Skocz do zawartości

Zdjęcie

Biała Księga

85 odpowiedzi w tym temacie

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.smolenskz...bialaksiega.pdf

Krytykować, negować, podważać - ale strona po stronie, drodzy krzykacze.
Inaczej zwyczajnie wyjdziecie na idiotów :)
Miłej lektury.

Się napluliscie na lewo i prawo, a tymczasem księga pojawiła się w sieci jakoś wczoraj po południu.

Użytkownik Tsukiyomi edytował ten post 01.07.2011 - 04:06

• 1

pawki.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No więc tak, czy był zamach czy nie - to nie jest ważne. Elity polityczne aktualnie są od tego, by zdychały jak pies pod płotem. Każda taka chwila, jak katastrofa w smoleńsku zasługuje na chwilę radości. Nie ma nic przyjemniejszego niż wiadomość o śmierci sprzedawczyków. Mam nadzieje, że Bronek i Wesołek także gdzieś polecą i wszystko się zmieni.

PiS na siłe wymyśla teorie, jeszcze troche zamieszają w to kosmitów. Wariaci.

O PO się wypowiadać nie będę.

Powiem tylko tyle, że tym krajem rządzi ELITA UPOŚLEDZONYCH, ZDEGENEROWANYCH BYDLAKÓW.

Nawet nie ma kogo popierać.

Tyle z mojej strony, nie kierujcie krytyki w moją strone, bo do mnie ona nie trafia.

Zażalenia proszę kierować do swoich "panów","lordów" i "władców".

Użytkownik pawki edytował ten post 01.07.2011 - 05:16

• 1

#48 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Wyświetl postUżytkownik osiris dnia 30.06.2011 - 15:53 napisał
Można wskazać gdzie w jego wypowiedzi było takie stwierdzenie?
Ja nic takiego nie słyszałem.

Mówił, że 15 metrów nad ziemią wysiadła elektronika samolotu i że Tupolew został "obezwładniony".

Czyli mamy to co zawsze przy manipulacjach.
Gdzie jest słowo o ataku na samolot.
Przecież ta awaria mogła nastąpić z wielu przyczyn, chociażby z takiej że ów samolot był bardzo awaryjny i w kluczowym momencie zawiodły najważniejsze instrumenty do pilotowania samolotu.
Jak widać każdy pisze to co mu najwygodniejsze a nie to co wynika z wypowiedzi, (słyszy co chce)
Jeśli doszło do awarii to powinno się to przebadać ale jak widać nie dopuszcza się takiej możliwości że samolot zawiódł, wygodniej jest lansować tezę że zawiedli piloci choć bezpośrednich dowodów na to nie ma.

Użytkownik osiris edytował ten post 01.07.2011 - 07:23

• 1

#49 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

Czyli mamy to co zawsze przy manipulacjach.
Gdzie jest słowo o ataku na samolot.
Przecież ta awaria mogła nastąpić z wielu przyczyn, chociażby z takiej że ów samolot był bardzo awaryjny i w kluczowym momencie zawiodły najważniejsze instrumenty do pilotowania samolotu.
Jak widać każdy pisze to co mu najwygodniejsze a nie to co wynika z wypowiedzi, (słyszy co chce)
Jeśli doszło do awarii to powinno się to przebadać ale jak widać nie dopuszcza się takiej możliwości że samolot zawiódł, wygodniej jest lansować tezę że zawiedli piloci choć bezpośrednich dowodów na to nie ma.

W poście 46 wyjaśniłem skąd się wziął pomysł awarii na 15m...

Zanik zasilania FMS („ zamrożenie pamięci”) nastąpiło o 10:41:05, na wysokości
barometrycznej skorygowanej do poziomu lotniska na wysokości około 15 metrów, prędkości
podróżnej 145 węzłów ( ~270 km/h), w punkcie o współrzędnych 54°49,483’ szerokości północnej,
i 032°161’ długości wschodniej.

http://www.komisja.smolensk.gov.pl/download.php?s=65&id=11976

Jak myślicie, o się wydarzyło o godzinie którą wyboldowałem w cytacie?

Użytkownik Razor edytował ten post 01.07.2011 - 08:13

• 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zderzenie z podłożem. Zapis CVR/FDR też kończy się na 10:41,5.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie ma słowa o ataku na samolot, i o to właśnie chodzi. Żeby nie powiedzieć czegoś wprost, tylko robić nieustanne aluzje, a wszyscy wierzący w spiski już resztę sobie dopiszą. Zawsze można potem bronić się jak dziecko na forum ,,ale nikt z nas nie twierdził, że to był zamach".
Ale samo mówienie, że kontrolerzy sprowadzali samolot na śmierć już można traktować jako twierdzenie, że był zamach. Macierewicz jest fanatykiem teorii spiskowych i mówi językiem zrozumiałym dla spiskowców.
  • 1

#52 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Najbardziej zamach lansują przeciwnicy zamachu.
Wydaje się to twierdzenie absurdalne ale o to chodzi aby w ten sposób zdezawuować tą teorię.
Podobnie działa złodziej uciekając i krzycząc :"Łapać złodzieja"
Zamieszanie medialne jest najlepszym sposobem aby zrobić tumult, kakofonię informacyjną i wtedy żadna teoria się nie obroni oprócz ugrzecznionej rządowej i Anodiny.
Nie można spodziewać się prawdy skoro sędziami we własnej sprawie są tutaj Rosja oraz rząd polski.
W żaden sposób nie można tutaj spodziewać się obiektywizmu i mówił to w Polsat News przeciwnik Maciarewicza i jego teorii.
  • 3

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No litości, a jak inaczej należy rozumieć słowa ,,samolot został obezwładniony"? Toż to mowa o zamachu bez użycia tego słowa. Niektórym się wydaje że jeśli ktoś nie powie o czymś wprost to nie można pisać, że tam myśli. Np. ktoś napisze ,,ja wierzę że człowiek trafia po śmierci do nieba" Ktoś inny na tej podstawie stwierdzi: Aha, to znaczy że wierzysz w życie po śmierci". - A gdzie ja tak napisałem?- odpowie tamten.
Tak zachowują się dzieci na forach.
Prawdy nie usłyszysz od Macierewicza który z uporem, tak jak inni pisowcy, powtarza, że wszystkiemu są winni Rosjanie i Polskie władze, a nasi piloci nie popełnili żadnych błędów. To jest jawne zaprzeczanie prawdzie, bo dokładnie wiadomo że piloci popełnili co najmniej kilka błędów.
  • 0

#54 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

No litości, a jak inaczej należy rozumieć słowa ,,samolot został obezwładniony"? Toż to mowa o zamachu bez użycia tego słowa.

Może dla Ciebie ale dla mnie nie.
Samolot został unieruchomiony przez awarię (to jest pierwsza konkluzja) a dopiero potem możemy dociekać czy była to ingerencja z zewnątrz czy też usterka samolotu nielotu.

bo dokładnie wiadomo że piloci popełnili co najmniej kilka błędów.

Dokładnie to do końca nic nie wiadomo, ale dla takiego np. Skorskiego było zaraz wiadome że był to błąd pilotów.
Nikt nie mógł wtedy nic wiedzieć a on był tak mądry jak nie przymierzając TY.
Nie ogłoszono jeszcze raportu Millera ani prokuratury wojskowej a Sikorski i TY już wiecie jak na pewno było.

Użytkownik osiris edytował ten post 01.07.2011 - 12:16

• 2

piotrdln.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

widzę że większość łyknęła znowu kolejny temat zastępczy,
który zapewne zdominuje znowu media na kilka tygodni i przykryje np. sprawe wzrosty cen (droższy transport - droższe produkty) które nastąpią w związku z wprowadzeniem systemu opłat dla pojazdów pow. 3,5 t czy też problem rozjeżdżania bocznych dróg przez "TIR"y szukające oszczędności ze względu na wprowadzone opłaty

to zapewne przypadek :D że taka sytuacja ma miejsce zawsze gdy jest wprowadzany jakiś nowy podatek/opłata lub podwyższany dotychczasowy podatek to rzucają jakiś temat zastępczy, "swoje" media nakręcają ludzi na te bzdury i większość nie zauważa nawet że wyciągnięto z ich kieszeni znowu kase
  • 1

#56 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

Samolot został unieruchomiony przez awarię (to jest pierwsza konkluzja) a dopiero potem możemy dociekać czy była to ingerencja z zewnątrz czy też usterka samolotu nielotu.

Widzę, że z uporem maniaka omijasz moje posty które wyjaśniają tą pierwszą konkluzję...
  • 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jasne, osiris, jasne. Jak zdarzy się jakiś wypadek samochodu i ktoś powie, że auto zostało obezwładnione, to nie będzie miał na myśli, że to był nieprzypadkowy wypadek?
Macierewicz nie posługuje się tylko tym jednym argumentem. W swoim arsenale ma jeszcze takie ,,kontrolerzy byli zaskoczenie mgłą" ,,kontrolerzy wprowadzali w błąd pilotów" ,, rząd tuska razem z putinem wyeliminował prezydenta".

I to wszystko nie wystarczy, żeby stwierdzić że mowa jest o zamachu. Mnie to wystarczy.

Dokładnie to do końca nic nie wiadomo, ale dla takiego np. Skorskiego było zaraz wiadome że był to błąd pilotów.

Może ty nie wiesz do końca. Prawie wszyscy eksperci przyznają że większość albo chociaż część winy leży po polskiej stronie, czyli pilotów. Edmund Klich szacuje że jakieś 80% winy ponoszą polscy piloci, a 20% rosjanie.

Podstawowym błędem pilotów było korzystanie z niewłaściwego wysokościomierza.
  • 0

#58 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

I to wszystko nie wystarczy, żeby stwierdzić że mowa jest o zamachu.

Nie, to nie wystarczy, chyba że ktoś na siłę chce lansować tą tezę jak PO aby - właśnie - zdezawuować ten wątek.
To co wymieniłeś to zespół czynników mających przemożny wpływ na katastrofę a nie celowe działanie w celu zgładzenia Prezydenta.
Cała masa zaniechań, niedoróbek, fatalnych działań, bezmyślności, niefrasobliwości i nieodpowiedzialności.
  • 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale według Macierewicza część z tych niedoróbek i błędów nie jest przypadkowa. Kapujesz?
  • 4

#60 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ale według Macierewicza część z tych niedoróbek i błędów nie jest przypadkowa. Kapujesz?

O tym dowiemy się może wkrótce a może za 50 lat a może nigdy.
Do dziś nie można domknąć Katynia a co dopiero Smoleńska.
  • 1

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych