Napisano 18.06.2011 - 15:22
Napisano 18.06.2011 - 15:25
Nie wiem, co bym zrobił. Nie żyję w Afryce i nie cierpię z głodu. Ty też nie wiesz na pewno co byś zrobił, więc nie rzucaj takimi tekstami.
Co do światowego głodu, to problem nie tkwi w braku jedzenia. To co jest teraz produkowane wystarczy, żeby wszystkich wyżywić, ale widać prościej jest żarcie wywalać na śmietnik.
Jak chcą, to niech sobie produkują z czego tam sobie wymyślą, ale ja tego nie chcę.
Jeśli dobrze zrozumiałem to mięso to niej jest zrobione z kału, tylko z bakterii które są głównym "dawcą" protein. Kał jako taki spełnia rolę jedynie pożywki dla tych bakterii.
Użytkownik TTT edytował ten post 18.06.2011 - 15:43
Napisano 18.06.2011 - 15:32
Stosujesz trochę pokrętną logikę. Proponujesz, żeby produkować jedzenie z wątpliwej jakości surowca podczas, gdy masa jedzenia jest marnowana i to ma pomóc rozwiązać problem głodu? Nie sądzisz, ze lepiej ograniczyć choć trochę marnotrawstwo?Tekstami nie rzucam, bo nie mam takowego zwyczaju. Zadałem jedynie pytanie. Jeśli jest okazja aby produkować żywność "na zapas" z produktu, który w danej chwili jest w nadmiarze to dlaczego tego nie robić?
Użytkownik Ill edytował ten post 18.06.2011 - 15:33
Napisano 18.06.2011 - 15:40
Napisano 18.06.2011 - 15:42
Stosujesz trochę pokrętną logikę. Proponujesz, żeby produkować jedzenie z wątpliwej jakości surowca podczas, gdy masa jedzenia jest marnowana i to ma pomóc rozwiązać problem głodu? Nie sądzisz, ze lepiej ograniczyć choć trochę marnotrawstwo?Tekstami nie rzucam, bo nie mam takowego zwyczaju. Zadałem jedynie pytanie. Jeśli jest okazja aby produkować żywność "na zapas" z produktu, który w danej chwili jest w nadmiarze to dlaczego tego nie robić?
Napisano 18.06.2011 - 15:55
Napisano 18.06.2011 - 18:24
Napisano 18.06.2011 - 18:28
Napisano 18.06.2011 - 20:44
Napisano 18.06.2011 - 21:34
Napisano 19.06.2011 - 02:39
Napisano 19.06.2011 - 02:48
Napisano 19.06.2011 - 05:55
Napisano 19.06.2011 - 10:48
Popatrzcie na to jeszcze z innej strony:
Loty w kosmos będą mogły odbywać się dłużej oraz będzie można brać mniej jedzenia na statek lub stacje co jest dodatkowo atutem. Pełny recykling. Zależy ile jeszcze ten proces trwa i jak dużo zajmuje laboratorium które jest zdolne to produkować.
Napisano 19.06.2011 - 11:11
Co za problem. Mamy wolny rynek. Gdybyśmy żyli w świecie socjalistycznym to mogliby nas zmusić do jedzenia tego mięsa z kupy, w wolnym rynku tylko cena może nas zachęcić.
Ahh... zapomniałem że żyjemy w socjalistycznym świecie. Musimy wlewać do baków olej rzepakowy to może kiedyś będziemy musieli jeść mięso z kupy.
Krowy jednymi z największych trucicieli w Argentynie
Argentyńscy naukowcy ustalili, że jedna krowa emituje dziennie do atmosfery 1000 litrów metanu. 55 mln argentyńskich krów odpowiada tym samym za 30 proc. gazów cieplarnianych emitowanych przez ten kraj.
Naukowcy zamocowali na grzbietach kilku zwierząt zbiorniki, w których gromadziły się wydzielane przez zwierzęta produkty uboczne trawienia - pisze "Dziennik".
src
Użytkownik nexus6 edytował ten post 19.06.2011 - 11:12
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych