Skocz do zawartości

Zdjęcie

Flame War

• Zamknięty Temat jest zamknięty
119 odpowiedzi w tym temacie

xxx.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Od wielu lat lubię czytać artykuły na tej stronie. Nawet zarejestrowałem się dawno temu i jakoś nie kwapiłem do większego pisania. Lenistwo jest strasznym grzechem.

Muhad moim zdaniem lekko przesadził z ta agenturą żydowską. Ale kto wie jesteśmy tylko pionkami w całej piramidzie. Nie jestem pewien, ale tematy o Hebrajczykach były zamykane. Były ciekawe, żeby nie było troche mam krwi Żydowskiej. Sam artykuł przedstawiona bardzo podoba. Idealna praca dla mnie jako emerytowany Troll xD.

Wyśmiewanie zjawisk paranormalnych. Jak czasem przeczytam jakiś tekst. Czasem zastanawiam się czy to dla żartu. Nie powiem samemu się zdarzyły dziwne zjawiska, które trudno wytłumaczyć i wydaja się śmieszne.

Za to nie podoba mi się reakcja niektórych moderatorów. Bo sami offtopuje i nieraz prowokują innych użytkowników. Użytkownicy nie są bez winy i gdzieniegdzie dostali prawidłowo swoje ostrzeżenia(czasem przesadzone). Gdybym był modem 3/4 ludzi miało już blokadę pisania na tydzień;).

Jak chodzi argumenty sceptyków nie zawsze one są przekomponowujące i odwrotnie. W nauce jest wiele dziur i moim zdaniem jest głupstwem, ze wszystko wiemy na 100%. nawet ktoś kiedyś mądry powiedział.

Jestem z frakcji neutralnej, która bardziej jest paranaukowa.

Użytkownik xxx edytował ten post 03.06.2011 - 10:30

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zgadza się, Anomaly, niektórzy piszą histerycznym tonem swe przeżycia, ale z drugiej strony, piszący może byc
dzieciakiem, który znalazł się w sytuacji, której nie pojmuje i że tak mówiąć "na goraco" próbuje opisać, to co mu
się zdarzyło, dlatego trzeba dośc taktownie go wypytać go o szczegóły zdarzenia, a nie wyśmiewać go na "dzień
dobry". I od tego też zależy kultura na forum.

SkasujcieKontoMuhada.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam prośbę do tych, co bagatelizują problem.
Przestańcie pieprzyć jak potłuczeni, bo wszyscy dobrze wiemy że z usług trolli korzystają wszystkie szczeble społeczne od firm, po urzędy miasta, rządy, banki, itd. Macie chorą sytuację na forum dzięki moderatorom, którzy lubią prowokować i nie umieją panować nad własnym ego i tylko czekają żeby tu warna komuś dać. Pan Kurak na tyle nadgorliwy i zadufany w sobie, że popełnia błędy pisząc seksistowskie i szowinistyczne teksty o kobietach....co najmniej zastanawiające.
Skończcie swoje wywody, to te dyskusje do niczego nie prowadzą. Jak nikt nie widzi, że Aquila w pierwszej stronie tego tematu chciał mnie podjudzić, to nie mamy o czym rozmawiać. Jeszcze udaje głupiego, że nie wie o co chodzi z Radkiem. Trzeba mieć naprawdę tupet i kłamliwy charakter.

Pozdrawiam wszystkich i kończę swój udział na tym forum tym wpisem. Mam prośbę do użytkowników, którzy w jakimś sensie szanują moją decyzją i mnie lubią - jeśli mój profil nadal będzie tu widniał daję zezwolenie na to i proszę również przy okazji, abyście ubiegali się o kasację mojego konta. Zależy mi na tym. Niestety Administrator nie raczył mi nawet odpisać pomimo tego, że wczoraj był zalogowany prawie do godziny 23:00. Nie macie moi drodzy co liczyć że zmienię swoje zdanie. Nie chcę aby moje konto zasilało komercjalizację tego forum kosztem ludzi, którym naprawdę zależy. W zamian za co? W zamian za tłamszenie wolności słowa i nadgorliwości manipulacyjnych Aquilów? Nigdy w życiu. Skasujcie mi konto.
A tym, co czują podniecenie między nogami na możliwość kliknięcia czerwonej łapki od reputacji szczerze współczuję głupoty.

Trzymajcie się, cześć.

Użytkownik SkasujcieKontoMuhada edytował ten post 03.06.2011 - 11:05

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chciałem się wczoraj wypowiedzieć, ale forum padło (ostatnio coś często szwankuje - ale to sprawa na inny temat)

Za co dostali "tymczasowe" bany livin i perun ? Niektórym chyba powoli forum zaczyna przysłaniać rzeczywistość. Władza powinna się zastanowić czy pilnuje tutaj porządku czy "dba o wizerunek" (ciekawe przed kim, może bierzemy udział w jakimś konkursie ?) - w końcu nadgorliwość gorsza od faszyzmu.

Co do pojęcia trolla, które stało się ostatnimi czasy wyjątkowo modne. Dyskutanci na forum są różni, bo różni są ludzie - ja np. nie uważam, za manipulanta czy trolla ani Aquili ani Muhada ani Quintusa - powiem więcej, bardzo lubię czytać ich dyskusje bo można wyciągnąć z nich wiele ciekawych informacji. Po prostu jeżeli gołym okiem widać, że ktoś przedstawia sobą poziom mniejszy niż 0 to z nim nie dyskutuje - jak wiadomo najlepszy sposób na pozbycie się trolla to jego przymusowa głodówka.

Szkoda, że forum opuszczają tacy ludzie jak Muhad.

Użytkownik Shinji77 edytował ten post 03.06.2011 - 10:58

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Temat jest poważny. Należy zdać sobie sprawę, że opłacani trolle i inni źli ludzie są wśród nas. Od małego jesteśmy bombardowani przez propagandę sukcesu, przez sielankową wizję rzeczywistości i często trudno nam zdać sobie sprawę z takich rzeczy. Źle się dzieje, że animatorzy tego forum tacy jak Muhad czy radosław odchodzą.

Użytkownik nexus6 edytował ten post 03.06.2011 - 12:43

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W 100% zgadzam się z Shinji77, kilku awanturników, którzy bezkarnie i notorycznie obrażają innych użytkowników imputując im choroby psychiczne itp. oszczerstwa zamieszczane w każdym temacie byleby upodlić, rozwala to forum, czego przykładem są kolejne prośby o skasowanie konta.

Easy_Rider.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Chciałbym zwrócić uwagę na pewną prawidłowość - otóż z atakami "racjonalistów" czy nie wierzących w teorie spiskowe, spotykają się tematy o charakterze polityczno-spiskowym, głównie takie jak:

- 9/11,
- lądowanie na Księżycu,
- chemtrails.

Dyskusja w takich "niebezpiecznych" tematach jest trudna, ponieważ nigdy nie wiadomo, czy ktoś rzeczywiście jest szczerze naiwny, czy tylko udaje naiwnego, a w rzeczywistości jest zamaskowanym trollem?
Natomiast do woli można rozprawiać o różnych UFO, duchach i innych zjawiskach z kręgu "nieznanego", nikt tych tematów nie wyśmiewa ani nie atakuje, bo widać nikomu one nie zagrażają.

irina.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Temat jest poważny. Należy zdać sobie sprawę, że opłacani trolle i inni źli ludzie są wśród nas. Od małego jesteśmy bombardowani przez propagandę sukcesu, przez sielankową wizję rzeczywistości i często trudno nam zdać sobie sprawę z takich rzeczy. Źle się dzieje, że animatorzy tego forum tacy jak Muhad czy radosław odchodzą.

Widzisz :)

bo tacy jak radoslaw i Muhad przyczyniają sie do progresu swiadomości u nieprzytomnych i zahipnotyzowanych, a to jest baaaardzo niewygodne dla systemu, stąd ta agresja i zajadla walka.
Na szczęscie przestrzeń jest pojemna i szukający poradzą sobie aby znaleźć stosowne miejsce do tego, aby w rzeczowy sposób bez ośmieszania innych zadawać najtrudniejsze pytania, analizować je i dochodzić do wspólnych wnioskow, w przyjaznej atmosferze opartej na cierpliwości i trosce :)

Kpiarz, solidaryzuję się z tym co piszesz, jest w tym własnie ta troska o ktorej pisalam :)

Pozdrawiam

Anomaly.
  • Tematów: 19
Reputacja

Napisano

Chyba takie właśnie nazywanie ludzi o innych poglądach nieprzytomnymi i zahipnotyzowanymi przyczynia się do tworzenia podziałów i wszczynania wojen. Więcej czystego dialogu i zainteresowania opinią drugiej strony. Wydawało mi się że poszukujemy prawdy a nie z góry zakładamy że wiemy wszystko.

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myślę, że do tworzenia podziałów i wprowadzania niezgody pomiędzy użytkownikami bardziej doprowadzają metody "policyjne" niektórych członków administracji forum.

Vogozuse.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyba takie właśnie nazywanie ludzi o innych poglądach nieprzytomnymi i zahipnotyzowanymi przyczynia się do tworzenia podziałów i wszczynania wojen.

Wg mnie tylko u ludzi zakompleksionych. Ja zdaję sobie sprawę, że z ich perspektywy pod wieloma względami jestem "zahipnotyzowany" czy "nieprzytomny" ale całkowicie mi to nie przeszkadza bo jest to tylko ich punkt widzenia do którego mają prawo. Nie indoktrynują mnie na siłę, podają tylko informacje. A to czy z nich skorzystam czy nie i co z nich wyciągnę, jak je zinterpretuję zależy tylko i wyłącznie ode mnie.

Druga sprawa to istnienie opłacanych trolli jest niepodważalne. Zdaję sobie sprawę z tego, że mając pieniądze i interes w tym, sam takiego bym zatrudnił. Z perspektywy zwykłych użytkowników internetu problem pojawia się czy kogokolwiek takim trollem nazywać i w jakiej sytuacji? Nikt nigdy nie podał wytycznych, które wydawałyby się choć odrobinę rozsądne a przecież nie tak trudno kogoś niesłusznie urazić czy oskarżyć nie takimi znowu banałami

Użytkownik Vogozuse edytował ten post 03.06.2011 - 14:05

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie ma co zwalać na administrację. Jeśli dwoje ludzi chce i potrafi ze sobą rozmawiać to żaden admin im tego nie sp^%$li.
Już szybciej można ponarzekać na brak reakcji w odpowiednim czasie.

re:dol

Poza forum, przy piwie ;)
I o ile oczy mnie nie mamią bany są raczej za formę niż treść a nad formą wypada panować.

Użytkownik Bierdol edytował ten post 03.06.2011 - 14:10

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dwoje ludzi chce rozmawiać a jeden z nich zostanie za swoje poglądy zbanowany to jak mają dyskutować?

irina.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyba takie właśnie nazywanie ludzi o innych poglądach nieprzytomnymi i zahipnotyzowanymi przyczynia się do tworzenia podziałów i wszczynania wojen. Więcej czystego dialogu i zainteresowania opinią drugiej strony. Wydawało mi się że poszukujemy prawdy a nie z góry zakładamy że wiemy wszystko.

zadam Ci pytanie czy dobrze zrozmałeś moją wypowiedź?
Odpowiedz:
Jak sie czujesz, odkrywając, ze nad Twoją glową rozgrywają się potyczki w celu zmanipulowania Toba i uspienia Twojej czujności jako wolnej istoty ludzkiej?
Jak sie czujesz, stając pod murem bezbronny, nie wiedzac co dalej, pytając jak dlugo jeszcze sie będę męczyć, będąc trybikiem w machinie systemu?
Czy takie pytania zadaje sobie ktoś komu to nie doskwiera? Kiedy sie dowiedziałeś o tym co sie dzieje dookoła i jako kto sie teraz czujesz, kim byłeś wczesniej?
Pewnie gdyby nie było tego podziału, to do dzisiaj tkwilibyśmy w błogiej nieświadomości czystości intencji naszych "hodowców".

Anomaly.
  • Tematów: 19
Reputacja

Napisano

Po trochu macie nieco racji. Tylko, że ja np nie życzę sobie nazywania mnie nieprzytomnym tylko dla tego, że w coś tam nie jestem skłonny uwierzyć (albo już sam dawno doszedłem do wniosku, że wszystkie dowody miażdżą daną teorię). Nie życzę sobie tego, bo druga strona, nawet jeśli ja na takie obelgi przymknę oko, na pewno będzie się unosić gdy podobne epitety polecą w jej stronę. Co do pytania Iriny to nie bardzo wiem co odpowiedzieć na takie dziwne pytanie. Jak się czuję? Na szczęście dobrze, weekend przede mną, a jak dotrę do domu to już w ogóle będzie dobrze. A tak poważniej to nie przesadzałbym z tym całym systemem i teoriami spiskowymi. Tez przerabiałem ten etap i to w radykalnej wersji ileś tam lat temu, byłem przekonany że tak właśnie jest i nigdy nie przestanę w to wierzyć, ale pewnego dnia po prostu to olałem. W świecie jest za dużo bałaganu, za duży chaos panuje w biurokracji, żeby móc zakładać istnienie jakichś potężnych drup manipulujących wszystkim. Oczywiście wielu próbuje (nieszczęśni Żydzi czyli temat wywołujący najwięcej kontrowersji) ale nikt na to nic nie poradzi. A najłatwiej sterować rozwrzeszczanymi masami, którym tylko wydaje się że wojują z systemem, podczas gdy tańczą dokładnie tak jak im zagrają. Dlatego ja cały czas opowiadam się za odpuszczeniem sobie i skierowaniem sił na dyskusje paranaukowe.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych