Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wojna na pograniczu izraelsko-libańskim?

• Please log in to reply
407 replies to this topic

QLIG.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I tak własnie jest z Żydami...Nie jestem antysemitą,ale to co oni robią w pale się nie mieści...Mogę śmiało stwierdzić,że ostatnia wojna światowa wiele ich nauczyła...Jak zabijać innych,jak stawiać mury wokół "innych" i wiele inych.Pretekst z wybuchem wojny przez uprowadzenie żołnierzy uznaję za taki sam,jak dla hitlerowców pretekstem był "napad" na gliwicką radiostację...Mocne słowa?Być może...A dzieci ze zdjęcia uczone nienawiści od małego mogę porównać do hitlerjugend...Im też wpajano,że inni są żli...
  • 0

BlueBoy.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[center:43403a16c9]USA: Izrael ma 7 dni na rozprawę z Hezbollahem [/center:43403a16c9]

USA dały Izraelowi tydzień na zadanie jak największych strat bojownikom Hezbollahu w Libanie, a potem poprą międzynarodowe apele o zawieszenie broni - twierdzi środowy "The Guardian", powołując się na brytyjskie, unijne i izraelskie źródła.

"Nie ulega wątpliwości, że Amerykanie dali Izraelowi zielone światło. Zezwolili na to, by ataki (izraelskie) były dokonywane w przed dłuższy czas, niewykluczone, iż przez kolejny tydzień" - powiedział gazecie wysokiej rangi dyplomata UE.

"Dyplomatyczne źródła mówią, że izraelskim atakom wyznaczono (w USA) wyraźny limit czasowy, częściowo z powodu obaw, iż przedłużający się konflikt wymknie się spod kontroli" - dodaje gazeta.

Amerykańska strategia zakładająca, iż Izrael potrzebuje ograniczonego czasu na rozprawę z bojownikami Hezbollah ma kilka celów. Jednym z nich jest ukaranie Iranu i Syrii, które, jak twierdzi Waszyngton, sterują zza kulis Hezbollahem i Hamasem.

Wyrazem tej strategii jest opóźnienie wizyty sekretarz stanu USA Condoleezzy Rice w rejonie konfliktu do piątku. Rice zdecydowała, że najpierw spotka się ze specjalnymi wysłannikami ONZ.

USA publicznie zaprzeczają, jakoby miały wyznaczyć jakieś ramy czasowe dla izraelskich ataków, ale zdaniem amerykańskiego eksperta Stevena Cooka z ośrodka badawczego Council on Foreign Relations w Waszyngtonie, "liczne oznaki wskazują na to, że celem polityki USA jest umożliwienie Izraelowi zadania Hezbollahowi dotkliwego ciosu".

Źródło: PAP za "The Guardian"; Gazeta.pl
  • 0

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prześladowani stali się oprawcami...
  • 0

damczer.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie QLIG zgadzam się z tobą w zupełności i nie patrze tu przez pryzmat faszysty, tylko tak z normalnego punktu widzenia to żydzi wciaż uskarżają się za krzywdy jakie im wyrządzili Niemcy, a sami postępują w ten sam sposób i robią to samo. Wydaje mi się że są wciąż chronieni przez opinie publiczną na zachodzie przez co czują się bezkarni...
  • 0

Metatron.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Złudzenia, 7 dni, w tej chwili każdy kolejny nalot na Liban tylko wzmacnia Hezbollah w tym kraju.
  • 0

uforaport.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zdjęcia z Libanu

http://www.futuretvn...derdestruction/

i video wiadmości z Libańskiej telewizji, relacje video startują w 2 minucie 30 sekund

http://www.futuretvn...ideos/news4.asx
  • 0

Metatron.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rakiety Hezbollahu trafiły w Nazaret, zginęło dwoje małych dzieci. Źródło CNN i Sky News

[ Dodano: 2006-07-19, 16:20 ]
podałem ten news bo brzmi jakoś symbolicznie :shock:
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Premier Libanu prosi świat o pomoc

Dołączona grafika
Premier Libanu Fuad Siniora wezwał wspólnotę międzynarodową, aby zainterweniowała w celu zakończenia izraelskiej ofensywy przeciwko Libanowi i pospieszyła z pomocą humanitarną.

Wzywam was, abyście natychmiast odpowiedzieli i dostarczyli pilną międzynarodową pomoc humanitarną! Mam nadzieję, że nas nie zawiedziecie - apelował Siniora.

Poinformował, że w wyniku izraelskich ataków na Liban zginęło ponad 300 osób, a co najmniej tysiąc zostało rannych. Ponad 500 tys. Libańczyków opuściło swoje domy w niebezpiecznych regionach kraju, od kiedy przed ośmioma dniami Izrael rozpoczął ostrzał celów związanych z Hezbollahem.

Siniora zaznaczył, że w rezultacie izraelskiego ostrzału sparaliżowane zostały szpitale; brakuje żywności i środków medycznych.

Arabska telewizja Al-Arabija podała, powołując się na libańskich urzędników państwowych, że od ubiegłego tygodnia z niebezpiecznych rejonów kraju uciekło ponad 700 tys. z blisko 4 mln mieszkańców Libanu.

Sekretarz stanu USA Condoleezza Rice i szef unijnej dyplomacji Javier Solana mają się spotkać w czwartek w Nowym Jorku z sekretarzem generalnym ONZ Kofim Annanem w sprawie kryzysu libańskiego. Ma to być - jak mówi zastępca sekretarza generalnego ONZ Mark Malloch Brown prywatna kolacja.

http://wiadomosci.wp...27&ticaid=11fdd
  • 0

Bielak.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wspólnota międzynarodowa nic nie zrobi bo ochraniają ich cholerni jankesi państwo najbardziej krwawe i mające na rękach najwięcej przelanej krwi oczywiście nie swojej
  • 0

MatoIto.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zycze Izraelskim dziecią trakich samych i lepszych prezentów, od Syri, Libanu, i najwiekszych do Iranu " Allahu Akbar " :crazy:

Niech swiat przestanie bronic i usprawiedliwiac zbrobnie Zydów przeciwko ludzkosci, to co oni robią jest takim samym złem jakie wydządził im Hitler, a te dzieci są gorsze od Hitler Jugen ;<

Niemam juz słów by opisac te zło na swieci, niech sie dzieje dobroc :hmm:

[size=9]ariel: przemyśl co piszesz, to nie jest forum, na którym bredzi się trzy po trzy, życząc każdemu, o innej ideologi czy poglądach, wszystkiego co niemiłe, nie mam nic przeciwko wypowiadaniu się za lub przeciw narodowi żydowskiemu, ale braku umiejętności w wypowiadaniu się i braku ogłady połączonego z jeszcze większym brakiem kultury nie będziemy tutaj tolerować, swoją antypatię do żydów mogłeś wyrazić na dziesiątki sposobów będących na poziomie, dlaczego więc wybrałeś ten z nizin kulturowych? warn x3
  • 0

Szefo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zycze Izraelskim dziecią trakich samych i lepszych prezentów, od Syri, Libanu, i najwiekszych do Iranu " Allahu Akbar " :crazy:

czy Ty wogóle zdajesz sobie sprawę z tego co mówisz?
nie będe tego komentował

te dzieci sa już tak wychowywane od małego i jest im ta nienawiść wpajana
nie rozumiem dlaczego USA zezwala na to , dali im tydzień , no i co z tego, przez ten czas zginie wielu libańczyków :/

jak dla mnie to wogóle bez sensu
  • 0

QLIG.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie rozumiem dlaczego USA zezwala na to

Bo robią to samo w Iraku a poza tym mają w oczach nie dobro ludzi,tylko $ i ropę...Izrael to jeden z ich największych sojuszników.Papatrz chociażby na wyposażenie armii Izraelskiej-Hummery,M16 i inne...Izrael kupuje od nich broń,firmy zbrojeniowe USA mają zysk i interes się kręci...A e giną cywile w jakimś brudnym muzułmańskim kraju?Co tam...
  • 0

ATi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja chcę IIIWŚ. Wk*rwiają mnie niektórzy ludzie, i fajnie by było, jakby zdechli od promieniowania. :)

A tak w ogóle, to jakby Cold War doszła do skutku, to prawdopodobnie by mnie tu teraz nie było, i tak samo się nie obawiam III WŚ. Umrę, to umrę.

[size=9]ariel: dzieci w przedszkolu mają wyższy poziom wypowiedzi niż ta zaprezentowana przez użytkownika, może chwilowe wyciszenie i warn x3 pomogą w nauce kultury i wyplewieniu zasobów zaczerpniętych ze słownika łaciny podwórkowej
  • 0

QLIG.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najlepiej najpierw zniknij z forum,z takimi inteligentnymi wypowiedziami możesz zaimponować dzieciakom w przedszkolu...
  • 0

Tengron.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Liban ma jeszcze czelność wołać o pomoc?! Co za…! I dobrze że dostają po dupie. To oni trzymają ten Hezbollah. Jak dla mnie to Izrael powinien ich jeszcze obstrzeliwać i wejść do Libanu gdzie wymorduje terrorystów. A potem powinni zabrać się za Syrie i Iran. Przynajmniej świat na tym skorzysta.

te dzieci sa już tak wychowywane od małego i jest im ta nienawiść wpajana

To nie rzesza niemiecka. Same to robią bez przymusu :/
[size=9]
ariel: nie każdy muzułmanin jest terrorystą, za to każdy, kto namawia do przemocy, propaguje ją, bądź w jakikolwiek inny sposób "reklamuje" ideę wojny zamiast pokoju, powinien zastanowić się i zacząć to całe swoje mordowanie od siebie samego, przynajmniej świat pozbyłby się wielu destrukcyjnych jednostek, które poprzez swoje niespełnione ambicje sieją burze wśród wielu narodów, reasumując: warn

P.S. W jaki sposób chciałbyś odróżnić terrorystów do wymordowania od zwykłych żyjących tam ludzi? Co zaś sie tyczy przymusu, to zauważ, iż młody człowiek przejmuje wzorce jakie mu wpajają rodzice, zatem nie mów, iż dzieci robią to bez przymusu, bo ów istnieje, tylko nie w formie w jakiej chciałbyś go dostrzec.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych