Wszelkie znane RPGi to podstawa

Dodałbym jeszcze FinalFantasy7, 8 i 9, można sobie bez problemu znaleźć na emulator. Jeśli "przeboleje się" dziwaczny świat, zaczyna on niesamowicie fascynować swoją złożonością, historią i wszystkim w OGÓLE!
Mega gry - polecam.
Teraz gram sobie w COD4 - faktycznie fajna to gra (single player jest fajny w każdej części!), na multi właśnie chyba 4. najlepsza. Nowy MoH to jakaś kpina trochę

Gry robione pod konsolę, a w szczególności FPSy to jakieś zło

Nawet takie super odgłosy broni niczego nie zmienią, skoro radość z ich używania jest żenująca.
Wspomniany wyżej Half-Life 2 to oczywiście obowiązkowa pozycja, jedna z takich klasycznych gier, gdzie nowe bronie zdobywamy w ODPOWIEDNICH odstępach czasu, zmienia się trochę otoczenie i cały czas idzie się do przodu, podstawkę, jeden dodatek, drugi, a nagle koniec i stwierdzamy, że było warto!
A jeśli komuś się podobają klimaty wojenne to polecam Operation Flashpoint. Oczywiście pierwszą część, a nie ten (znów "skonsolowiony") chłam jakim jest druga część. Jeśli do tego mamy kolegów, z którymi zagramy po Necie i opanujemy edytor - znaleźliśmy komputerową mekkę dla maniaków militariów. Podobnie Arma i ArmaII (choć tą ostatnią znam tylko z filmików). Nie ma to jak kilkanaście osób w misji COOP, każdy na swoim miejscu, w określonej roli, pod mikrofonem w kontakcie z resztą, wtedy to prawdziwa komputerowa symulacja działań wojennych
Polecam też grę Soldiers - świetna po prostu

A już w ogóle po LANie/hamachi
CO do tej MafiiII - nie jest tak źle z wymaganiami - ja grałem na prawie 3 letnim LAPTOPIE (lepszym co prawda) i gra śmigała. Prawdą jest - w najniższych ustawieniach, ale i tak wyglądała lepiej niż pierwsza część w maksymalnych

Oczywiście mówię tu o płynnej grze ~50klatek/s niektórzy grają przy 20paru i mówią, ze jest ok. Klimat pozostał, warto zagrać!
Jeszcze muszę poedytować!
TAAAKKK!!! MedievalII jest super! Zupełnie zapomniałem, katowaliśmy z kolegą aż podbiliśmy świat w sojuszu Polsko-Ruskim

Bo może część z Was ubolewa, że nie ma multiplayera w kampani... Jest

Google nie gryzie, wystarczy zmienić 3 linijki w CONFIGU i można się cieszyć kampanią w trybie HOTseat, czy przez LAN

Polecam, bo gra staje się wtedy niesamowicie wciągająca!
Użytkownik KriSSnt edytował ten post 16.10.2010 - 15:17