tekstu Muhada, który wrzucił na początku tematu.

Proszę założyć okulary albo iść do okulisty, jeśli Pan takowych nie posiada. Ja nie twierdzę, że ludzie są idiotami. Chodzi o to, że nie-paranormalni robią z paranormalnych bezmyślnych idiotów. Czy mam trzeci raz napisać to samo aby dotarło, czy obędzie się od wmawiania mi czegoś, co nie napisałem?

Kozakiewicz
Ale czy nie o to właśnie chodzi, żeby ci barwni piszący prawdę pouciekali, a zostali jedynie chcący zadać pytania i uzyskać odpowiedzi zwykli użytkownicy i tutejsi eksperci od wszystkiego sceptycy, którzy każdemu dadzą dobrą, poprawną politycznie odpowiedź.

Jak wszyscy pouciekają, to sceptycy będą obalali własne teorie. Opinia o portalach szybko się roznosi, a barwne postaci nie będą się tu rejestrowały. Poza tym nie ukrywam, że wyścig szczurów dzieli ludzi. To forum w mojej opinii jest komercyjnym gniotem. Weterani to widzą, a jak się to kończy widać po kasacji kont. Więcej na moderatorów takich fanatyków jak Pan Aquila, a gwarantuję że para-racjonalne.pl opustoszeje.

Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 02.06.2011 - 15:55

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gdzieś czytałem (chyba na forum David Icke), że forum paranormalne.pl zostało założone przez agenturę, aby ludzie szukający odpowiedzi przychodzili właśnie tutaj, gdzie czekają na nich wykwalifikowani agenci z odpowiedziami utrzymującymi ciemność w ciemnogrodzie.

???? :o ... :lol

Po prostu post dnia. Po przeczytaniu czegoś takiego rozumiem, że jakakolwiek rozmowa z Tobą jest po prostu bezcelowa.

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ludzie, którym naprawdę zależy na forum nigdy go nie opuszczą i będą bronić przed agresywnym zachowaniem i atakowaniem nowych użytkowników bezpodstawnymi oskarżeniami.

Będą, o ile dalej będzie im ktoś za to płacił w pieniądzu lub w innych dobrach (kuam, dobra karma, karma dla chomika i inne podobne dobra mam na myśli)

Atakowanie, bezpodstawne oskarżenia - no jeśli moderacja forum nie uznaje za stosowne zadać pytania "dlaczego to piszesz - uzasadnij!"
to hulaj dusza !

I się dziwicie że w niewybredny sposób nazywane są pewne rzeczy po imieniu - no ale nie wolno pisać w sposób niewybredny, kłamać zaś wolno.

Dziwne zasady, tak jakby ich nie było - jak w dyplomacji - a definicję słowa "sp...alaj" w dyplomacji znacie przecież dobrze - to tak aby druga strona uznała tę propozycję za ekscytującą wyprawę w dalekie strony

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Po prostu post dnia. Po przeczytaniu czegoś takiego rozumiem, że jakakolwiek rozmowa z Tobą jest po prostu bezcelowa.

Napisałem, że czytałem taką opinię, a następnie, że jej nie podzielam. Jak nie chcesz ze mną rozmawiać, to droga wolna. Ja niestety muszę z Tobą rozmawiać, bo nie zgadzam się z ogłupianiem ludzi.

Erik.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Amontillado, napisał:

Oczywiście artykuł napisany jest tak, że KAŻDY kto nie zgadza się ze zwolennikami teorii konspiracyjnych stawiany jest wśród agentów i manipulatorów, a więc żadna dyskusja z nimi nie ma sensu. Ma to na celu prostą rzecz - część Szanownych Użytkowników pragnęłaby aby na tym forum wypowiadali się tylko zwolennicy - coś na wzór forum Davida Icke'a gdzie wszystkie posty anty są kasowane a użytkownicy banowani.

U Davida Icke'a również jest dyskusja lecz bardziej w tematach interesujących użytkowników.
A skoro byłeś i Ciebie Zbanowano czyż nie oznacza to, iż po prostu Twoja ideologia ni jak nie pasowała użytkownikom tego forum?

MUNDUS VULT DECIPI, ERGO DECIPIATUR.
(Świat chce być oszukiwany, niechaj więc go oszukują.)
Erik.

Erik.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hellmaker, napisał:

Przechodziłem przez etapy rekrutacji na moda, więc powiem Ci jak to wygląda. Zostając adeptem dostajesz opiekuna i on po miesiącu adeptowania może, ale nie musi, przedstawić Twoją kandydaturę na moda Przemowi. Sprawa ląduje w ukrytym forum smodów i tam zapadają decyzje. Jak znam życie to pewnie Eury decyduje, w końcu to jego prywatne podwórko. Widać Erik się nie sprawdza, albo ktoś czegoś w nim nie widzi. Czego? Bóg jeden Eury i smodzi raczą wiedzieć. Ich pytaj.

Właśnie przed chwilą zauważyłem twoją nadgorliwość w dziale raportów, a tu proszę już rozumiem skąd taki zapał i znajomość sytuacji na „Paranormalne” !
Szkoda, że pod tym ubiorem błazna z twego awatara nie można rozpoznać twego prawdziwego oblicza, no ale cóż, przebranie to przebranie.
Tak nie jestem widocznie tak nad gorliwy jak inni, lecz nie myślę aby to był mój kompleks po prostu nie lubię bawić się w despotę czy boga wiedzy i władzy, nie staram a nawet nie dostrzegam przewinień tam gdzie inni zgłaszają raporty np. że ktoś popełnił jakiś w sumie nic nieznaczący błąd.

Muhad, podał temat ale widzę, że również jest to lep na troli gdyż jak mówi polskie powiedzenie „Uderz w stół a nożyce się odezwą” i tak jak w „Rządowy nabór na forumowych agentów”

http://www.paranorma...post__p__422353

Schemat ich działania jest ten sam.

Hellmaker, napisał w „ Jak być niewidocznym?”

Napisano dziś, 14:56
Podczas logowania możesz zaznaczyć opcję "Logowanie anonimowe".

No widzisz jaki jesteś bystry a ja o tym dowiedziałem się całkiem niedawno.

Grunt to znać dobry kamuflaż !

MUNDUS VULT DECIPI, ERGO DECIPIATUR.
(Świat chce być oszukiwany, niechaj więc go oszukują.)

Erik.

Użytkownik Erik edytował ten post 02.06.2011 - 19:36

Android.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Myślę, że chyba nie jest aż tak tragicznie i Eury nie jest żadnym agentem/syjonistą. Jednak sytuacja rozwija się właśnie w tym kierunku i ludzie ocenią w końcu to forum, jako agenturalne/syjonistyczne, czego chyba nikt by nie chciał.

Czyli co Eury i całe forum zmienia się w syjonistycznych agentów?
W ogóle jak można porównywać forum dyskusyjne do jakiś agentów?
Wszędzie widzisz agentów, nawet w sklepie warzywnym jak stoisz po kartofle?
Bez komentarza...

To forum w mojej opinii jest komercyjnym gniotem

To co ty tu jeszcze robisz?

Jak wszyscy pouciekają, to sceptycy będą obalali własne teorie.

I pisze to ktoś kto twierdzi że Osama Bin laden żyje i jest agentem CIA ''bo tak''..

Użytkownik Android edytował ten post 02.06.2011 - 17:36

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Androidzie, dziękujemy Ci (łaskawie) za Twoją wnikliwą analizę - mam nadzieję że Administracja Ci również podziękuje, krótkim urlopem ;)

W skrócie mówiąc - idealny przykład napisania czegoś co nic nie wnosi, jesteś geniuszem ;)

A teraz Drodzy Forumowicze zastanówmy się wspólnie razem co wnosi post Androida.

hmmm ciemność widzę, widzę ciemność.. nic nie wnosi ? Genialne, prawda ? Kwintesencja braku treści.

Android.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W skrócie mówiąc - idealny przykład napisania czegoś co nic nie wnosi, jesteś geniuszem ;)

A teraz Drodzy Forumowicze zastanówmy się wspólnie razem co wnosi post Androida.

hmmm ciemność widzę, widzę ciemność.. nic nie wnosi ? Genialne, prawda ? Kwintesencja braku treści.

Za to twój post to kwintesencja...nie wiem czego
A przepraszam bardzo co takiego wnosi twój post poza próbą najazdu na mnie?
Nie można mi wyrazić swojej opinii bo zaraz zostanę zjechany? to może ja jednak faktycznie też sobie urlop najlepiej na stałe zrobię bo ostatnio źle się tu dzieje

mam nadzieję że Administracja Ci również podziękuje, krótkim urlopem ;)

Nie ty o tym decydujesz

Użytkownik Android edytował ten post 02.06.2011 - 17:56

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mój wpis szanowny oponencie pokazuje wyraźnie że Twój wpis nie zawiera żadnych rzeczowych treści.

I byłoby mi miło, gdyby moderacja w sposób krótki i zwięzły doszła do porozumienia w kwestii wpisów na 18 ekranów laptopa z których nic nie wynika a opisują zsiadłe mleko sprzed 3 lat niemające się nijak do tematu dyskusji, oraz gdyby odniosła się do takich jak Twoje wycieczki w stronę użytkowników - gdzie piszesz że nic nie piszesz ale to drażni (bo i powinno, chyba że trafisz na cyborga lub innego trolla).

Anomaly.
  • Tematów: 19
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A może by tak na przekór prowokatorom zarówno z jednej jak i z drugiej strony skończyć z tymi kłótniami? Nie chodzi o ślepy pacyfizm, ale o to, że jest to forum o bardzo specyficznej tematyce - o zjawiskach paranormalnych, czyli takich, o których można (trzeba?) dyskutować, ponieważ żadne nie zostało do końca udowodnione i nic innego jak dyskusja nam nie pozostaje. Przyznacie że na codzień mało znacie osób, z którymi można na takie tematy pogadać (mówię z mojego doświadczenia) więc skoro jest takie miejsce w necie jak to, to czemu mamy je zamieniać w pole bitwy. Marzyło mi się zawsze wymieniać spostrzeżeniami, doświadczeniami i opiniami na tematy paranormalne oraz słuchać co inni mają do powiedzenia. Przyznaję, że nieraz też potrafię się zdenerwować, ale staram się zawsze okazać należyty szacunek rozmówcy. Widzę że zamiast debatować, ludzie na tym forum wolą wojować. Nigdzie indziej nie można zgłębiać takiej tematyki, tylko tutaj, więc uszanujmy to. Dociekajmy, wymieniajmy się spostrzeżeniami, wiedzą, dociekajmy prawdy jak Mulder, a nie niszczmy wszystkiego żeby pokazać "kto kogo przegadał".

Android.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I byłoby mi miło, gdyby moderacja w sposób krótki i zwięzły doszła do porozumienia w kwestii wpisów na 18 ekranów laptopa z których nic nie wynika a opisują zsiadłe mleko sprzed 3 lat niemające się nijak do tematu dyskusji, oraz gdyby odniosła się do takich jak Twoje wycieczki w stronę użytkowników - gdzie piszesz że nic nie piszesz ale to drażni (bo i powinno, chyba że trafisz na cyborga lub innego trolla).

Drażni powiadasz?
Zawsze możesz nie zaglądać do tematu i nie czytać tych 6 stron ''zsiadłego mleka''
W skrajnych przypadkach ALT+F4
Mamy demokrację, każdy może pisać co chcę a przynajmniej tak mi sie wydaje.
Jeśli ktoś cie denerwuje (a ja nie wiem gdzie to uczyniłem ale niech ci będzie) można przemilczeć albo wziąść nerwosol zamiast robić publiczne najazdy i życzyć Bana.

gdzie piszesz że nic nie piszesz

gdzie tak napisałem?

oponencie

Gdy z kimś sie nie zgadzasz oznaczasz go jako wroga? ciekawe podejście
Dalsza dyskusja jest bezcelowa.
Pozdrawiam

Użytkownik Android edytował ten post 02.06.2011 - 18:24

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Skoro już wniosłeś tak wielki swój udział do dalszej dyskusji, dziękujemy Ci ;)

Wracając do tematu dyskusji - boskie, prawda ? Znajdzie się taka "osobowość sieciowa", pisze nie na temat, jakby w ogóle nie czytała tego forum od kilkunastu tygodni, nie rozumiejąc wątku dyskusji - i co ?

Nic, drodzy Państwo, po prostu nic. Brak reakcji. Można klepać bzdury ! Mamy w końcu demokrację i Alt+F4 (i F1 w TV też)

To doskonały cytat, zaprawdę.

Mamy demokrację i Alt+F4

Opuszczam temat, muszę się zająć pracami domowymi i nie tylko. A Mod'ów proszę aby rozważyli.. demokracja i Alt+F4

:D dawno się tak nie ubawiłem

PS
Mimo wszystko byłoby fajnie gdyby poziom moderacji umożliwił czytanie ciekawych wpisów, to forum było niegdyś ciekawym źródłem wiedzy.

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak udowodnisz, że ktoś kłamie celowo i z premedytacją?

Udowodnię to pośrednio - jeśli napisał nieprawdę (powtórzył czyjeś kłamstwo) przypadkiem i niecelowo to publicznie napisze:

POMYLIŁEM SIĘ, TO NIEPRAWDA ŻE

Jeśli po wytknięciu nieprawdy nie napisze tego - to już jest działanie celowe, a celowe mijanie się z prawdą to celowe kłamanie

a celowo kłamie kto ?

Kłamca - osoba, która celowo wprowadza w błąd, kłamie

Można ? można. trzeba chcieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych