Napisano 06.07.2011 - 22:56
Napisano 06.07.2011 - 23:19
Użytkownik Nik4ND3R edytował ten post 06.07.2011 - 23:19
Napisano 07.07.2011 - 07:27
Napisano 07.07.2011 - 08:11
No przecież to zwolennicy mieli multikonta. Zagaroth jest tego przykładem. Nie wspominam o najnowszych, bo sprawa jest w toku.Zgadzam się z postem wstępnym autora tematu, tylko tak się jakoś dziwnie składa, że ten trolling działa w zasadzie w jednym kierunku - mianowicie zwalczania tzw. "teorii spiskowych". To było widoczne m. in. w temacie dotyczącym chemtrails, w którym kol. Staniq również był aktywny.
Może nie byłem uważnym czytelnikiem, ale czy ktoś może podać z tego forum przykład trollingu popierającego argumenty, świadczące o przejawach spiskowej rzeczywistości?
Napisano 07.07.2011 - 08:29
Napisano 07.07.2011 - 08:40
Napisano 07.07.2011 - 09:50
Użytkownik Easy_Rider edytował ten post 07.07.2011 - 10:04
Napisano 07.07.2011 - 10:10
Napisano 07.07.2011 - 11:37
Użytkownik PaZi edytował ten post 07.07.2011 - 11:40
Napisano 07.07.2011 - 12:44
Napisano 07.07.2011 - 12:50
Użytkownik mag1-21 edytował ten post 07.07.2011 - 12:52
Napisano 07.07.2011 - 15:22
Napisano 10.07.2011 - 16:52
taka bezsilność użytkowników względem trolli i wynajętych osób z kilkunastoma numerami IP (w tym moderatorów) nie powinna mieć miejsca. To, że wszyscy wiedzą, kim jesteście i nikt nic nie może z tym zrobić jest po prostu załamujące.Ale taka bezsilność moderatorów względem multikont też nie powinna mieć miejsca.
Nawet wasz kolega Kostek wygadał się, że dysponuje wieloma IP, więc nawet jak tysiąc razy napiszesz, że nie posiadacie multikont, to i tak nikt w to nie uwierzy.Wskaz proszę, którzy sceptycy posiadali multikonto? Nie ma takich?
Według mnie powinien zostać dodany punkt, że gdy zachodzą wyraźne przesłanki, podejrzenia, że dany użytkownik/moderator jest trollem, agentem, wynajętym użytecznym klakierem, świadomie, notorycznie wprowadzającym innych w błąd, to użytkownicy maja prawo wnieść o usunięcie takiej osoby z grona użytkowników, albo o pozbawienie takiego moderatora piastowanej funkcji.Dlatego wg mnie powinien zostać dodany punkt, że gdy zachodzą wyraźne przesłanki, podejrzenia, że dane konto jest klonem, to moderator ma prawo zażądać od użytkownika, logowania się (logowania się - od tej pory, a nie jednorazowego zalogowania się) bez proxy. Oczywiście w przypadku odmowy jest automatyczny ban za multikonto.
To byłyby znikome przypadki, parę razy w roku, na palcach obu rąk możemy policzyć użytkowników i moderatorów, których ta zmiana dotknie (np. Mariush, Staniq, dzustin, Yawgmoth, Aquila, AlienGrey). Przynajmniej nie było by tej manifestacji bezsilności użytkowników, gdy każdy wie, że osoby te nie są zwykłymi użytkownikami, tylko zawodowymi lub nie trollami, hasbarowcami i innymi przyjemniaczkami. To jest trochę kompromitacja z naszej i administracji strony, gdy zachodzi taka sytuacja. Od dwóch lat rozmawiam z innymi użytkownikami i WSZYSCY wiemy kim jesteście. To nie jest żadna tajemnica. WSZYSCY o tym wiedzą. Tylko, że bez dowodów za pisanie o tym, O CZYM WSZYSCY WIEMY, dostawaliśmy tonę ostrzeżeń i banów. Wy bez dowodów możecie jednak bezkarnie ferować oskarżenia. Wam się wydaje, że Frank i ja to ta sama osoba, że logował się on z tego samego IP co ja. Przedstaw zatem Yawgmoth dowód na to logowanie z jednego IP, bo jest to po prostu twoje kłamstwo i dobrze o tym wiesz. Chcieliście koniecznie uciszyć Franka, by już nie mógł odpowiedzieć na odpowiedź mariusha odnośnie książki z chmurami z 1972 r. Zrobiliście to dokładnie parę minut przed umieszczeniem przez Mariusza odpowiedzi. Zapewne całkiem przypadkowa synchronizacja. Jak typowi zawodowi trolle dopchaliście się do moderatorki i eliminujecie z dyskusji każdą niewygodną osobę. Ciekawe, że w temacie o chemtrails aż 5 moderatorów uznało, że teoria została obalona, a żaden nie uważa, że zasiana została choćby mała wątpliwość. Jedyny obiektywny moderator, jakiego forum mogłoby ustanowić - Erik - czeka na tą funkcję już nie wiadomo ile. Również zapewne całkiem przypadkowo.To byłyby znikome przypadki, raz na ruski rok - na palcach jednej ręki można byłoby policzyć użytkowników, których ta zmiana dotknie (a obawiam się, że nawet na jednym palcu ). A przynajmniej nie było by tej manifestacji bezsilności moderatorów, gdy każdy wie, że np Frank to QM, ale nic nie można z tym zrobić To jest wg mnie trochę taka kompromitacja z naszej strony, gdy zachodzi taka sytuacja.
Napisano 10.07.2011 - 19:10
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych