Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wielka Manifestacja Kongresu Nowej Prawicy Janusza Kowina-Mikke

• Please log in to reply
39 replies to this topic

slawek13.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Startowala (PK) razem z SLD, w parlamentarnych tez raczej sie doczepia SLD, albo SD, ewentualnie razem z Palikotem.

Tak jak SDPl z Borowskim na czele.

butibu.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Musimy wreszcie wyjść na ulice i pomóc Korwinowi w nadchodzących wyborach i przełamać bezmyślność Polaków przy głosowaniu, którzy od ponad 20 lat wybierają tych samych za przeproszeniem bydlaków, dla których ważne jest tylko te korytko przy Wiejskiej, a nie dobro Polaków i prawdziwa wolność gospodarcza, a także prawo do legalnej (bo dzisiaj to najczęściej samych obrońców się każe z intensywnością, a nie atakujących zbirów..) obrony przed zbirami w postaci legalizacji broni!!

Oddolny marsz poparcia. :roll: To jest to!
Tylko, tak jak powiedział Serail: Ktoś musi ustalić miejsce, datę i zdobyć zezwolenie. Czy ktoś się deklaruje na zostanie tym kimś?
Jak zdobyć zezwolenie dla grupy nie zrzeszonej w żaden formalny sposób? Nie znam się na tym. Być może rozwiązaniem było by coś w tym rodzaju:
http://www.youtube.com/watch?v=utkkXCF8ZVc
http://www.youtube.com/watch?v=yoajdUEYBIE
Albo i bez spodni :P Albo wymyśleć coś śmieszniejszego, żeby zwrócić na siebie uwagę.

Użytkownik butibu edytował ten post 03.07.2011 - 22:19

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może ktoś z was mi wytłumaczyć jak to możliwe, że w propozycjach tej partii jest pozwolenie na ćpanie wszystkiego, noszenie broni, ale nie ma pozwolenia na eutanazję? Dlaczego daje się ludziom tak szeroką wolność, ale człowiekowi cierpiącemu nie daje się prawnej możliwości przerwania życia?

Aha, zdajecie sobie sprawę, że to na co pozwolimy ludziom ma wpływ na całe społeczeństwo? Kiedy wszyscy będą mogli do woli zażywać narkotyki takie jak heroina to wzrośnie nam liczba uzależnionych od dragów. Ci ludzie zejdą do marginesu, a prywatne szpitale nie będą ich leczyć za darmo. Takie prawo doprowadzi do rozwarstwienia społeczeństwa na bardzo bogatych i tych ubogich.

#19 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

To można zrobić coś takiego. Stanąć przed sejmem czy premierowską ciupą i powiedzieć "ci ludzie nie chcą jednomandatowych okręgów wyborczych więc pokażmy gdzie ich mamy" i w tym momencie wszyscy się na nich wypinają. Wulgarne ale obecny rząd zasługuje na jeszcze gorsze rzeczy.

Użytkownik Aton edytował ten post 04.07.2011 - 10:38

lha.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

spójrzcie na nowe transfery ludzi do PO, nie waże w jakiej jesteś partii liczy się biznes...
cały ten rząd to jedno wielkie G......

Chciałbym, żeby świat był prosty jak czarne i białe. Tak się jednak składa, że nie jest. Dla ciebie to tylko "biznes", ale czy pomyślałaś przez chwilę nad sytuacją Arłukowicza i Kluzik? Co do pierwszego: 1) W żadnej partii nigdy nie był. 2) Od jakiegoś czasu Grzesiek próbuje go marginalizować. Chciał go nawet wykolegować przenosząc ze Szczecina gdzie sam chce kandydować. Ktoś może powiedzieć - "No, jak to? Tak z lewicy do prawicy?" Ta... SLD to lewica...

Co do drugiej: 1) Opuściła PiS, gdzie podobnie - na boczny tor zaczęto odstawiać ludzi bardziej liberalnych 2) Nie przeszła początkowo do PO. Założyła własną partię, która miała się ulokować gdzieś pomiędzy dwoma największymi graczami. Tak się jednak złożyło, że większość PJN chce dryfować w kierunku PiS.

Teraz proszę - odpowiedz mi: Czy chciałabyś tkwić na siłę w środowisku, które Ci nie odpowiada? Ja nie. Pewnie - mam mieszane uczucia, ale w polityce nic nie jest tak oczywiste, jak przedstawiłaś.

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Może ktoś z was mi wytłumaczyć jak to możliwe, że w propozycjach tej partii jest pozwolenie na ćpanie wszystkiego, noszenie broni, ale nie ma pozwolenia na eutanazję? Dlaczego daje się ludziom tak szeroką wolność, ale człowiekowi cierpiącemu nie daje się prawnej możliwości przerwania życia?

KNP jest liberalny w sferze gospodarczej, ale ma konserwatywny światopogląd oparty na zasadach chrześcijańskich.

Kiedy wszyscy będą mogli do woli zażywać narkotyki takie jak heroina to wzrośnie nam liczba uzależnionych od dragów. Ci ludzie zejdą do marginesu, a prywatne szpitale nie będą ich leczyć za darmo. Takie prawo doprowadzi do rozwarstwienia społeczeństwa na bardzo bogatych i tych ubogich.

Teraz mamy duża liczbę uzależnionych od alkoholu, nie zauważyłeś tego? Skoro się pozwala ludziom, żeby się truli alkoholem, to nie widzę powodów, aby im zabronić trucia się heroiną.

Zresztą, teraz też można zażywać heroinę, kokainę i co tylko chcesz. Tylko że nielegalnie. Ale kto chce sobie narkotyki załatwić, to sobie załatwi. To na prawdę nie jest trudne.

czy pomyślałaś przez chwilę nad sytuacją Arłukowicza i Kluzik? Co do pierwszego: 1) W żadnej partii nigdy nie był

Był w SDPL.

Użytkownik domino edytował ten post 04.07.2011 - 11:33

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kiedy są wybory??

Najprawdopodobniej 9 października jak dzisiaj powiedział prezydent, więc czasu mamy niestety już niewiele na zorganizowanie tej parady.

Ustalmy termin tej manifestacji! Może zrobić ją np. jednego dnia w Warszawie, za pare dni w Krakowie, potem w Bydgoszczy ?

Nie.. Musimy zorganizować jedną, porządną manifestację, na którą przyjedzie jak najwiecej zwolenników Nowej Prawicy z całej Polski. Nie możemy się rozdrabniać, musimy uderzyć raz, a porządnie.

Tak więc podaj daty i musimy zacząć walczyć o swoje!

Cóż, jakoś tak tydzień, albo dwa, przed wyborami, żeby ludzie nie zapomnieli o naszej akcji podczas głosowania.

i wrzucamy to na wszystkie fora o tematyce paranormalnej, na serwisy typu demotywatory, komixxy, mistrzowie, kwejk itp.

A zwłaszcza na portale informacyjne :)

Sam bym się tym zajoł, ale wiek mi nie pozwala (ale już niedługo)

Dzięki za chęci :) Ja też, jestem jeszcze niepełnoletni, dlatego proszę o pomoc, zwłaszcza tych, którzy mają kontakt z ludźmi z partii Korwina, a najlepiej samych członków :) Z pewnością jakiś się znajdzie na tym forum, albo ktoś, kto ma z takim czlowiekiem znajomosc i doniesie o tym do partii Korwina o tym naszym pomyśle

Jeśli wstępny termin wyborów zaplanowany jest na październik, można taką manifestację przeprowadzić 31 sierpnia, podczas dnia "Solidarności i Wolności". Termin dobry z uwagi na to, że w miarę wczesny i może odbić się echem, oraz z tego względu, że (jak dobrze Serail zauważył) znaczenie święta, może znacznie ułatwić pozyskanie wszelkich pozwoleń.

Za wcześnie, ludzie zapomną o naszej akcji, a po drugie, to lepiej, żebyśmy mieli jak najmniej wspólnego z tą zbyt socjalistyczną solidarnością...

Pozwoliłem sobie zrobić temat, w którym będziemy zamieszczać wszelkiego rodzaju pliki przydatne do promowania partii. KNP

Dzięki za pomoc :)

ja na nią napewno nie zagłosuję, bo to dla mnie stary obłąkany człowiek jak cała reszta :roll:

Człowiek, który prezentuje najbardziej rozsądne i racjonalne poglądy gospodarcze jest dla ciebie obłakany ?? To raczej już pasuje to Grześka głuptasia, Donalda matoła, i Jarka Bonaparte xD

Może ktoś z was mi wytłumaczyć jak to możliwe, że w propozycjach tej partii jest pozwolenie na ćpanie wszystkiego, noszenie broni, ale nie ma pozwolenia na eutanazję?

Cóż, jak ktoś chce się zabić, to proszę bardzo, przecież samobójstwo nie jest karane, a i trucizny będzie można w państwie Korwina kupić legalnie i zażyć, jak chociażby jakiś ciężki narkotyk ;)

PS: Jako datę manifestacji proponuję 1 października 2011r., skoro wybory mają być 9 :o I proszę nie prowadźmy zbędnych dyskusji, tylko zorganizujmy tą paradę, mile widziani nie tylko zwolennicy JKM, alei wszyscy wrogowie rządy i wszystkich partii w sejmie, jednak dla socjalistów (takze tych narodowych) to wstęp zabroniony ;)

Użytkownik martius edytował ten post 04.07.2011 - 13:06

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teraz mamy duża liczbę uzależnionych od alkoholu, nie zauważyłeś tego? Skoro się pozwala ludziom, żeby się truli alkoholem, to nie widzę powodów, aby im zabronić trucia się heroiną.

Dziwne i nieracjonalne podejście do sprawy. Twój argument opiera się na zasadzie, że skoro jedno jest legalne to inne towary też mogą być. Mamy legalny alkohol, papierosy, to dlaczego by nie zalegalizować twardych narkotyków? A jak już zalegalizujemy je, potem przejdzie czas na wszystkie inne dobra. Proponują sklepy z bronią gdzie będzie można kupić nie tylko zwykłego gnata, ale też bazukę i granaty. Na pewno świat będzie lepszy. Aha, każdy będzie mógł sosie kupić, a nie tylko zdrowi na umyśle. Nie widzisz różnicy między nielegalną sprzedażą jakiejś usługi a legalną? Bo ja widzę. Różnica jest taka że to co jest zakazane nie jest tak łatwo dostępne. Zalegalizowanie tego sprawie że dostęp do jakiegoś towaru będzie miał każdy.
Czy legalizacja np. heroiny oznacza że będę mógł normalnie kupić sobie ten narkotyk w osiedlowym sklepie?
Takie legalizacje będą maiły wpływ na całe społeczeństwo a nie tylko na ludzi którzy będą z tej legalności bezpośrednio korzystać.
Aha, dzięki za odpowiedź, bo reszta chyba nie bardzo wie dlaczego chce na tą partię głosować. Taki owczy pęd.

#24 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

A może weźcie dłuższy urlop i okupujcie Warszawę do wyborów? :) Ehh szkoda, że mnie w Polsce nie będzie.

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Różnica jest taka że to co jest zakazane nie jest tak łatwo dostępne

Obudź się kolego - mój brat już w podstawówce wiedział gdzie i od kogo kupić dragi. Co do legalizacji - chcącemu nie dzieje się krzywda, każdy z nas ma własny rozum; Ty w takim wypadku traktujesz ludzi jak bezrozumne bydło.

Osobiście jestem zwolennikiem dekryminalizacji narkotyków.

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chcącemu nie dzieje się krzywda? Rozumiem że człowiek uzależniony od dragów, który stoczył się na samo dno jest szczęśliwy i nie krzywdzi sam siebie? Krzywdzi nie tylko siebie, ale też całą swoją rodzinę, jeśli taką ma. Krzywdzi też resztę społeczeństwa. Tak samo można powiedzieć, że muzłumanie nie zagrażają innym, a jeśli wysadzają się w powietrze to krzywdzą tylko siebie. To dlaczego w niektórych krajach takich jak Francja mają już po dziurki w nosie muzułmanów?
Dopuścić to można marihuanę na własny użytek bo jest to jeden z najlżejszych narkotyków który ciężko przedawkować (praktycznie nawet się nie da). Ale legalizacja heroiny czy kokainy to już pomysł mocno przesadzony. Z tego co czytałem to nawet holandia takich narkotyków nie zalegalizowała.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 05.07.2011 - 08:46

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale legalizacja heroiny czy kokainy to już pomysł mocno przesadzony. Z tego co czytałem to nawet holandia takich narkotyków nie zalegalizowała.

Holandia nie, ale Czech zliberalizowały politykę narkotykową. Dozwolone jest posiadanie: 1,5 grama heroiny, 1 grama kokainy, 2 gramów metamfetaminy, do 15 gramów marihuany, do 4 tabletek ecstasy i do 5 tabletek LSD.

Nie wiem, czy w jakimś innym państwie jest dozwolone posiadanie aż tylu narkotyków.

I widzisz, Wszystko, Czesi się jeszcze nie zaćpali. Ludzie nie są idiotami. Naród czeski żyje i ma się dobrze, a wpływy do budżetu rosną w najlepsze.

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozumiem że człowiek uzależniony od dragów, który stoczył się na samo dno jest szczęśliwy i nie krzywdzi sam siebie?

To był jego wybór - był świadomy konsekwencji, wybrał tak a nie inaczej ale mówię po raz kolejny, wybór był jego - czy głupi czy mądry to już każdemu z nas zostaje osądzać.

Krzywdzi nie tylko siebie, ale też całą swoją rodzinę, jeśli taką ma.

Od tego właśnie jest rodzina aby sobie nawzajem pomagać i wspierać - czerwona hołota wywróciła cały porządek społeczny do góry nogami i na pierwszym miejscu postawiła twór zwany państwem. Czytaj dalej bo następna odpowiedź wiąże się bezpośrednio z tym punktem.

Krzywdzi też resztę społeczeństwa

W obecnym systemie na pewno ;).

Jeżeli uważasz, że liberalizacja kontroli nad narkotykami jest zła to polecam zapoznać się z historią Casal Ventoso (miasteczka położonego w Portugalii). W Portugalii uznali (ówczesny premier Jose Socrates przyznał otwarcie, że obrał taką strategię by pomóc swojemu bratu) że lepiej, taniej i zdrowiej jest udostępnić ćpunom używkę niż wsadzać ich za kraty. Oczywiście system Portugalski ma jeszcze nieco wad ale na pewno jest zdecydowanie lepszy niż miłościwie nam obecnie panujący.

Tak samo można powiedzieć, że muzłumanie nie zagrażają innym, a jeśli wysadzają się w powietrze to krzywdzą tylko siebie.

A ja miałem Cię za inteligentnego człowieka...

Rozumiem, że nie widzisz różnicy między używaniem dragów a wysadzeniem całego autobusu z bojowym okrzykiem na ustach ?

Dopuścić to można marihuanę na własny użytek bo jest to jeden z najlżejszych narkotyków który ciężko przedawkować (praktycznie nawet się nie da). Ale legalizacja heroiny czy kokainy to już pomysł mocno przesadzony. Z tego co czytałem to nawet holandia takich narkotyków nie zalegalizowała.

Dlatego tak jak już pisałem jestem za dekryminalizacją ciężkich narkotyków tj. tych które powodują uzależnienie w sferze fizycznej.

Hippo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

martius, najlepiej będzie jak samemu napiszesz taką propozycję do p. Korwina-Mikke, na jego stronie napewno jest adres kontaktowy do niego, jeżeli mu się spodoba to dalej pokieruje pomysłem w swojej partii, wtedy jest większa szansa na uzyskanie pozwolenia jeżeli tym zajmie się przedstawiciel partyjny.

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najpierw ogarnijcie, ile osób byłoby zainteresowanych. Potem można z centralą się ugadywać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych