Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy jesteśmy skazani na trolli z multikontami.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tak pięknie miało być. Temacik, kilka zdań na ten temacik, potem dyskusja, następnie obalanie lub dowodzenie swoich racji za pomocą siły argumentu. Niestety, ładnie to bywa do momentu, kiedy zaangażujemy się w jakimś temacie, czy to z racji przekonań, poglądów, czy z powodu takiego, a nie innego sposobu postrzegania świata.
Podczas burzliwych dyskusji dotyka nas problem wybuchu emocji, a co za tym idzie częstego naruszania regulaminu. Jest dobrze, gdy poparcie mamy w postaci innych forumowiczów. Skazani na samotną walkę nie mamy zbyt wielkich szans na sukces, jeżeli nasze argumenty, albo dowody nie mają silnych podstaw.
Niejednokrotnie chcielibyśmy sami sobie jakoś pomóc, ale poza dyskusją nie mamy dużego pola manewru.
Wtedy do głosu dochodzi diabełek, podpowiadający bardzo złe pomysły. Szkoda, że niektórzy dali się skusić, posuwając się do zagrywek min. takich jak, dodatkowe konto na forum.
Przy stałym IP, wytropienie takiego delikwenta nie jest trudne (z poziomu administratora); przy zmiennym, powiedzmy kłopotliwe; natomiast schowanego za proxy gościa, prawie niemożliwe.
Właśnie o ukrywanie się za serwerami proxy mi chodzi. Wynalazek niezły, często się przydaje, szczególnie, kiedy zależy nam na anonimowości. Można powiedzieć, w dzisiejszych czasach potrzebny. Ale każdy kij ma dwa końce. Nasi forumowicze wykorzystali proxy do tego, aby mieć więcej niż jedno konto, które jest dozwolone regulaminem. Wpadli. Szczytem wszystkiego, było pisanie pochwalnych postów samemu sobie. Zapewne punktacja tez była fałszowana w ten sam sposób.
Moja propozycja zmian w regulaminie dotyczy logowania się przez proxy. Nie wydaje mi się, aby przeciętny użytkownik musiał ukrywać się za serwerami proxy. Ukrywamy swoją tożsamość za nickiem i to nam powinno wystarczyć.
Zakaz logowania przez proxy, powinien zapobiec takim zdarzeniom w przyszłości.

Nik4ND3R.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli mam być szczery przyjacielu, to dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby rejestracja została wprowadzona za pośrednictwem tzw. zaproszeń. Powiedzmy, że mogło by być to rozwiązane na zasadzie stażu (bo my, np. mamy już tu kilka lat). Oczywiście popieram rozwiązanie proxy. Do tego można dorzucić rejestracje z e-mailem, który nie jest dostępny w domenie globalnej (wszystkie typu onety, wp, interie, gmaile, hotmaile out). Wtedy będą musieli bardziej kombinować. :) A do tego zgrane akcje antytroll i zapanuje cisza i spokój. A czytelnicy, którzy chcą czytać, będą czytać dalej - treści które coś wnoszą, może nawet niektórzy zaczną więcej pisać jak nie będzie akcji typu: "po co mam pisać skoro i tak się zaraz znajdzie 10 trolli którzy mnie zrównają z błotem". :)

Pozdrawiam

Użytkownik Nik4ND3R edytował ten post 06.07.2011 - 23:19

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zapewniam was, że ściganie multikont na proxy jest konikiem niektórych moderatorów. ;) Każdy popełnia błędy i w końcu wpada.

Easy_Rider.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z postem wstępnym autora tematu, tylko tak się jakoś dziwnie składa, że ten trolling działa w zasadzie w jednym kierunku - mianowicie zwalczania tzw. "teorii spiskowych". To było widoczne m. in. w temacie dotyczącym chemtrails, w którym kol. Staniq również był aktywny.
Może nie byłem uważnym czytelnikiem, ale czy ktoś może podać z tego forum przykład trollingu popierającego argumenty, świadczące o przejawach spiskowej rzeczywistości?

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z postem wstępnym autora tematu, tylko tak się jakoś dziwnie składa, że ten trolling działa w zasadzie w jednym kierunku - mianowicie zwalczania tzw. "teorii spiskowych". To było widoczne m. in. w temacie dotyczącym chemtrails, w którym kol. Staniq również był aktywny.
Może nie byłem uważnym czytelnikiem, ale czy ktoś może podać z tego forum przykład trollingu popierającego argumenty, świadczące o przejawach spiskowej rzeczywistości?

No przecież to zwolennicy mieli multikonta. Zagaroth jest tego przykładem. Nie wspominam o najnowszych, bo sprawa jest w toku.

Easy_Rider.
Reputacja

Napisano

Zagaroth to przykład szczególny i nietypowy, gdyż konto to zostało założone w czasie, gdy na normalnym koncie użytkownik QM był zabanowany, czy słusznie - to inna sprawa. Czy taką sytuację można nazwać stricte multikontem, skoro użytkownik w tym czasie jest stanie operować tylko z jednego konta? Oczywiście, po usunięciu bana, etyka nakazywałaby usunięcie tego dodatkowego konta, ale - o ile pamiętam - sprawa wydała się wcześniej i trudno przypuszczać, jakie intencje miał QM co do decyzji po zakończeniu bana.

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No ale mleko się rozlało, prawda?
Wskaz proszę, którzy sceptycy posiadali multikonto? Nie ma takich?
Zaczynamy przypinać łatki, a nie o to chodzi. Mnie zależy na obiektywnym załatwieniu sprawy.
Zbanowanie konta ma służyć ukaraniu. Skoro jest posiadaczem tego konta (nawet zablokowanego), nie może posiadać innego.
To tak jak z samochodem, możesz go posiadać, ale bez prawa jazdy nie wolno Ci nim jeździć.

Easy_Rider.
Reputacja

Napisano

Rozumiem, że termin "sceptycy" dotyczy ludzi, których mogę traktować poważnie, mimo że mają zdanie odmienne od mojego i takich ludzi raczej nie podejrzewałbym o tworzenie multikont. Nie o nich zresztą w tym temacie chodzi, tylko o trolli, jednak wskazanie wśród nich konkretnych przypadków multikont - wymaga wiedzy, którą mogą posiadać administratorzy. Ponadto - nie ode mnie pochodzą zarzuty na temat multikont i w związku z tym nie na mnie spoczywa ciężar dowodu.

Chciałbym się również ustosunkować do kwestii czasowego banowania, mam bowiem co do tej zasady mieszane odczucia, gdyż kojarzy mi się to z rozdzielaniem klapsów wśród niesfornych dzieci. Banowanie powinno mieć charakter stały, kiedy użytkownika nie da się już dalej tolerować, i w zasadzie nieodwracalny - zakładanie bowiem, że za tydzień on się zmieni, jest czymś naiwnym. Z tego względu, powinien to być środek ostateczny - wcześniej można stosować całą gamę środków pośrednich, jak usuwanie fragmentów wypowiedzi, całych postów, ostrzeżenia itp.

Natomiast czy w okresie czasowego zabanowania, użytkownik powinien mieć prawo założyć inne konto? To zależy, jak traktuje się forum - bo jeśli jako coś w rodzaju jednej piaskownicy, w której mogą bawić się tylko "grzeczne" dzieci - to zapewne nie. Ale przecież forum przedstawia sobą bardzo szerokie spectrum tematyczne i w szczególnym przypadku może być tak, że użytkownik, który w jednym temacie wdał się w emocjonalną dyskusję ze swoim adwersarzem - w innym temacie może się z nim całkowicie zgadzać. Dlaczego więc karać kogoś za wypowiedź w jednym temacie, brakiem możliwości wypowiadania się na całym forum? Może należałoby rozważyć (jeżeli oprogramowanie na to pozwala) wprowadzenie możliwości banowania tylko w określonych tematach? Wtedy nie byłoby presji na zakładanie multikont.

Użytkownik Easy_Rider edytował ten post 07.07.2011 - 10:04

pawaw1.
  • Tematów: 29
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten problem był, jest i chyba zawsze będzie... Może w przyszłości będzie szybciej usuwany, ale zawsze znajdzie się delikwent który stworzy sobie pomocnego "avatara" xD Trzeba walczyć, walczyć i jeszcze raz walczyć z tą plagą, oby mylo nie rzucał słów na wiatr z tymi pościgami.

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem powinno się zbanować na zawsze ludzi, którzy złamali regulamin w kwestii multikont. Jakieś jednopostowe zażalenia w tym dziale z multikonta mogą być wyjątkiem. Zrobienie multikonta to łamanie regulaminu w conajmniej 2 punktach. Podszywanie się pod kogoś innego to typowa manipulacja, w celu wprowadzenia kogoś w błąd (przykład: wspieranie franka przez quintusa, sugerujące że oto frank ma rację, bo ktoś inny się z nim zgadza).

@Easy
Zagaroth to szczególny przypadek beczelnego multikonta. Właśnie po to quintus dostał bana, żeby się nie wypowiadał, a zrobił kolejne konto by obejść ten zakaz. Zasadny ban czy nie, to mógł co najwyzej napisać coś w zażaleniach, albo napisać pw, a nie robić drugą karierę na forum. To co ty mówisz to wręcz namawianie do łamania regulaminu.

Jak dla mnie quintus już nie pierwszy raz udowodnił, że jego obecność na tym forum jest zbędna,a wręcz niepożądana. Jego posty jako quintus już od bardzo dawna, nie wnoszą nic merytorycznego, napisane są w bardzo agresywnym tonie (podkreślenia, powiększenia, kolorwanki) i częstotliwość łapania przez niego warnów jest nadwyraz wysoka.

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 07.07.2011 - 11:40

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Z tego co wiem to Eury popiera prawo do anonimowości w sieci (czyli popiera proxy) - kiedyś coś pisał na ten temat. Do mnie też pewne argumenty trafiają, dlatego nie upieram się, żeby znieść proxy. Ale taka bezsilność moderatorów względem multikont też nie powinna mieć miejsca. Dlatego wg mnie powinien zostać dodany punkt, że gdy zachodzą wyraźne przesłanki, podejrzenia, że dane konto jest klonem, to moderator ma prawo zażądać od użytkownika, logowania się (logowania się - od tej pory, a nie jednorazowego zalogowania się) bez proxy. Oczywiście w przypadku odmowy jest automatyczny ban za multikonto. To byłyby znikome przypadki, raz na ruski rok - na palcach jednej ręki można byłoby policzyć użytkowników, których ta zmiana dotknie (a obawiam się, że nawet na jednym palcu :) ). A przynajmniej nie było by tej manifestacji bezsilności moderatorów, gdy każdy wie, że np Frank to QM, ale nic nie można z tym zrobić :) To jest wg mnie trochę taka kompromitacja z naszej strony, gdy zachodzi taka sytuacja.

Wracając jednak do pierwszego zdania, to z drugiej strony poważnym argumentem za delegalizacją proxy, jest obecny system reputacji, w którym świeży użytkownik ma możliwość oceniania postów. Ewentualnie jest to argument za zmianą systemu reputacji. Ale to już zostawiam do przemyśleń, dla Eurego.

#12 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie podoba mi sie podszywanie pod innych, bo to jakby nie patrzec oszustwo, ale rowniez nie podoba mi sie uscislanie, ze problem dotyczy wylacznie zwolennikow teorii spisku, bo to znow brzmi jak...trolowanie. Mozna i w taki sposob "dobierac sie do skory" stronie przeciwnej w dyskusji. Chodzi mi o swiadome psychologiczne
dzialanie (manipulacja) innymi uzytkownikami, wskazujac im, jak to zwolennicy teorii spiskowych klamia i oszukuja na kazdym kroku. W ten sposob z gory obniza sie ich wiarygodnosc. Bardzo nieladne posuniecie kolego Staniq.
Wogole nie podoba mi sie sposob prowadzenia dyskusji przez przeciwnikow "spiskowcow". Niestety ewidentnie panowie dzialaja z premedytacja niszczac punktacja KAZDEGO, kto probuje wziac udzial w dyskusji. To niestety jest moi panowie bardzo widoczne i wcale nie swiadczy o tym, ze macie racje, ale o tym jaki niski poziom swiadomosci. Jesli ktos nie posiada wystarczajacej wiedzy, lub argumentow i nie ma odwagi zabrac glosu w temacie, ale dotrzymuje towarzystwa kolegom, to nie powinien miec prawa punktowania. Za to bardzo widoczne jest punktowanie sie wzajemne "antyspiskowcow" i to za tak beznadziejnie glupie teksty, ze rece opadaja.
Co do multikont jestem za bardzo surowym traktowaniem i tu PaZi ma racje.

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 07.07.2011 - 12:52

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Przeczytaj mag moją wypowiedź w poście #5. Ja nie manipuluję faktami, tylko je przytaczam w odpowiedzi na post #4.
Co do punktacji na forum, zawsze jest z tym problem. Jak kto punktuje i za co, jego sprawa. Ja regularnie dostawałem -3 lub -2 za każdy post. Od kogo? Zapewne od tych, co maja inne zdanie. To wszystko. Zresztą, nie rozmawiamy tutaj o punktacji.

Bis.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To ja Quintus Maximus. Podobno bisy są zawsze najlepsze.

Wniosłem o kasację konta, także Wasze bany mało mnie teraz interesują. I tak już dawno przymierzałem się do likwidacji konta, a już po tym jak odeszli Radoslaw i Muhad uznałem taką decyzję za jedynie słuszną.

Założyłem na tym forum konto, bo nie mogłem spokojnie się przyglądać jak pewna grupa osób perfidnie i beztrosko okłamuje użytkowników forum odnośnie wydarzeń z 11 września 2001 r., tragedii, w której życie stracił mój bardzo bliski znajomy. Udowodnienie tym osobom, że piszą nieprawdę, że świadomie podają absurdalne argumenty i analizy, nie było rzeczą prostą. Na tym forum było to wręcz niemożliwe. Posiadając w swoich szeregach moderatorów i kilkadziesiąt jak nie kilkaset multikont, osoby te skutecznie eliminowały kolejnych użytkowników, którzy zniechęceni traktowaniem, jeden po drugim dziękowali za dyskusję i likwidowali swoje konta. Cała grupa użytecznych klakierów przez kilka lat wspierała między innymi guru sceptyków i jak rozumiem ich lidera mariusha. Robili to na tyle skutecznie, że pomimo pisania oczywistej nieprawdy, pomimo wciskania ludziom najbardziej niedorzecznych tłumaczeń, użytkownik ten doczłapał się do czołówki użytkowników o najlepszej reputacji. Fakt, że mariush ze wszystkich sceptyków trzymał najwyższy poziom, nigdy nie zniżał się do obrażania innych i zawsze z szacunkiem odnosił się do swoich adwersarzy, nie zmienia tego, że próbował on innych oszukać i odwieść od próby poznania prawdy. Ku mojemu zaskoczeniu dyskusja o 11 września 2001 roku zakończyła się wykazaniem mariushowi i innym sceptykom, że istnieją jednak takie wątpliwości i takie dowody, których ani mariush, ani nikt inny nie potrafi wytłumaczyć, czy obalić. Zestaw kilku pytań (link) zakończył dyskusję, która ciągnęła się aż przez 5 lat. Tym samym cel mojego pobytu na tym forum dobiegł końca. Kosztowało mnie to bardzo dużo energii i czasu, ale uważam, że było warto.

Drugim tematem, w który się zaangażowałem był oczywiście temat o chemtrails. Uważałem, iż temat ten jest na tyle istotny, a zjawisko o którym traktuje na tyle niebezpieczne, że warto było poświęcić kolejną porcję jakże cennego czasu na wykazanie tym samym użytkownikom, którzy lansowali oficjalną wersję 9/11, że również i w tym temacie piszą nieprawdę. Myślę, że udało się to znakomicie, także i tam nic już nie muszę dodawać.

Yawgmoth - Tobie napisałem już wystarczająco dużo. Dodam tylko, że

Ale taka bezsilność moderatorów względem multikont też nie powinna mieć miejsca.

taka bezsilność użytkowników względem trolli i wynajętych osób z kilkunastoma numerami IP (w tym moderatorów) nie powinna mieć miejsca. To, że wszyscy wiedzą, kim jesteście i nikt nic nie może z tym zrobić jest po prostu załamujące.
I jeszcze Staniq napisze

Wskaz proszę, którzy sceptycy posiadali multikonto? Nie ma takich?

Nawet wasz kolega Kostek wygadał się, że dysponuje wieloma IP, więc nawet jak tysiąc razy napiszesz, że nie posiadacie multikont, to i tak nikt w to nie uwierzy.

Dlatego wg mnie powinien zostać dodany punkt, że gdy zachodzą wyraźne przesłanki, podejrzenia, że dane konto jest klonem, to moderator ma prawo zażądać od użytkownika, logowania się (logowania się - od tej pory, a nie jednorazowego zalogowania się) bez proxy. Oczywiście w przypadku odmowy jest automatyczny ban za multikonto.

Według mnie powinien zostać dodany punkt, że gdy zachodzą wyraźne przesłanki, podejrzenia, że dany użytkownik/moderator jest trollem, agentem, wynajętym użytecznym klakierem, świadomie, notorycznie wprowadzającym innych w błąd, to użytkownicy maja prawo wnieść o usunięcie takiej osoby z grona użytkowników, albo o pozbawienie takiego moderatora piastowanej funkcji.

To byłyby znikome przypadki, raz na ruski rok - na palcach jednej ręki można byłoby policzyć użytkowników, których ta zmiana dotknie (a obawiam się, że nawet na jednym palcu :) ). A przynajmniej nie było by tej manifestacji bezsilności moderatorów, gdy każdy wie, że np Frank to QM, ale nic nie można z tym zrobić :) To jest wg mnie trochę taka kompromitacja z naszej strony, gdy zachodzi taka sytuacja.

To byłyby znikome przypadki, parę razy w roku, na palcach obu rąk możemy policzyć użytkowników i moderatorów, których ta zmiana dotknie (np. Mariush, Staniq, dzustin, Yawgmoth, Aquila, AlienGrey). Przynajmniej nie było by tej manifestacji bezsilności użytkowników, gdy każdy wie, że osoby te nie są zwykłymi użytkownikami, tylko zawodowymi lub nie trollami, hasbarowcami i innymi przyjemniaczkami. To jest trochę kompromitacja z naszej i administracji strony, gdy zachodzi taka sytuacja. Od dwóch lat rozmawiam z innymi użytkownikami i WSZYSCY wiemy kim jesteście. To nie jest żadna tajemnica. WSZYSCY o tym wiedzą. Tylko, że bez dowodów za pisanie o tym, O CZYM WSZYSCY WIEMY, dostawaliśmy tonę ostrzeżeń i banów. Wy bez dowodów możecie jednak bezkarnie ferować oskarżenia. Wam się wydaje, że Frank i ja to ta sama osoba, że logował się on z tego samego IP co ja. Przedstaw zatem Yawgmoth dowód na to logowanie z jednego IP, bo jest to po prostu twoje kłamstwo i dobrze o tym wiesz. Chcieliście koniecznie uciszyć Franka, by już nie mógł odpowiedzieć na odpowiedź mariusha odnośnie książki z chmurami z 1972 r. Zrobiliście to dokładnie parę minut przed umieszczeniem przez Mariusza odpowiedzi. Zapewne całkiem przypadkowa synchronizacja. Jak typowi zawodowi trolle dopchaliście się do moderatorki i eliminujecie z dyskusji każdą niewygodną osobę. Ciekawe, że w temacie o chemtrails aż 5 moderatorów uznało, że teoria została obalona, a żaden nie uważa, że zasiana została choćby mała wątpliwość. Jedyny obiektywny moderator, jakiego forum mogłoby ustanowić - Erik - czeka na tą funkcję już nie wiadomo ile. Również zapewne całkiem przypadkowo.

Eury - Tobie mogę jedynie napisać, iż mam poważne wątpliwości, czy jesteś tym samym człowiekiem, który tą stronę zakładał. Wątpliwości wynikają z tego, że Eury, którego pamiętamy, nie dopuściłby ewidentnych trolli do moderacji. Prawdziwy Eury choć raz zareagowałby na zgłaszane nieprawidłowości w pracy moderatorów. Założyłem chyba z 7 tematów, w których wskazywałem na nieprawidłowe traktowanie użytkowników przez niektórych moderatorów i ich wręcz cenzorskie działania. ZA KAŻDYM razem jak założyłem taki temat
1. dostawałem urlop, po czym
2. wypowiadał się moderator, którego temat dotyczył,
3. następnie Przemo, który pisał, że nie podoba mu się sposób w jaki dyskutuje, zamykał temat.
Nikt nigdy nie skomentował rzeczowo moich zarzutów, a już najbardziej zastanawiające, dlaczego osoba do której adresowane były te tematy nigdy się w nich nie wypowiedziała. Nigdy Eury nie ustosunkowałeś się do moich zarzutów, co było dla mnie bardzo dziwne. Nie wierzę, że nie dostrzegałeś nieprawidłowości, które Tobie wskazywałem. Wolałeś milczeć i udawać, że tego nie dostrzegasz. Nie wiem, czy prawdziwy Eury tak by się zachowywał. Wątpię.

Przemo - Tyle razy rozmawialiśmy na PW. Tyle razy tłumaczyłem Tobie, dlaczego rozmawiam czasami w ten, a nie inny sposób. Zauważ, w jakich tematach ja się udzielałem, a w jakich Ty. Rozmawiając o życiu duchowym, podróżach astralnych i innych podobnych, nie rozmawiasz z trollami, osobami z zamiłowania, czy zawodowo blokującymi dyskusję i wprowadzającymi innych w błąd. Dużo łatwiej jest Tobie zachować w dyskusji spokój, opanowanie i błysk intelektu. Jednak w kontakcie z trollem potrafiłeś stracić nerwy (przypomnij sobie co i w jaki sposób napisałeś PaZiemu ;) ), uważając że są takie sytuacje w życiu, w których ciężko kulturalnie rozmawiać. Emocje są zawsze tam, gdzie bezsilność, a przyznasz, że w tematach o 9/11 i chemtrails ludzie są totalnie bezsilni. Chciałbym Przemo zobaczyć sposób, w jaki dyskutujesz z osobą, która na Twoich oczach zatruwa Twoje dziecko, czy też osobą, która to trucie koniecznie chce ukryć, czy zbagatelizować. Chciałbym wtedy zobaczyć te kwieciste słowa płynące z Twych ust. Wypowiedziałeś się w temacie o chemtrails, że nie widziałeś nigdy tak poharatanego nieba i odpuściłeś, wiedząc że dyskusja w tym temacie i z tymi ludźmi nie ma sensu. Jednak inni postanowili pociągnąć temat i wykazać osobom piszącym nieprawdę, że takie postępowanie jest wielce niewłaściwe. Doceń to. Nie każdy tak jak Ty się z tym godzi i nie każdy odpuszcza tematy o zjawiskach, zdarzeniach, które mogą nam wszystkim zagrozić. Stać z boku i narzekać naprawdę jest bardzo łatwo.

Taki cichy ban, jaki mi nałożyliście, pokazuje, że jesteście bezsilni wobec osób, które piszą prawdę. Możecie na wszystkich pousuwać z dyskusji, ale na nasze miejsce przyjdą kolejni, a po nich następni. Skończyło się bezkarne ogłupianie społeczeństwa.

To mój ostatni post na tym forum. Nie wiem, ile czasu muszę czekać na usunięcie konta. Mam nadzieję, że zostanie usunięte niebawem.

Oby wszystko to, co opisujemy, okazało się jedynie ponurym snem, bo inaczej wszyscy bez wyjątku mamy ostro przerąbane.

Żegnam i pozdrawiam. Wszystkich :)

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Quintusie@
Kostek może mówić co chce. Jak zostanie złapany na multikoncie to poniesie tego konsekwencje i nie ma znaczenia fakt, że w danym temacie stoimy po jednej stronie. Posiadanie większej ilości IP to domena Neostrady i innych zmienno-identyfikacyjnych sieci, bądź korzystanie z proxy.
Niestety prymitywizm i samolubstwo bierze górę w Twoich wypowiedziach. Potwierdzasz fakt, że wystarczy mieć inne zdanie od Twojego, a automatycznie jest się agentem, hasbarowcem (wtf?) i jak to nazwałeś innym przyjemniaczkiem. Kompromitujesz się Quintus i mimo wszystko brniesz dalej w swoim zacietrzewieniu.
Szkoda...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych